Dodaj do ulubionych

Jak to wygląda?

04.12.02, 23:01
Może dla tych, co pierwszy raz tu się spotkali z terminem gumy arabskiej
podać linki do stron www z galeriami gum, żeby choć trochę poczuli klimat...
choć jak wiadomo gumę trzeba zobaczyć na własne oczy...
dla przykładu:

www.guma.powernet.pl/galeria.htm

- mekka polskich internetowych gumiarzy ;-), lub:

www.gumphoto.fsnet.co.uk/terre.html
Obserwuj wątek
    • maciejkastner Re: Jak to wygląda? 04.12.02, 23:07
      O BOże człowieku, przecież link na to forum już od pewnego czasu istniej
      nastronie www.guma.powernet.pl. Pewnie kazdy z gumniarzy juz nie raz zaliczył
      omawiana stronę. Nie odkrywajmy tutaj Ameryki. Nawet sam autor tej strony
      gumarabska stwierdził, że to forum to uzupełnienie jego strony. Więc miły Panie
      proponuję troche poczytaj najpierw poprzednie wątki, a później coś stukać.....?
      • arcydruid Re: Jak to wygląda? 05.12.02, 07:18
        maciejkastner napisał:

> O BOże człowieku, przecież link na to forum już od pewnego czasu istniej
        > nastronie www.guma.powernet.pl. Pewnie kazdy z gumniarzy juz nie raz zaliczył
        > omawiana stronę. Nie odkrywajmy tutaj Ameryki. Nawet sam autor tej strony
        > gumarabska stwierdził, że to forum to uzupełnienie jego strony. Więc miły
        Panie
        >
        > proponuję troche poczytaj najpierw poprzednie wątki, a później coś
        stukać.....?
        >
        Ale ma Pan klapki na oczach, skoro myśli Pan, że ludzie będą tu trafiać tylko z
        guma.powernetu. Spójrz na górę strony - to jest OGÓLNODOSTĘPNE forum w
        kategorii HOBBY, w której nase forum z racji alfebatyzacji jest na pierwszej
        miejscu. Że Pan wie co to guma lub za przeproszeniem bromolej, to nie znaczy,
        że jak wejdzie jakiś nowicjusz, którego przyciągnie słowo 'ALTERNATYWNE' to
        będzie wiedział...
        I proponuję nie przyp...ć się bezmyślnie do wątków, bo też mógłbym napisać, że
        na pytanie z Pana wątku:
        czy ktoś wykonywał zdjęcia w gumie???
        aż chce się odpowiedzieć: CZŁOWIEKU, TAK!!! JUŻ OD XIX WIEKU i to setki jeśli
        nie tysiące ludzi...
        Nie bądźmi egocentrykami - otwórzmy się na innych...
        pozdrawiam serdecznie!
        • maciejkastner Re: Jak to wygląda? 05.12.02, 07:36
          Szanowny Panie - zawsze jestem i byłem otwarty na ludzi, a to FORUM jest m.in
          tego dowodem. Zawsze pisze to co myślę, a że nie przebieram w formach i
          słownictwie - cóż taki już jestem. Można mnie zaakceptować, bądź nie. W każdym
          razie emocje na forum tez są potrzebne. Mimo wszystko cały czas nawołuje do
          tego aby tutaj wchodzic i zostać i robić gumy. Pewnie kiedys się spotkamy na
          jakimś "plenerze", "warsztatach" itd i opowiemy sobie o tym - będzie na pewno
          śmiesznie.
          • mosteczek2 Re: Jak to wygląda? 05.12.02, 20:21
            Ślubowalem sobie nie zniżać sie więcej do poziomu wypowioedzi osoby ukrywającym
            sie pod tym "druidycznym" pseudnimem, czynie jednak wyjątek.
            To, że Pan jest nadambitny i ma pomysły na biznes robiony na czymś, co my po
            prostu bezinteresownie lubimy - to już wiemy. Trudno
            To, że dość słabo posługuje się Pan językiem, w którym (z dośc mizernym
            niestety skutkiem) próbuje nadawać jakieś komunikaty - to też już wiemy. To już
            trudniej mi zaakceptować.
            Czy musimy jednak na tym forum, które jest jednak rozmową publiczną zniżać się
            do pisania i czytania wulgarności? Proszę mi wierzyc Panie Arcyjakośtam, że
            każdy z nas posługuje się czasem (ja nawet dość często) tym słóweczkiem z
            Pańskiego poprzedniego listu. Nigdy jednak w publicznych wypowiedziach.
            Znajomość tego słownictwa i widoczna wprawa w posługiwaniu się nim nie wywyższa
            Pana ponad piszące tu osoby, a raczej razi nasze oczy. Proszę o troszkę
            kultury.
            tm
            • arcydruid Re: Jak to wygląda? 05.12.02, 22:59
              mosteczek2 napisał:

> Ślubowalem sobie nie zniżać sie więcej do poziomu wypowioedzi osoby
              ukrywającym
              >
              > sie pod tym "druidycznym" pseudnimem, czynie jednak wyjątek.

1. Kolejny post nie na temat, żeby nie używać słowa offtopic, bo niektórych
              osób angielski ogranicza się do dość spolszczonego słowa komputer (może jeszcze
              Szop - jak to gdzieś widziałem)

> To, że Pan jest nadambitny i ma pomysły na biznes robiony na czymś, co my po
              > prostu bezinteresownie lubimy - to już wiemy. Trudno

2. Strasznie bawi mnie Pana paranoiczna obawa przed ewentualnym poszerzeniem
              grona gumistów

> To, że dość słabo posługuje się Pan językiem, w którym (z dośc mizernym
              > niestety skutkiem) próbuje nadawać jakieś komunikaty - to też już wiemy. To
              już
              >
              > trudniej mi zaakceptować.
              > Czy musimy jednak na tym forum, które jest jednak rozmową publiczną zniżać
              się
              >
              > do pisania i czytania wulgarności? Proszę mi wierzyc Panie Arcyjakośtam, że
              > każdy z nas posługuje się czasem (ja nawet dość często) tym słóweczkiem z
              > Pańskiego poprzedniego listu. Nigdy jednak w publicznych wypowiedziach.

3. Mówienie do siebie to pierwszy objaw poważnych zaburzeń psychicznych - być
              może warto aby poradził się specjalisty

> Znajomość tego słownictwa i widoczna wprawa w posługiwaniu się nim nie
              wywyższa
              >
              > Pana ponad piszące tu osoby, a raczej razi nasze oczy. Proszę o troszkę
              > kultury.
              > tm

4. Jakoś już nie będzie mi się niestety w przyszłości chciało odpowiadać na
              Pana posty - jak dla mnie: strata czasu. Wybaczy Pan
              Arcydruid
    • maciejkastner Re: Jak to wygląda? 06.12.02, 07:51
      Szanowny Panie arcydriud, proszę się tak szybko nie bulwersować!!!!!! Burzliwe
      dyskusje leżą w dobrym tonie, nawet jeżeli moga one kogoś osobiście dotknąć.
      Myślę, że na forum Pan się nie obraził - prosze pomyśleć co z przyszłymi Pana
      gumami w srebrnych ramach (usmiech)!!!!!
      Tak więc prosze do roboty i brać się za gumy i korzystać normalnie z tego
      forum, a nie się obrażać jak małe dziecko. Pzdr
      • arcydruid Re: Jak to wygląda? 06.12.02, 17:48
        maciejkastner napisał:

> Szanowny Panie arcydriud, proszę się tak szybko nie bulwersować!!!!!!
        Burzliwe
        > dyskusje leżą w dobrym tonie, nawet jeżeli moga one kogoś osobiście dotknąć.
        > Myślę, że na forum Pan się nie obraził - prosze pomyśleć co z przyszłymi Pana
        > gumami w srebrnych ramach (usmiech)!!!!!
        > Tak więc prosze do roboty i brać się za gumy i korzystać normalnie z tego
        > forum, a nie się obrażać jak małe dziecko. Pzdr
        A kto powiedział, że obraziłem się na forum.
        Srebrne Ramy przede wszystkim!!! Guma to dodatek ;-)
    • dtpgreg1 Re: Jak to wygląda? 06.12.02, 17:36
      Panie Tomaszu nie rozumiem Pana irytacji, czy tylko maciejkastner ma monopol na
      zadawanie glupich pytan, niebawem mozemy spodziewac sie z jego strony pytan
      typu a co zrobic gdy nastapi globalne ocieplenie klimatu, czy moje gumy
      posmarowac wtedy woskiem albo nie wiem czym, aby nie stracily nasycenia
      kolorow ? Poziom na tym forum jest tak cienki ze Pawel Borkowski pomomo swoich
      ciagotek do nauczania zignorowal moje zaproszenie i raczej nie mozna sie tu go
      spodziewac.
      Pozdrawiam Greg
      • mosteczek2 Re: Jak to wygląda? 06.12.02, 17:56
        Czcigodny Panie,
        Ja z kolei też rozumiem pana irytację. Wychodzę z założenia, że jesli ktos mnie
        o cos pyta - odpowiadam, nawet jeśli odpowiedzi na te pytania są dla MNIE teraz
        oczywiste. Teraz, po 10 latach pracy w tej technice i kilku obrazkach, których
        się nie musze wstydzić. Z tego też powodu cierpliwie na nie odpowiadam. Kiedyś
        zadawałem podobne, dzis oczywiście usmiecham sie na ich wspomnienie, z drugiej
        jednak strony wiem, że na początku trzeba je zadawać.
        Jednej rzeczy nie mogę znieść, i wie Pan o tym dobrze, bo zanim to forum
        powstało, wymienialiśmy sie listami, i zawsze była to dla mnie przyjemność,
        zwłaszcza że obie strony szanowały sie wajemnie. Ja biję tylko wtedy, gdy
        jestem w niegrzeczny sposób zaczepiany, zresztą po pewnym czasie zaczyna mnie
        to nudzić. Niewielka to satysfakcja dla boksera stłuc dwunastolatka, niemniej
        nieletni powinien wiedzieć, że nie należy nikogo zaczepiać.
        Jeśli p. Borkowski nie chce z nami pogadać - trudno. Swoja drogą - ma Pan
        rację. Stąd mój apel: zajmijmy sie wszyscy pracą i tematem, który nas obchodzi
        i rzeczywiście dajmy spokój nawalankom. Świat i bez nich jest wystarczająco
        smutny.
        z poważaniem tm
        • arcydruid Re: Jak to wygląda? 06.12.02, 18:29
          mosteczek2 napisał:

Stąd mój apel: zajmijmy sie wszyscy pracą i tematem, który nas obchodzi
          > i rzeczywiście dajmy spokój nawalankom. Świat i bez nich jest wystarczająco
          > smutny.
          > z poważaniem tm
          (Mimo, że miałem nie odpowiadać to,)

tu się muszę zgodzić...

skruszony dwunastolatek, skądinąd zwolennik Złotych Ram
          • maciejkastner Re: Jak to wygląda? 06.12.02, 18:32
            arcydruid napisał:

> mosteczek2 napisał:
            >
            > Stąd mój apel: zajmijmy sie wszyscy pracą i tematem, który nas obchodzi
            > > i rzeczywiście dajmy spokój nawalankom. Świat i bez nich jest wystarczają
            > co
            > > smutny.
            > > z poważaniem tm
            > (Mimo, że miałem nie odpowiadać to,)
            >
            > tu się muszę zgodzić...
            >
            > skruszony dwunastolatek, skądinąd zwolennik Złotych Ram

NO TO PANOWIE I PANIE DO PRACY, DO DYSKUSJI O SZLECHETNYCH TECHNIKACH .....
            ITD.....?
      • maciejkastner Re: Jak to wygląda? 06.12.02, 18:30
        Panie dtpgreg1 proponuję swoje kompleksy i niepowodzenia leczyć u psychologa a
        nie wyżywać się na forum. Mimo wszystko pozdrawiam Pana.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka