m.onika 02.02.05, 14:12 gdzie jest w bialymstoku jakas agencja modelek? jelsi wiecie cos na ten temat, prosze o kontakt:) pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
habitus Re: modelki !! 03.02.05, 18:44 Nie zostawaj modelką. Mało płacą (albo wcale), "kariera" krótka, konkurencja ogromna i dysząca żądzą zwycięstwa. Odpuść sobie i idź się uczyć. Lepiej na tym wyjdziesz. Odpowiedz Link Zgłoś
m.onika Re: modelki !! 04.02.05, 00:09 dzieki za dobre rady! niestety nie przydadza mi sie! studiuje psychologie na UW, skonczylam analityke medyczna w Bialymstoku, znam 3 jezyki, ucze sie czwartego. czego mam sie jeszcze uczyc? masz jakies propozycje? jesli wiecie cos na temat, prosze o wpisy:) dzieki! Odpowiedz Link Zgłoś
anahella Re: modelki !! 04.02.05, 01:04 m.onika napisała: > czego mam sie jeszcze uczyc? a haft richelieu umiesz wykonac?;) Co do agencji modelek: masz ich od groma w Warszawie. W koncu to tylko kilka godzin pociagiem. Sesje nie zdarzaja sie co dzien, czesto sa w soboty lub niedziele. Wyslij swoje portfolio do najwiekszej ilosci agencji w Wawie. Odpowiedz Link Zgłoś
ralston Re: modelki !! 04.02.05, 11:56 m.onika napisała: > dzieki za dobre rady! niestety nie przydadza mi sie! studiuje psychologie na > UW, skonczylam analityke medyczna w Bialymstoku, znam 3 jezyki, ucze sie > czwartego. czego mam sie jeszcze uczyc? masz jakies propozycje? > jesli wiecie cos na temat, prosze o wpisy:) dzieki! Z takim przygotowaniem, nie miałabyś problemów ze znalezieniem pracy w większości krajów cywilizowanej Europy. A u nas - niedługo będziemy musieli szukać do pracy w służbie zdrowia Ukraińców, Rosjan i Białorusinów, bo Polacy będą pracować w Anglii, Holandii czy Norwegii za godziwe pieniądze. Zresztą już mi się zdarzyło trafić na internistę Hindusa. :) Odpowiedz Link Zgłoś
aand Re: modelki !! 04.02.05, 13:15 m.onika napisała: > dzieki za dobre rady! niestety nie przydadza mi sie! [...] Ooo! Ja chyba znam taką modelkę... ;) She's a model and she's looking good I'd like to take her home that's understood She plays hard to get, she smiles from time to time It only takes a camera to change her mind She's going out tonight but drinking just champagne And she has been checking nearly all the men She's playing her game and you can hear them say She is looking good, for beauty we will pay She's posing for consumer products now and then For every camera she gives the best she can I saw her on the cover of a magazine Now she's a big success, I want to meet her again Odpowiedz Link Zgłoś
habitus Re: modelki !! 05.02.05, 00:14 Jeżeli jesteś już po jednym kierunku to masz powyżej 23 lat. Nie piszę tego ze złośliwości, ale ze znajomości agencji reklamowych: jesteś już, przepraszam, za "stara". :) Przygotuj swoje portfolio i próbuj w agencjach w Warszawie tak jak poradziła Anahella. Jeżeli chcesz występować w reklamach to masz dużą konkurencję bo o takie kontrakty starają się bezrobotne (albo na etacie w teatrze) aktorki. Na amatorów nikt nie ma ani pieniędzy, ani czasu. Profesjonalista powtarzając zadane ujęcie jest coraz lepszy, coraz bliższy oczekiwaniom realizatora, amator - coraz gorszy. Agencje reklamowe poszukują raczej dzieci (płci obojej) oraz mężczyzn (w różnym wieku). Jeżeli jesteś charakterystyczna - masz szanse. Odpowiedz Link Zgłoś
alex.4 Re: modelki !! 05.02.05, 15:57 modelka 18 letnia to juz praktycznie emerytka, więc ta profesja jest raczej przed Toba zamknieta... chyba że chcesz zostać fotomodelką ale to trochę inna profesja Odpowiedz Link Zgłoś
miro83_zz Re: modelki !! 05.02.05, 22:31 Mój Boże....Dwa fakultety, trzy języki, czwarty w drodze.....Rzuć wszystko i wyjdź za mnie;) Odpowiedz Link Zgłoś
alex.4 Re: modelki !! 05.02.05, 22:33 dwa fakultety na róznych uczelniach w róznych maistach... to więcej niż 25 lat:) Odpowiedz Link Zgłoś
miro83_zz Re: modelki !! 06.02.05, 13:06 Nie wiesz, że kobieta jest jak wino;) Im starsza tym lepsza...no możez zz tym wiekiem to w rozsądnych granicach, bo wino zbyt stare cierpkie jest jak ocet;) Odpowiedz Link Zgłoś
alex.4 Re: modelki !! 06.02.05, 15:57 modelki szybko przechodzą na emeryturę, więc w przypadko kobiety dwudzietoparoletniej jest juz za późno Odpowiedz Link Zgłoś
anahella Re: modelki !! 06.02.05, 16:15 Mozna byc zona i modelka jednoczesnie:) Modelka to zawod tylko dla nielicznych. Dla wiekszosci: modelka sie bywa. Trudno utrzymac sie z pozowania, gdy dostaje sie od 100 do 1000 zlotych za sesje raz na miesiac albo rzadziej. I czesciej dostaje sie kaze blizsza tej pierwszej sumie. Sesje na Hawajach robi sie rzadko, zazwyczaj stylistka wybiera park Saski albo jakies centrum handlowe. Najczesciej pozuja studentki by dorobic do stypendium. Z wiekiem to jest tak, ze do sesji mody i urody bierze sie dziewczyny mlode, ale jest tez popyt na kobiety ponad 30-letnie. Głownie tygodniki kobiece zamawiaja zdjecia kobiet okolo 30-tki lub starszych do zdjec typu: "pani pije sok z marchewki", "pani pomaga dziecku w lekcjach", "pani gniewa sie na meza", "pani w banku", itp. Odpowiedz Link Zgłoś
miro83_zz Re: modelki !! 07.02.05, 16:38 Właśnie........co to za pogląd, żę można być albo zoną, albo rozwiązłą moralnie modelką preferującą związki bez zbowiązań???...... Odpowiedz Link Zgłoś
saunne Re: modelki !! 07.02.05, 18:44 > Właśnie........co to za pogląd, żę można być albo zoną, albo rozwiązłą moralnie > > modelką preferującą związki bez zbowiązań???...... głodnemu chleb na myśli...? Odpowiedz Link Zgłoś