Dodaj do ulubionych

Murzyni reklamują polskie produkty

IP: *.autocom.pl 24.03.05, 11:39
Co to w ogóle za sformułowanie: "murzyn" ???!!! Zastanówcie się redaktorzy
jakiego języka używacie !!! To język ksenofobów i oszołomów. W cywilizowanym
kraju mielibyście problemy z prawem. Dopuszczalne
jest "czarnoskóry", "czarny", "afroamerykanin". Obrażacie ludzi na łamach
prasy, a to już pachnie kłopotami.
Obserwuj wątek
    • Gość: tomek Skandaliczny tytul!!! Murzyni??? IP: 62.172.134.* 24.03.05, 11:46
      Autor artykulu pownien sie powaznei zastamowic przed publikacja, a osoba ktora
      zadecydowala o niej powinna byc dyscyplinarnie ukarana!!! Murzyni? To
      skandal!!! Wstyd, co to za obyczaje w tym naszym kraju panuja!!!
      • Gość: lolo Re: Skandaliczny tytul!!! Murzyni??? IP: 213.17.233.* 24.03.05, 12:02
        Człowieku, chyba ci się mózg zlasował. Określenie "murzyn" jest od dawna
        używane w języku polskim i nie jest jako obrażliwe. Idiotyzmy obecnie panujące,
        które dawne słowa np"inwalida" każe stosować niepełnosprawny, vide Plac
        Inwalidów w Paryżu, jakiś afroamerykanin? . Bzdura, to jak nazwać Francuza,
        który ma czrny kolor skóry? Próbujecie wprowadzać dziwne określenia na coś co
        jest dawno nazwane ( pamiętny zwis męski ozdobny - czyli krawat ) a z ust coraz
        wydajecie słowa . ku...wa, ch..j, itp.
        • Gość: mboma_student Co za rasistowski artukuł!!! IP: *.warszawa.sdi.tpnet.pl 24.03.05, 21:33
          Najpierw "Murzyni", a później ciemnoskórzy traktowani jako egzotyka!!!
          • Gość: dawid wyluzuj.. IP: 192.5.109.* 25.03.05, 00:39
            wyluzuj. albo robisz sobie jaja albo nie rozumiesz znaczenia slowa egzotyczny.
            murzyn w polsce jest czyms egotycznym, w przeciwienstwie do stanow (skad
            pisze), gdzie ok. 30% populacji stanowia murzyni. tak wiec dla mnie nie sa oni
            egzotyczni, co wiecej, znam osobiscie kilka rewelacyjnych dziewczyn, ktorych
            wdziekiem, uroda i osobowoscia nie przestaje sie zachwycac. :)
            • Gość: ubanga do paru idiotów o "murzynach" IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.03.05, 07:37
              to według was kretyni słowo murzyn to słowo przestępcze? Puknijcie się w swoje
              politpoprawne (i puste) mózgownice bando kretynów! Murzyn to murzyn i tyle...
              nie ma po co wymyślać mu nowych nazw.. wiadomo o kogo chodzi.
      • xiv Re: Skandaliczny tytul!!! Murzyni??? 24.03.05, 13:12

M.L. King tez uzywal slowa "murzyn" - chesz sie za niego tez wstydzic?
        • Gość: freszer Re: Skandaliczny tytul!!! Murzyni??? IP: *.isp.broadviewnet.net 24.03.05, 19:35
          buahahahaha, uzywal slowa 'murzyn'??? nie rozumiem skad sie wzielo traktowanie
          tego slowa jako rownowaznika 'nigger', to absurd!
          • Gość: kasia viva polska IP: *.99.119-80.rev.gaoland.net 24.03.05, 19:38
            nie rozumie dlaczego te wzystkie murzynow w polsce sa ?? czy wy polace macie
            komplexy wobec murzynow ?? napewno tak bo bronicie murzynow bo sie boicie
            ich !!! dla polaka i polek to autorytet nie wiem skad?? na zachodzie ,to
            niczego nie reprezentuja !!!to nie skandal uzywac slowo "murzyn" to
            normalne !!! w polsce nigdy tak nie bedzie ze murzyn sobie bedzie szadzic jak
            mamy do niego mowic !!! jak murzyn jest nie zadowoloni ,to niech wraca do
            afriki , tam nie bedzie xenofobia !!!kazdy polak wie ze murzyni sa w polsce
            tylko na sex z polkami i przygody,nic wiecej !!! nie sa potrzebne nigdzie w
            europie, nic nie potrafia,nie maja prace w polsce ,jak sie utrzymaja w
            polsce ??!!! polska nie chce tutaj murzynow i afrika !!!wiekzosc polakow tego
            nie chce !!!to nie jest rasism bo murzyn jest tez rasista ,nawet wiecej niz
            bialy !!
            les africains dehors !!
            • Gość: muikabe sosos murzyni reklamuja polskie produkty czyli polek IP: *.99.119-80.rev.gaoland.net 24.03.05, 19:44
              ja lubic polki i kochac polki fajnie,porodze z afriki i polki lubic tylko do
              lozka ,przyjechalem do polski zeby polki ,robic dziecko i wiem,i po dziecko
              kopac polki po tylek ,zeby papiery miec i zostac w kraj uni europejskiej !
              warto, produkt polki jest super "polki szerokie dupe opalony" lubia murzyn jak
              my ,bo ,lubia dostac kopa ,przez kanibala i ezgotycznie !!
              wiem ze polak ,maly kutas ,nic robic dla polki w lozku,ale polka kosztowac na
              piw ,trzeba cena w dol ,zeby za darmo sex !!
              • Gość: kukabe murzyni reklamuja polskie produkty czyli pole IP: *.100.119-80.rev.gaoland.net 27.03.05, 17:56
                ja lubic polki i kochac polki fajnie,porodze z afriki i polki lubic tylko do
                lozka ,przyjechalem do polski zeby polki ,robic dziecko i wiem,i po dziecko
                kopac polki po tylek ,zeby papiery miec i zostac w kraj uni europejskiej !
                warto, produkt polki jest super "polki szerokie dupe opalony" lubia murzyn jak
                my ,bo ,lubia dostac kopa ,przez kanibala i ezgotycznie !!
                wiem ze polak ,maly kutas ,nic robic dla polki w lozku,ale polka kosztowac na
                piw ,trzeba cena w dol ,zeby za darmo sex !!
            • Gość: artur Re: viva polska IP: *.sm-rozstaje.pl 24.03.05, 20:03
              > kazdy polak wie ze murzyni sa w polsce
              > tylko na sex z polkami i przygody,nic wiecej !!!

Przypominaja mi sie (bardzo swieze) opowiesci o murzynach przyjezdzajacych do
              Polski na studia,
              mieszkających w akademikach. Maja co najmniej po 3 dziewczyny-Polki, kazda
              jest zachwycona, ze ma takiego chlopaka (i nic o sobie nie wiedza). Ich
              wspollokatorzy z akademikow nie maja latwego zycia - co raz musza sie ulatniac
              bo murzyn potrzebuje pokoju dla siebie i swojej laski :). No i oczywiscie w
              kolejce czeka sznureczek Polek marzacych o tym, zeby je przelecial.

Czyzbys byla jedna z bylych dziewczyn takiego murzyna? ;-)
              • Gość: babcool do artur IP: *.100.119-80.rev.gaoland.net 27.03.05, 17:59
                wydzisz ,bambus ma wiecej dziewczyn niz ty na cale zycie !!!bialas nie u
                siebie !!!
            • Gość: dorota viva biala polska IP: *.100.119-80.rev.gaoland.net 27.03.05, 17:55
              --------------------------------------------------------------------------------
              nie rozumie dlaczego te wzystkie murzynow w polsce sa ?? czy wy polace macie
              komplexy wobec murzynow ?? napewno tak bo bronicie murzynow bo sie boicie
              ich !!! dla polaka i polek to autorytet nie wiem skad?? na zachodzie ,to
              niczego nie reprezentuja !!!to nie skandal uzywac slowo "murzyn" to
              normalne !!! w polsce nigdy tak nie bedzie ze murzyn sobie bedzie szadzic jak
              mamy do niego mowic !!! jak murzyn jest nie zadowoloni ,to niech wraca do
              afriki , tam nie bedzie xenofobia !!!kazdy polak wie ze murzyni sa w polsce
              tylko na sex z polkami i przygody,nic wiecej !!! nie sa potrzebne nigdzie w
              europie, nic nie potrafia,nie maja prace w polsce ,jak sie utrzymaja w
              polsce ??!!! polska nie chce tutaj murzynow i afrika !!!wiekzosc polakow tego
              nie chce !!!to nie jest rasism bo murzyn jest tez rasista ,nawet wiecej niz
              bialy !!
              les africains dehors !!
      • Gość: FreeYoMind Re: Skandaliczny tytul!!! Murzyni??? IP: *.osadanet.pl / *.osadanet.pl 24.03.05, 13:20
        Co to w ogóle za rozgraniczenie na murzynów i białych?
        • Gość: freszer Re: Skandaliczny tytul!!! Murzyni??? IP: *.isp.broadviewnet.net 24.03.05, 19:42
          no cholera tez z tym mam problem, bo cale pojecie rasy jest, jako takie,
          watpliwe... ale kategoria jako taka istnieje w swiadomosci spolecznej i nie wiem
          czy jej przemilczenie poprawiloby cokolwiek...
        • Gość: maciek Re: Skandaliczny tytul!!! Murzyni??? IP: *.osiedle.net.pl 25.03.05, 00:03
          a co nie widzisz roznicy w kolorze skory??? stad to rozgraniczenie
      • Gość: pln_mazowsze Oto probka "kultury" cyganskiej IP: 195.117.157.* 25.03.05, 10:18
        Oto próbka obyczajów, jakie panują w niskim kulturowo elemencie cygańskim,
        źródło portal Wyborczej.

Uciekła z domu, aby nie wychodzić za mąż
        PAP 25-03-2005, ostatnia aktualizacja 25-03-2005 09:48

14-letnia rumuńska Cyganka Sonia Banu, aby uniknąć zaaranżowanego przez jej
        rodziców małżeństwa, postanowiła uciec z domu. Zaopiekowano się nią w rumuńskim
        Stowarzyszeniu Ochrony Dzieci.

"Powiedziano jej, że w niedzielę bierze ślub z młodym mężczyzną, którego
        wcześniej nie znała, i że nie będzie już mogła chodzić do szkoły" - powiedziała
        w czwartek dyrektorka Stowarzyszenia Ochrony Dzieci Monica Filip.

Pracownicy Stowarzyszenia starali się rozmawiać z rodzicami dziewczyny i
        przekonać ich, aby Sonia mogła nadal się uczyć, ale rozmowy nie dały żadnego
        rezultatu.

Sprawa Sonii nie jest wyjątkiem. W Rumunii rodzice 12-14-letnich dziewcząt
        bardzo często aranżują małżeństwa. Jest to nielegalne, ale stanowi część
        cygańskiej tradycji. Wielokrotnie władze wzywały do zaprzestania takich praktyk.

wiadomosci.gazeta.pl/wiadomosci/1,60935,2621436.html
    • Gość: lisa Re: Murzyni reklamują polskie produkty IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.03.05, 11:47
      "dziennikarze" GW jeszcze tego nie zauważyli, ale mamy w Polsce coś takiego jak
      poprawność polityczna, która w swoim minimalnym, nie posuniętym do absurdu,
      zakresie przewiduje, że słowa "Murzyn" i "czarny" są obraźliwe...
      "czarny to wcielenie tego, co atrakcyjne, ciekawe i nowe" - jak można TAK pisać?!!!
      niech was ktoś wreszcie pozwie do sądu...
      • Gość: rj Re: Murzyni reklamują polskie produkty IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.03.05, 13:27
        Zaproponuj lepsze określenie.
      • Gość: Razorus Re: Murzyni reklamują polskie produkty IP: *.eds.net 24.03.05, 15:38
        Oj ludzie, ta porawność polityczna to bokiem wychodzi..
        Ja na przykład nie obrażę się, jak ktoś powie na mnie "biały". To tak jakby
        czuć się obrażonym, że ktoś nazywa cię Polakiem.
        • Gość: freszer Re: Murzyni reklamują polskie produkty IP: *.isp.broadviewnet.net 24.03.05, 19:41
          mnie tez wychodzi bokiem poprawnosc polityczna, ale troche z innego powodu. w
          polsce czarnoskorzy nie przezyli takich przesladowan, jak w usa, nie mamy
          tradycji posiadania niewolnikow... slowo 'murzyn' nie niesie ze soba po prostu
          tego ciezaru. smieszy mnie ta cala sytuacja, bo pokazuje jak zamerykanizowane
          jest nasze spoleczenstwo - nawet oburzemy sie po amerykansku;) pozdrawiam.
        • Gość: tolerancja Re: Murzyni reklamują polskie produkty IP: *.internetdsl.tpnet.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 25.03.05, 00:50
          Nie obrazasz sie, jesliktos cie nazywa Polakiem i slusznie, ale uslyszec
          "Polaczek", to juz nie tak przyjemnie, prawda?
          • Gość: maciek Re: Murzyni reklamują polskie produkty IP: *.osiedle.net.pl 25.03.05, 13:25
            • Gość: maciek Re: Murzyni reklamują polskie produkty IP: *.osiedle.net.pl 25.03.05, 13:34
              bardziej imo zastanawiajace jest stwierdzenie:
              "Bo lada chwila w naszym kraju po ulicach będą chodzić ludzie o różnych kolorach
              skóry, również czarnym."
              tak jakby jeszcze ich nie bylo i miala nadejsc jaks inwazja

PS sory za pustego posta
          • Gość: maciek Re: Murzyni reklamują polskie produkty IP: *.osiedle.net.pl 25.03.05, 13:27
            i jest tez chyba roznica miedzy slowami 'Murzyn' a 'czarnuch'
    • Gość: TOMEK To skandal!!! Nie do wiary... IP: 62.172.134.* 24.03.05, 11:47
      Jak mozna uzyc takiego sformulowania? Nie moge w to uwiezyc!!!
      • Gość: Max Re: To skandal!!! Nie do wiary... IP: *.21.pl / 213.199.204.* 24.03.05, 13:11
        Trzeba mówić Afrofrancuz i Afropolak. Ale i to byłby jakiś rodzaj segregacji
        od "zwykłych" Francuzów i Polaków. Więc może w ogóle nie powinniśmy mówić o
        kolorze ich skóry. W związku z tym prosze o usunięcie tego artykułu, który
        pokazuje różnicę między ciemnoskórymi a jasnoskórymi :-)
        A w dodatku słowo Żyd też jest u nas nacechowane pejoratywnie, więc chyba
        pozostaje nam tylko Izraelita, ale co zrobić z tymi, którzy nie mają
        izraelskiego obywatelstwa...
      • Gość: www Re: To skandal!!! Nie do wiary... IP: *.supernet.pl 24.03.05, 16:53
        proponuje: afropolacy, afrofrancuzi, afroslowacy, afrolitwini itp...

• Gość: AFROANDRZEJ Re: To skandal!!! Nie do wiary... IP: *.internetdsl.tpnet.pl 29.03.05, 17:42
          WOLAŁBYM ZEBYSCIE NIE MÓWILI DO MNIE CZARNUCHU
          NIE PRZY CHLOPAKAHC
        • Gość: AFROANDRZEJ Re: To skandal!!! Nie do wiary... IP: *.internetdsl.tpnet.pl 29.03.05, 17:43
          WOLAŁBYM ZEBYSCIE NIE MÓWILI DO MNIE CZARNUCHU
          NIE PRZY CHLOPAKACH
    • Gość: asdf Re: Murzyni reklamują polskie produkty IP: 193.109.212.* 24.03.05, 11:49
      hmm ... obrażanie, ... za 'murzyna', nie rozumiem o co chodzi. A jeszcze
      bardziej nie rozumiem w czym wyrażenie 'czarny' jest lepsze (albo dlaczego jest
      mnie obraźliwe?!) od tegoż murzyna.
      • Gość: freszer Re: Murzyni reklamują polskie produkty IP: *.isp.broadviewnet.net 24.03.05, 19:44
        absolutnie sie zgadzam... przewrazliwienie.
      • Gość: Sss Re: Murzyni reklamują polskie produkty IP: *.retsat1.com.pl 24.03.05, 19:48
        Bo czarny jest odpowiednikiem białego i żółtego, natomiast murzyn jest
        obraźliwy, bo to tak jak ktoś by na Ciebie mówił białas albo np. polaczek
    • Gość: olo Our products advertised by niggers.... IP: 62.172.134.* 24.03.05, 11:52
      Wyobrazcie sobie taki tytul w anglojezycznym kraju - skandal!!!
      • Gość: Murzyn Re: Our products advertised by niggers.... IP: 62.29.248.* 24.03.05, 13:34
        Hej panie cymbał. Murzyn, pisany wielką literą, to określenie rasy. Natomiast nigger to po angielsku "czarnuch". I to już może być uznane za obraźliwe.

Zajrzyj jełopie jeden z drugim najpierw do słownika zanim zaczniesz się wypowiadać na tematy, o których nie masz pojęcia.
        • Gość: gosc Re: Our products advertised by niggers.... IP: 198.138.227.* 24.03.05, 19:16
          nigger nikt tak nie mowi w USA, a negro jest uwazane za szczytowo obrazliwe i
          jest urzywane powszechnie przez ulice
          • Gość: polak z krwi do gosc IP: *.99.119-80.rev.gaoland.net 24.03.05, 19:33
            CO ROBISZ W POLSCe ??? wroc do ameryki i nie wracaj do polski ,tam bedziesz
            sobie gadal do siebie !!!
      • Gość: romek Re: Our products advertised by niggers.... IP: *.chok.kielce.pl 24.03.05, 17:20
        Nigger jest słowem obraźliwym, znaczy czarnuch.Odpowiednikiem murzyna jest
        negro, ale nie jest używane i może być przez murzynow uznane za obrażliwe.
    • Gość: mariolka ani słowo MURZYN ani CZARNY nie są obraźliwe IP: 148.81.190.* 24.03.05, 12:07
      ani słowo MURZYN ani CZARNY nie są obraźliwe

nie wiem po co ta dyskusja

pozdrawiam czarnych, białych, żółtych, zielonych, niebieskich i pomarańczowych.
      a błękitnych najbardziej :DDDD
      • Gość: kalt Re: ani słowo MURZYN ani CZARNY nie są obraźliwe IP: *.kam.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 24.03.05, 19:48
        to jakies nieporozumienie wynikajace z tłumaczenia wszystkiego na język
        angielski. W języku polskim słowo Murzyn nigdy nie miało pejoratywnego
        znaczenia, tak się oficjalnie określa osoby o czarnym kolorze skóry. Tylko jak
        ktos to zaczyna tłumaczyć na angielski, na negro czy nigger nie daj Boze, to
        wychodzi ze jest to obrazliwe. Obrazliwe jest to niefortunne tłumaczenie w
        języku angielskim, ale nie wyraz Murzyn w języku polskim! To tak jakby ktos
        twierdził, że określenie Indianin jest obrazliwe, bo czerwonoskórzy to
        raczej "rdzenni Amerykanie".
    • Gość: abhaod Niektorym i tak blizej do malp niz mnie:) IP: *.arcor-ip.net 24.03.05, 12:13
    • Gość: Inny L Re: Murzyni reklamują polskie produkty IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.03.05, 12:13
      Nie ma co się żołądkować, z formalnego punktu widzenia nie jest to
      sformułowanie nacechowane negatywnie. Oczywiście, że jednym to "źle" się
      kojarzy - innym nie. Wśród moich czarnych znajomych opinie sa podzielone -
      część z nich się czuje się obrażona tym sformułowaniem i prosi by określać ich
      per "czarni" a część nie i akceptuje tego "Murzyna". Z drugiej strony nie
      brnijmy w absurdy, żeby nap Bantu, Wasulu czy Toma nazywać Afroamerykanami.
      • Gość: freszer Re: Murzyni reklamują polskie produkty IP: *.isp.broadviewnet.net 24.03.05, 19:47
        mialem w stanach przesmieszna sytuacje: czarnoskory amerykanin spytal sie mnie i
        moich znajomych (zaraz po tym, gdy dowiedzial sie, ze jestesmy z polski): 'are
        there many african americans in poland?' :D:D:D
    • Gość: jajaja Re: Murzyni reklamują polskie produkty IP: *.lunar.com.pl / *.lunar.com.pl 24.03.05, 12:50
      Slowo murzyn, jest slowem polskim, utartym w kulturze, zas co do bycia
      oszolomem, to wskazuje nań twój skrajny pseudoliberalizm. Do tego glupi- bo
      afroamerykanin w Polsce, jest raczej afroeuropejczykiem, a nawet afropolakiem
      co brzmi co brzmi conajmniej idiotycznie. Cala kampania zmiany slow na poprawne
      politycznie nosi na sobie znamiona deblizmu; chocby zmiana tytulu ksiazki
      Agathy Christie. Zachowajmy zdrowy rozsadek.
    • Gość: cul321 taki wierszyk IP: 193.19.104.* 24.03.05, 12:54
      pamiętacie wierszyk
      murzynek Bambo w Afryce mieszka...
      a moze lepiej brzmi
      czarnuszek Bambo w Afryce mieszka...
      a może
      afroamerykaninek Bambo w Afryce mieszka...
      ???
      i co wybierasz
    • Gość: Czeki Re: Murzyni reklamują polskie produkty IP: *.czestochowa.cvx.ppp.tpnet.pl 24.03.05, 12:56
      Żaden "murzyn" nie jest czarny, nie ma też czarnej skóry. Są brązowi a wszyscy
      są murzynami. Jeśli słowo "murzyn", "arab" itp. źle ci się kojarzy to idź do
      psychiatry. A zwolennicy politpopu powinni się chwilę zastanowić nad swoimi
      teoriami.
    • Gość: MaciekP Jestes w takim razie inteligentny inaczej.... IP: *.avaya.com 24.03.05, 13:11
      a i tak wiadmo, ze jestes debilem.
      Ja tam wole cie nazwac debilem.
      Murzyn jest po prostu polskim okresleniem czlowieka o czarnej /brazowej/
      skorze. Jezeli sie tobie zle kojarzy to uzywaj sobie innych. Co bys powiedzial
      na obywatela KONGO nazwanego afroameykaninem???
    • Gość: Agnieszka Ponoć niewolnictow jest zakazane IP: *.internetdsl.tpnet.pl 24.03.05, 13:27
      " W naszej agencji reklamowo-aktorskiej mamy dziesięciu czarnych modeli, w tym
      dwoje dzieci urodzonych w Polsce. Kolor ich skóry nie decyduje o popularności.
      Zdarzają się jednak klienci, którzy chcą kupować tylko czarne twarze.
      Najczęściej właśnie producenci billboardów i filmów reklamowych - przyznaje
      Marzena Szymańska z warszawskiej agencji Arista."
      ten cytat jest z artykułu, ja rozumie żargon, ale to juz jest przesada jak na
      targu niewolników, szkoda, że autor nie pomyślał

• Gość: rj Re: Ponoć niewolnictow jest zakazane IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.03.05, 13:33
        Ciekaw jestem czy tak samo oburzałabyś się gdyby ktoś tymi samymi sformułowaniami odniósł się do modeli białoskórych?
        Niech żyje poprawność polityczna :-\
        • Gość: amber CZARNY BIAŁY ŻÓŁTY I BEŻOWY IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.03.05, 13:41
          Ważne jest jak traktujesz czlowieka.
          A okreslenie Murzyn jest w Polsce od dawna w użyciu i wcale nie jest pogardliwe.
          Teraz modne jest Rom zamiast Cygan, a niby dlaczego ?
          Setki lat byli Cyganie i nagle znikli ? Zamienili sie w Romów ?

A Murzyni wymarli i sa juz tylko czarni ? No to inni są beżowi bo kolorowo
          biorąc są w pół drogi między czarnymi i białymi...

Paranoja. Idealny temat dla nawiedzonych fanatyków przed Wielkanocą.
    • Gość: Dotika Re: Murzyni reklamują polskie produkty IP: *.internetdsl.tpnet.pl 24.03.05, 13:45
      W ogóle to dziwi mnie cały ten artykuł-tak jakby to był jakiś niesamowity
      ewenement! Co za różnica, czy w rekalmie pojawi sie biała twarz czy czarna? To
      ludzie którzy w ogóle poruszaja takie tematy napedzają machinę i prowokuja
      rasistów. Takie wydarzenia powinny byc na porzadku dziennym, a nie traktowane
      jako rzecz tak niespotykaną, że aż godna całego artykułu.
    • Gość: rotua Re: nie broncie murzynow bo nie warto IP: *.cmdik.pan.pl 24.03.05, 13:59
      przestan paranoiku gadac sam ze soba
    • Gość: Biały facet Re: Murzyni reklamują polskie produkty IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.03.05, 13:59
      Zgadzam się!!! Rasiści!!! Co to za określenie BIAŁASY ZA....ANE!!!
    • Gość: mario Re: Murzyni reklamują polskie produkty IP: *.bj.uj.edu.pl 24.03.05, 14:16
      A mnie to najbardziej zaszokowało stwierdzenie "ciemna gwiazda"..Można odnieść
      wrażenie, że autor artykułu jest nieuświadomionym rasistą..Albo nie czyta tego
      co napisze przed drukiem.
    • Gość: BIAŁAS Re: Murzyni reklamują polskie produkty IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.03.05, 14:36
      CO ZA PROBLEM, CZARNY, MURZYN, MY JESTEŚMY BIALI I NAZYWAJĄ NAS BIAŁASAMI A
      NIKT SIE NIE OBRAŻA, WIEC O CO TYLE HAŁASU!!! ALE OWSZEM, AUTOR POWINIEN SIE
      TROCHE ZASTANOWIĆ, CHOCIAŻ MNIE TO NIE RAZI, ALE WAS WIDZĘ ZE BARDZO:0
      POZDRAWIA BIAŁAS
      • Gość: lisa Re: Murzyni reklamują polskie produkty IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.03.05, 14:40
        btw, ciekawe czy autor artykułu zareaguje jakoś na nasze posty...
    • calencribann NIE WINIĆ FRANCUZY!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! 24.03.05, 14:58
      To nie jej wina. Ona może i głupia być, ale dobra. To żabą wina nie francuzy.
      Zjedli żabą i mu sie pokvrwić w głowiu. A francuzy taka przecież dobrzi.
      Chcieli umyją brudni murzinki, bo one sex mieli dobry i aids. Arabowie i
      Algierczykowie też Francuzy umyć. Widać przecież to że oni dobra. Raz powtarzam
      ostatni - TO ŻABĄ WINA NIE FRANCUZY!!!
      • Gość: do calencribann Re: NIE WINIĆ FRANCUZY!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! IP: *.99.119-80.rev.gaoland.net 24.03.05, 15:28
        pisz po polsku bo nie rozumie cie murzyn jeden !!!
    • calencribann DlategoNapisałeśMałąLiterą"polki dla polaków" ?:)) 24.03.05, 15:04
    • piotrpanek Re: Murzyni reklamują polskie produkty 24.03.05, 15:38
      cytat: "dla nich czarny nie jest wcieleniem obcego, innego, kogoś, kto pochodzi
      od małpy."

Zaraz, zaraz. To czarni mają inne pochodzenie ewolucyjne niż biali???????
    • Gość: pamaka Re: Murzyni reklamują polskie produkty IP: *.riogrd01.nj.comcast.net 24.03.05, 15:49
      w stanach za taki tekst autor wylecialby z gazety!
      • Gość: polak z krwi do pamaka IP: *.99.119-80.rev.gaoland.net 24.03.05, 16:22
        ty wylec lepiej z polski !!!!!nie jestes polakiem to won z tego kraju !!!!
        • Gość: ALF Re: do ,, polaka'' z krwi IP: *.ztpnet.pl 24.03.05, 16:47
          po tylu wojnach,najazdach,zaborach tylko idiota moze uwazac ze jest ,,z krwi''
    • Gość: drab Re: Murzyni reklamują polskie produkty IP: 212.160.134.* 24.03.05, 17:11
      A co, koleżko, sam jesteś Murzyn, że się czepiasz? "Czarny" w polskim języku to
      zawsze był synonim Diabła.. więc jeśli wolisz iść w tym kierunku - to proszę
      bardzo!!
      Zawsze musimy naśladować Amerykę?
      • lavazza_cafe Re: Murzyni reklamują polskie produkty 24.03.05, 21:00
        przesadzacie, ja bym się nikogo nie czepiała gdyby ktoś stwierdził że jestem
        biała, bo to fakt. Jeśli ktoś z tego powodu robi tragedię, to znaczy, że ma
        kompleksy, czuje sie gorszy i problem tkwi w nim samym. Na każdym kroku będzie
        się doszukiwał podtekstu, nawet jak mu autobus ucieknie ;) Pomijając kwestię
        nazewnictwa, uważam że cały ten artykuł jest głupi, nieciekawy i nic nie wnosi.
    • Gość: ALF Re: do ,,polaka z krwi'' IP: *.ztpnet.pl 24.03.05, 17:30
      my kulturnyj narod.Wlasnie udowodniles ze mam racje MIESZANCU
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka