millefiori 06.01.06, 12:23 Usciski z mroznej Oj przesyla Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
brezly Re: Pocztowki z podrozy 06.01.06, 12:33 Bardziej szoki kulturowe czy mechaniczne na jezdni? Odpowiedz Link Zgłoś
olo53 Re: Pocztowki z podrozy 06.01.06, 17:07 Millefiori witaj w Oj, mrozy to dopiero beda w lutym, Brezly nie ma racji, jak sie ma swoja nisze kulturowa to nie ma sie szoku. Odpowiedz Link Zgłoś
millefiori Re: Pocztowki z podrozy 07.01.06, 09:08 Szoki dotycza raczej rozszypanego w Oj. rogu obfitosci. Auta TatyMillefiorowego (wlasne porzucilam w Budzie), nie uzywam, za to, z braku wlosci do obrobki i koniecznosci utrzymania sie w formie, chodze piechota. Slonce swieci, robota idzie tfu, odpukac, jak z platka, wiec radosnie Was, Dziewiarze i Przadki, z Oj. usciskuje i lece ciurac. Wasza Millefiori Wydawnictwa i ich obyczaje Odpowiedz Link Zgłoś
jan.kran Re: Pocztowki z podrozy 07.01.06, 12:08 Odściskuję z mroźnej Norwegii:) Wczoraj Norwegia stała na granicy wojny z Izraelem ale dzięki zabiegom dyplomatycznym udało sie powstrzymać. Junior dostał powo łanie do armii francuskiej w Perpignan. Muszę odkręcić w osloańskiej ambasadzie:)))) Te francuskie cholery nawet na peryferiach człowieka znajdą;) K. Odpowiedz Link Zgłoś
brezly Re: Pocztowki z podrozy 08.01.06, 09:53 Że jak wojna, Kran? Olo, jasne ale trudno taką niszę kulturową wozić ze sobą, a Fiori to ma chyba szczególnie rozbudowaną, choćby z przyczyn zawodowych, musiałaby na pociąg nadać. Odpowiedz Link Zgłoś
jan.kran Re: Pocztowki z podrozy 08.01.06, 10:06 Brezly , popłakałam się ze śmiechu. Jedna czerwona minister powiedziała dwa dni temu w norweskiej tv że od lat nie kupuje izraelskich produktów bo Izraelczyk gnębi naród Palestynski. Afera zrobiła się w sekundę , dwa główne programy publicystyczne na temat, protest ambasady I. w Oslo do rządu norweskiego, list lidera norweskiej prawicy do ambasady I. oraz Condoleezy... Jaja jak berety z powodu tlenionej blondi co ma czerwono w głowie i nie chce pomarancz z Jaffy. K:) Odpowiedz Link Zgłoś
brezly Re: Pocztowki z podrozy 09.01.06, 11:16 Ehe, ten typ skandynawskiej radykalnej lewiciwosci jest dosc charakterystyczny. Niby od anarchizmu i buntu sie wywodzi ale potem przechodzi w dydakyzm taki typu "mowiaca wysokim podoniesionym glosem, tleniona blond pani od klas I-III po 20 latach praktyki". Gorzej jak to prowadzi do takich ciekawych skutkow jak tu w linku. Kran, koniecznie to przeczytaj zanim zniknie z sieci. serwisy.gazeta.pl/wyborcza/1,34474,3090977.html Odpowiedz Link Zgłoś
millefiori Re: Pocztowki z podrozy 08.01.06, 15:26 LoMatkoZalozycielko! Nie dam rady... chyba... Odpowiedz Link Zgłoś
pieranka Re: Pocztowki z podrozy 08.01.06, 21:28 Tak cóż, siadłszy czekać dalej przychodzi Odpowiedz Link Zgłoś
millefiori Re: Pocztowki z podrozy 09.01.06, 06:48 Uuuuuuuuuuuuuuuuuuuu:(((( Zaprzeglam sie.W lutym bedzie lepiej. Na razie mialam roboczy weekend; zaraz wychodze ciurac dalej, zgodnie z refrenem: ....chociaz nocka jeszcze ciemna Fiori dzieje na krosienkach. Odpowiedz Link Zgłoś
jan.kran Re: Pocztowki z podrozy 09.01.06, 16:09 Przeczytałam. Zajrzyj na pocztę. K/ Odpowiedz Link Zgłoś
millefiori Re: Pocztowki z podrozy 09.01.06, 21:34 Mroz, mroz mroz, paliczki dzis wyjmowalam z rekawiczek, miedzy innymi, a jak wrocilam do dom, to myslalam, ze moje wlasne palce zostaly lezec rozsypane w rekawiczkach. Na razie tylko -13 stopni za oknem... Odpowiedz Link Zgłoś
millefiori Re: Pocztowki z podrozy 10.01.06, 07:04 Posylam Wam,Drodzy Dziewiarze, poranna pocztowke, nieco mglista i ciemna z powodow godziny i aury. Na lewo- majaczy neon bylego hotelu Forum obecnie Nowotel (?); PKiN, zaraz za nim - nie widac, bo sie rozplynal we mgle. Na prawo- zamglony neon Gieldy. Na dole ulica, drzewa i parking. Zaraz lece ciurac w kierunku prawym, znaczy, na wschod, ku Wisle, z gory w dol skarpy. Odpowiedz Link Zgłoś
anchan Re: Pocztowki z podrozy 10.01.06, 09:10 Jak wieczorem usłyszysz dziwne stukanie to to będę ja szczękająca zębami na przystanku pod palmą. Odpowiedz Link Zgłoś
millefiori Re: Pocztowki z podrozy 10.01.06, 14:30 Czy przelatujac po osi Nowy Swiat badz Smolna, podrzucic ci co na rozgrzewke? Wlasnie lece przelatywac obioadowo do pawilonow Odpowiedz Link Zgłoś
millefiori Re: Pocztowki z podrozy 11.01.06, 07:03 Przebieglam przez okolice zapalmiona ok.godz. 15 i po 19. Nie slyszalam kastanietowego solo Anchan, choc uszy mialam czujnie nastawione na odbior i lokalizacje. Dalsze dane: Pawilony sa bliskie skrzyzowaniu, na ktorym palma. Na obiad biegne pod gore, wzdluz wiaduktu kolei srednicowej i Mostu Poniatowskiego z lewej, a ogrodow klasztoru Sw Kazimierza z prawej. Z obiadu do ciuralni mam z gorki, wiec sie turlam szybko. Aktualizacja pocztowki. Po lewej wylazla iglica PKiN, w tym oswietleniu przypominajaca nad wyraz skrzyzowanie chinskiej pagody z wieza Big-Bena. Odpowiedz Link Zgłoś
brezly Re: Pocztowki z podrozy 11.01.06, 07:52 Tam jakiejs bibliteki nie ma w poblizu? W ostatnia pore ciepla my tam z Baloonem deptali wsrod wycieczek szkolnych, po dachu. Odpowiedz Link Zgłoś
millefiori Re: Pocztowki z podrozy - ostatnia pocztowka z tej 12.01.06, 07:09 W PKiN? Niejedna. Poza tym co roku majowo Miedzynarodowe Targi Ksiazki, na ktorych, studenciem będac, chalturzylam jako tumacz. W zasiegu oka zas, cale stado biblioteczne. A, a jak sie z okna strychowego wychyle, to widze mniej wiecej na wysokisci oczu okna na zapleczu dawnej nielegalnej oficyny Nova, gdzie, po dniach nocach powielacze stukaly, pol rzutu beretem od komendy MO. Cala okolica zas udawala gluchote i slepote od urodzenia. To ja was pa, poki co. Ide zebrac moje barany w stado i wydelegowac sie w kierunku na poludnie. Odpowiedz Link Zgłoś
brezly Fauna hotelowa 16.01.06, 19:45 Wiesniacy z Farmy Pieknosci. Ciurujemy wyjazdowo w hotelu z kasynem i rzeczona. Ech, wam powiem. Mizantropi sa optymistami :-) Odpowiedz Link Zgłoś
brezly Re: Fauna hotelowa 16.01.06, 20:04 Ja Farma to oborowy sie musi znalezc, co? Odpowiedz Link Zgłoś
millefiori Re: Fauna hotelowa 17.01.06, 22:02 Trza bylo Eureke ze sobo zabrac, panie Brezly, i te kroliki pani Nociowej. Odpowiedz Link Zgłoś
millefiori Re: Fauna hotelowa 17.01.06, 22:05 A pan na dlugo miejsca zagrzeje w tej Frankonii? Czy sie miniemy? Pytam, bo tu sie nagle okazalo, ze lece w przyszlym tygodniu w tamtym kierunku. W kazdym razie pocztowke przysle, jesli sie do jakiej maszyny dobiore. Odpowiedz Link Zgłoś
brezly Re: Fauna hotelowa 18.01.06, 07:59 Pani Fiorciu, ja do tej Frankofonii to dopiero jade jutro. Teraz bylem w Germanii Przygranicznej, u Ewaluatora w warsztacie, co pani kiedys pisalem. Odpowiedz Link Zgłoś
millefiori Re: Fauna hotelowa 18.01.06, 08:08 I jak, i jak, ze zatupie niecierpliwie? Pan sie omotal jaka siatka maskujaca albo ja przez mgly i szadzie nie dowidzialam... Odpowiedz Link Zgłoś
brezly Re: Fauna hotelowa 18.01.06, 08:31 Znaczy, oficjalnie to bedzie wiadomo jutro po 12.00. Nie bede zapeszal zbytnim optymizmem. Anegdotka z jednej szkol teatralnych mowi o zdziwieniu pewnego dziewczecia, ktoremu utytulowany profesorsko mistrz wydal nastepujaca dyspozycje dotyczaca zachowania scenicznego. Pardon my French, ale to musi byc in extenso: "dziecko, to jest tak: wchodzisz, zachwycasz i przypierdalasz!". Im dluzej zyje zawodowo tym bardziej podziwiam prostote madrosci tej metody i jej madrosc prostoty:-) Odpowiedz Link Zgłoś
millefiori Re: Fauna hotelowa 18.01.06, 08:33 OK. Siedze wiec dzalej i trzymam. Recepta pawiego ogona i z piąchy, inaczej mowiac. Odpowiedz Link Zgłoś
brezly Re: Fauna hotelowa 18.01.06, 08:38 Dam znac jutro z T (F). Znaczy to jest ten Plan_Mniejszy. Bo Plan_Wiekszy jescze sie przegryza. Odpowiedz Link Zgłoś