brezly 14.01.05, 07:36 www.rzeczpospolita.pl/gazeta/wydanie_050114/nauka/nauka_a_3.html I mikrofon ma:-) Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
millefiori Re: Kurcze, gryze paznokcie 14.01.05, 07:50 Gryz, jesli musisz, ja trzymam kciuki. Odpowiedz Link Zgłoś
brezly Re: Kurcze, gryze paznokcie 14.01.05, 07:52 Nie moge, bo musze pisac manuskrypt (przy pomocy klawiatury,wiec jednka manu):-) Odpowiedz Link Zgłoś
millefiori Re: Kurcze, gryze paznokcie 14.01.05, 07:55 A probowales trzymac kciuki nożne? Tez dziala. Odpowiedz Link Zgłoś
brezly Re: Kurcze, gryze paznokcie 14.01.05, 08:07 Hmm, moze to jest jakis pomysl. A nie przewroci to popieranego do gory nogami aby? A wogole to mam haslo dziewiarskie: Popieraj Pieransa !. ** ** Matko Zalozycielko, jakby co, to ja skromnie zauwaze ze na to wpadlem ja, Dziewiarz B. Odpowiedz Link Zgłoś
millefiori Re: Kurcze, gryze paznokcie 14.01.05, 08:14 Dziala jak trza. Wieksze są nawet. Haslo, prosze Dziewiarza B., ladnie nalezy wymalowac i nakleic na gazetke scienna na macie przy schodach. Odpowiedz Link Zgłoś
millefiori Re: Kurcze, gryze paznokcie 14.01.05, 08:17 Moze nalezy zalozyc watek do ankurazujacych hasel produkcyjnych? Odpowiedz Link Zgłoś
brezly Re: Kurcze, gryze paznokcie 14.01.05, 08:18 Jestem za. Zaloz, a ja pojde po bristol. Kurcze, kolejna nazwa typu produktu przemyslowego od miasta w UK. Odpowiedz Link Zgłoś
millefiori Re: Kurcze, gryze paznokcie 14.01.05, 08:20 To wchodze na krzeslo i zakladam Odpowiedz Link Zgłoś
pierans Re: Kurcze, gryze paznokcie 14.01.05, 15:47 > A wogole to mam haslo dziewiarskie: Popieraj Pieransa !. ** > Matko Zalozycielko, jakby co, to ja skromnie zauwaze ze na to wpadlem ja, > Dziewiarz B. Zostało zauważone i odnotowane, gdzie trzeba. Bądźcie spokojni, Dziewiarzu B, my tu mamy porządek, w odróżnieniu od bałaganu w tym Archeo ;-) Odpowiedz Link Zgłoś
pierans Re: Kurcze, gryze paznokcie 14.01.05, 15:49 To jest dopiero początek, a co będzie się działo jak próbki wylądują?! Bitwa pod Grunwaldem czy Kurskiem to pikuś wobec przyszłej bitwy o otrzymanie jakiejkolwiek próbki do badania! Co to będzie, co to będzie, strach się bać! Odpowiedz Link Zgłoś
olo53 Re: Kurcze, gryze paznokcie 14.01.05, 18:41 Kiedys... Mniej Problemow mialem, ale Problemy czytywalem. Szkoda mi tych Problemow! Poprosze o linki do sondy, i czy sie odezwala? Odpowiedz Link Zgłoś
olo53 Re: Kurcze, gryze paznokcie 14.01.05, 19:14 Pamietam, jak kiedys siedzialem sobie na skarpie i marzylem o zimnej fuzji jadrowej. Nie smac sie prosze, ale intuicyjnie czuje, ze teorie fizyczne, do tej pory obowiazujace, zwlaszcza ta, dziwna i wydumana teoria po Einstainie, jest nie do przyjecia. Zycze, aby komus z tego forum udalo sie tego dowiesc! Odpowiedz Link Zgłoś
brezly Re: Kurcze, gryze paznokcie 14.01.05, 19:31 Jest jest jest! Siedzi! Poszukam jakiego linka, ale na razie ważne że siedzi. Olo, ja i tak uważam protony i elektrony się przyciągają bo sie lubią. Odpowiedz Link Zgłoś
olo53 Re: Kurcze, gryze paznokcie 14.01.05, 19:42 Fajnie ze jestesmy w kosmosie! Odpowiedz Link Zgłoś
brezly Re: Kurcze, gryze paznokcie 14.01.05, 19:51 Europa przesunęła sie, czytaj Francja. Co prawda na amerykańskich rakietach, ale "nobody"s perfect" :-) www.esa.int/SPECIALS/Cassini-Huygens/SEMQ1QQ3K3E_0.html Odpowiedz Link Zgłoś
olo53 Re: Kurcze, gryze paznokcie 14.01.05, 19:49 Z tym lubieniem wlasnie klopot jest. Odpowiedz Link Zgłoś
olo53 Re: Kurcze, gryze paznokcie 14.01.05, 20:10 Do tego dochodzi ze Francuzy doceniaja? Jeszcze jak by sie dalo to o dzwiek z kosmosu poprosze. Odpowiedz Link Zgłoś
brezly Re: Kurcze, gryze paznokcie - i strzyge uszami 17.01.05, 08:21 www.esa.int/export/SPECIALS/Cassini-Huygens/SEM85Q71Y3E_1.html Oba mp3 nalezy puscic:-) Odpowiedz Link Zgłoś
brezly Tam jest pomaranczowo! 17.01.05, 17:10 edition.cnn.com/2005/TECH/space/01/15/titan.images.ap/index.html Juszczenko! Juszczenko! Odpowiedz Link Zgłoś
olo53 Re: Kurcze, gryze paznokcie - i strzyge uszami 17.01.05, 17:17 Robi wrażenie, zwłaszcza ta odległość – miliard km! Nie potrafię jednak zinterpretować drugiej mp3. Odpowiedz Link Zgłoś
brezly Re: Kurcze, gryze paznokcie - i strzyge uszami 17.01.05, 17:25 Jak rozumiem to wiatr rusza radarem Huygensa. Ale moze to jest franglaise. Odpowiedz Link Zgłoś
brezly Re: Kurcze, gryze paznokcie - i strzyge uszami 18.01.05, 11:42 Juz wiem co to. Echa radarowe odbierane przez Huygensa byly zamieniane na sygnal dzwiekowy w czasie kiedy przed ladowaniem zostalo mu pare kilomterow do powierzchni. W miare jak sie zblizal do powierzchni zarowno intesywnosc jak i ton (czestotliwosc? 'pitch') wzrastaly. Naukawcy beda uzywac intesywnosci tych ech do spekulowania o naturze powierzchni (no co?) Odpowiedz Link Zgłoś
pieranka Re: Kurcze, gryze paznokcie - i strzyge uszami 18.01.05, 11:54 Echosonda jakaś taka niby? Przez soczewkę akustyczną oglądać? Rozczarowania wzbudza te smętne 1.5h, z powodu baterii. Lecial od 1997 i tylko 1.5? Buu. Odpowiedz Link Zgłoś
baloo Re: Kurcze, gryze paznokcie - i strzyge uszami 18.01.05, 15:03 A może z Tytanem jest jak z Króliczkiem ? Że niby najważniejsze to gonić gonić go ... "Czy kto widział, jak krąży ten Tytan elipsą Czy to widział kto ? Po Huygensie wyślemy tam tam sondę Calypso Znów pogonim go " Odpowiedz Link Zgłoś
baloo Re: Kurcze, gryze paznokcie - i strzyge uszami 18.01.05, 15:10 Albo po prostu sie im z tych nerf (wiadomo, rajzefiber. taka podróż to nie w kij pierdział) szuflady pomyliły i wzięli te baterie, co to na recycling czekajo. Odpowiedz Link Zgłoś
anchan Re: Kurcze, gryze paznokcie - i strzyge uszami 18.01.05, 15:27 e, to przecież śpiewajo Syreny z Tytana Odpowiedz Link Zgłoś
vaud Re: Kurcze, gryze paznokcie - i strzyge uszami 18.01.05, 15:31 zeby to labedzi spiew nie byl! Odpowiedz Link Zgłoś
pierans Re: Kurcze, gryze paznokcie - i strzyge uszami 18.01.05, 16:36 albo chłopcy z Albatrosa Odpowiedz Link Zgłoś
olo53 Re: Kurcze, gryze paznokcie 18.01.05, 16:36 Kurtowi śoiewaly o czyms innym Odpowiedz Link Zgłoś
olo53 Re: Kurcze, gryze paznokcie 18.01.05, 18:57 Miało być śpiewały. P. Mill ma podobno jakiś nabrywacz którego nie lubi? Następne pokolenie będzie mialo takie coś wszczepione do muzgu, i z pamięcią. Tylko tam nie będzie o biiałym koniu z jednym rogiem. Odpowiedz Link Zgłoś
millefiori Re: Kurcze, gryze paznokcie 18.01.05, 23:43 Juz wyjasniam: Nagrywacza nie lubie poniewaz: - wyglada jak pol dlugopisu - ciagle go gubie w papierach - musze go trzymac na dlugiej na smyczy, zeby w razie czego choc koniec smyczy znalezc - jak go widze, to na zapas sie martwie, ze go zaraz zgubie na amen, wraz z cennym nagraniem, - w srodku siedzi cos, co zapisuje to,co mowie. Zapisuje nie na tasmie, tylko w jakims tajnym elektronicznym kajecie. - jak przypadkiem nacisne jakas sekwencje guziczkow, to wszystko sie kasuje. . Odpowiedz Link Zgłoś
brezly Re: Kurcze, gryze paznokcie 19.01.05, 07:32 Z opisu sadzac to musi jakis rywinopis. Odpowiedz Link Zgłoś
millefiori Re: Kurcze, gryze paznokcie 19.01.05, 07:36 Gorący kartofel, myslisz? Sama mysle, ze 10 lat temu to takiej elektroniki by mi sam James Bond pozazdroscil... Odpowiedz Link Zgłoś
brezly He? Ze jak?! 19.01.05, 11:49 www.esa.int/export/SPECIALS/Cassini-Huygens/SEMC8Q71Y3E_1.html#subhead2 Przecie to droga z Vevey na Lozanne wzdluz Genfersee. Gdzies tam Chateau de Chillonu (u dolu z prawej). Jakby tak spojrzec to nawet Slowackiego J. moznaby zoabczyc w szalecie. Odpowiedz Link Zgłoś
frufru Re: He? Ze jak?! 19.01.05, 11:56 Normalnie Mars! Doskonale pamiętam, co Sojourney podrzucał. A może oni riśtyk te same foty nam wciskajo? Odpowiedz Link Zgłoś
baloo Re: He? Ze jak?! 20.01.05, 05:16 B : aha, rychtyg tak samo. Stymże, Drogi Bliźniaku , ale by Ci Lozańczycy i inni Serolandczycy za ten "Genfersee" dali popalić. Uh. P : aha, atakwogle to nie od dziś wiadomo, że wszystkie te loty kosmiczne to lipa i że wszystko jest kręcone na Ziemi ;o) Odpowiedz Link Zgłoś
olo53 Re: Kurcze, gryze paznokcie 19.01.05, 13:27 Te zjęcia są podobne bo tak wygląda cały ten świat i nie machają tam zielonymi czulkami na okrągło! A szkoda cholera! Odpowiedz Link Zgłoś
millefiori Re: Kurcze, gryze paznokcie 19.01.05, 22:18 Moze robia sobie przerwy? Odpowiedz Link Zgłoś
brezly Plaze na Tytanie 24.01.05, 16:27 Wygrzewaja sie na lodowych wyspach z wody, a czasem ida sie poluskac dla ochlody w metnaowym morzu. Ciekawe jak tam wygaldaja kiczowate pejzaze:-9 www.esa.int/SPECIALS/Cassini-Huygens/ Odpowiedz Link Zgłoś
millefiori Re: Plaze na Tytanie 24.01.05, 16:30 Lago Maggiore, kolo Ispry, poznaje! Odpowiedz Link Zgłoś
millefiori Re: Plaze na Tytanie 24.01.05, 16:32 www.digitaldeliverance.com/MT/archives/LagoMaggiore-thumbnail.jpg Odpowiedz Link Zgłoś
brezly Re: Plaze na Tytanie 24.01.05, 16:32 Val di San Giacomo, znaczy? Tam zrozumailem co tych Germanow tak pchalo do Italii:-)) Odpowiedz Link Zgłoś
lodzka_przadka Re: Plaze na Tytanie 24.01.05, 16:35 (Poczucie nabijania w butelkę narastało) Odpowiedz Link Zgłoś
millefiori Re: Plaze na Tytanie 24.01.05, 16:44 www.muk.uni-hannover.de/~martin/results/maps/Ispra.gif Odpowiedz Link Zgłoś