Dodaj do ulubionych

Helikoptery przeciowko grafficiarzom

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.04.05, 09:55
niech nasi też się tym zajmą. to obleśne graffiti nie jest nikomu do szczęścia
potrzebne, a tylko szpeci wygląd miasta.
Obserwuj wątek
    • zdunman Re: Helikoptery przeciowko grafficiarzom 09.04.05, 10:01
      *powinno sie pojawić wiele wulgarnych odpowiedzi dresiarzy (autorów tego typu malowideł)*
      • Gość: proti Re: Helikoptery przeciowko grafficiarzom IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.04.05, 10:53
        teraz graffiti maluja dresiarze, dlatego poziom prac jest tak niski. Kiedys bylo
        inaczej :(
        • Gość: canx nowa firma samolotowa PRZECIOWKO IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.04.05, 01:21
        • Gość: d Re: Helikoptery przeciowko grafficiarzom IP: *.elpos.net 04.05.05, 23:13
          bleeee
      • Gość: insajd Re: Helikoptery przeciowko grafficiarzom IP: *.75.49.178.mielec49.ptc.pl 10.04.05, 12:56
        dresiarze nie robia grafiti idioto
      • Gość: ktos Re: Helikoptery przeciowko grafficiarzom IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.04.05, 15:54
        ludzie o czym w mowicie,co wy mozecie wiedziec o graffiti,mslicie ze dresy
        maluja??Najwiecej wpowiadaja sie ci ktorz nic nie wiedza...
        • Gość: byn Re: Helikoptery przeciowko grafficiarzom IP: *.pronet.lublin.pl 13.04.05, 18:07
          dobrze ziom napisał dresy na stadionach siedzą a nie maluja
      • Gość: BART Re: Helikoptery przeciowko grafficiarzom IP: *.pronet.lublin.pl 13.04.05, 18:04
        weź co ty sobie myslisz że grafiti to chłopaki w dresach z łysymi głowami i
        piszą sobie hwdp albo RKS & ŚLĄSK ???????????????? mylisz się społeczniaku
      • Gość: mc Re: Helikoptery przeciowko grafficiarzom IP: *.rybnet.pl 17.04.05, 19:46
        ty chyba masz nierówno pod sufitem debilu
    • konread Re: Helikoptery przeciowko grafficiarzom 09.04.05, 10:57
      U nas by się przydało, ale znając życie to u nas "mała szkodliwość społeczna" -
      zaraz usłyszymy;-)
      • Gość: on gdzie graffiti malują dresiarze? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.04.05, 11:05
        gdzie ? w jakim miescie ?
    • Gość: ndz Re: Helikoptery przeciowko grafficiarzom IP: 194.42.116.* 09.04.05, 11:46
      Mnie sie podobaja dobre prace. Scigac artystow helikopterami??? Przesada!
      Graffiti. Jestem na tak.
      • Gość: ASD Re: Helikoptery przeciowko grafficiarzom IP: *.kom / *.kom-net.pl 09.04.05, 12:54
        LOL Jacy artyści? 99% molowideł to gó..ane tagi dzieciaków - zastrzeliłbym
        takiego "writera" na miejscu. Powinni przyje*** kosmiczne kary: koszt
        odnowienia ściany + 5 tyś. zł (z czego % idzie do policjanta, który
        złapał "artystę" :P ).
        • Gość: pan Re: Helikoptery przeciowko grafficiarzom IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.04.05, 18:07
          Ja jestem za strzelaniem! Do wszystkich, a szczególnie do autorów głupich
          postów.
          • Gość: snajper skoro tak IP: 80.109.186.* 09.04.05, 21:24
            > Ja jestem za strzelaniem! Do wszystkich, a szczególnie do autorów głupich
            > postów.
            jestes pierwszy do odstrzalu
            • Gość: 007 Re: skoro tak IP: *.ds.pg.gda.pl 09.04.05, 23:05
              co prawda to prawda
          • Gość: :p Re: Helikoptery vs dzieciaki IP: *.icpnet.pl 10.04.05, 09:04
            jasne, kara śmierci wogle za grafa - najlepiej niech strzelają bezpośrednio ze śmigłowca takimi pociskami jak USA w iraku - zniknie problem (tzn. graficiarz, graf i ściana nawet) i wogle to na pewno żydzi malują po ścianach - teraz wyszło szydło z worka. I wogle zgładzic tą bandę: dresów,żydów,pedałow i innych brudasów - Polska dla szaraków!
        • Gość: Irys Re: Helikoptery przeciowko grafficiarzom IP: *.crowley.pl 10.04.05, 16:00
          Oprócz strzelania popieram w całej rozciągłości...
        • Gość: kr Re: Helikoptery przeciowko grafficiarzom IP: *.net.autocom.pl 10.04.05, 19:09
          Dokładnie :D
          A jak nie ma to komornik, zabrać mu telewizor i kradzioną komórkę ;P
        • Gość: anonim Re: Helikoptery przeciowko grafficiarzom IP: 80.51.241.* 15.04.05, 11:00
          A co sku..synu jesteś psem? to spie..j do budy a o graffiti to sie nie
          wypowiadaj
        • lother Re: Helikoptery przeciowko grafficiarzom 17.04.05, 07:46
          !!!co ty mówisz?weź się człowieku zastanów...Konfidencje popierasz???widać że
          twój dziadek albo stary był Ubekiem...
    • Gość: [*] Re: Helikoptery przeciowko grafficiarzom IP: *.t17.ds.pwr.wroc.pl 09.04.05, 12:02
      co ma dresiarz do graficiarza? bo co ma kibic do kibola, albo dobry graficiarz
      do wandala to wszyscy wiemy. U nas helikoptery by nie przeszły, bo kto by im
      paliwo zasponsorowal! Tak jak napisano - niska szkodliwość społeczna. Żeby
      jeszcze "budowa" jakichś placów coś tu pomogła, to by było fajnie. Niestety
      teraz to chodzi już chyba tylko o to żeby strzelić jakieś bazgroły na często
      świeżo pomalowanej ścianie. A co z kolesiami skrobiącymi szyby w tramwajach? to
      też zjawisko nagminne.
      • Gość: filcek Re: Helikoptery przeciowko grafficiarzom IP: *.coig.com / *.coig.katowice.pl 09.04.05, 12:59
        Nie przemawia do mnie Twoje rozróżnienie 'dobry graficiarz' i 'wandal'. Dla
        mnie w tym przypadku to to samo! Jesli ktoś przychodzi i zaczyna 'ozdabiać'
        moja własność (np nowo pomalowany dom, itp) to choćby był Picassem lub innym
        Rafaelem to nazwę go WANDALEM! Proste. A jeśli chce zasłuzyć na miano, tak jak
        okresliłeś 'dobrego graficiarza' to niech sobe wymuruje jakaś sciankę,
        następnie ją otynkuje, namaluje tło i potem niech bazgroli na tym ile wlezie!
        Wtedy będzie 'dobrym graficiarzem', bo nie szkodzącym nikomu! Dlatego dla mni
        zawsze 'graficiarz', który 'ozdabia' coś, co nie jest jego własnością będzie
        wandalem, tak samo jak wspomniani przez Ciebie kolesie z tramwaju. Bo tak na
        marginesie, czym sie różnią?!
        • Gość: Antygrafit DLA MNIE GRAFITI TO GOOWNO NIE SZTUKA IP: *.block.alestra.net.mx 09.04.05, 13:07
          Macie racje. Jesli odswieze elewacje, i ktos mi w nocy wymaluje nawet
          sliczniutkie graffiti, ale wbrew mojej woli, to jest to wandal i za taki czyn
          powinien odpowiedziec. Ale zeby go zastrzelic na miejscu to przesada.
          • Gość: CATCH ME! Re: DLA MNIE GRAFITI TO GOOWNO NIE SZTUKA IP: *.internetdsl.tpnet.pl 21.04.05, 18:34
            ty je..y spoleczniaku ku.. sliczniutkie graffiti to bys sie ku.. cale zycie
            nie wyplacil za namalowanie myslisz sobie ku.. ze to jest takie ku.. proste
            nawet nie wiesz ile lat pracy trzeba na nauczeniu zrobic sie prostej kreseczki
            taki cwany jestes wez puche do reki i zrob prosta półmetrową kreske debilu i
            ku.. zobaczymy i śmieciu nie poruwnuj graffiti z tymi bazgrolkami na pierwszej
            stronie dresy maluja graffiti tez dobre nawt nie zdajesz sobie sprawy jakie to
            trudne WWW.MACLAIM.DE SPRAWDZ SOBIE czy to nie jest sztuka!!!!!!
    • Gość: asd Używać śmigłowce? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.04.05, 13:32
      Coraz więcej błędów gramatycznych w waszych artykułach. "Policja niemiecka
      zaczęła używać śmigłowce wyposażone". Powinno być przecież - "zaczęła używać
      śmigłowców wyposażonych". Ja - bezrobotny tuman wiem jak się to pisze. Stosować
      można - śmigłowce(kto? co?), używać - śmigłowców(kogo? czego?).
      • Gość: kika Re: Używać śmigłowce? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.04.05, 13:34
        dobry graficiarz to martwy graficiarz
        • Gość: gostek Re: Używać śmigłowce? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 13.04.05, 20:32
          dobry społeczniak to martwy społeczniak
        • Gość: b4 Re: Używać śmigłowce? IP: *.rybnet.pl 17.04.05, 19:57
          dobra kika to marna kika
      • Gość: zoom Re: Używać śmigłowce? IP: *.dip.t-dialin.net 09.04.05, 15:56
        Gość portalu: asd napisał(a):
        Powinno być przecież - "zaczęła używać śmigłowców wyposażonych". Ja -
        bezrobotny tuman wiem jak się to pisze...

kogo? - co? (co) zaczeli uzywac? zaczeli uzywac smiglowce smiglowce :-)
        • Gość: r_r Re: Używać śmigłowce? IP: *.acn.waw.pl 09.04.05, 17:04
          Widze, że trzeba sie nauczyć używać ten dopełniacz :P
          Kogo, co widzę, ale kogo, czego używam ...

No tak, język nam ewoluuje, niedługo zamiast strzała będziemy pisać szczała ...
      • Gość: asd Też się machnąłem;-) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.04.05, 17:35
        Miało być: Stosować można - śmigłowce(kogo? co?)(BIERNIK), używać -
        śmigłowców(kogo? czego?)(DOPEŁNIACZ).
        • Gość: stefan otóż to IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.04.05, 16:02
          właśnie miałem ci na to zwrócić uwagę, ale sam się poprawiłeś
    • Gość: RAUBER Odrąbywać graficiarzom łapy :]] IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.04.05, 13:42
      I to powinno pomóc, Ordnung muss sein, jak dorwę graficiarza na gorącym uczynku
      to mu wpieprzę i wypikam cały cholerny spraj na pysk. A potem wezwę gliny.
      • Gość: hahaha Re: Odrąbywać graficiarzom łapy :]] IP: *.pronet.lublin.pl 13.04.05, 17:55
        co ty łochu myslisz ??? ze graficiarze to dzieci w wieku podstawówki ???
        dorwie cie jeden z drugim to zobaczymy co powiesz !!! życze powodzenia
        BUHAHAHAHAHA
        • Gość: swidnik riprezent Re: Odrąbywać graficiarzom łapy :]] IP: 212.106.18.* 23.04.05, 23:48
          buahahah a widziałeś coś takiego jak MiB 3 zj**ie? jak dorwiesz i obejrzysz to
          zobaczysz jak to wyglonda jakbys chcial komus takiemu pi***lnąć to sam bys
          niezle wyrwał palancie... możesz co najwyżej strzepać sobie kobyłke i isc spac
          jak myslisz ze jestes tak za****ty ze możesz stawiać sie kilkunastu osobom to
          zycze powodzenia a gdybys nawet na tyle byl odwazny to mu wypsikaj to na ryj i
          jeszcze tam pomachaj swoim wackiem to cie zamkna w pierdlu bo chlopak powie ze
          wracal ze sklepu i z farba bo mial pomalowac rower naprzyklad a ty napewno nie
          bedziesz mial swiadków kretynie i co? róbcie te helikoptery i sie nie
          wypowiadajcie na temat graffiti jak nie wiecie na czym to polega to ze
          zobaczyliscie jakies bazgroly na pierwszej stronie to nie znaczy ze jestescie
          tak obcykani w temacie ze mozecie sie wypowiadac a co do dzieciakow tagujacych
          i przede wszystkim krosujocym nasze prace to zostawcie to nam albo oni z tego
          wyrosno albo nie maja zycia i tyle... pozrdr0 swidnik ekipa... no probuj urwac
          mi lapy ciekawe jak ci pojdzie fagasie buahahahhaha społeczniaki sAme tutaj
          oprucz catchme pozdro dal niego :] :] nara swiry
      • Gość: bosh ... :| Re: Odrąbywać graficiarzom łapy :]] IP: *.met.pl 24.04.05, 11:57
    • Gość: pawel nasza policja też ma helikopter IP: *.internetdsl.tpnet.pl 09.04.05, 13:58
      Nasza policja też ma helikopter...zepsuty...w magazynach
      policyjnych...rozłożony na części. Drżyjcie Graficiarze!!!
      • Gość: nie nie nie Antygrafit ty bezmuzgu IP: *.aster.pl 10.04.05, 20:10
        Swiat niszcza graficiaze chyba wam sie cos w glowach poprzewracalo walcza z
        szaroscia z miastem samym w sobie probuja zwrocic na to uwage ze miasto
        przytlacza i niszczy .A w niemczech i z helikopterem dadza sobie rade tam juz
        probowano roznych metod kasacji graffiti i im sie nie udalo i oby teraz bylo tak
        samo
        A odnosnie argumentu ze graffiti nie jest sztuka to dobrze ze ci co tak o tym
        mowia nie maja pojecia o tym ze graffiti uznano za sztuke juz w latach 80 i zeby
        miec graffiti jakiegos slynnego malarza trzeba zapłacic konkretna kase i cos mi
        sie zdaje ze wiekszosci z nas na to nie stac !!Także zweryfikujcie swoje poglady
        • Gość: Gość portalu niszczenie cudzej własności jest przestępstwem! IP: *.warszawa.sdi.tpnet.pl 10.04.05, 20:57
          Niszczenie cudzej własności jest przestępstwem, niezależnie od tego, czy ta
          własność na tym wizualnie zyskała, czy nie. Oczywiście, jeśli ktoś szpeci
          krajobraz swoją prywatną własnością, to pochwała mu się nie należy.

O graficiarzach walczących z nudą i szarością miasta wiem sporo, bo przez kilka
          lat znałem ich wielu, chociaż sam nie malowałem. W końcu dotarło do mnie, że nie
          da się pokolorować miasta i zwalczyć nudy bez uciekania przed policją, bijatyk z
          sokistami i między sobą, kradzieży farby (jest bardzo droga), picia i palenia
          oraz, naturalnie, przeklinania w każdym zdaniu. Dlatego teraz już popieram
          miasta nudne (bo na co komu kina, teatry, filharmonie, galerie i muzea) i szare
          (w jednym kolorze) :-)

Ściany, których właściciele wyrazili zgodę na malowanie - dalej oglądam z
          zaciekawieniem, a nieraz z przyjemnością. Trochę tylko szkoda, że wciąż mało
          jest ludzi, którzy poprzestają na takim graffiti.

Pozdrawiam,
          Gość portalu.
          • Gość: autor kretyn Re: niszczenie cudzej własności jest przestępstwe IP: 212.106.18.* 24.04.05, 00:01
            widac jak ich znałeś buahahha bez palenia picia i kradzieży nie da sie malować?
            ty tych writerów to widziałeś chyba przez szybe jak robili jakąś pracke
            buahhahahahahha niezly jestes koles nie no trzeba kląć to przecież bez tego to
            nie wyjdzie nic człowieku to jest podstawa i chodzi o to żeby sie napi**lać z
            psami dokładnie o to chodzi
        • Gość: pies997 Re: Antygrafit ty bezmuzgu IP: 212.106.18.* 23.04.05, 23:56
          dobrze powiedziane takie spoleczniaki jak ten antygrafit moga pale zbijac i
          tyle... i co z tego ze maja helikopter i tak cbs crew bedzie jechac takie
          rooftopy w berlinie ze w koncu przerobia ten helikopter na limuzyne premiera i
          na tym sie skonczy i nie lepiej by bylo walczyc z prawdziwymi przestepcami a
          nie z writerami? psy nie maja zajec czy jak? niech sie zajma czyms
          powazniejszym bo hardcore graffiti zawsze bedzie istniec... skreszowanie
          tramwai to tez dobry hardkor :]
    • Gość: khermes Re: Helikoptery przeciowko grafficiarzom IP: *.u.mcnet.pl 09.04.05, 14:00
      Uprzejmie donoszę, że w języku polskim czasownik "używać" łączy się z
      dopełniaczem. Używać śmigłowców. Dziękuję.
    • Gość: Alf Zawsze marzylem o zlapaniu graficiarza... IP: *.nyc.res.rr.com 09.04.05, 14:26
      Oczywiscie zanim zuzyje swoja farbe, pomalowalbym mu wtedy jego tepy pysk jego
      wlasnym sprayem.
      • Gość: Nemo Re: Zawsze marzylem o zlapaniu graficiarza... IP: 80.50.24.* 11.04.05, 08:43
        Ja poświęciłem trochę czasu i pieniędzy i w 2 tygodnie ustaliłem kto w
        zapyziałej 40 tysięcznej osadzie maluje bohomazy na każdej świeżej elewacji lub
        ryje w dużej drogiej szybie wystawowej. I nikt z KPP nie chciał spojrzeć na
        listę nazwisk ,ksyw i adresów -dla poczucia spełnionego obowiązku wysłali mnie
        w drugi koniec osady do posterunku dzielnicowych - ci obiecali zająć się sprawą
        minęły 3 lata a mury są dalej paćkane napisami typu HWDP. A każdy
        uznany "graficiarz" ma nowych następców noszącuch mu spraje.
        • Gość: BART Re: Zawsze marzylem o zlapaniu graficiarza... IP: *.pronet.lublin.pl 13.04.05, 17:52
          weeee buhahah brechta z ciebie społeczniaku ! chodzisz na herbatkę to
          dzielnicowego ??? BUHAhahahaha
      • Gość: mdm Re: Zawsze marzylem o zlapaniu graficiarza... IP: *.rybnet.pl 17.04.05, 19:47
        a ja bym ci puszke w dupie rozjebał społeczniaku
    • Gość: mefisto999 Re: Helikoptery przeciowko grafficiarzom IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.04.05, 14:46
      ciekawe czy ktoś pomyślał że:
      koszt ekspoatacji helikoptera
      jest większy od grzywny jaką dostanie sprawca tego szpecącego czynu

Pozdro
      • Gość: Critto skad wiesz ze niska?? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.04.05, 00:02
        moze w Niemczech np. zamykaja za to na 2 lata do wiezienia czy poprawczaka, albo
        wlepiaja 500 tysiecy euro kary. Nie wszedzie prawo jest tak lagodne dla
        przestepcow i sprawcow wykroczen jak w Polsce.

Pozdrawiam Policję (niemiecką, polską i każdą)
        Critto
    • Gość: ja oczywiscie nastepny syf co z usa rodem IP: *.tampabay.res.rr.com 09.04.05, 15:38
      Nastepny dowod amerykanskiej pop kultury ,im dluzej zyje w usa tym bardziej
      widze jak ochydny i durny jest ten kraj
      • Gość: Karlos Re: oczywiscie nastepny syf co z usa rodem IP: *.nctv.com 09.04.05, 17:44
        > Nastepny dowod amerykanskiej pop kultury ,im dluzej zyje w usa tym bardziej
        > widze jak ochydny i durny jest ten kraj

Dziwne, bo ja odnosze wrazenie odwrotnie do Towjego. Im dluzej tu zyje i
        poznaje ten kraj, tym bardziej go lubie.
      • Gość: Azbest Re: oczywiscie nastepny syf co z usa rodem IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.04.05, 18:05
        To normalna reakcja, jak ktoś za długo robi przy azbeście.
    • Gość: Ślonzok Re: Helikoptery przeciowko grafficiarzom IP: *.internetdsl.tpnet.pl 09.04.05, 16:07
      www.kibicewisly.pl/papa.jpg
      • Gość: dalekostad Re: Helikoptery przeciowko grafficiarzom IP: *.ipt.aol.com 09.04.05, 17:48
        bardzo fajny link, szczegolnie w kontekscie toczacej sie dyskusji:)
    • Gość: SiwyB3. Re: Helikoptery przeciowko grafficiarzom IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.04.05, 18:27
      Nas nie dogoniat... :P.
      Czy jakoś tak...
      KILL THIS BITH...
      • Gość: Krlos Re: Helikoptery przeciowko grafficiarzom IP: *.nctv.com 09.04.05, 18:40
        Gość portalu: SiwyB3. napisał(a):

> Nas nie dogoniat... :P.
        > Czy jakoś tak...
        > KILL THIS BITH...

"bith" - nie ma takiego slowa w jezyku angielskim
    • Gość: katz Re: Helikoptery przeciowko grafficiarzom IP: *.dq138.internetdsl.tpnet.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 09.04.05, 18:50
      a co jeśli są to graffiti 100 razy ładniejsze od setek brudnych, odrapanych, z
      sypiącym się tynkiem ścian i murów ?
      • Gość: kitkot [...] IP: *.81-161.gts.tkb.net.pl 09.04.05, 18:54
        Post niedostępny ze względu na naruszenie prawa lub regulaminu.
    • taki.litwa Re: Helikoptery przeciowko grafficiarzom 09.04.05, 19:53
      Gość portalu: bodzio napisał(a):

To jakis absurd! Chociaz nie wiekszy od tego co w Warszawie sie dzieje. Niby
      chca oczyscic wagony pociagowe ze szpecacych kolorowych obrazkow, a nikomu nie
      przeszkadza to ze tramwaje warszawskie sa oszpecone kolorowymi reklamami. Nie
      mowiac juz o tym, ze nie tak dawno na calej scianie Zamku Krolewskiego, czyli
      zabytku(!), byla powieszona jakas reklama herbaty... No ale jak kto da kase, to
      mozna dla niego zlamac kazda zasade...
      • Gość: ::DoGG:: Re: Helikoptery przeciowko grafficiarzom IP: *.icpnet.pl 09.04.05, 20:13
        Swieta prawda. U mnie w Poznaniu tak serio to srednio na 5, moze ze dwie dobre
        sciany sie znajdzie. Byl przystanek naprawde dobrze zrobiony tramwajowy,
        przyszli studenci ASP i namalowali reklame farby dekoral i 23 takie same formy
        ludzikow na scianie, teraz jest niby "fajnie". Gowno prawda. Szkoda, szczescie
        ze zdarzylem zrobic zdjecia. Niektore sciany to kupa, ale niektore naprawde...
        oj..... Moje zdnaie takie: ci co umieja niech maluja gdzie chca, a ci co sie
        dopiero ucza niech maulja swoj pokoj ;)
        P.S. Plicja z helikoptera..... U nas Sokisci maja ostra amnunicje i nikt o tym
        nie mowi..
      • Gość: Critto ale przynajmniej płacą IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.04.05, 00:04
        poza tym nie niszczą własności, bo zawieszony billboard można w każdej chwili
        zdjąć, a bazgroły (szumnie zwane 'graffiti') trudno usunąć. Jeśli graficiarze
        zaplaca tyle, co reklamodawcy i umieszcza swoje 'dziela' w sposob umozliwiajacy
        ich usuniecie to pewnie wladze miasta beda inaczej rozmawiac ...
        ... jak na razie graficiarstwo to chuliganstwo ...

I BRAWO policja niemiecka (Bravo die Deutsche Polizei), ze scigaja
        chuliganow-bazgraczy.
        Pozdro,
        Critto
        liberter.webpark.pl
        • taki.litwa ale nie tym co to musza ogladac! 10.04.05, 12:58
          Gość portalu: Critto napisał(a):
          > zawieszony billboard można w każdej chwili zdjąć
          mozna zdjac? to ciekawe... to dlaczego ciagle wisza, tylko zmieniaja sie firmy,
          madralo? Poza tym reklam nie wiem, dlaczego ci przeszkadza graffiti, skoro w
          przeciwienstwie do reklam, ktore sa wszedzie, graffiti przewaznie mozna
          zobaczyc tylko na pociagach, czy dlugich murach takich jak mur wyscigow konnych
          na Sluzewcu.
          • critto wlasciciel robi co chce 11.04.05, 19:29
            jego wagon, jego sprawa. Chce pozwolic na malowanie czy wieszanie reklam --
            wolno mu. Ktos inny moze chciec, aby namalowac mu graffiti
            • Gość: Varelse Re: wlasciciel robi co chce IP: *.internetdsl.tpnet.pl 12.04.05, 18:20
              No tak, ale jak ja otwieram takiego posta to nikt mnie nie pyta czy chce czytac te aparatczykowskie brednie czy nie. Czytam i mi cisnienie skacze.
            • Gość: Chime AN/CM crews Re: wlasciciel robi co chce IP: *.wodzislaw.rybnet.pl 17.04.05, 20:05
              Działalność? Graffiti to działalność?
              No musze przyznać - jeszcze się z takim stwierdzeniem nie spotkałem... ciekawy z
              ciebie człowiek - to co ci się podoba - gut; to co ci isę nie podoba -
              zniszczyć, zabić, zastrzelić... I ty piszesz eseje o wolności?
              Liga Pewnych Rodzin przymie cię z otwartymi rękami...

Olaf z 7DC na zawsze w naszej pamięci...
    • Gość: Ja W Czechach sobie z tym poradzili IP: *.internetdsl.tpnet.pl 09.04.05, 21:07
      Chyba, zgodnie z prawem, za mazanie po cudzych ścianach jest drakońska kara
      pieniężna, z zamianą na areszt. Oczywiście dla rodziców, jeśli mazak jest
      niepełnoletni.
    • Gość: krzysztof Re: Helikoptery przeciowko grafficiarzom IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.04.05, 21:48
      Tępić tą bezmyślną holotę !!
      • Gość: Svot AN\CM crew Re: Helikoptery przeciowko grafficiarzom IP: *.rybnet.pl 18.04.05, 21:19
        sam sie utop udupie we własnym moczu bo poza sraniem w gacie to nic nie
        potrafisz robić i wkórwia cie to że inni mają jakąś pasjea ty masz małego fiutka
        którym nawet sie bawić nie możesz
    • Gość: ADAM-X Re: Helikoptery przeciowko grafficiarzom IP: *.chello.pl 10.04.05, 11:46
      dlaczego słowo DZIEŁ w podpisie obrazka jest w cudzysłowie? to że coś jest
      nielegalne nie upoważnia do pogardliwych ocen wartości estetycznej. po drugie
      ilustracja została wybrana tendencyjnie, żeczywiście to słaba praca.
      • Gość: N-Cute Ale macie problemy... IP: *.internetdsl.tpnet.pl 10.04.05, 11:49
        :|
    • Gość: kryzys Re: Helikoptery przeciowko grafficiarzom IP: *.cable.satra.pl 10.04.05, 11:58
      helikopter z kamerą na podczerwień będzie sobie latał, a policjanci z nudów
      będą oglądać co ludzie po domach robią; ja tam nie chcę żeby mi ktoś zaglądał
      do mieszkania
    • Gość: dwo Re: Helikoptery przeciowko grafficiarzom IP: *.uznam.net.pl / *.uznam.net.pl 10.04.05, 12:06
      rucham was ide zrobic graffiti na tym smiglowcu
    • Gość: twój stary większość nie potrafi odróżnić grafitti od tagów i IP: *.tvk.wroc.pl / *.unreg.tvk.wroc.pl 10.04.05, 12:35
      bazgrołów.nienawidze kiedy ktoś nazywa jakieś syfiaste napisy grafitti!jakiś
      szczeniak napisze w rynku "dupa" a w gazecie pojawia sie artykuł ze wroclawscy
      writerzy atakują centrum miasta.więc nie oskarżajcie twórców grafitti o to ze
      każda kreska w tym mieście która została zrobiona farbą z puszki to ich
      dzieło.graffiti to co innego,a ten caly syf to co innego.nie łączcie tego!btw-
      wie ktoś co się stało z kolesiami z idc,których złapano na swidnickiej??
      • Gość: stefan re IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.04.05, 16:12
        ja to odróżniam, ale co z tego, jeżeli 99% bazgrołów to syf? porządne graffiti
        zdarza się wybitnie rzadko, a i tak najczęściej w legalnych miejscach, więc
        chrzanić huliganów !!
    • Gość: rzulf sam szpecisz, tzn. robisz je brzydkim. IP: *.chello.pl 10.04.05, 16:19
      z grafitti jest jak z obrazami, sa dobre i sa zle, ale to nie znaczy, ze mozna zakazac malowac.
      • Gość: Antygrafit MOŻNA ZAKAZAĆ MALOWANIA GRAFFITI IP: *.block.alestra.net.mx 10.04.05, 21:04
        a nawet trzeba. Jesli ktos ma ochote, to niech maluje na wlasnym domu. Jesli
        zobacze szczyli ze sprejem pod moim blokiem to wyleje im wrzatek na ich glupie
        lby...
        • legwan77 grafficiarze to impotenci,to ich podnieca 10.04.05, 23:51
          malowanie na murach w nocy to dla nich adrenalina.odrzuceni przez laski
          muszą coś robić z rączkami!!!,he he na ulicy a potem pod kołderką
          • Gość: DONS EKIPA Re: grafficiarze to impotenci,to ich podnieca IP: *.rodium.pl 13.04.05, 15:34
            cześć ! maluje graffiti od wielu lat. Musze cie miszczu zmartwić , że niejesteś
            asem dedukcji. Wychowuje córke, którą urodziła moja dziewczyna, która z kolei
            jest modelką. Zazwyczaj moi koledzy z grupy niemają problemu z ru..iem
            laseczek- bardzo dużo młodych nimfomanek wręcz jara sie chłopcami z "podziemia"
            .... uważam że jesteś przecw..oną kurwą męską, potysiąckroć rżniętą na 3 baty
            szmatą... sam chyba rzadko ruchasz pedale !3293125 moje gg
          • Gość: kokoloko Re: grafficiarze to impotenci,to ich podnieca IP: *.pronet.lublin.pl 13.04.05, 18:16
            morda psie sam ssiesz pałe mężczyźnie bo cie kobieta żadna niechce
          • Gość: Chime AN/CM crews Re: grafficiarze to impotenci,to ich podnieca IP: *.wodzislaw.rybnet.pl 17.04.05, 20:07
            ej - stary - co ty tak ciągle otym seksie i masturbacji?
            Jakies kompleksy?

Szturchają cię w szkole, to w domu pod pierzynką sobie ludzi bluzgasz?
        • Gość: el dreso Re: MOŻNA ZAKAZAĆ MALOWANIA GRAFFITI IP: 212.106.18.* 24.04.05, 00:13
          buahahah co? antygrafit ty sie puknij w ten pusty leb podaj mi namiary na
          siebie miaso ulica imie i nazwisko a wrzatek bedzie ostatnia rzecza jaka
          zobaczysz frajerze nie kozacz tak przez neta spoleczniaku tylko podaj dane
          zobaczymy jakbedziesz wyglondal potem...nie ja to zrobie to beda chlopaki z
          twojego miasta gdziekolwiek ono jest
    • Gość: f2 ALL CITY IP: *.sgh.waw.pl / *.sgh.waw.pl 10.04.05, 22:11
      bombing był, jest i będzie. fuck the police!
    • Gość: modafoka graffiti to sztuka przez duże S IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.04.05, 22:18
      Jakie miasta i ludzie w nich takie jest graffit, bo jest ono protestem przeciwko
      niechlujstwu urbanistycznemu i syfowi ogólnemu robionemu przez ludzi- a jeżeli
      ktoś nie potrafi odróżnić graffiti od wandalizmu to jest zwykłym głupcem i
      mentalnym analfabetą, niedouczeni pariasi(idzcie wyżywać się gdzie indziej)
      nauczcie się wreszcie czym jest społeczeństwo i o mechanizmach w nim
      zachodzących AKCJA = REAKCJA bando flei .....:PPPPPPPPPPP
      • legwan77 Re: graffiti to sztuka przez duże S 10.04.05, 23:44
        protestuj sobie w domu,jak będą was łapać,i będziecie za wandalizm płacić
        za wyrządzone szkody,graffiti wytatułuj sobie na masce
        • Gość: Varelse Re: graffiti to sztuka przez duże S IP: *.internetdsl.tpnet.pl 12.04.05, 18:27
          Na razie place podatki na edukacje i efekt, sądzac po wiekszosci postow jest mizerny. Co gorsza wsrod tych ktorzy sa przeciw graffiti.
          Writerzy/grafficiarze, prynajmniej wiedza co robia, jaka maja motywacje i jednak wprowadzaja troche ruchu w rzeczywistosc.
          Dreszcz przerazenia ogarnia mnie gdy mysle o swiecie zlozonym z grzecznych, praworzadnych robotow, ktore do tego daja sie podpuszczac i nie mysla samodzielnie tylko cytuja zaslyszane (bo raczej nie przeczytane) tresci.

Nauczcie sie raz na zawsze: GRAFFITI to kultura, a to co widzicie na scianach i pociagach to tylko jeden z jej przejawow, zmiksowany z mnostwem innych aspektow. Generalizowanie prowadzi tylko do wniosku, ze kazdy brunet to zyd.

Opamietajcie sie troche z ta nienawiscia. Wylewanie wrzatku na glowe jest gorszym przestepstwem niz malowanie, wiec panu ktory nie zna wagi swoich slow i nie rozumie co pisze - juz dziekujemy.
          • Gość: Antygrafit Re: graffiti to sztuka przez duże S IP: *.block.alestra.net.mx 13.04.05, 00:57
            Gość portalu: Varelse napisał(a):

> Generalizowanie prowadzi tylko do wniosku, ze kazdy brunet to zyd.

Matole, co trzeci rudy to Zyd (placisz podatki na edukacje, wiec naucz sie tez
            sam, ze Zyd piszemy wielka litera).

> Wylewanie wrzatku na glowe jest gorsz
            > ym przestepstwem niz malowanie, wiec panu ktory nie zna wagi swoich slow i
            nie
            > rozumie co pisze - juz dziekujemy.

Sciana mojego domu jest, matole, moja wlasnoscia, i skopie dupe kazdemu
            graficiarzowi, ktorego zlapie na jej sprejowaniu. Dla mnie to nie jest sztuka,
            natomiast sciana jest MOJA. Masz wiec, tandeciarzu, wybor.
            • Gość: sajni Re: graffiti to sztuka przez duże S IP: 193.151.48.* 13.04.05, 15:02
              no chyba ze ci wczesniej peknie zylka na czole. wyluzuj bracie bo sie spocisz.
            • Gość: BARTONEZ Re: graffiti to sztuka przez duże S IP: *.pronet.lublin.pl 13.04.05, 17:43
              buhahahah! GRAFFITI było jest i bedzie frajerzy i społeczniaki !!! drżyjcie bo
              zamalujemy wszytko !!! BOMB THE WORLD FU*K THE SYSTEM
            • Gość: rime nzlcrew Re: graffiti to sztuka przez duże S IP: 212.106.28.* 24.04.05, 15:54
              przez te helikoptery to dopiero bedo mieli pewnie bedzie tak ze chlopaki z
              niemiec bedo biegac w nocy po glownych ulicach miast robiac po prostu kreski po
              scianach szybach i wszystkim co na drzewo nie spie.. oto maine opinien...
              już oni sobie dadzą rade z tym helikopterami zbombia nawet ten helikopter
              zapewne i po akcji :]
      • Gość: Enea Re: graffiti to sztuka przez duże S IP: *.raster.krakow.pl 11.04.05, 08:38
        A wiesz, artysto przez małe a, ja kiedyś złapałem jednego graficiarza, i też odreagowałem "niechlujstwo urbanistyczne" przez eleganckie pomalowanie jego gęby i czuprynki jego własną puszką farby. Może to ty byłeś? Co za satysfakcja artystyczna, mówię ci..... Foka twoją modę.
        • Gość: Varelse Re: graffiti to sztuka przez duże S IP: *.internetdsl.tpnet.pl 12.04.05, 18:28
          A wiesz, ze czynnosci sado-maso z nieletnimi podchodza pod pedofilie?
          • Gość: kenek Re: graffiti to sztuka przez duże S IP: *.elpos.net 12.04.05, 19:29
            nikt/nic nie powstrzyma rajterÓw..
            w paru slowach: to jest sposob na zycie..!!
            jestem pewien ze w niemczech nie dlugo te
            szpiegowskie helikoptery beda latac
            pomalowane:]
            tak jak swojego czasu na lotnisku w Rębiechowie samolot angielskich linii
            lotniczych British Airways zostal zbombiony..
            nie ma rzeczy niemozliwych..

na pohybel systemowi..yeah!!
            • Gość: Alese Jakby nie system, to bys fiucie zarl suchy chleb IP: *.block.alestra.net.mx 13.04.05, 01:00
              Gość portalu: kenek napisał(a):
              >
              > na pohybel systemowi..yeah!!
              • Gość: yooo Re: Jakby nie system, to bys fiucie zarl suchy ch IP: *.pronet.lublin.pl 13.04.05, 17:47
                sytem buhahaha!wale system walcze po drugiej stronie barykady !!!
              • Gość: ja Re: Jakby nie system, to bys fiucie zarl suchy ch IP: *.pronet.lublin.pl 13.04.05, 18:14
                wale system sikam na niego ciepłym moczem zbombić całe miasta zjechać pkp i
                reszte
              • Gość: kenek jestes pier..alese!! IP: *.elpos.net 13.04.05, 22:58
                nazywasz mnie fiutem bo nie podażam za szarym tłumem
                takich debili jak ty?? pewnie jestes jednym z tych niby "prawowitych"
                obywateli co podparzadkowuja sie wladzy...myle sie??
                a wiesz dlaczego niejesz teraz suchego chleba?? dzieki temu ze twoj system
                osmiesza polske sprzedajac ja za bezcen!! byc moze jest to dla ciebie obojetne
                ale na pewno nie dla mnie!!
                aha!
                wiesz dlaczego powstaje graffiti??abys czasami zatrzymal sie
                przy jakies scianie i zastanowil sie do czego zmierza swiat, dlaczego jestes
                objetny na caly syf wokol ciebie??!!
                stojac na stacji i widzac pomalowany pociag pamietaj ze nie wszyscy sa
                w tym samym stadzie glupcow co ty!!
                wiec odbij czlowieku bo nast razem ktos zamaluje ci morde!!
                proste??

• Gość: Alese Re: jestes pier..alese!! IP: *.block.alestra.net.mx 15.04.05, 07:33
                  Gość portalu: kenek napisał(a):

> wiec odbij czlowieku bo nast razem ktos zamaluje ci morde!!
                  > proste??

O prosze!
                  Takiego fiuciora jak ty trzeba walic w morde, bo jestes zwyklym wandalem. Jak
                  po raz kolejny ktos mi bedzie malowal sciane w MOIM bloku, za malowanie ktorego
                  place z wlasnej kieszeni, to obije ryj bez litosci i zamaluje sprejem od
                  glupiego lba po smierdzace stopy.
                  • Gość: ad Re: jestes pier..alese!! IP: *.rybnet.pl 17.04.05, 20:04
                    popatrz w lustro kutastworze lepiej pie..ij sie w ten głupi łeb i zamknij morde
                  • catchme1 Re: jestes pier..alese!! 19.04.05, 13:54
                    Gość portalu: Alese napisał(a):

> Gość portalu: kenek napisał(a):
                    >
                    > > wiec odbij czlowieku bo nast razem ktos zamaluje ci morde!!
                    > > proste??
                    >
                    > O prosze!
                    > Takiego fiuciora jak ty trzeba walic w morde, bo jestes zwyklym wandalem. Jak
                    > po raz kolejny ktos mi bedzie malowal sciane w MOIM bloku, za malowanie
                    ktorego
                    >
                    > place z wlasnej kieszeni, to obije ryj bez litosci i zamaluje sprejem od
                    > glupiego lba po smierdzace stopy.

Obijesz ryj? ku.. nie myta dawaj to zobaczymy ku.. radzimy sobie nawet z
                    sokistami ku.. raz najeablismy ku.. tak 2 sokistom ze ku.. mieli zebra
                    polamane, jebac spolecznikow wyjdz i zobaczymy ku.., myslisz ze my ile mamy
                    lat cwaniaczku?? taki wpie..bys dostal ze huj
                    • Gość: kenek Re: jestes pier..alese!! IP: *.elpos.net 19.04.05, 20:32
                      bo alese jeszcze niewyrwal...:)
                      ale na kazdego przyjdzie czas..hehe
                    • Gość: Policjant_one Re: jestes pier..alese!! IP: 212.106.18.* 24.04.05, 00:33
                      dobra to idz napie..c robotnikow odmalowujacych na jakis zje..y kolorek
                      twoj blok przecież możesz im napie..c nasz klient nasz pan a nam to mozesz
                      pozdro dla tych co maluja po blokach tych frajerów: alese (co za ksywa gościu
                      rządzisz) Antygrafit(jak można nie lubić grafitu z ołówka) i jeszcze to coś..
                      Eane czy ch.. wie co(ja pie.. następny zje..y ryja jakiś)
            • Gość: antyantygrafit Re: graffiti to sztuka przez duże S IP: 212.106.18.* 24.04.05, 00:26
              Antygrafit i Eane czy cos takiego nie pierolcie mi tu takich wixów że byście
              dupe komuś skopali bo writerom(prawdziwym) to mozesz lache ciagnac i spie..c
              stad bo nic nie osiongniecie w ten sposub myslicie ze jak powiedzie dwie bluzgi
              przez neta to kozaki jestescie skop mi dupe i wypryskaj farbe na mnie ...
              zobaczymy jakie kozaki jestescie... kenek dokładnie powiedziales.. zbombio ten
              tandetny helikopterek tak jak u mnie w WSK zbombili a zreszta znajdzcie sobie
              fotke www.aerocult.com
            • Gość: bishop Re: graffiti to sztuka przez duże S IP: *.aster.pl 02.05.05, 18:36
              ale wy ku.. głupi jesteście,ci co widzieliscie napis precz z komuna juz
              nazywacie całym graffiti ,jak mozecie sie wypowiadac skoro macie tak do
              czynienia ze sztuką jak kura z gitara elektryczną
        • Gość: ad Re: graffiti to sztuka przez duże S IP: *.rybnet.pl 17.04.05, 20:11
          ty pie..ny społeczniaku stoisz w tłumie i kozaczysz ciekawe czy byś do mnie
          wyskoczył
          • catchme1 WWW.MACLAIM.DE to są bazgroły???!!!!!!!!!!!!!!!!!! 19.04.05, 13:11
            hmm graffiti ndo HWDP? a najlepsza jest ta pierwsz strona gdzie jest pokazane
            ze walcza z graffiti a na zdjeciu jakies gryzdoly super ludzie nie wiecie co to
            jest graffiti zupelnie po pierwsze to nie jest gryzdol!!! tacy cwani jestescie
            wezcie sprej do reki i zrobcie 2m prosta kreske!!! i sie obsracie ludzie ktorzy
            sie tym zajmuja maluja bardzo dlugo to jest zajecie jak kazde inne tylko ze w
            tym trzeba poswiecic baaardzo duzo czasu zeby dojsc do perfekcji ktos mnie
            niezle rozsmieszyl mowiac zeby pozwolil graficiarzowi zrobic graffiti ajk byh
            mu wytynkowal sciane kupil farbe LUDZIE jak byscie chcieli zeby graficiarz
            dobry ktory reprezenyije styl to byscie musieli zbierac dlugo pieniazki!!! bo
            to jest baaardzo drogie grzficiarze ktorzy maluja juz od dluzszego czasu
            zarabiaja duzo pieniazkow !!! graffiti jak robimy nielegale to nie robimy komus
            na chalupie!!! bo najpierw byscie musieli zapalcic duzo pieniazkow PROSTE
            POPROSTU WY NIE WIECIE CO TO JEST GRAFFITI SPRAWDZIE www.maclaim.de TO!!! i
            stwierdzicie czy to sa bazgroly picasso i inni artysci poprostu chowaja SIE
            przy tym co ci chlopaki maluja

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka