Gość: fidel IP: *.chello.pl 13.04.05, 09:57 Pal licho wino, ale cukierki?! Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: barnitka Re: Korupcja po mołdawsku IP: *.chello.pl 13.04.05, 10:36 Ech.... wino moldawskie....... <buja w oblokach> Odpowiedz Link Zgłoś
michal_p11 Re: Korupcja po mołdawsku 13.04.05, 12:06 Glodny byl i tyle. Zaraz tam korupcja :) -- Widziales? wiadomosci.gazeta.pl/wiadomosci/72,53600,2651715.html Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: fi Re: Korupcja po mołdawsku IP: *.chello.pl 13.04.05, 14:30 Chyba po mołdowsku, Mołdowa nie Mołdawia, wina mołdowskie nie mołdawskie Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ale jednak MOŁDAWIA IP: 213.25.164.* 13.04.05, 15:35 ... MOLDOVA to w innych językach, po polsku tylko Mołdawia. A zatem - wina MOŁDAWSKIE. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: fidel2 wina mołdawskie a minister Rep. Moldova IP: *.chello.pl 13.04.05, 19:20 Poprawnie: Mołdawia jako kraina historyczna i region geograficzno-kulturowy a Moldova jako nazwa państwa. Wina są jak najbardziej mołdawskie ale minister już Republiki Moldova (po polsku też). Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gizmo Re: wina mołdawskie a minister Rep. Moldova IP: *.devs.futuro.pl 14.04.05, 00:08 Ciekaw jestem tylko jednej rzeczy: dlaczego gdy parę tygodni temu dzwoniłem do ambasady rzeczonego państwa w Warszawie, to pan odbierający słuchawke powiedział "Ambasada Mołdawii, słucham..." Trochę mi to przypomina niegdysiejsze zakusy naszych wschodnich sąsiadów, żeby obowiązkowo pisać wszędzie Biełaruś i biełaruski... ;-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: st Re: Korupcja po mołdawsku IP: 213.199.196.* 13.04.05, 19:37 Ach ta Moldawia, nawet korupcja znaczy u nich cos innego ... ;) wspanialy kraj Odpowiedz Link Zgłoś
szczerbaty_alfred Re: Korupcja po mołdawsku 13.04.05, 20:41 Jaki kraj taka korupcja. He, he. Odpowiedz Link Zgłoś
brispol Polska to kraj wolny od korupcji ~~~~~~~~ 13.04.05, 23:27 Hej...a paniusie w kazdym urzedzie w polsce..... ktore chca kawke za zalatwnienie najmniejszej sprawy ??? nie mowiac juz o wyzszych sferach....... dobrze ze ten z Moldovi chcial wino..... nawali sie i po krzyku..... u nas nawaleni laza po Sejmie i Senacie.... kieruja panstwem...tak ze radze rozejrzec sie wokol siebie...nadmuchane polaczki ! Odpowiedz Link Zgłoś