07.08.05, 20:46
Za tydzień jadę do Łodzi, czy ktoś może wie gdzie w centrum można kupic
koraliki? Z góry dziękuję i pozdrawiam.
Obserwuj wątek
    • gorzkaa Re: Łódź? 08.08.05, 13:58
      Jablonex - ul Jaracza 12, czy jakoś tak. Między Kilińskiego a Wschodnią.
      • anne9 Re: Łódź? 08.08.05, 15:40
        Dzięki stokrotne. Jakby ktoś coś jeszcze wiedział - piszcie :)
        • parakalo Do Anne9 16.08.05, 13:45
          Czy byłaś już w tym sklepie?Jeśli tak,napisz czy warto się wybrać.
          • anne9 Re: Do Anne9 21.08.05, 12:31
            Byłam. Sklep jest na Jaracza 18. Mały, spodziewałam się większego. Biżuterii
            jest dużo, koralików mniej (myślałam że będzie większy wybór), ale i tak
            znalazłam wsrod nich takie jakich nie ma w zadnym ze sklepow internetowych.
            Cena - 1,30 za 10gram koralikow zwyklych, 2,40 za 10gram szlifowanych (ktorych
            są moze ze 2-3 rodzaje).Trudno mi powiedziec czy warto tam sie wybrac, bylam w
            okolicy wiec tam "zajrzalam". Aha, sprzedający robią wrażenie jakby byli tam z
            przymusu i z wielka łaską tłumaczą czy można kupowac na sztuki itp. No wiec
            mozna kupowac na sztuki ale wowczas gdy kupuje się kilka rodzajów koralikow.
            Życzę udanych zakupów i pozdrawiam :)
            • inga34 Re: Do Anne9 20.10.05, 10:44
              No tak, masz trochę rację a atmosfera tego sklepu. A wydawałoby się ,z ę
              powinno być to miłe miejsce, takie z pasją. Proponowałam tam kiedyś nawet
              poszerzenie asortymentu o półfabrykaty ( to co proponują, to niemal nic) ale
              usłyszałam oschłe: nie jesteśmy tym zainteresowani. A czym? Z drugiej strony
              warto tam sie przejść, można coś pooglądać i czasem trafić coś naprawdę
              ciekawego. CO do koralików w Łodzi, to sklep indyjski na Piotrkowskiej ma
              trochę na sztuki, czasem bardzo ciekawe ( np. szkoło "weneckie"). Ja
              najbardziej czekam na wyjazd do Pragi, nigdzie nie kupiłam tak fajnych
              koralików jak tam. Niestety, w tym roku pewnie nie pojadę:)
              • parakalo Re: Do Anne9 20.10.05, 11:24
                No to już nie lubię tego sklepu :P A co do Pragi to ciekawa jestem jak cenowo
                tam wychodzą koraliki,a wzorów pewnie zatrzęsienie.Chętnie bym się
                przejechała,może w wakacje...
                • inga34 Re: Do Anne9 20.10.05, 13:49
                  Ja kupowałam tam na straganach ulicznych - było tam tego pełno, bo byłam przed
                  świętami. Ceny różne, ale chba nie wygórowane, a kształty takie, jakich nigdzie
                  potem nie widziałam, żałowałam, że nie kupiłam więcej. Ciekawe też były
                  koraliki drewniane, bardzo estetycznie wykończone, gładzitkie, kolorowe i w
                  różnych kształtach. No i bardzo tani papier czerpany:-)
                  • ptysia78 Re: Do Anne9 02.11.05, 21:26
                    a gdzie w Pradze szukac tych koralikow?
            • aneko_chan LODZ - Jablonex 22.02.06, 00:29
              temat ten juz byl gdzies poruszany, Pani owszem jest niemila :)
              obojetna i w ogole.. moznaby ksiazke napisac
              co do szlifowanych trzeba sie dopytac bo chowaja koraliki
              do szafy, i jak jest malo wylozonych trzeba zapytac czy sa inne kolory

ja ogolnie nie lubie tam chodzic.. ale jak jestem w okolicy to wpadam
              rozejzec sie czy sa jakies nowosci

pozdr.
              • anna9924 Re: LODZ - Jablonex 26.04.06, 15:18
                Sporo koralikow można kupić w pasmanteri na Piotrkowskiej jakieś 50 metrow od
                Placu Wolności. Mają szklane i drewniane rowniez, a firme, w ktorej sie
                zaopatruja handluje bizuteria Svarowskiego, wiec moze moga nawet sprowadzic
                kamienie polszlachetne albo szlachetne. Akcesoria do wyrobu bizuteri tez
                sa. :))))))))
                • inga34 Re: LODZ - Jablonex 07.07.06, 12:33
                  to prawda - za każdym razem, gdy tam jestem - mają coraz to więcej rzeczy!!!
                  Niestety sklep ogólnie słynie z wysokich cen.
              • sylwiag_77 Re: LODZ - Jablonex 03.08.06, 21:28
                No to ja chyba byłam w innym sklepie:-) Właśnie dziś robiłam zakupy na Jaracza
                18 i trafiłam na bardzo sympatycznego pana, który chętnie udzielał informacji i
                doradzał. Bardzo polecam sklep.
                • vilijonkka Re: LODZ - Jablonex 30.08.06, 12:51
                  sklep ten sam. pani paskudna, pan ok. proste :)
                  • anio_i_takie_tam Re: LODZ - Jablonex 02.02.07, 17:39
                    Musze napisac, że albo zmienili panią albo ja mam na nia dobry wpływ. Ostatbnio
                    jest miła :D
                    • madziarek1 Re: LODZ - Jablonex 13.07.07, 11:38
                      Z ta Pania to zalezy, chyba od jej okresu :), raz jest mila raz nie, wpadam tam
                      dosc czesto bo blisko mieszkam. Stanowczo wole kupowac u Pana, zawsze pozwala
                      mi pobuszowac po szafce z koralikami, ktore chowaja, niby z braku miejsc :/

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka