anne9 07.08.05, 20:46 Za tydzień jadę do Łodzi, czy ktoś może wie gdzie w centrum można kupic koraliki? Z góry dziękuję i pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
gorzkaa Re: Łódź? 08.08.05, 13:58 Jablonex - ul Jaracza 12, czy jakoś tak. Między Kilińskiego a Wschodnią. Odpowiedz Link Zgłoś
anne9 Re: Łódź? 08.08.05, 15:40 Dzięki stokrotne. Jakby ktoś coś jeszcze wiedział - piszcie :) Odpowiedz Link Zgłoś
parakalo Do Anne9 16.08.05, 13:45 Czy byłaś już w tym sklepie?Jeśli tak,napisz czy warto się wybrać. Odpowiedz Link Zgłoś
anne9 Re: Do Anne9 21.08.05, 12:31 Byłam. Sklep jest na Jaracza 18. Mały, spodziewałam się większego. Biżuterii jest dużo, koralików mniej (myślałam że będzie większy wybór), ale i tak znalazłam wsrod nich takie jakich nie ma w zadnym ze sklepow internetowych. Cena - 1,30 za 10gram koralikow zwyklych, 2,40 za 10gram szlifowanych (ktorych są moze ze 2-3 rodzaje).Trudno mi powiedziec czy warto tam sie wybrac, bylam w okolicy wiec tam "zajrzalam". Aha, sprzedający robią wrażenie jakby byli tam z przymusu i z wielka łaską tłumaczą czy można kupowac na sztuki itp. No wiec mozna kupowac na sztuki ale wowczas gdy kupuje się kilka rodzajów koralikow. Życzę udanych zakupów i pozdrawiam :) Odpowiedz Link Zgłoś
inga34 Re: Do Anne9 20.10.05, 10:44 No tak, masz trochę rację a atmosfera tego sklepu. A wydawałoby się ,z ę powinno być to miłe miejsce, takie z pasją. Proponowałam tam kiedyś nawet poszerzenie asortymentu o półfabrykaty ( to co proponują, to niemal nic) ale usłyszałam oschłe: nie jesteśmy tym zainteresowani. A czym? Z drugiej strony warto tam sie przejść, można coś pooglądać i czasem trafić coś naprawdę ciekawego. CO do koralików w Łodzi, to sklep indyjski na Piotrkowskiej ma trochę na sztuki, czasem bardzo ciekawe ( np. szkoło "weneckie"). Ja najbardziej czekam na wyjazd do Pragi, nigdzie nie kupiłam tak fajnych koralików jak tam. Niestety, w tym roku pewnie nie pojadę:) Odpowiedz Link Zgłoś
parakalo Re: Do Anne9 20.10.05, 11:24 No to już nie lubię tego sklepu :P A co do Pragi to ciekawa jestem jak cenowo tam wychodzą koraliki,a wzorów pewnie zatrzęsienie.Chętnie bym się przejechała,może w wakacje... Odpowiedz Link Zgłoś
inga34 Re: Do Anne9 20.10.05, 13:49 Ja kupowałam tam na straganach ulicznych - było tam tego pełno, bo byłam przed świętami. Ceny różne, ale chba nie wygórowane, a kształty takie, jakich nigdzie potem nie widziałam, żałowałam, że nie kupiłam więcej. Ciekawe też były koraliki drewniane, bardzo estetycznie wykończone, gładzitkie, kolorowe i w różnych kształtach. No i bardzo tani papier czerpany:-) Odpowiedz Link Zgłoś
aneko_chan LODZ - Jablonex 22.02.06, 00:29 temat ten juz byl gdzies poruszany, Pani owszem jest niemila :) obojetna i w ogole.. moznaby ksiazke napisac co do szlifowanych trzeba sie dopytac bo chowaja koraliki do szafy, i jak jest malo wylozonych trzeba zapytac czy sa inne kolory ja ogolnie nie lubie tam chodzic.. ale jak jestem w okolicy to wpadam rozejzec sie czy sa jakies nowosci pozdr. Odpowiedz Link Zgłoś
anna9924 Re: LODZ - Jablonex 26.04.06, 15:18 Sporo koralikow można kupić w pasmanteri na Piotrkowskiej jakieś 50 metrow od Placu Wolności. Mają szklane i drewniane rowniez, a firme, w ktorej sie zaopatruja handluje bizuteria Svarowskiego, wiec moze moga nawet sprowadzic kamienie polszlachetne albo szlachetne. Akcesoria do wyrobu bizuteri tez sa. :)))))))) Odpowiedz Link Zgłoś
inga34 Re: LODZ - Jablonex 07.07.06, 12:33 to prawda - za każdym razem, gdy tam jestem - mają coraz to więcej rzeczy!!! Niestety sklep ogólnie słynie z wysokich cen. Odpowiedz Link Zgłoś
sylwiag_77 Re: LODZ - Jablonex 03.08.06, 21:28 No to ja chyba byłam w innym sklepie:-) Właśnie dziś robiłam zakupy na Jaracza 18 i trafiłam na bardzo sympatycznego pana, który chętnie udzielał informacji i doradzał. Bardzo polecam sklep. Odpowiedz Link Zgłoś
vilijonkka Re: LODZ - Jablonex 30.08.06, 12:51 sklep ten sam. pani paskudna, pan ok. proste :) Odpowiedz Link Zgłoś
anio_i_takie_tam Re: LODZ - Jablonex 02.02.07, 17:39 Musze napisac, że albo zmienili panią albo ja mam na nia dobry wpływ. Ostatbnio jest miła :D Odpowiedz Link Zgłoś
madziarek1 Re: LODZ - Jablonex 13.07.07, 11:38 Z ta Pania to zalezy, chyba od jej okresu :), raz jest mila raz nie, wpadam tam dosc czesto bo blisko mieszkam. Stanowczo wole kupowac u Pana, zawsze pozwala mi pobuszowac po szafce z koralikami, ktore chowaja, niby z braku miejsc :/ Odpowiedz Link Zgłoś