Dodaj do ulubionych

Ua ua figos migos

20.12.04, 10:41
Czy jak tam szło w Matołku.
Udał się! 3 razy odgrzewany. Koty zachwycone! PanP też! Się mile zaskoczył, z
trasy mnie pytał, czy mamy coś do jedzenia (lata treningu i zimnego chowu).
Wszedł, powąchal i... się wzruszył powrotem do domu.
Żur od dziś serwuję, ciekawe co na to koty?
Mille, a czy Delfin był grzecznym dziecięciem? Naughty or nice? Bo Św.
Mikołaj od Zaległych Prezentów dotarł do jego file'a i konsultuje się ze mną
Obserwuj wątek
    • millefiori Re: Ua ua figos migos 20.12.04, 23:46
      To niniejszym gratulujemy Zjazdu, i sukcesow (kulinarnych tez, w postaci bigosu
      i zuru:))).

Delfin byl, jak najbardziej. Wystawiam swiadectwo rodzinne z bilansem rocznym.
      Swiadectwo z trymestru szkolnego mozemy rowniez przeslac na dowod jako
      zalacznik.
      • brezly Re: Ua ua figos migos 21.12.04, 07:45
        Moze mu jaki dyplom i do tego talon, jak przodownik?
        • anchan Re: Ua ua figos migos 21.12.04, 08:44
          bilet na koncert piosenki radzieckiej
          • brezly Re: Ua ua figos migos 21.12.04, 09:17
            Pod Budapesztem maja taki Jurassic Park z pomnikow ku czci. Bym sie tam kiedys
            wybral.
            • anchan Re: Ua ua figos migos 21.12.04, 09:37
              My mamy coś takiego w Kozłówce.
              • pierans Re: Ua ua figos migos 21.12.04, 10:48
                Normalnie wybiorę sie na to -
                11 stycznia (wtorek), godz. 18
                The best in the world. Discourse of Moscow metro in the 30s-40s/ Najlepsze na
                świecie. Dyskurs o moskiewskim metrze w latach trzydziestych i czterdziestych
                Michał Rychlin
              • brezly Re: Ua ua figos migos 21.12.04, 10:52
                anchan napisała:

> My mamy coś takiego w Kozłówce.

Anchan, mam obawy ze predzej wypadnie mi jechac po cos do Budapesztu i przy
                okazji niz jechac do Kozlowki (gdzie rzeczona, moze to dzielnica Warszawy?).

Pierans, nikt nie wybiera sie ogladac upadlych mastodontow (nie mylic z
                miastodontami Panstwochodu Kurdlandii) zeby sie napawac tam wartosciami
                artystycznymi, przeciez.
                • anchan Re: Ua ua figos migos 21.12.04, 11:32
                  brezly napisał:
                  > okazji niz jechac do Kozlowki (gdzie rzeczona, moze to dzielnica Warszawy?).

Okolice Lublina. Warto najpierw zwiedzić pałac a później, w muzeum socrealizmu,
                  zapoznać się z wizją dobrobytu dla każdego.

• pierans Re: Ua ua figos migos 21.12.04, 10:45
              A nie lepiej pójść na wystawę WARSZAWA - MOSKWA/Москва – Варшава 1900 - 2000 w
              Zachęcie? www.zacheta.art.pl/polski.htm Polecam!
              Artystycznie na pewno lepsza niż te upadłe mastodonty z dworców Pekaes mnogich
              miasteczek
      • pierans Re: Ua ua figos migos 21.12.04, 10:37
        No dziękuję bardzo.
        Jak twoje chróbsko? Jakie oceny dostałaś w jeździe figurowej samochodem na
        dystansie Bp-lotnisko-Bp?

no, to się Del łapie ;-)
        • pierans Re: Ua ua figos migos 21.12.04, 10:39
          > no, to się Del łapie ;-)
          www.uclick.com/client/wpc/nq/2004/12/19/index.html
          • millefiori pomniki historii 21.12.04, 11:39
            Kozlowka jest na lubelszczyznie. Dawna posiadlosc Zamoyskich (Tych Z.).
            Magazyn obficie zaopatrzony. Tam tez byla kiedys skladnica dobr roznych mien
            podworskich, a potem zrobila sie skladnica dobr po socrealu.
            To zupelnie jak na Ukrainie, gdzie bylam w 1988 r.: w Olesku, gdzie urodzil sie
            Jan Sobieski, byl magazyn rzezb zebranych z okolicznych kosciolow. Jedyna
            metoda ratunku, swoja droga. Widok byl niesamowity, w magazynach, w takich
            boksach jak w szatni szkolnej (pamietacie te klatki osiatkowane od sufitu do
            podlogi, siedzieli, stali, zrywali sie do lotu zapaczkowani aniolowie i wszyscy
            swieci.
            Nastepnego dnia wpuszczono do Bernardynow we Lwowie, ktorym kosciol zamieniono
            mna magazyn wizerunkow postaci niepopularnych po 1956 r. Ale na zas
            przytrzymano.

"Park Statuł" - piekny on jest, lepiej przyjechac i wizytowac gdy dzien
            dluzszy, bo dojechac trzeba. Czesc pamietam jeszcze w oryginalnym kontekscie z
            z lat wczesnych 80.

w ogole to odzwierciedla on podejscie Wegrow do historii. Jest to kraj - i
            miasto - w ktorych zachowano slady po bylych okupantach - meczety, ba, nawet
            jedna z najsliczniejszych uliczek bydy nazywa sie Gul Baba, na czesc derwisza
            Ojca Roz, ktory przybyl z wojskami tureckimi zajmujacymi Bude i tu mu sie
            zmarlo i zostal pochowany; glowny pierscien korutow nosi imiona Teresy,
            Elzbiety i Jozefa - jakby nie bylo, z dynastii Habsburgow; na placu przed
            ambasada amerykanska, dla rownowagi wznosi sie swiezo odremontowany obelisk ku
            czci wyzwolenczej armii Czerwonej, a tuz obok na mostku - pomnik Imre Nagy'ego,
            kawalek dalej jest czynna - pod wzgledem muzealnym i religijnym - najwieksza
            synagoga w Europie, a ze wzgorza Gellerta patrzy na to sw Gellert, nad ktorym,
            juz na cytadeli, stoi postac alegoryczna, wzniesiona przez admirala Horty'ego,
            ktorej co rusz atrybuty zmieniano - a to galazki oliwne, a to sierp i mlot, a
            to palmowe... a ponizej, przy zjazdachi wjazdach na most Erzsebet siedzi sobie
            w fotelu, patrzaca na Dunaj cesarzowa Sissi.
            • millefiori Re: pomniki historii 21.12.04, 12:13
              Dla zachowania rownowagi:
              www.brandybauer.com/hungary2.html
          • millefiori Re: Ua ua figos migos 21.12.04, 11:49
            Dziekuje, jeszcze trzyma za gardlo, jakis wyjatkowo namietny wirus? Bakteryj?
            Jazdy na lodzie nie uprawialam, vide watek slizgawca.

Delfin oddalil sie z Panem M, wiec jeszcze sie nie zapoznal z propozycjami
            nagrod.

Donosze, ze w Budzie piekna sloneczna pogoda od soboty.

A co dzis taki nastroj tesknoty za socrealizmem? Przypomnial mi sie piekny
            kponkurs architektoniczny (chyba nieoficjalny, przy okazji miedzynarodowego
            kongresu architektow w 1981 r, - pomyslow na to, co zrobic z palacem klultury.
            PBardzo mi sie spodobal projekt japonski pkrojenia na plasterki w poprzek, zeby
            nie wystawal i urzadzenia tereny wokol jako parku krajobrazowego z elementami.
            Bardzo to bylo feng shui.

Millefiori
            Wydawnictwa i ich obyczaje
            • brezly Re: Ua ua figos migos 21.12.04, 11:56
              millefiori napisała:

> A co dzis taki nastroj tesknoty za socrealizmem?

Swieta ida to czlowiek sie latwiej wzrusza?

>Przypomnial mi sie piekny
              > kponkurs architektoniczny (chyba nieoficjalny, przy okazji miedzynarodowego
              > kongresu architektow w 1981 r, - pomyslow na to, co zrobic z palacem klultury.
              > PBardzo mi sie spodobal projekt japonski pkrojenia na plasterki w poprzek, zeby
              >
              > nie wystawal i urzadzenia tereny wokol jako parku krajobrazowego z elementami.
              > Bardzo to bylo feng shui.

Bo ja wiem... Ja bym ten Palac zostawil. Piekne to nie jest, ale cale miasto
              estetycznie jest nietenteges. Ale jest swiadectwem historii, z czasem wroslo w
              pejzazyk (pejzaz miasta, yhyhyhy) jakiejs patyny nabralo i juz. A jak zburza to
              postawia tam kolejny wiezowiec-biurowiec i tyle.
              Znasz Fiori te piosenke zespolu T.Love?
              www.lyricsbox.com/t-love-lyrics-warszawa-7kb7jdc.html
            • pierans Re: Ua ua figos migos 21.12.04, 11:59
              A misie podoba co powiedział jakiś Znany Projektant Mody HC widząc Pajac -
              "Mały ale gustowny".
              A ktoś znów inny, że to dworzec Kolei Warszawsko-Wiedeńskiej w stanie erekcji.
              I nie zdziwiłabym się gdyby to okazały się być słowa Waldorffa.

Anene, zadnej tesknoty tego typu.
              • millefiori Re: Ua ua figos migos 21.12.04, 12:09
                Widok na palac to mialam od niemowlectwa, bo akurat okno mojego pokoju w domu
                rodzinnym wychodzily na palacowa gore z iglica. Potem zaslonil palacowosc,
                czesciowo przynajmniej, hotel Forum, no kromka chleba Vasa.

Mozna zec, spedzilam z palacem i w palacu (Mlodziezy) w w okolicy
                kawal zycia.
                Burzyc? Nie. Zorganizowac przestrzen wokol. Albo zostac przy koncepcji zieleni
                w centrum miasta, albo zabudowac okolice w sposob zorganizowany. Mnie wkurza
                balaganiarskie bazarnictwo wokol.
                Projekty byly ciekawostka przyrodnicza, opublikowana zreszta okolo roku 1990.
              • brezly Re: Ua ua figos migos 21.12.04, 12:10
                Wzielo mnie dzis na odsylanie do linkow ze slowami:
                www.lyricsfreak.com/d/dire-straits/40667.html
                www.shanemacgowan.com/lyrics/dirty.shtml
                • brezly Re: Ua ua figos migos 21.12.04, 12:13
                  Aha to w watku o Zyrardowie mialo byc :-(
                  • millefiori Re: Ua ua figos migos 21.12.04, 12:16
                    brezly napisał:

> Aha to w watku o Zyrardowie mialo byc :-(

E, akurat i to mozna do Wwy odniesc.
            • anchan Re: Ua ua figos migos 21.12.04, 12:11
              W mieście W. nareszcie mróz. Mogę teraz spokojnie mijać przerabiane na park
              chaszcze, które ostatnio nawieziono obficie. Na mrozie odór słabiej się niesie.

A na pałac kultutury studenci mojego wydziału, mieszczącego się w wyż. wym,
              wydziergają na szydełku pokrowiec w złote palemki i z pomponem.
              • millefiori Re: Ua ua figos migos 21.12.04, 12:15
                A nie zsunie sie w dol i zegara nie zakryje, jesli wiatr od Wisly powieje?
                Moze gumke w sciagacz czapeczkowy, tak na wszelki wypadek, albo chociaz
                silikonem podzelowac?

Zaniepokojona
                • pierans Re: Ua ua figos migos 21.12.04, 12:20
                  Mitenki na wskazówki zegarowe?
                  • brezly Re: Ua ua figos migos 21.12.04, 12:30
                    A jaki kolor tych spioszkow? Jak ten Pajac to niebieskie, tak? Ale ruziowe
                    jakos mi bardziej tenteges.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka