millefiori 12.05.05, 19:19 Czy moglabys zapytac panow w zacnym Twym antykwariacie, czy nie maja przypadkiem ksiazki Juliusza Chrościckiego "Pompa funebris"? W-wa 1974 wydane, szukam baznadziejnie, do roboty potrzebne... Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
czarnajagoda Re: Jagodka! Po prosbie 13.05.05, 08:12 ok. a jak nie będzie to prosić, żeby schowali pod ladę jak będzie, czy potrzebujesz już i natentychmiast??? Odpowiedz Link Zgłoś
millefiori Re: Jagodka! Po prosbie 13.05.05, 08:46 Jak nie bedzie, to popros o podladowanie. Dzieki sliczne i polecam sie pamieci:) Odpowiedz Link Zgłoś
czarnajagoda sprawozdanie z przebiegu spełniania prośby 16.05.05, 08:26 tak więc poszałm, zapytałam Pana z Brodą, który akurat wartę na księgarniantykwariacie trzymał o wzmiankowaną pozycję, a negatywna odpowiedź usłyszawszy, wzbogaconą o uwagę, że nigdy się z czemś takim nie zetknął, zostawołam jemuż karteczkę z namiarem książki i z prośbą coby jak się o to potknie, pod ladę dla mnie odłożył... pytać będę jutro, i generalnie raz w tygodniu, albowiem jedynie w poniedzialki skup książek mają... Odpowiedz Link Zgłoś
millefiori Re: sprawozdanie z przebiegu spełniania prośby 16.05.05, 21:24 Dzieki sliczne! Naklad wynosil chyba 5 tys egzemplarzy, a temat sredniej, powiedzmy popularnosci. To posiedze sonbie na portierni w oczekiwaniu. Odpowiedz Link Zgłoś
czarnajagoda Re: sprawozdanie z przebiegu spełniania prośby 18.05.05, 09:14 tak więc w tym tygodniu to też raczej nie będzie albowiem w poniedziałek nikt się tego nie pozbył... ale z racji tego, że Panu z Brodą nic tytuł książki nie mówi, wyraził on pewne zainteresowanie, o czymże tak książka może traktować... Odpowiedz Link Zgłoś
jan.kran Re: Nieśmiało.... 18.05.05, 09:17 Od lat szukam ksiażki "Marcin spod Dzikiej Jabłoni". Autor i nakład nieznany. Latem będe w Breslau wiec jakby co... Kran Nachalny. Odpowiedz Link Zgłoś
czarnajagoda Re: Nieśmiało.... 18.05.05, 09:20 przybliż proszę w jakikolwiek sposób tę ksiżkę, żeby wiedziała o co dokładniej Pana z Brodę lub szefa jego pytać, na wypadek jakby tytuł im niewiele powiedział... Odpowiedz Link Zgłoś
jan.kran Re: Nieśmiało.... 18.05.05, 09:30 Niestety nie znam autorki, wiem ze jest Angielką. Jest to ksiażka dla dzieci ale nie do końca , moja koleżanka pisała prace magisterska na jej podstawie. Z koleżanką nić się urwała. Nic aż tak waznego:-)))) A znasz ksiegarnię z tanimi książkami na piętrze Monopolu? Ja juz tam nie wchodzę... Kran. Odpowiedz Link Zgłoś
czarnajagoda Re: Nieśmiało.... 18.05.05, 09:37 ja do pewnego czasu jeż też nie... znam też księgarnię taką na Ruskiej, i też tam już nie wchodzę... Odpowiedz Link Zgłoś
mmk9 Re: Jagodka! Po prosbie 18.05.05, 09:38 Przepraszam, wpadlam przechodzac i co widzę... Ta ksiązka jest na Allegro, ale cóś drogowata, psiajucha. Odpowiedz Link Zgłoś
czarnajagoda Re: Jagodka! Po prosbie 18.05.05, 09:44 o, a kimże jesteś dobra kobieto, że ledwie do hali zajrzałaś to od razu z dobrymi nowinami??? (znaczy mniemam, ze bytność książki na Allego mimo jej drogawości, jest dla Fiori dobrą nowiną) Odpowiedz Link Zgłoś
pieranka Re: Jagodka! Po prosbie 18.05.05, 09:50 owszem, podkablowałam już mille. o tem. A drogawa, bo nakład jedynego wydania z 1974 wynosił poniżej 2500 egz. Odpowiedz Link Zgłoś
brezly Re: Jagodka! Po prosbie - Pompy 18.05.05, 09:59 Jakem mieszkal na terenie jezyka French, to mnie zdumial mistyczny zwiazek miedzy "uroczystosciami pogrzebowymi" (pompes funebres, jakos tak) a "strazakami" (pompiers, jakos tak). No i tam mnie sie objawila geneza obchodzenia czegos "z wielka pompa" co mnie zawsze bawilo, tak w dziecinstwie jak i w czasie, gdym przez cztery miesiace zycia walczyl z pompami roznemi. Odpowiedz Link Zgłoś
mmk9 Re: Jagodka! Po prosbie 18.05.05, 10:40 Zdarza mi się czesto, że jak wpadnę przypadkiem na nowe dla mnie forum, zaraz mam coś do powiedzenia. A allegro niedawno odkryłam i stąd zapał neofity. Po sąsiedzku bywam u bezottkowców, ale rzadko sie odzywam, bo na tematy telewizyjne mam malo do powiedzenia. Będę teraz w napięciu obserwowac zmagania o Pompe funebris. Pozdro. Odpowiedz Link Zgłoś
mmk9 Re: Jagodka! Po prosbie 18.05.05, 10:47 Teraz pewnie myślicie, ze to ja sprzedaje tę książkę. Nie ja, jak B.k. Odpowiedz Link Zgłoś
pieranka Re: Jagodka! Po prosbie 18.05.05, 10:49 ja też. allegro mnie nie wciągnęło, traktuje je jako podręczną bazę danych. Eno, tylko tak mówisz ;-) Odpowiedz Link Zgłoś
brezly Re: Jagodka! Po prosbie 18.05.05, 10:54 No wiesz, Frufru, ja jestem sobie w stanie cie wyobrazic jak te ksiazke kupujesz. Ale nie wyobrazam sobie jak ja sprezdajesz. Wogole nie wyobrazam sobi ciebie jak sprzedajesz swoje ksiazki. A i cudze srednio. Zal by ci bylo:-)) Odpowiedz Link Zgłoś
brezly Re: Jagodka! Po prosbie 18.05.05, 10:55 A poza tym czesc, mmk9. Fajny nick, tylko jak od tego zdrobnionko? :-) Odpowiedz Link Zgłoś
pieranka Re: Jagodka! Po prosbie 18.05.05, 11:06 jak to jaki? Taki - mmk9-usia ;-) Odpowiedz Link Zgłoś
mmk9 Re: Jagodka! Po prosbie 18.05.05, 12:59 Helloł ! Moze jeszcze kiedy wpadnę. a nik to naprędce tak, dobry bo krótki. Odpowiedz Link Zgłoś
pieranka Re: Jagodka! Po prosbie 18.05.05, 11:09 Tą? Nigdy bym nie sprzedała, jak rówież tę drugą o diable w romantyzmie. Mnie nawet w antykwariacie żal, jak kupuję. Bo to oznacza, że ktoś je sprzedał, bo np. musiał. Ale walczę z tym uczuciem i kupuję ;-) Odpowiedz Link Zgłoś
brezly Re: Jagodka! Po prosbie 18.05.05, 11:14 pieranka napisała: > Mnie nawet w antykwariacie żal, jak kupuję. Bo to oznacza, że ktoś je sprzedał, > > bo np. musiał. > Ale walczę z tym uczuciem i kupuję ;-) Ja sobie tlumacze ze widocznie ten ktos nie docenil :-) Odpowiedz Link Zgłoś
czarnajagoda Re: Jagodka! Po prosbie 18.05.05, 11:20 w tej mojej księgarni to ja widze jak niedoceniają: dość nowy album o Wrocławiu i w dodatku z dedykacją ofiarodawcy ujrzałam... żeby chociaż stronę z dedykacją wyrwać czy wyciąć... a tak to jakiś znajomy podpisanego krownego ujrzy, ofiarodawcy doniesie i cóż... mnie by było fstyd (gdyby nawet już nie szkoda) Odpowiedz Link Zgłoś
brezly Re: Jagodka! Po prosbie 18.05.05, 11:22 Czekaj, czekaj, cos bylo. Ktos cos napisal, zadedykowal komus i potem znalazl w antykwariacie. Kto, kiedy, gdyzie? Odpowiedz Link Zgłoś
czarnajagoda Re: Jagodka! Po prosbie 18.05.05, 11:37 a tego to nie kojarzę, przypadek z jakim ja się zetknęłam to ofiarodawca nie jest autorem albumu, ale jest to człowiek którego znam (w sensie, że mijając go gdzieś raczej mu się ukłonie, i nic poza tym) Odpowiedz Link Zgłoś
pieranka Re: Jagodka! Po prosbie 18.05.05, 11:32 wszystkie tricki psychologiczne dozwolone w tym względzie Odpowiedz Link Zgłoś
brezly Funaberalia 18.05.05, 11:19 A co o tym Klasyk? www.waligorski.art.pl/liryka.php?litera=f&nazwa=68 Odpowiedz Link Zgłoś
millefiori Re: Funaberalia 18.05.05, 14:52 Dziekuje wszystkim za troske i sugestie. Czyli teraz juz na pewno musze wyczyscic bloczki startowe, zarejestrowac sie na Allegro i ruszyc do boju, stosujac stare, wyprobowane metody licytacji;) Odpowiedz Link Zgłoś
millefiori Re: Funaberalia 18.05.05, 14:53 A, zeby bylo jasne: Pompa jest mi do pracy potrzebna, jak kani dżdż! Odpowiedz Link Zgłoś
millefiori Wielka Pompa 18.05.05, 14:55 Jest jeszcze pompieryzm jako zjawisko w sztuce 2. pol. XIX w, zwany z francuska art pompier. Chodzi pokrotce o sztuke deta, eklektyczna, bita smietane i malarstwo ulizane, ale na bogato. Odpowiedz Link Zgłoś