Dodaj do ulubionych

Moda na fałszywe aparaty na zęby

IP: *.media4.pl 27.01.06, 13:32
Ślepa pogoń za "doskonałością", którą niby czerpią z gazet. Co by te modelki
z gazet nie zaprezentowały w tych kolorowych gazetkach, pewnie i tak by się
przyjęło....
Obserwuj wątek
    • Gość: lalala Re: Moda na fałszywe aparaty na zęby IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.01.06, 13:59
      a pomyslec ze w Polsce wciaz pokutuje stwierdzenie:"Oj, masz aparat...hmmm....a
      ile jeszcze musisz go nosic?2 lata?!Tak dlugo?!Wspolczuje!!!! :/
      • Gość: Wrrah Re: Moda na fałszywe aparaty na zęby IP: *.chello.pl 27.01.06, 14:09
        nie, no ja tekstow 'wspolczuje' nigdzie nie slysze od dawna... tzn kiedys
        mialam aparat, i nie slyszalam takich tekstow, teraz moja przyjaciolka ma, i
        tez nikt tak jej nie mowi... wiec chyba polacy sa juz uswiadomieni, ze to wcale
        nie takie zle xD
        • Gość: iza Re: Moda na fałszywe aparaty na zęby IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.01.06, 14:33
          Właśnie założyłam aparat i boje się rekacji znajomych oraz osób, z którymi
          spotykam sie na codzien np. w szkole. Myślę, że dla wiekszości osób w Polsce
          aparat nadal jest czymś złym... tzw 'obciach' ;) Najważniejsze, że mnie się
          podoba :) pozdrawiam :D
          • Gość: nelly Re: Moda na fałszywe aparaty na zęby IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.01.06, 15:40
            nie przejmuj się, teraz nikt nie zareaguje źle, a po tygodniu wszyscy będą
            myśleli, że nosisz aparat od zawsze, też nosiłam aparat i na końcu trudno się
            było z nim rozstać... a po tygodniu sama nie pamiętałam, że go nosiłam:))
            powodzenia
        • Gość: xxxxxxxxxxx Re: Moda na fałszywe aparaty na zęby IP: *.home / *.internetdsl.tpnet.pl 27.01.06, 14:43

Wprost przeciwnie. Na aparaty stale jest teraz moda. Pozyteczne z przyjemnym.
          Zachecam do prostowania zebow.
          • kuratorr Re: Moda na fałszywe aparaty na zęby 27.01.06, 14:57
            moda na aparaty. to ci wymysl.

- wiesz mam bajpasy
            - staary, to swietnie. teraz jest moda na bajpasy
            • Gość: seno krzywe zęby są cool? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.01.06, 20:58
              - a ja mam aparat i wadę wzroku
              - ile?
              - plus osiem na oba
              - cool, respect
              - no jawa, a pamiętasz gips? teraz to już lama
              - nooo, a kumpela dalej nosi, żenada, mówiłem jej niech chociaż kołnierz kupi, teraz jakieś ze stanów rzucili
            • Gość: Koles z drutami Re: Moda na fałszywe aparaty na zęby IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.01.06, 16:58
              zebys sie nie zdziwil , mam 28 lat, duzo chodze po klubach, podobno jestem przystojnym facetem.Kobiety zawsze mnie lubily ale taeraz to juz szok !!!!uwierz mi ! kobiety sa szalenie zainteresoweane "jak to jest z takim facetem" ...sa zachwycone :] Ja zalozyc musialem ale traz nie chce tego zciagac :)
              pozdro dla zadrutowanych !
              • Gość: syn czaka madafaka Re: Moda na fałszywe aparaty na zęby IP: *.gl.digi.pl 28.01.06, 23:07
                znowu sie obudziles z reka w nocniku???
    • Gość: tom-yum Re: Moda na fałszywe aparaty na zęby IP: *.internetdsl.tpnet.pl 28.01.06, 14:48
      Mala uwaga, do pana redaktora, 'wśród _tajskich_ nastolatkow', jesli w ciagu
      ostatnich 6 miesiecu w naszej polskiej gramatyce sie nie zmienilo, nie mowimy
      'tajlandzki'. A co do mody, zupelnie sie zgadzam. Tajska mlodziez szybko lapie
      co jest trendy:).

pozdrawiam,
    • Gość: Ania Re: Moda na fałszywe aparaty na zęby IP: *.chello.pl 28.01.06, 15:07
      Ja będę miała aparat, i chcę go, bo wyjmowany nic mi nie pomógł, a mam dość
      dużą szparę między przednimi zębami... Boję sie mimo wszystko co powiedzą
      znajomi... :( W dodatku tańczę, i na zawodach trzeba się uśmiechać, a wątpie
      czy sędziom spodoba się taki uśmiech... Ale zobaczymy... ;)

A własnie, ile przeciętnie nosi się stały aparat? Bo niektórzy mówią, że rok,
      inni że kilka lat, a niektórzy że pare miesięcy... Jak to jest??
      • Gość: nelly Re: Moda na fałszywe aparaty na zęby IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.01.06, 15:43
        przeciętnie 2 lata, może być kilka miesięcy krócej lub dłużej, ale na pewno nie
        kilka lat
    • Gość: Ania . Re: Moda na fałszywe aparaty na zęby IP: *.chello.pl 28.01.06, 15:08
      I jeszcze jedno, czy zakładanie aparatu boli?? Bo tez słyszałam różne opinie na
      ten temat...
      • kult_urka Re: Moda na fałszywe aparaty na zęby 28.01.06, 15:55
        Aniu
        Tutaj dowiesz się wielu interesujących rzeczy na nurtujący się temat
        forum.gazeta.pl/forum/71,1.html?f=22832
        Aparatka;)
      • Gość: wata Re: Moda na fałszywe aparaty na zęby IP: *.infocoig.pl / *.crowley.pl 28.01.06, 16:44
        Aniu mam ten sam problem co ty, ta okropna przerwa między jednynkami..
        Tylko, że ja boje sie, że jestem za stary na aparat. A ty ile masz i jak duza
        jest twoja przerwa?

Pozdrawiam :)
        • Gość: TataAni Re: Moda na fałszywe aparaty na zęby IP: *.internetdsl.tpnet.pl 28.01.06, 20:26
          Nigdy nie jest się za starym na aparat, więc jeśli nawet masz 50kę na karku leć
          do ortodonty. Oczywiście jeśli nie masz paradontozy, bo jeśli masz, to niestety
          nici z aparatu. Pozdrawiam
      • Gość: nelly Re: Moda na fałszywe aparaty na zęby IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.01.06, 15:47
        troche boli, ale to nic czego nie można przetrzymać, pozatym boli po
        przykręceniu nowego drucika, ale to max 2-3 dni, a później już nie... aha i
        można nieźle schudnąć, bo jak boli to aż nie masz ochoty jeść:)
    • Gość: tom-yum Re: Moda na fałszywe aparaty na zęby IP: *.internetdsl.tpnet.pl 28.01.06, 15:45
      Cofam moja wczesniejsza wypowiedz, wydaje sie, iz bylem w bledzie.
      Wczesniej bylem przekonany, ze tajski, a na pewno nie tajlandzki.
      W wolnej chwili poszukam odpowiedzi, a moze ktos juz ja zna?

pozdrawiam,
    • Gość: obserwator2 Re: Moda na fałszywe aparaty na zęby IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.01.06, 22:26
      Gość portalu: Mario napisał(a):
      > Co by te modelki
      > z gazet nie zaprezentowały w tych kolorowych gazetkach, pewnie i tak by się
      > przyjęło....

To ciekawy przykład wykorzystania "owczego pędu" młodych (a czasami i
      starszych!) do mody. Sądzę, że te modelki celowo prezentują aparaty (choc im
      niepotrzebne) by młodzież nie wzbraniała sie przed noszeniem potrzebnych
      aparatów. Oczywiście w tej sytuacji dostarczanie tanich atrap przez handel
      dobrze pomyślaną akcję trochę torpeduje.

• Gość: budzik Re: Moda na fałszywe aparaty na zęby IP: 211.29.79.* 29.01.06, 07:40
      Ankieta zle zrobiona, bo powinna byc pozycja ze noszenie aparatu jest cos
      calkiem normalnego jak np reka w gipsie. Moja corka nosila aparat jak bylo
      potrzeba i nikogo to nie dziwilo. Wiem ze to boli bo bardzo narzekala ale teraz
      po zakonczonej kuracji jest juz wszystko w porzadku. Tym co musza nosic
      prawdziwe aparaty zycze aby bolalo jak najmniej.
    • Gość: kempos Re: Moda na fałszywe aparaty na zęby IP: 5.6.2D* / 203.155.1.* 31.01.06, 15:34
      gazeta jak zwykle na czasie. moda ta trwa tutaj juz dobre kilkanascie miesiecy.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka