boomshanka 21.04.01, 12:44 Co sadzicie o anime Dragonball na RTL7? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: marcinek Re: Dragonball IP: *.*.*.* 24.04.01, 16:23 powiedziałbym coś brzydkiego, ale ograniczę się do "coś strasznego", mój chrześniak to ogląda - tragedia a nie bajka. gdzie się podział reksio i koralgol. czy oni naprawde musza tak sie napieprzać? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: anonim Re: Dragonball IP: *.pila.cvx.ppp.tpnet.pl 16.06.01, 12:24 Po pierwsze nie musisz tego ogladac,po drugie ten serial jest zrobiony dla starszych dzieci,a raczej nastolatkow,wiec nie porownuuj tego z beznadziejnym Koralgole ktory jest przeznaczony dla malych dzieci,przeciez 12 czy 14 latek nie bedzie ogladal Koralgola. Po trzecie mam nadziej ze TVP nie bedzie torturowac nastepnych pokolen Koralgolem,to byla jedna z najgorszych bajek jakie ogladalem nie lubilem jej jak byle maly,zawsze czekalem na Pszczole Maje (tez japonska kreskowka). Reksia akurat lubilem,ale nie zmuszalbym 14 latka do ogladania go z pewnych rzeczy sie wyrasta. Po czwarte DBZ opowiada tez o przyjazni i poswiecenia,bohaterowie potrafia oddac zycie aby uratowac innych,przyjazn jest najwazniejsze,a ze sie bija co z tego robia to w imie dobra i przyjazni jest w tym sens, wporownaniu do amerykanskich filmow klasy B,w ktorych o nic nie chodzi. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: M Re: Dragonball IP: 194.195.43.* 11.05.01, 09:31 boomshanka napisał(a): > Co sadzicie o anime Dragonball na RTL7? Kiedys siedzimy w pubie (ludzie na studiach i troche po!) i nagle jeden koles rzucil te nazwe. Doznalem szoku - okazalo sie ze wszyscy faceci to ogladaja i sa doskonale zorientowani (ja tez)!!! Babki zbluzgaly nas od zdziecinnialych idiotow ale reszta wieczoru uplynela pod znakiem Dragonballa... ;-))) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: meg Re: Dragonball IP: 217.99.64.* 12.05.01, 03:47 no popatrz - to może ja niesłusznie odpędzam syna od telewizora /jest maniakiem Dragonballa/, ale dla mnie to mu szkodzi na rozum Odpowiedz Link Zgłoś
boomshanka Re: Dragonball 12.05.01, 13:14 ja mam 15 lat, Dragonball oglada wiekszosc moich kolegow, i uwazam ze chociaz w tym anime nawalaja sie i morduja, to jest ono edukacyjne, poniewaz zawsze dobro zwycieza zlo :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: babka Re: Dragonball IP: *.pila.cvx.ppp.tpnet.pl 13.06.01, 21:40 Ja tez lubie DragonBall mam 20 lat na karku jestem kobieta,a i tak uwazam ze jest zajebisty,szczegolnie te walki :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: MR$$$ Re: Dragonball IP: *.library.uu.nl 15.06.01, 20:27 czy chodzi o Dragonball Z? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: cleo Re: Dragonball IP: *.man.polbox.pl 21.06.01, 20:02 > > Kiedys siedzimy w pubie (ludzie na studiach i troche po!) i nagle jeden koles > rzucil te nazwe. Doznalem szoku - okazalo sie ze wszyscy faceci to ogladaja i s > a > doskonale zorientowani (ja tez)!!! Babki zbluzgaly nas od zdziecinnialych idiot > ow > ale reszta wieczoru uplynela pod znakiem Dragonballa... ;-))) niesamowite! to nie tylko mój mąż to ogląda? dodam że robi doktorat na fizyce.... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kris Re: Dragonball IP: *.ydp.com.pl 06.08.01, 13:23 Gość portalu: cleo napisał(a):a mnie moja pani w przypływie czułości nazywa szatan serduszko. i jak tu nie kochac tej animki? > > > > Kiedys siedzimy w pubie (ludzie na studiach i troche > po!) i nagle jeden koles > > rzucil te nazwe. Doznalem szoku - okazalo sie ze > wszyscy faceci to ogladaja i s > > a > > doskonale zorientowani (ja tez)!!! Babki zbluzgaly nas > od zdziecinnialych idiot > > ow > > ale reszta wieczoru uplynela pod znakiem > Dragonballa... ;-))) > > niesamowite! to nie tylko mój mąż to ogląda? dodam że > robi doktorat na fizyce.... > Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: BLe Re: Dragonball IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 21.06.01, 12:00 Osobiscie najlepiej podobal mi sie Dragonball nastepne czesci byly juz za bardzo naciagane i pozbawione prawie calkiem humoru. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lalka Re: Dragonball IP: *.home.cgocable.net 21.06.01, 19:01 Animka zdecydowanie nie dla malych dzieci. Dla nastolatkow lubiacych "akcje" w ostatecznosci Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Lobi-one Dragon Ball RULEZZZZ !!! IP: *.warszawa.adsl.tpnet.pl 22.06.01, 00:00 Tylko to nielogiczne przetłumaczanie dialogów ..... :( Np. Tronk - Vegeta , ojcze , niee... Kurinin - Słuchaj Tronk , muszę ci powiedzieć ,że my wiemy ,że Vegeta to twój ojciec Tronk - Taak? To niemożliwe , a skąd wiecie? :))))) Bez komentarza. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: emka Re: Dragonball IP: *.unregistered.formus.pl 28.06.01, 12:53 Ja tego nie rozumiem, jak mozna walczyc przez tyle odcinkow (przykladowo). Ale kwestia gustu - moj facet czasami urywa sie z pracy, zeby to obejrzec Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: an Re: Dragonball IP: *.pila.cvx.ppp.tpnet.pl 29.06.01, 11:50 Ale wlasnie na tym polego jego urok,sama urywalam sie czasem aby to obejrzec do czasu kiedy kupilam video ;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kangi Re: Dragonball IP: 141.48.27.* 29.06.01, 12:42 Ja bym sie az tak nie podniecal. Fajnie, ze pokazuja anime na polskich programach, ale DB w porownaniu z innymi japonskimi produkcjami (szczegolnie tymi nowszymi) to zenada i tyle. Prosta bajeczka operujaca sztampa, nie gorsza od wspomnianych tu juz filmow amerykanskich klasy B. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Wojtas DBZ #1 IP: *.dialup.medianet.pl 30.06.01, 11:27 Ja mam 17 lat i jestem fanatykiem DB. Właśnie tworze strone o nim. Ale nie toleruje obelg od osób, które nie obejrzały przynajmniej 10 odcinków od a do z. To jest naprawde świetny serial a twoja opinia "Kangi" wynika z niewiedzy Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: an Re: Dragonball IP: *.pila.cvx.ppp.tpnet.pl 06.07.01, 23:58 A czego tu oczekujesz,glebi,to film akcji a nie kino ambitne ma trzymac w napieciu a to tworcom wyszlo doskonale. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: fs Re: Dragonball IP: 213.76.135.* 19.07.01, 20:08 po obejrzeniu kilku odcinków można sie naprawde wciągnąć, tak jak ja Odpowiedz Link Zgłoś