habitus 09.12.05, 12:01 Nasza ulubiona grupa została finalistą GAPA 2005 (Grudniowy Akademicki Przegląd Artystyczny) i wystąpiła w Stodole przed zespołem Dżem. I pomyśleć, że Zuzka porzuciła perkusję... Co za błąd. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
habitus Re: Grupa Tapczan 09.12.05, 17:38 Dla przypomnienia: Grupa Tapczan została założona przez syna mojej przyjaciółki, który poczuł nagle, że jego przeznaczeniem nie jest mechatronika tylko muzycyzm rockowy. Przyjaciółka rwała sobie włosy z głowy, ja pękałam ze śmiechu (w końcu nie moje dziecko). Początkowo zespół nazywał się Żałosne Psity i była to świetnie dobrana nazwa. Takiego bolesnego wycia co na przysłanej nam taśmie demo - jeszcze nie słyszałam. Rockmen studiował mechatronikę (żeby matka dała mu spokój) a popołudniami miał próby w piwnicy (sąsiedzi współczuli mojej przyjaciółce). Potem zdecydował, że mechate trony nie dla niego i zdecydował się zdawać na architekturę nie przerywając "prób". Koleżanka moja rwała już resztki włosów, kiedy przyszła wiadomość, że na architekturę się dostał (!) z jedną z pierwszych lokat a zespół Grupa Tapczan (przekształcony z Żałosnych Psit)został finalistą GAPY. Oto jak matka i jej przyjaciółka nie wierzą w dziecko. Dobrze nam tak. Odpowiedz Link Zgłoś
anahella Re: Grupa Tapczan 09.12.05, 22:25 habitus napisał: > Oto jak matka i jej przyjaciółka nie wierzą w dziecko. Dobrze > nam tak. Konstytucja gwarantuje nam wolnosc sumienia, wiec nikt nie ma obowiazku byc wierzacy:) Odpowiedz Link Zgłoś
ralston Re: Grupa Tapczan 09.12.05, 22:43 Ależ nie ma potrzeby wyjaśniania historii zespołu. Wszyscy chyba pamiętają Żałosne Psity :))) Odpowiedz Link Zgłoś
habitus Re: Grupa Tapczan 10.12.05, 00:33 > Ależ nie ma potrzeby wyjaśniania historii zespołu. Wszyscy chyba pamiętają > Żałosne Psity :))) A, wiesz jak jest, młodzi nie wiedzą, a starzy - cóż - skleroza :))) Odpowiedz Link Zgłoś
aand Re: Grupa Tapczan 12.12.05, 09:09 Przez to granie mogłaby się opuścić w nauce, o! Odpowiedz Link Zgłoś
habitus Zamiast perkusji... 16.12.05, 15:17 To jest dziecka strona artystyczna. Nie wali w perkusję, rysuje... www.midare-shinami.deviantart.com Odpowiedz Link Zgłoś
ormond Re: Zamiast perkusji... 16.12.05, 15:36 habitus napisał: > To jest dziecka strona artystyczna. Nie wali w perkusję, rysuje... > www.midare-shinami.deviantart.com A jak pisze! Poczytalem bloga i jestem pod wrazeniem. Odpowiedz Link Zgłoś
kotwicz69 Re: Zamiast perkusji... 16.12.05, 15:59 Hello Habi :). Super strona, gratuluje pociech ponownie ;)! kotwicz Odpowiedz Link Zgłoś
wdv Re: Zamiast perkusji... 16.12.05, 18:59 ..................................* *miejsce na duuuży komplement dla Pociechy(chwilowo brak mi daru słowa) Odpowiedz Link Zgłoś
bogo2 Re: Grupa Tapczan 12.12.05, 14:50 ci z "dzemu", to tez studenci...;)? ...chyba czas w miejscu stanal ? habitus napisał: > Nasza ulubiona grupa została finalistą GAPA 2005 (Grudniowy Akademicki > Przegląd Artystyczny) i wystąpiła w Stodole przed zespołem Dżem. Odpowiedz Link Zgłoś
bogo2 Re: Grupa Tapczan 16.12.05, 12:56 a w jakim skladzie grali?.... wiesz po tym wypadku... to trudno sobie "dzem" wyobrazic... habitus napisał: > Dzem był gwiazdą wieczoru. Odpowiedz Link Zgłoś