Dodaj do ulubionych

Cyfroszlafroczek rysunkowy

18.01.05, 11:38
Najogolniej idzie o zamazywanie pikselkowe nagosci w filmach rysunkowych.
Nasz czlowiek pod Waszyngtonem? :-)

edition.cnn.com/2005/SHOWBIZ/TV/01/17/obscured.cartoon.ap/index.html
Obserwuj wątek
    • pieranka Re: Cyfroszlafroczek rysunkowy 18.01.05, 11:51
      Dlaczego oni wszystkiego się tak boją?
      Ja zaczełabym od narysowania przygód sympatycznego UFOka, który pupę miałby z
      przodu - z UFOkami nic przeciez nie wiadomo.
      • brezly Re: Cyfroszlafroczek rysunkowy 18.01.05, 11:55
        By cie adwokat reprezentujacy interesy mozliwych do spotkania w przyszlosci
        UFOkow dorwal i sjuowal za straty moralne.
        • pieranka Re: Cyfroszlafroczek rysunkowy 18.01.05, 12:08
          Ale to już w następnym życiu (moim) ;-)
          • brezly Re: Cyfroszlafroczek rysunkowy 18.01.05, 12:12
            Anenene, on reprezentuje TERAZ interesy mozliwych do spotkania w PRZYSZLOSCI UFOkow.
            • pierans Re: Cyfroszlafroczek rysunkowy 18.01.05, 12:47
              A. No tak.
              Jak myślisz, będzie rozróżniał AlfaCentaurian od Marsjan?
              Bo jak znam życie (pars pro toto), to będą i subtelne różnice, i kulturowe
              progi nie do przejścia, etc. Wiesz, cały ten jazz
              • brezly Re: Cyfroszlafroczek rysunkowy 18.01.05, 13:42
                pierans napisała:

> A. No tak.
                > Jak myślisz, będzie rozróżniał AlfaCentaurian od Marsjan?

Jak bedzie mogl na tym zarobic to bez problemu.

> Bo jak znam życie (pars pro toto), to będą i subtelne różnice, i kulturowe
                > progi nie do przejścia, etc. Wiesz, cały ten jazz

Wspanialy teren dla sprawnego papugi.
                Frufruniu, przypominasz sobie ten fragmencik z 'Wizji lokalnej' jak Tichemu
                tluamczy ktos z Ministerstwa Spraw Zaziemskich jak to sie astrofizykom, co sa
                jak malutkie dzeici, wydawalo ze Kosmosem rzadza prawa fizyczne? Moze w
                ostatniej instancji, ale najpierw prawa jurydyczne. i caly wywod po tym nastepujacy?
                • baloo Re: Cyfroszlafroczek rysunkowy 18.01.05, 14:01
                  A co z Byłymi Ziemianami , że się zatroszcze (śladem Wielkiego Jeremiego ś.p.)
                  w przelocie ?
                  Czy dobrze będzie mieć "BZ" w papierach, czy wprost przeciwpołożnie ?

Ukłony pośpieszno-ekspresowe, opóźnione o zdyt dużo minut.
                  • brezly Re: Cyfroszlafroczek rysunkowy 18.01.05, 14:13
                    baloo napisał:

> A co z Byłymi Ziemianami , że się zatroszcze (śladem Wielkiego Jeremiego ś.p.)
                    > w przelocie ?
                    > Czy dobrze będzie mieć "BZ" w papierach, czy wprost przeciwpołożnie ?

W Kosmosie ,w ktorym jedynym punktem odniesiesia jest dobro mojego klienta, nie
                    ma 'dobrze-niedobrze'. Taki astrofizyczno-jurydyczny, panie tego, postmodernizm.
                    Wlasciwie to strach pomyslec ze nawet fale Radyja by sie mogly ku czerwieni
                    przesuwac. Chyba ze zgorszenia.

>
                    > Ukłony pośpieszno-ekspresowe, opóźnione o zdyt dużo minut.
                    • baloo Re: Cyfroszlafroczek rysunkowy 18.01.05, 14:18
                      E-e. W zasadzie mogłyby sie przesuwać, ale nie ku bylejakiej czerwieni. Mogłaby
                      to być natenpszykład kardynalska infrapurpura. Albo wręcz przeciwpołożnie -
                      biskupi ultrafiolet.

A intencją pytania było, czy bycie bezetem byłoby karalne i jak bardzo.

B.
                      • brezly Re: Cyfroszlafroczek rysunkowy 18.01.05, 14:20
                        baloo napisał:

> A intencją pytania było, czy bycie bezetem byłoby karalne i jak bardzo.
                        >

To zalezy od polaryzacji lustracji. Czyli w danym kawalku Kosmosu byloby przed-
                        czy po wyborach.
                        • baloo Re: Cyfroszlafroczek rysunkowy 18.01.05, 14:28
                          ach ach. I bylibi skazywani na ekstrapolację, na przykład. Albo na
                          przekształcenie.
                          • brezly Re: Cyfroszlafroczek rysunkowy 18.01.05, 14:30
                            Ale ktoby mial pieniadze ten by sie przenosil pod wlos czasu w czas dla siebie
                            odpowiedni.
                            • baloo Re: Cyfroszlafroczek rysunkowy 18.01.05, 14:43
                              aha, z tym,że nie tylko kasa liczy się. Na wszelki wypadek zbadałbym spektrum
                              takiem osobnika. Czy aby nie jest zbyt przesunięte na Lewant. Wiadomo wszak, że
                              wszystkiemu winni lewantyńczycy, niech więc bekną za to.
                              • brezly Re: Cyfroszlafroczek rysunkowy 18.01.05, 14:46
                                Blizniaku, test!

Lewa! Lewa! Lewantynczyk spolegliwy
                                Lewatywe dobrze znosi
                                Chociaz mu sie nie przelewa
                                Lewa! Lewa! Lewa!

PS. Idzie ci o koszernosc rozwiazan Rownania Kosmologicznego? Nieistotne.
                                Wszystki rzadzi Teoria Pola i Teoriopolacy. Nie damy odebrac sobie
                                niezmienniczosci cechowania, nigdy!
                                • baloo Re: Cyfroszlafroczek rysunkowy 18.01.05, 14:53
                                  brezly napisał:
                                  > Blizniaku, test!
                                  >
                                  > Lewa! Lewa! Lewantynczyk spolegliwy
                                  > Lewatywe dobrze znosi
                                  > Chociaz mu sie nie przelewa
                                  > Lewa! Lewa! Lewa!

>>>>>>>>>>>>>>>>>> MIODZIO. Ty na poczekaniu tak ? jak za dawnych dobrych ?

>
                                  > PS. Idzie ci o koszernosc rozwiazan Rownania Kosmologicznego? Nieistotne.
                                  > Wszystki rzadzi Teoria Pola i Teoriopolacy. Nie damy odebrac sobie
                                  > niezmienniczosci cechowania, nigdy!

>>>>>>>>>>>> Nie damy. Lewantyńczycy na Obłok Magellana ! Niech żyje Młuć
                                  Wszechświatowa !
                                  • brezly Re: Cyfroszlafroczek rysunkowy 18.01.05, 14:55
                                    baloo napisał:

> ;>> MIODZIO. Ty na poczekaniu tak ? jak za dawnych dobrych ?

W zyciu w zyciu. To tlumacz opowiadanka Henry'ego Kuttnera? Kojarzysz?

> >>>>>>>>>>>> Nie damy. Lewantyń
                                    > czycy na Obłok Magellana ! Niech żyje Młuć
                                    > Wszechświatowa !

Niech zyje! Niech zyje! Niech zyje!
                                    • baloo Re: Cyfroszlafroczek rysunkowy 18.01.05, 15:06
                                      E-e. Nie znałem wcześniej, więc nie czytałem. Bo ja jestem trochę jak inżynier
                                      Mamoń.

:o)
                                      • brezly Re: Cyfroszlafroczek rysunkowy 18.01.05, 15:16
                                        Tym niemniej ty sie za opowiadaniami Henry'ego Kuttnera rozejrzyj. Rodzinka
                                        mutantow jeszcze. I Gallagher i robot Joe. Masz cos przed soba, wszak.
                                        • baloo Re: Cyfroszlafroczek rysunkowy 18.01.05, 15:20
                                          aha. No wiadomo. Teraz , jak już znam, to lubię.
                                          ;o)

Dzięki
                        • pierans Re: Cyfroszlafroczek rysunkowy 18.01.05, 14:30
                          A tym rządziłaby Druga Zasada Nieoznaczoności - nie będziesz w stanie tego
                          powiedzieć o danym wycinku Kosmosu - bo moze być, naraz niejako, przed, po, lub
                          w trakcie wyborów, zmian kadencji w sądach najwyższych, etc.
                          • brezly Re: Cyfroszlafroczek rysunkowy 18.01.05, 14:34
                            Swiete slowa Matki Zalozycielki, tak wlasnie. Z tym mozliwe by bylo jeszcze
                            przekupienie operatora prozni (dzialacza prozniarza) zeby lokalnie korzystnie
                            dla nas zmienil stala kosmologiczna i jeszcze dal nam troche czasu na
                            wyprzedzenie konkurencji.
                            • baloo Re: Cyfroszlafroczek rysunkowy 18.01.05, 14:45
                              aha. to ja moge za drobną opłatą manipulacyjną prostować zakrzywienia
                              czasoprzestrzeni. Za okazaniem odpowiednich kwitów, ofkoz. Dla krewnych i
                              znajomych Kota Szredyngiera - zniszki.
                              • brezly Re: Cyfroszlafroczek rysunkowy 18.01.05, 14:48
                                Taki Pi-Ar czasoprzestrzenny? Nawiasem pytajac, czy francuskie 'Pi' ma taka sama
                                wartosc jak usackie?
                                • baloo Re: Cyfroszlafroczek rysunkowy 18.01.05, 14:54
                                  Podobne, ale francuskie jest w metrach, a usackie w fitach.
                                  • baloo Re: Cyfroszlafroczek rysunkowy 18.01.05, 14:55
                                    aha, i nie żaden Pi-ar , tylko zwykła eminencyjka ze spektrum przesuniętym ku
                                    szarości. Ale sza.
    • anchan Re: Cyfroszlafroczek rysunkowy 18.01.05, 16:10
      Hyhy. Czy już pisałam o pionierskich działaniach na tym polu, które miały
      miejsce w szkolnej bibliotece?
      Otóż, była sobie książka pod tytułem „Jak dbać o zdrowie” czy coś w tym
      rodzaju. Okładkę do niej projektował pan Butenko. Przedstawiała ona panią
      okulistkę pokazującą planszę z cyferkami pacjentowi oraz pana okulistę
      pokazującego takąż tablicę pacjentce. Na obu rysunkach pacjenci byli rozebrani.
      Dbająca o moralność uczniów bibliotekarka ponaklejała w strategicznych
      miejscach rysunków kawałki plastra.
      • pierans Re: Cyfroszlafroczek rysunkowy 18.01.05, 16:18
        Książka, jak przypuszczam, biła rekordy wypożyczalności ;-)
      • brezly Re: Cyfroszlafroczek rysunkowy 18.01.05, 16:20
        Deja vu jakie czy co? Cos mi to Boyem jakby czy co?
        • anchan Re: Cyfroszlafroczek rysunkowy 18.01.05, 16:26
          pierwszy rodzaj prawdy i fakt autentyczny
          Z 360 osób może zaświadczyć. Jak była na wystawce nowości to się do biblioteki
          ustawiła kolejka.
          • brezly Re: Cyfroszlafroczek rysunkowy 18.01.05, 16:31
            Ja nie mowie ze trzeci i ze nie autentczny. Ja mowie sie sie wpisuje w.
          • pierans Re: Cyfroszlafroczek rysunkowy 18.01.05, 16:36
            swoją droga, zamyśliłam sie na temat bibliotek szkolnych - mam wrażenie, że są
            książki, które tylko tam istnieją (-ły).
            Albo ja je sobie wymyśliłam.
            • millefiori Re: Cyfroszlafroczek rysunkowy 19.01.05, 07:43
              Pierans, chyba jestem skłonna przyznac Ci racje.
              Apropos wyczynow PanaButenkowych, to przypomniala mi sie jego ksiazka Wesola
              Gromadka. Bardzo retro, a edytorsko to klekajcie narody. Wykupilam (kiniec lat
              80?) chyba calosc z ksiegarni, obdzielajac krewnych i znajomych. Chyba mi sie
              jeszcze wlasny egzemplarz w kraju zostal?
              • pierans Re: Cyfroszlafroczek rysunkowy 19.01.05, 09:23
                Haha, ja zrobiłam zupełnie tak samo! Pod koniec lat osiemdziesiątych.
                Tylko papiór gatunkowo nie ten tego był w tej książce. Reszta prima sort!
                Butenko to moja miłość z lat dziecinnych, poważnie!
                • millefiori Re: Cyfroszlafroczek rysunkowy 19.01.05, 22:23
                  Ja sie nie dziwie. W realu tez widzialas?
                  • pierans Re: Cyfroszlafroczek rysunkowy 20.01.05, 09:36
                    Tak! Jak dorosła jednostka już. Wdzięczyłam się ładnie, a on uśmiechał się ze
                    zrozumieniem i przychylnością. Po czym narysował mi kwiatek butenkowski i kotka
                    i wpisał dedykację do mojej ukochanej książki 'Dong co świecący ma nos'.
                    Srebrnym flamastrem. Mało nie rzuciłam się mu na szyję, ale byli ludzie i
                    Połówek.
                    Ksiażka ta zresztą była Pierwszą Książką, którą Świadomie Wybrałam w Księgarni -
                    lat miałam 5 i uważnie przestudiowawszy powiedziałam, że tę chcę (tzn.
                    poproszę). Pierwszą Książką Świadomie Wybraną i Kupioną z Własnych Pieniędzy
                    była 'Tajemnica szyfru marabuta' Macieja Wojtyszki.
                    A u was jak to było?
                    • millefiori Re: Cyfroszlafroczek rysunkowy 20.01.05, 11:57
                      Oj, dlugo by pisac. Kiedys przy okazji;)
                      • pierans Re: Cyfroszlafroczek rysunkowy 20.01.05, 12:01
                        Tylko przywieź ze sobą jakiego węgrzyna sprytnego ;-)
                        • millefiori Re: Cyfroszlafroczek rysunkowy 20.01.05, 12:25
                          I tak zrobie. Na razie podeslalam ciut papryki na apetyt;)
                          • pierans Re: Cyfroszlafroczek rysunkowy 20.01.05, 12:46
                            Czekam z niecierpliwościo
                            • millefiori Re: Cyfroszlafroczek rysunkowy 20.01.05, 12:50
                              @sie stracil?
                              • pierans Re: Cyfroszlafroczek rysunkowy 20.01.05, 12:51
                                Puchy, by ująć w skrócie
                                • pierans Re: Cyfroszlafroczek rysunkowy 20.01.05, 12:52
                                  Errata! Jest! korki na łączach
                                  • millefiori Re: Cyfroszlafroczek rysunkowy 20.01.05, 12:54
                                    To masz dublet w takim razie
                                • millefiori Re: Cyfroszlafroczek rysunkowy 20.01.05, 12:54
                                  To sie stracil. Sle na Pieranke, czuwaj!
                                  • pieranka Re: Cyfroszlafroczek rysunkowy 20.01.05, 13:12
                                    Pierans ci już odpisała
                                    • millefiori Re: Cyfroszlafroczek rysunkowy 20.01.05, 18:32
                                      Z powrotem jestem, zaraz odpisuje:)
                                      • millefiori Re: Cyfroszlafroczek rysunkowy 20.01.05, 19:11
                                        Juz.
                                        • pierans Re: Cyfroszlafroczek rysunkowy 20.01.05, 19:12
                                          To idę patrzeć!
                                          • pierans Re: Cyfroszlafroczek rysunkowy 20.01.05, 19:18
                                            Se muszę trochę poczekać, wolno idzie
                                            • pierans Re: Cyfroszlafroczek rysunkowy 20.01.05, 19:23
                                              tyłem i na czworakach, a ja musze lecieć ;-(
                                              • millefiori Re: Cyfroszlafroczek rysunkowy 20.01.05, 19:27
                                                Kopnac raz jeszcze?
                                                • millefiori Re: Cyfroszlafroczek rysunkowy 20.01.05, 19:27
                                                  Mysle, ze czasem to jak herbata naciaga:(
                                                  • pieranka Re: Cyfroszlafroczek rysunkowy 21.01.05, 09:49
                                                    Mam dwie parki gołąbków
                                                  • millefiori Re: Cyfroszlafroczek rysunkowy 21.01.05, 23:13
                                                    pieranka napisała:

> Mam dwie parki gołąbków

Tego, ktorego wyslalas do jaha, podtuczylam i odeslalam z powrotem.
                • vaud Re: Cyfroszlafroczek rysunkowy 21.01.05, 03:48
                  pierans napisała:

> Haha, ja zrobiłam zupełnie tak samo! Pod koniec lat osiemdziesiątych.
                  > Tylko papiór gatunkowo nie ten tego był w tej książce. Reszta prima sort!
                  > Butenko to moja miłość z lat dziecinnych, poważnie!

----> kocham Butenke ciagle i wlasnie dziecoiom Kwapi-Gapi- szona nabylam.
                  • millefiori Re: Cyfroszlafroczek rysunkowy 21.01.05, 08:03
                    Witaj w klubie:)
                    • stassio Re: Cyfroszlafroczek rysunkowy 23.01.05, 10:24
                      mieszkacie tu czy tam?
                      • brezly Re: Cyfroszlafroczek rysunkowy 23.01.05, 10:33
                        stassio napisał:

> mieszkacie tu czy tam?

Dzien dobry.

Ad rem: to roznie. Niektoryz to tu a inni tam, a inni jeszcze tamiej. A inni to
                        juz to "bywa że na odwrót, i to jeszcze jak".
                        • vaud Re: Cyfroszlafroczek rysunkowy 23.01.05, 18:44
                          ja tam, hen hen ( a hen- kura)

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka