Dodaj do ulubionych

Litwa: święta przedłużone o dzień

IP: 80.72.40.* 27.12.05, 13:26
Faaaajnie :)
Obserwuj wątek
    • Gość: qweta0 Re: Litwa: święta przedłużone o dzień IP: *.koszalin.pl 27.12.05, 13:36
      w krajach protestanckich swieta przenosi sie na dni wolne, natomiast w krajach
      postkomunistycZnych na odwrot, ktos ma jeszcze jakies watpliwosci dlaczego
      jestesmy tak opoznieni pod wzgledem gospodarczym?
      • Gość: M. Re: Litwa: święta przedłużone o dzień IP: *.ks.se 27.12.05, 14:04
        Bez przesady, odpoczywać też kiedyś trzeba!
        • Gość: Ździchu Re: Litwa: święta przedłużone o dzień IP: *.chello.pl 27.12.05, 17:42
          na szczęście u nas żaden kretyn nas w ten sposób nie uszczęśliwił.
    • wks_nd Re: Litwa: święta przedłużone o dzień 27.12.05, 15:45
      to nie nowosc w U.K tak dawno jest
      • Gość: Jerseyboy Re: Litwa: święta przedłużone o dzień IP: *.nj.res.rr.com 27.12.05, 17:51
        Tak samo jest w US, jak swieto przypada na dzien wolny od pracy to jest dodatkowy dzien wolny.
    • Gość: wyspiarz Re: Litwa: święta przedłużone o dzień IP: 194.106.137.* 27.12.05, 16:33
      tez mi wielkie wydarzenie, w uk i irlandii tak jest zawsze - tzw bank holiday.
      ja dzisiaj juz pracuje, ale dostane trzykrotnosc stawki ;)
    • bri Re: Litwa: święta przedłużone o dzień 27.12.05, 16:43
      Przecież u nas jest tak samo. To znaczy prawie. Pracodawca ma obowiązek
      wyznaczyć dzień wolny za dzień świateczny przypadający w niedzielę.
      • franekxy Re: Litwa: święta przedłużone o dzień 27.12.05, 19:58
        zdaje się, że u nas jest tak tylko jeśli święto przypada w sobotę.
    • Gość: MICKIEWICZ Re: Litwa: święta przedłużone o dzień IP: *.devs.futuro.pl 27.12.05, 17:03
      LITWO OJCZYZNO MOJA....
      • Gość: Matt LITWO.....CONT. IP: *.lsanca.dsl-w.verizon.net 28.12.05, 06:46
        Litwo ojczyzno moja, Tys jest jak wakacje,
        gdzie przedluzam sobie moje swiateczne libacje...
        PZDR.
    • agtom11 Re: Litwa: święta przedłużone o dzień-i pójdą z to 27.12.05, 23:43
      Jak bedą tak świetować jak my i jeszcze lepiej to pójdą z torbami jak polacy.
      • Gość: qaz Re: Litwa: święta przedłużone o dzień-i pójdą z t IP: 213.158.197.* 28.12.05, 02:19
        najpierw policz nasze święta i porównaj z liczbą świąt w innych krajach! nie
        jest ich wcale tak wiele, a jedynie 1 i 3 maja są bardzo niefortunnie
        zlokalizowane. święta są dodatkowymi dniami wolnymi od pracy i zwykle, gdy
        wypadają w sobotę lub niedzielę, pracodawca jest zobowiązany prawnie do
        udzielenia dnia wolnego od pracy w piątek lub poniedziałek.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka