Gość: bodzio IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.04.05, 09:55 niech nasi też się tym zajmą. to obleśne graffiti nie jest nikomu do szczęścia potrzebne, a tylko szpeci wygląd miasta. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
zdunman Re: Helikoptery przeciowko grafficiarzom 09.04.05, 10:01 *powinno sie pojawić wiele wulgarnych odpowiedzi dresiarzy (autorów tego typu malowideł)* Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: proti Re: Helikoptery przeciowko grafficiarzom IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.04.05, 10:53 teraz graffiti maluja dresiarze, dlatego poziom prac jest tak niski. Kiedys bylo inaczej :( Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: canx nowa firma samolotowa PRZECIOWKO IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.04.05, 01:21 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: d Re: Helikoptery przeciowko grafficiarzom IP: *.elpos.net 04.05.05, 23:13 bleeee Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: insajd Re: Helikoptery przeciowko grafficiarzom IP: *.75.49.178.mielec49.ptc.pl 10.04.05, 12:56 dresiarze nie robia grafiti idioto Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ktos Re: Helikoptery przeciowko grafficiarzom IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.04.05, 15:54 ludzie o czym w mowicie,co wy mozecie wiedziec o graffiti,mslicie ze dresy maluja??Najwiecej wpowiadaja sie ci ktorz nic nie wiedza... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: byn Re: Helikoptery przeciowko grafficiarzom IP: *.pronet.lublin.pl 13.04.05, 18:07 dobrze ziom napisał dresy na stadionach siedzą a nie maluja Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: BART Re: Helikoptery przeciowko grafficiarzom IP: *.pronet.lublin.pl 13.04.05, 18:04 weź co ty sobie myslisz że grafiti to chłopaki w dresach z łysymi głowami i piszą sobie hwdp albo RKS & ŚLĄSK ???????????????? mylisz się społeczniaku Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mc Re: Helikoptery przeciowko grafficiarzom IP: *.rybnet.pl 17.04.05, 19:46 ty chyba masz nierówno pod sufitem debilu Odpowiedz Link Zgłoś
konread Re: Helikoptery przeciowko grafficiarzom 09.04.05, 10:57 U nas by się przydało, ale znając życie to u nas "mała szkodliwość społeczna" - zaraz usłyszymy;-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: on gdzie graffiti malują dresiarze? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.04.05, 11:05 gdzie ? w jakim miescie ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ndz Re: Helikoptery przeciowko grafficiarzom IP: 194.42.116.* 09.04.05, 11:46 Mnie sie podobaja dobre prace. Scigac artystow helikopterami??? Przesada! Graffiti. Jestem na tak. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ASD Re: Helikoptery przeciowko grafficiarzom IP: *.kom / *.kom-net.pl 09.04.05, 12:54 LOL Jacy artyści? 99% molowideł to gó..ane tagi dzieciaków - zastrzeliłbym takiego "writera" na miejscu. Powinni przyje*** kosmiczne kary: koszt odnowienia ściany + 5 tyś. zł (z czego % idzie do policjanta, który złapał "artystę" :P ). Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pan Re: Helikoptery przeciowko grafficiarzom IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.04.05, 18:07 Ja jestem za strzelaniem! Do wszystkich, a szczególnie do autorów głupich postów. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: snajper skoro tak IP: 80.109.186.* 09.04.05, 21:24 > Ja jestem za strzelaniem! Do wszystkich, a szczególnie do autorów głupich > postów. jestes pierwszy do odstrzalu Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: :p Re: Helikoptery vs dzieciaki IP: *.icpnet.pl 10.04.05, 09:04 jasne, kara śmierci wogle za grafa - najlepiej niech strzelają bezpośrednio ze śmigłowca takimi pociskami jak USA w iraku - zniknie problem (tzn. graficiarz, graf i ściana nawet) i wogle to na pewno żydzi malują po ścianach - teraz wyszło szydło z worka. I wogle zgładzic tą bandę: dresów,żydów,pedałow i innych brudasów - Polska dla szaraków! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Irys Re: Helikoptery przeciowko grafficiarzom IP: *.crowley.pl 10.04.05, 16:00 Oprócz strzelania popieram w całej rozciągłości... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kr Re: Helikoptery przeciowko grafficiarzom IP: *.net.autocom.pl 10.04.05, 19:09 Dokładnie :D A jak nie ma to komornik, zabrać mu telewizor i kradzioną komórkę ;P Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: anonim Re: Helikoptery przeciowko grafficiarzom IP: 80.51.241.* 15.04.05, 11:00 A co sku..synu jesteś psem? to spie..j do budy a o graffiti to sie nie wypowiadaj Odpowiedz Link Zgłoś
lother Re: Helikoptery przeciowko grafficiarzom 17.04.05, 07:46 !!!co ty mówisz?weź się człowieku zastanów...Konfidencje popierasz???widać że twój dziadek albo stary był Ubekiem... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: [*] Re: Helikoptery przeciowko grafficiarzom IP: *.t17.ds.pwr.wroc.pl 09.04.05, 12:02 co ma dresiarz do graficiarza? bo co ma kibic do kibola, albo dobry graficiarz do wandala to wszyscy wiemy. U nas helikoptery by nie przeszły, bo kto by im paliwo zasponsorowal! Tak jak napisano - niska szkodliwość społeczna. Żeby jeszcze "budowa" jakichś placów coś tu pomogła, to by było fajnie. Niestety teraz to chodzi już chyba tylko o to żeby strzelić jakieś bazgroły na często świeżo pomalowanej ścianie. A co z kolesiami skrobiącymi szyby w tramwajach? to też zjawisko nagminne. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: filcek Re: Helikoptery przeciowko grafficiarzom IP: *.coig.com / *.coig.katowice.pl 09.04.05, 12:59 Nie przemawia do mnie Twoje rozróżnienie 'dobry graficiarz' i 'wandal'. Dla mnie w tym przypadku to to samo! Jesli ktoś przychodzi i zaczyna 'ozdabiać' moja własność (np nowo pomalowany dom, itp) to choćby był Picassem lub innym Rafaelem to nazwę go WANDALEM! Proste. A jeśli chce zasłuzyć na miano, tak jak okresliłeś 'dobrego graficiarza' to niech sobe wymuruje jakaś sciankę, następnie ją otynkuje, namaluje tło i potem niech bazgroli na tym ile wlezie! Wtedy będzie 'dobrym graficiarzem', bo nie szkodzącym nikomu! Dlatego dla mni zawsze 'graficiarz', który 'ozdabia' coś, co nie jest jego własnością będzie wandalem, tak samo jak wspomniani przez Ciebie kolesie z tramwaju. Bo tak na marginesie, czym sie różnią?! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Antygrafit DLA MNIE GRAFITI TO GOOWNO NIE SZTUKA IP: *.block.alestra.net.mx 09.04.05, 13:07 Macie racje. Jesli odswieze elewacje, i ktos mi w nocy wymaluje nawet sliczniutkie graffiti, ale wbrew mojej woli, to jest to wandal i za taki czyn powinien odpowiedziec. Ale zeby go zastrzelic na miejscu to przesada. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: CATCH ME! Re: DLA MNIE GRAFITI TO GOOWNO NIE SZTUKA IP: *.internetdsl.tpnet.pl 21.04.05, 18:34 ty je..y spoleczniaku ku.. sliczniutkie graffiti to bys sie ku.. cale zycie nie wyplacil za namalowanie myslisz sobie ku.. ze to jest takie ku.. proste nawet nie wiesz ile lat pracy trzeba na nauczeniu zrobic sie prostej kreseczki taki cwany jestes wez puche do reki i zrob prosta półmetrową kreske debilu i ku.. zobaczymy i śmieciu nie poruwnuj graffiti z tymi bazgrolkami na pierwszej stronie dresy maluja graffiti tez dobre nawt nie zdajesz sobie sprawy jakie to trudne WWW.MACLAIM.DE SPRAWDZ SOBIE czy to nie jest sztuka!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: asd Używać śmigłowce? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.04.05, 13:32 Coraz więcej błędów gramatycznych w waszych artykułach. "Policja niemiecka zaczęła używać śmigłowce wyposażone". Powinno być przecież - "zaczęła używać śmigłowców wyposażonych". Ja - bezrobotny tuman wiem jak się to pisze. Stosować można - śmigłowce(kto? co?), używać - śmigłowców(kogo? czego?). Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kika Re: Używać śmigłowce? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.04.05, 13:34 dobry graficiarz to martwy graficiarz Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gostek Re: Używać śmigłowce? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 13.04.05, 20:32 dobry społeczniak to martwy społeczniak Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: b4 Re: Używać śmigłowce? IP: *.rybnet.pl 17.04.05, 19:57 dobra kika to marna kika Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zoom Re: Używać śmigłowce? IP: *.dip.t-dialin.net 09.04.05, 15:56 Gość portalu: asd napisał(a): Powinno być przecież - "zaczęła używać śmigłowców wyposażonych". Ja - bezrobotny tuman wiem jak się to pisze... kogo? - co? (co) zaczeli uzywac? zaczeli uzywac smiglowce smiglowce :-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: r_r Re: Używać śmigłowce? IP: *.acn.waw.pl 09.04.05, 17:04 Widze, że trzeba sie nauczyć używać ten dopełniacz :P Kogo, co widzę, ale kogo, czego używam ... No tak, język nam ewoluuje, niedługo zamiast strzała będziemy pisać szczała ... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: asd Też się machnąłem;-) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.04.05, 17:35 Miało być: Stosować można - śmigłowce(kogo? co?)(BIERNIK), używać - śmigłowców(kogo? czego?)(DOPEŁNIACZ). Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: stefan otóż to IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.04.05, 16:02 właśnie miałem ci na to zwrócić uwagę, ale sam się poprawiłeś Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: RAUBER Odrąbywać graficiarzom łapy :]] IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.04.05, 13:42 I to powinno pomóc, Ordnung muss sein, jak dorwę graficiarza na gorącym uczynku to mu wpieprzę i wypikam cały cholerny spraj na pysk. A potem wezwę gliny. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: hahaha Re: Odrąbywać graficiarzom łapy :]] IP: *.pronet.lublin.pl 13.04.05, 17:55 co ty łochu myslisz ??? ze graficiarze to dzieci w wieku podstawówki ??? dorwie cie jeden z drugim to zobaczymy co powiesz !!! życze powodzenia BUHAHAHAHAHA Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: swidnik riprezent Re: Odrąbywać graficiarzom łapy :]] IP: 212.106.18.* 23.04.05, 23:48 buahahah a widziałeś coś takiego jak MiB 3 zj**ie? jak dorwiesz i obejrzysz to zobaczysz jak to wyglonda jakbys chcial komus takiemu pi***lnąć to sam bys niezle wyrwał palancie... możesz co najwyżej strzepać sobie kobyłke i isc spac jak myslisz ze jestes tak za****ty ze możesz stawiać sie kilkunastu osobom to zycze powodzenia a gdybys nawet na tyle byl odwazny to mu wypsikaj to na ryj i jeszcze tam pomachaj swoim wackiem to cie zamkna w pierdlu bo chlopak powie ze wracal ze sklepu i z farba bo mial pomalowac rower naprzyklad a ty napewno nie bedziesz mial swiadków kretynie i co? róbcie te helikoptery i sie nie wypowiadajcie na temat graffiti jak nie wiecie na czym to polega to ze zobaczyliscie jakies bazgroly na pierwszej stronie to nie znaczy ze jestescie tak obcykani w temacie ze mozecie sie wypowiadac a co do dzieciakow tagujacych i przede wszystkim krosujocym nasze prace to zostawcie to nam albo oni z tego wyrosno albo nie maja zycia i tyle... pozrdr0 swidnik ekipa... no probuj urwac mi lapy ciekawe jak ci pojdzie fagasie buahahahhaha społeczniaki sAme tutaj oprucz catchme pozdro dal niego :] :] nara swiry Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bosh ... :| Re: Odrąbywać graficiarzom łapy :]] IP: *.met.pl 24.04.05, 11:57 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pawel nasza policja też ma helikopter IP: *.internetdsl.tpnet.pl 09.04.05, 13:58 Nasza policja też ma helikopter...zepsuty...w magazynach policyjnych...rozłożony na części. Drżyjcie Graficiarze!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nie nie nie Antygrafit ty bezmuzgu IP: *.aster.pl 10.04.05, 20:10 Swiat niszcza graficiaze chyba wam sie cos w glowach poprzewracalo walcza z szaroscia z miastem samym w sobie probuja zwrocic na to uwage ze miasto przytlacza i niszczy .A w niemczech i z helikopterem dadza sobie rade tam juz probowano roznych metod kasacji graffiti i im sie nie udalo i oby teraz bylo tak samo A odnosnie argumentu ze graffiti nie jest sztuka to dobrze ze ci co tak o tym mowia nie maja pojecia o tym ze graffiti uznano za sztuke juz w latach 80 i zeby miec graffiti jakiegos slynnego malarza trzeba zapłacic konkretna kase i cos mi sie zdaje ze wiekszosci z nas na to nie stac !!Także zweryfikujcie swoje poglady Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gość portalu niszczenie cudzej własności jest przestępstwem! IP: *.warszawa.sdi.tpnet.pl 10.04.05, 20:57 Niszczenie cudzej własności jest przestępstwem, niezależnie od tego, czy ta własność na tym wizualnie zyskała, czy nie. Oczywiście, jeśli ktoś szpeci krajobraz swoją prywatną własnością, to pochwała mu się nie należy. O graficiarzach walczących z nudą i szarością miasta wiem sporo, bo przez kilka lat znałem ich wielu, chociaż sam nie malowałem. W końcu dotarło do mnie, że nie da się pokolorować miasta i zwalczyć nudy bez uciekania przed policją, bijatyk z sokistami i między sobą, kradzieży farby (jest bardzo droga), picia i palenia oraz, naturalnie, przeklinania w każdym zdaniu. Dlatego teraz już popieram miasta nudne (bo na co komu kina, teatry, filharmonie, galerie i muzea) i szare (w jednym kolorze) :-) Ściany, których właściciele wyrazili zgodę na malowanie - dalej oglądam z zaciekawieniem, a nieraz z przyjemnością. Trochę tylko szkoda, że wciąż mało jest ludzi, którzy poprzestają na takim graffiti. Pozdrawiam, Gość portalu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: autor kretyn Re: niszczenie cudzej własności jest przestępstwe IP: 212.106.18.* 24.04.05, 00:01 widac jak ich znałeś buahahha bez palenia picia i kradzieży nie da sie malować? ty tych writerów to widziałeś chyba przez szybe jak robili jakąś pracke buahhahahahahha niezly jestes koles nie no trzeba kląć to przecież bez tego to nie wyjdzie nic człowieku to jest podstawa i chodzi o to żeby sie napi**lać z psami dokładnie o to chodzi Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pies997 Re: Antygrafit ty bezmuzgu IP: 212.106.18.* 23.04.05, 23:56 dobrze powiedziane takie spoleczniaki jak ten antygrafit moga pale zbijac i tyle... i co z tego ze maja helikopter i tak cbs crew bedzie jechac takie rooftopy w berlinie ze w koncu przerobia ten helikopter na limuzyne premiera i na tym sie skonczy i nie lepiej by bylo walczyc z prawdziwymi przestepcami a nie z writerami? psy nie maja zajec czy jak? niech sie zajma czyms powazniejszym bo hardcore graffiti zawsze bedzie istniec... skreszowanie tramwai to tez dobry hardkor :] Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: khermes Re: Helikoptery przeciowko grafficiarzom IP: *.u.mcnet.pl 09.04.05, 14:00 Uprzejmie donoszę, że w języku polskim czasownik "używać" łączy się z dopełniaczem. Używać śmigłowców. Dziękuję. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Alf Zawsze marzylem o zlapaniu graficiarza... IP: *.nyc.res.rr.com 09.04.05, 14:26 Oczywiscie zanim zuzyje swoja farbe, pomalowalbym mu wtedy jego tepy pysk jego wlasnym sprayem. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Nemo Re: Zawsze marzylem o zlapaniu graficiarza... IP: 80.50.24.* 11.04.05, 08:43 Ja poświęciłem trochę czasu i pieniędzy i w 2 tygodnie ustaliłem kto w zapyziałej 40 tysięcznej osadzie maluje bohomazy na każdej świeżej elewacji lub ryje w dużej drogiej szybie wystawowej. I nikt z KPP nie chciał spojrzeć na listę nazwisk ,ksyw i adresów -dla poczucia spełnionego obowiązku wysłali mnie w drugi koniec osady do posterunku dzielnicowych - ci obiecali zająć się sprawą minęły 3 lata a mury są dalej paćkane napisami typu HWDP. A każdy uznany "graficiarz" ma nowych następców noszącuch mu spraje. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: BART Re: Zawsze marzylem o zlapaniu graficiarza... IP: *.pronet.lublin.pl 13.04.05, 17:52 weeee buhahah brechta z ciebie społeczniaku ! chodzisz na herbatkę to dzielnicowego ??? BUHAhahahaha Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mdm Re: Zawsze marzylem o zlapaniu graficiarza... IP: *.rybnet.pl 17.04.05, 19:47 a ja bym ci puszke w dupie rozjebał społeczniaku Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mefisto999 Re: Helikoptery przeciowko grafficiarzom IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.04.05, 14:46 ciekawe czy ktoś pomyślał że: koszt ekspoatacji helikoptera jest większy od grzywny jaką dostanie sprawca tego szpecącego czynu Pozdro Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Critto skad wiesz ze niska?? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.04.05, 00:02 moze w Niemczech np. zamykaja za to na 2 lata do wiezienia czy poprawczaka, albo wlepiaja 500 tysiecy euro kary. Nie wszedzie prawo jest tak lagodne dla przestepcow i sprawcow wykroczen jak w Polsce. Pozdrawiam Policję (niemiecką, polską i każdą) Critto Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ja oczywiscie nastepny syf co z usa rodem IP: *.tampabay.res.rr.com 09.04.05, 15:38 Nastepny dowod amerykanskiej pop kultury ,im dluzej zyje w usa tym bardziej widze jak ochydny i durny jest ten kraj Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Karlos Re: oczywiscie nastepny syf co z usa rodem IP: *.nctv.com 09.04.05, 17:44 > Nastepny dowod amerykanskiej pop kultury ,im dluzej zyje w usa tym bardziej > widze jak ochydny i durny jest ten kraj Dziwne, bo ja odnosze wrazenie odwrotnie do Towjego. Im dluzej tu zyje i poznaje ten kraj, tym bardziej go lubie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Azbest Re: oczywiscie nastepny syf co z usa rodem IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.04.05, 18:05 To normalna reakcja, jak ktoś za długo robi przy azbeście. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ślonzok Re: Helikoptery przeciowko grafficiarzom IP: *.internetdsl.tpnet.pl 09.04.05, 16:07 www.kibicewisly.pl/papa.jpg Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dalekostad Re: Helikoptery przeciowko grafficiarzom IP: *.ipt.aol.com 09.04.05, 17:48 bardzo fajny link, szczegolnie w kontekscie toczacej sie dyskusji:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: SiwyB3. Re: Helikoptery przeciowko grafficiarzom IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.04.05, 18:27 Nas nie dogoniat... :P. Czy jakoś tak... KILL THIS BITH... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Krlos Re: Helikoptery przeciowko grafficiarzom IP: *.nctv.com 09.04.05, 18:40 Gość portalu: SiwyB3. napisał(a): > Nas nie dogoniat... :P. > Czy jakoś tak... > KILL THIS BITH... "bith" - nie ma takiego slowa w jezyku angielskim Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: katz Re: Helikoptery przeciowko grafficiarzom IP: *.dq138.internetdsl.tpnet.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 09.04.05, 18:50 a co jeśli są to graffiti 100 razy ładniejsze od setek brudnych, odrapanych, z sypiącym się tynkiem ścian i murów ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kitkot [...] IP: *.81-161.gts.tkb.net.pl 09.04.05, 18:54 Post niedostępny ze względu na naruszenie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
taki.litwa Re: Helikoptery przeciowko grafficiarzom 09.04.05, 19:53 Gość portalu: bodzio napisał(a): To jakis absurd! Chociaz nie wiekszy od tego co w Warszawie sie dzieje. Niby chca oczyscic wagony pociagowe ze szpecacych kolorowych obrazkow, a nikomu nie przeszkadza to ze tramwaje warszawskie sa oszpecone kolorowymi reklamami. Nie mowiac juz o tym, ze nie tak dawno na calej scianie Zamku Krolewskiego, czyli zabytku(!), byla powieszona jakas reklama herbaty... No ale jak kto da kase, to mozna dla niego zlamac kazda zasade... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ::DoGG:: Re: Helikoptery przeciowko grafficiarzom IP: *.icpnet.pl 09.04.05, 20:13 Swieta prawda. U mnie w Poznaniu tak serio to srednio na 5, moze ze dwie dobre sciany sie znajdzie. Byl przystanek naprawde dobrze zrobiony tramwajowy, przyszli studenci ASP i namalowali reklame farby dekoral i 23 takie same formy ludzikow na scianie, teraz jest niby "fajnie". Gowno prawda. Szkoda, szczescie ze zdarzylem zrobic zdjecia. Niektore sciany to kupa, ale niektore naprawde... oj..... Moje zdnaie takie: ci co umieja niech maluja gdzie chca, a ci co sie dopiero ucza niech maulja swoj pokoj ;) P.S. Plicja z helikoptera..... U nas Sokisci maja ostra amnunicje i nikt o tym nie mowi.. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Critto ale przynajmniej płacą IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.04.05, 00:04 poza tym nie niszczą własności, bo zawieszony billboard można w każdej chwili zdjąć, a bazgroły (szumnie zwane 'graffiti') trudno usunąć. Jeśli graficiarze zaplaca tyle, co reklamodawcy i umieszcza swoje 'dziela' w sposob umozliwiajacy ich usuniecie to pewnie wladze miasta beda inaczej rozmawiac ... ... jak na razie graficiarstwo to chuliganstwo ... I BRAWO policja niemiecka (Bravo die Deutsche Polizei), ze scigaja chuliganow-bazgraczy. Pozdro, Critto liberter.webpark.pl Odpowiedz Link Zgłoś
taki.litwa ale nie tym co to musza ogladac! 10.04.05, 12:58 Gość portalu: Critto napisał(a): > zawieszony billboard można w każdej chwili zdjąć mozna zdjac? to ciekawe... to dlaczego ciagle wisza, tylko zmieniaja sie firmy, madralo? Poza tym reklam nie wiem, dlaczego ci przeszkadza graffiti, skoro w przeciwienstwie do reklam, ktore sa wszedzie, graffiti przewaznie mozna zobaczyc tylko na pociagach, czy dlugich murach takich jak mur wyscigow konnych na Sluzewcu. Odpowiedz Link Zgłoś
critto wlasciciel robi co chce 11.04.05, 19:29 jego wagon, jego sprawa. Chce pozwolic na malowanie czy wieszanie reklam -- wolno mu. Ktos inny moze chciec, aby namalowac mu graffiti Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Varelse Re: wlasciciel robi co chce IP: *.internetdsl.tpnet.pl 12.04.05, 18:20 No tak, ale jak ja otwieram takiego posta to nikt mnie nie pyta czy chce czytac te aparatczykowskie brednie czy nie. Czytam i mi cisnienie skacze. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Chime AN/CM crews Re: wlasciciel robi co chce IP: *.wodzislaw.rybnet.pl 17.04.05, 20:05 Działalność? Graffiti to działalność? No musze przyznać - jeszcze się z takim stwierdzeniem nie spotkałem... ciekawy z ciebie człowiek - to co ci się podoba - gut; to co ci isę nie podoba - zniszczyć, zabić, zastrzelić... I ty piszesz eseje o wolności? Liga Pewnych Rodzin przymie cię z otwartymi rękami... Olaf z 7DC na zawsze w naszej pamięci... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ja W Czechach sobie z tym poradzili IP: *.internetdsl.tpnet.pl 09.04.05, 21:07 Chyba, zgodnie z prawem, za mazanie po cudzych ścianach jest drakońska kara pieniężna, z zamianą na areszt. Oczywiście dla rodziców, jeśli mazak jest niepełnoletni. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: krzysztof Re: Helikoptery przeciowko grafficiarzom IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.04.05, 21:48 Tępić tą bezmyślną holotę !! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Svot AN\CM crew Re: Helikoptery przeciowko grafficiarzom IP: *.rybnet.pl 18.04.05, 21:19 sam sie utop udupie we własnym moczu bo poza sraniem w gacie to nic nie potrafisz robić i wkórwia cie to że inni mają jakąś pasjea ty masz małego fiutka którym nawet sie bawić nie możesz Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ADAM-X Re: Helikoptery przeciowko grafficiarzom IP: *.chello.pl 10.04.05, 11:46 dlaczego słowo DZIEŁ w podpisie obrazka jest w cudzysłowie? to że coś jest nielegalne nie upoważnia do pogardliwych ocen wartości estetycznej. po drugie ilustracja została wybrana tendencyjnie, żeczywiście to słaba praca. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: N-Cute Ale macie problemy... IP: *.internetdsl.tpnet.pl 10.04.05, 11:49 :| Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kryzys Re: Helikoptery przeciowko grafficiarzom IP: *.cable.satra.pl 10.04.05, 11:58 helikopter z kamerą na podczerwień będzie sobie latał, a policjanci z nudów będą oglądać co ludzie po domach robią; ja tam nie chcę żeby mi ktoś zaglądał do mieszkania Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dwo Re: Helikoptery przeciowko grafficiarzom IP: *.uznam.net.pl / *.uznam.net.pl 10.04.05, 12:06 rucham was ide zrobic graffiti na tym smiglowcu Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: twój stary większość nie potrafi odróżnić grafitti od tagów i IP: *.tvk.wroc.pl / *.unreg.tvk.wroc.pl 10.04.05, 12:35 bazgrołów.nienawidze kiedy ktoś nazywa jakieś syfiaste napisy grafitti!jakiś szczeniak napisze w rynku "dupa" a w gazecie pojawia sie artykuł ze wroclawscy writerzy atakują centrum miasta.więc nie oskarżajcie twórców grafitti o to ze każda kreska w tym mieście która została zrobiona farbą z puszki to ich dzieło.graffiti to co innego,a ten caly syf to co innego.nie łączcie tego!btw- wie ktoś co się stało z kolesiami z idc,których złapano na swidnickiej?? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: stefan re IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.04.05, 16:12 ja to odróżniam, ale co z tego, jeżeli 99% bazgrołów to syf? porządne graffiti zdarza się wybitnie rzadko, a i tak najczęściej w legalnych miejscach, więc chrzanić huliganów !! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: rzulf sam szpecisz, tzn. robisz je brzydkim. IP: *.chello.pl 10.04.05, 16:19 z grafitti jest jak z obrazami, sa dobre i sa zle, ale to nie znaczy, ze mozna zakazac malowac. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Antygrafit MOŻNA ZAKAZAĆ MALOWANIA GRAFFITI IP: *.block.alestra.net.mx 10.04.05, 21:04 a nawet trzeba. Jesli ktos ma ochote, to niech maluje na wlasnym domu. Jesli zobacze szczyli ze sprejem pod moim blokiem to wyleje im wrzatek na ich glupie lby... Odpowiedz Link Zgłoś
legwan77 grafficiarze to impotenci,to ich podnieca 10.04.05, 23:51 malowanie na murach w nocy to dla nich adrenalina.odrzuceni przez laski muszą coś robić z rączkami!!!,he he na ulicy a potem pod kołderką Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: DONS EKIPA Re: grafficiarze to impotenci,to ich podnieca IP: *.rodium.pl 13.04.05, 15:34 cześć ! maluje graffiti od wielu lat. Musze cie miszczu zmartwić , że niejesteś asem dedukcji. Wychowuje córke, którą urodziła moja dziewczyna, która z kolei jest modelką. Zazwyczaj moi koledzy z grupy niemają problemu z ru..iem laseczek- bardzo dużo młodych nimfomanek wręcz jara sie chłopcami z "podziemia" .... uważam że jesteś przecw..oną kurwą męską, potysiąckroć rżniętą na 3 baty szmatą... sam chyba rzadko ruchasz pedale !3293125 moje gg Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kokoloko Re: grafficiarze to impotenci,to ich podnieca IP: *.pronet.lublin.pl 13.04.05, 18:16 morda psie sam ssiesz pałe mężczyźnie bo cie kobieta żadna niechce Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Chime AN/CM crews Re: grafficiarze to impotenci,to ich podnieca IP: *.wodzislaw.rybnet.pl 17.04.05, 20:07 ej - stary - co ty tak ciągle otym seksie i masturbacji? Jakies kompleksy? Szturchają cię w szkole, to w domu pod pierzynką sobie ludzi bluzgasz? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: el dreso Re: MOŻNA ZAKAZAĆ MALOWANIA GRAFFITI IP: 212.106.18.* 24.04.05, 00:13 buahahah co? antygrafit ty sie puknij w ten pusty leb podaj mi namiary na siebie miaso ulica imie i nazwisko a wrzatek bedzie ostatnia rzecza jaka zobaczysz frajerze nie kozacz tak przez neta spoleczniaku tylko podaj dane zobaczymy jakbedziesz wyglondal potem...nie ja to zrobie to beda chlopaki z twojego miasta gdziekolwiek ono jest Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: f2 ALL CITY IP: *.sgh.waw.pl / *.sgh.waw.pl 10.04.05, 22:11 bombing był, jest i będzie. fuck the police! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: modafoka graffiti to sztuka przez duże S IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.04.05, 22:18 Jakie miasta i ludzie w nich takie jest graffit, bo jest ono protestem przeciwko niechlujstwu urbanistycznemu i syfowi ogólnemu robionemu przez ludzi- a jeżeli ktoś nie potrafi odróżnić graffiti od wandalizmu to jest zwykłym głupcem i mentalnym analfabetą, niedouczeni pariasi(idzcie wyżywać się gdzie indziej) nauczcie się wreszcie czym jest społeczeństwo i o mechanizmach w nim zachodzących AKCJA = REAKCJA bando flei .....:PPPPPPPPPPP Odpowiedz Link Zgłoś
legwan77 Re: graffiti to sztuka przez duże S 10.04.05, 23:44 protestuj sobie w domu,jak będą was łapać,i będziecie za wandalizm płacić za wyrządzone szkody,graffiti wytatułuj sobie na masce Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Varelse Re: graffiti to sztuka przez duże S IP: *.internetdsl.tpnet.pl 12.04.05, 18:27 Na razie place podatki na edukacje i efekt, sądzac po wiekszosci postow jest mizerny. Co gorsza wsrod tych ktorzy sa przeciw graffiti. Writerzy/grafficiarze, prynajmniej wiedza co robia, jaka maja motywacje i jednak wprowadzaja troche ruchu w rzeczywistosc. Dreszcz przerazenia ogarnia mnie gdy mysle o swiecie zlozonym z grzecznych, praworzadnych robotow, ktore do tego daja sie podpuszczac i nie mysla samodzielnie tylko cytuja zaslyszane (bo raczej nie przeczytane) tresci. Nauczcie sie raz na zawsze: GRAFFITI to kultura, a to co widzicie na scianach i pociagach to tylko jeden z jej przejawow, zmiksowany z mnostwem innych aspektow. Generalizowanie prowadzi tylko do wniosku, ze kazdy brunet to zyd. Opamietajcie sie troche z ta nienawiscia. Wylewanie wrzatku na glowe jest gorszym przestepstwem niz malowanie, wiec panu ktory nie zna wagi swoich slow i nie rozumie co pisze - juz dziekujemy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Antygrafit Re: graffiti to sztuka przez duże S IP: *.block.alestra.net.mx 13.04.05, 00:57 Gość portalu: Varelse napisał(a): > Generalizowanie prowadzi tylko do wniosku, ze kazdy brunet to zyd. Matole, co trzeci rudy to Zyd (placisz podatki na edukacje, wiec naucz sie tez sam, ze Zyd piszemy wielka litera). > Wylewanie wrzatku na glowe jest gorsz > ym przestepstwem niz malowanie, wiec panu ktory nie zna wagi swoich slow i nie > rozumie co pisze - juz dziekujemy. Sciana mojego domu jest, matole, moja wlasnoscia, i skopie dupe kazdemu graficiarzowi, ktorego zlapie na jej sprejowaniu. Dla mnie to nie jest sztuka, natomiast sciana jest MOJA. Masz wiec, tandeciarzu, wybor. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sajni Re: graffiti to sztuka przez duże S IP: 193.151.48.* 13.04.05, 15:02 no chyba ze ci wczesniej peknie zylka na czole. wyluzuj bracie bo sie spocisz. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: BARTONEZ Re: graffiti to sztuka przez duże S IP: *.pronet.lublin.pl 13.04.05, 17:43 buhahahah! GRAFFITI było jest i bedzie frajerzy i społeczniaki !!! drżyjcie bo zamalujemy wszytko !!! BOMB THE WORLD FU*K THE SYSTEM Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: rime nzlcrew Re: graffiti to sztuka przez duże S IP: 212.106.28.* 24.04.05, 15:54 przez te helikoptery to dopiero bedo mieli pewnie bedzie tak ze chlopaki z niemiec bedo biegac w nocy po glownych ulicach miast robiac po prostu kreski po scianach szybach i wszystkim co na drzewo nie spie.. oto maine opinien... już oni sobie dadzą rade z tym helikopterami zbombia nawet ten helikopter zapewne i po akcji :] Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Enea Re: graffiti to sztuka przez duże S IP: *.raster.krakow.pl 11.04.05, 08:38 A wiesz, artysto przez małe a, ja kiedyś złapałem jednego graficiarza, i też odreagowałem "niechlujstwo urbanistyczne" przez eleganckie pomalowanie jego gęby i czuprynki jego własną puszką farby. Może to ty byłeś? Co za satysfakcja artystyczna, mówię ci..... Foka twoją modę. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Varelse Re: graffiti to sztuka przez duże S IP: *.internetdsl.tpnet.pl 12.04.05, 18:28 A wiesz, ze czynnosci sado-maso z nieletnimi podchodza pod pedofilie? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kenek Re: graffiti to sztuka przez duże S IP: *.elpos.net 12.04.05, 19:29 nikt/nic nie powstrzyma rajterÓw.. w paru slowach: to jest sposob na zycie..!! jestem pewien ze w niemczech nie dlugo te szpiegowskie helikoptery beda latac pomalowane:] tak jak swojego czasu na lotnisku w Rębiechowie samolot angielskich linii lotniczych British Airways zostal zbombiony.. nie ma rzeczy niemozliwych.. na pohybel systemowi..yeah!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Alese Jakby nie system, to bys fiucie zarl suchy chleb IP: *.block.alestra.net.mx 13.04.05, 01:00 Gość portalu: kenek napisał(a): > > na pohybel systemowi..yeah!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: yooo Re: Jakby nie system, to bys fiucie zarl suchy ch IP: *.pronet.lublin.pl 13.04.05, 17:47 sytem buhahaha!wale system walcze po drugiej stronie barykady !!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ja Re: Jakby nie system, to bys fiucie zarl suchy ch IP: *.pronet.lublin.pl 13.04.05, 18:14 wale system sikam na niego ciepłym moczem zbombić całe miasta zjechać pkp i reszte Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kenek jestes pier..alese!! IP: *.elpos.net 13.04.05, 22:58 nazywasz mnie fiutem bo nie podażam za szarym tłumem takich debili jak ty?? pewnie jestes jednym z tych niby "prawowitych" obywateli co podparzadkowuja sie wladzy...myle sie?? a wiesz dlaczego niejesz teraz suchego chleba?? dzieki temu ze twoj system osmiesza polske sprzedajac ja za bezcen!! byc moze jest to dla ciebie obojetne ale na pewno nie dla mnie!! aha! wiesz dlaczego powstaje graffiti??abys czasami zatrzymal sie przy jakies scianie i zastanowil sie do czego zmierza swiat, dlaczego jestes objetny na caly syf wokol ciebie??!! stojac na stacji i widzac pomalowany pociag pamietaj ze nie wszyscy sa w tym samym stadzie glupcow co ty!! wiec odbij czlowieku bo nast razem ktos zamaluje ci morde!! proste?? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Alese Re: jestes pier..alese!! IP: *.block.alestra.net.mx 15.04.05, 07:33 Gość portalu: kenek napisał(a): > wiec odbij czlowieku bo nast razem ktos zamaluje ci morde!! > proste?? O prosze! Takiego fiuciora jak ty trzeba walic w morde, bo jestes zwyklym wandalem. Jak po raz kolejny ktos mi bedzie malowal sciane w MOIM bloku, za malowanie ktorego place z wlasnej kieszeni, to obije ryj bez litosci i zamaluje sprejem od glupiego lba po smierdzace stopy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ad Re: jestes pier..alese!! IP: *.rybnet.pl 17.04.05, 20:04 popatrz w lustro kutastworze lepiej pie..ij sie w ten głupi łeb i zamknij morde Odpowiedz Link Zgłoś
catchme1 Re: jestes pier..alese!! 19.04.05, 13:54 Gość portalu: Alese napisał(a): > Gość portalu: kenek napisał(a): > > > wiec odbij czlowieku bo nast razem ktos zamaluje ci morde!! > > proste?? > > O prosze! > Takiego fiuciora jak ty trzeba walic w morde, bo jestes zwyklym wandalem. Jak > po raz kolejny ktos mi bedzie malowal sciane w MOIM bloku, za malowanie ktorego > > place z wlasnej kieszeni, to obije ryj bez litosci i zamaluje sprejem od > glupiego lba po smierdzace stopy. Obijesz ryj? ku.. nie myta dawaj to zobaczymy ku.. radzimy sobie nawet z sokistami ku.. raz najeablismy ku.. tak 2 sokistom ze ku.. mieli zebra polamane, jebac spolecznikow wyjdz i zobaczymy ku.., myslisz ze my ile mamy lat cwaniaczku?? taki wpie..bys dostal ze huj Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kenek Re: jestes pier..alese!! IP: *.elpos.net 19.04.05, 20:32 bo alese jeszcze niewyrwal...:) ale na kazdego przyjdzie czas..hehe Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Policjant_one Re: jestes pier..alese!! IP: 212.106.18.* 24.04.05, 00:33 dobra to idz napie..c robotnikow odmalowujacych na jakis zje..y kolorek twoj blok przecież możesz im napie..c nasz klient nasz pan a nam to mozesz pozdro dla tych co maluja po blokach tych frajerów: alese (co za ksywa gościu rządzisz) Antygrafit(jak można nie lubić grafitu z ołówka) i jeszcze to coś.. Eane czy ch.. wie co(ja pie.. następny zje..y ryja jakiś) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: antyantygrafit Re: graffiti to sztuka przez duże S IP: 212.106.18.* 24.04.05, 00:26 Antygrafit i Eane czy cos takiego nie pierolcie mi tu takich wixów że byście dupe komuś skopali bo writerom(prawdziwym) to mozesz lache ciagnac i spie..c stad bo nic nie osiongniecie w ten sposub myslicie ze jak powiedzie dwie bluzgi przez neta to kozaki jestescie skop mi dupe i wypryskaj farbe na mnie ... zobaczymy jakie kozaki jestescie... kenek dokładnie powiedziales.. zbombio ten tandetny helikopterek tak jak u mnie w WSK zbombili a zreszta znajdzcie sobie fotke www.aerocult.com Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bishop Re: graffiti to sztuka przez duże S IP: *.aster.pl 02.05.05, 18:36 ale wy ku.. głupi jesteście,ci co widzieliscie napis precz z komuna juz nazywacie całym graffiti ,jak mozecie sie wypowiadac skoro macie tak do czynienia ze sztuką jak kura z gitara elektryczną Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ad Re: graffiti to sztuka przez duże S IP: *.rybnet.pl 17.04.05, 20:11 ty pie..ny społeczniaku stoisz w tłumie i kozaczysz ciekawe czy byś do mnie wyskoczył Odpowiedz Link Zgłoś
catchme1 WWW.MACLAIM.DE to są bazgroły???!!!!!!!!!!!!!!!!!! 19.04.05, 13:11 hmm graffiti ndo HWDP? a najlepsza jest ta pierwsz strona gdzie jest pokazane ze walcza z graffiti a na zdjeciu jakies gryzdoly super ludzie nie wiecie co to jest graffiti zupelnie po pierwsze to nie jest gryzdol!!! tacy cwani jestescie wezcie sprej do reki i zrobcie 2m prosta kreske!!! i sie obsracie ludzie ktorzy sie tym zajmuja maluja bardzo dlugo to jest zajecie jak kazde inne tylko ze w tym trzeba poswiecic baaardzo duzo czasu zeby dojsc do perfekcji ktos mnie niezle rozsmieszyl mowiac zeby pozwolil graficiarzowi zrobic graffiti ajk byh mu wytynkowal sciane kupil farbe LUDZIE jak byscie chcieli zeby graficiarz dobry ktory reprezenyije styl to byscie musieli zbierac dlugo pieniazki!!! bo to jest baaardzo drogie grzficiarze ktorzy maluja juz od dluzszego czasu zarabiaja duzo pieniazkow !!! graffiti jak robimy nielegale to nie robimy komus na chalupie!!! bo najpierw byscie musieli zapalcic duzo pieniazkow PROSTE POPROSTU WY NIE WIECIE CO TO JEST GRAFFITI SPRAWDZIE www.maclaim.de TO!!! i stwierdzicie czy to sa bazgroly picasso i inni artysci poprostu chowaja SIE przy tym co ci chlopaki maluja Odpowiedz Link Zgłoś