brezly 05.04.06, 16:14 Miecz Damoklesa przecina węzeł gordyjski na beczce Pandory. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
brezly Re: Antyczne życie 05.04.06, 16:15 Anteusz dotyka Matki Ziemi padając w Stajni Augiasza. Odpowiedz Link Zgłoś
vaud Re: Antyczne życie 05.04.06, 16:29 Herkules oglada Atlas w Ogrodzie Hesperyd siedzac na Zlotym Runie. Odpowiedz Link Zgłoś
szubad Re: Antyczne życie 05.04.06, 19:24 Ariadna po kielichu czasem żałuje, ze nie skorzystała z nożyczek w labiryncie. Odpowiedz Link Zgłoś
zielonamysz Re: Antyczne życie 08.04.06, 08:05 Parys spienil sie na Afrodyte i poszedl do Helen. Odpowiedz Link Zgłoś
szubad Re: Antyczne życie 08.04.06, 10:29 Nauzykaa robiła właśnie pranie gdy z piany wyszedł Odyseusz Odpowiedz Link Zgłoś
annabellee1 Re: Antyczne życie 08.04.06, 10:52 Odys chlapnął i dostał w pyszcze od Apollina Odpowiedz Link Zgłoś
drzejms-buond Re: Antyczne życie 08.04.06, 14:41 a na pochyłe drzewo to i Salomon nie naleje bo mu nić ariadny wpadła do jedynego oka (-temu Cyklopu, znaczy...) Odpowiedz Link Zgłoś
annabellee1 Re: Antyczne życie 09.04.06, 09:48 A Izaak słuzył słuzył u Labana i co ? Kicha. Odpowiedz Link Zgłoś
brezly Re: Antyczne życie 09.04.06, 09:53 Scylla i Charybda urządzaja protest związkowy przeciwko planom liberalizacji transportu. Odpowiedz Link Zgłoś
szubad Re: Antyczne życie 09.04.06, 13:21 protest będzie polegał na dziennym wyrabianiu 300% normy Odpowiedz Link Zgłoś
szubad Re: Antyczne życie 09.04.06, 14:17 może jednak Penelopa byla Idealnym Dziewiarzem? pruła do ideału Odpowiedz Link Zgłoś
brezly Re: Antyczne życie 09.04.06, 14:34 Nie idealnym, bo nie tworzyla Kolektywu. Odpowiedz Link Zgłoś
szubad Re: Antyczne życie 09.04.06, 14:54 ale mi się zdaje, że Penelopa nie dokonując wyboru jednoczyła Kolektyw zalotników. Z kolei Kolektyw ją motywował do dziewiarstwa. yyyy No dobrze. Czepiam się i gonie w piętkę, Achillesową. Odpowiedz Link Zgłoś
brezly Re: Antyczne życie 09.04.06, 14:57 Wiecie jakby ona mianowicie jednoczyla Kolektyw lotnikow, to by jeszcze obronnosc podnosila i to wlasciwie mozan rzec byloby sluszne. I pasowaloby wydziekiem. A zalotnicy to mianowicie co? Z takich to sie biora nalotnicy, odlotnicy, przelotnicy, ulotnicy. Inaczej mowiac militaryzm, narkomania, upadek obyczajow i kosmpolityzm. Odpowiedz Link Zgłoś
szubad Re: Antyczne życie 09.04.06, 15:02 o! wlasnie! Kosmopolityzm. Bogowie co i rusz wystrzeliwali kogoś w Kosmos na orbite okołoziemką. Odpowiedz Link Zgłoś
szubad Re: Antyczne życie 09.04.06, 14:19 protest przeciwko przepustowości przesmyków Odpowiedz Link Zgłoś
brezly Re: Antyczne życie 09.04.06, 14:34 I neoliberalizmowi. Ciasnota pogladow ekonomicznych zagraza spoleczenstwu ciesnin. Tiaaaa, ony zdaje sie miedzy Sycylia a Messina siedzieli obie? Odpowiedz Link Zgłoś
zielonamysz Re: Antyczne życie 10.04.06, 08:45 No i tylko pies w Itace zamerdal ogonem a Penelopa dziewala moze koszule Dejaniry? Odpowiedz Link Zgłoś
szubad zaplątalo mi się życie współczesne 10.04.06, 20:56 ała! to nie do tego wątku!!!! to na wchodkach do ZielonejMyszy było... Odpowiedz Link Zgłoś
vaud Re: zaplątalo mi się życie współczesne 11.04.06, 04:40 Damokles posadzil w ogrodzie mieczyki. Odpowiedz Link Zgłoś
vaud Re: zaplątalo mi się życie współczesne 11.04.06, 04:45 Afrodyta byla murzynka. Odpowiedz Link Zgłoś
zielonamysz Re: zaplątalo mi się życie współczesne 11.04.06, 09:43 A Wenus wenusjanka. Odpowiedz Link Zgłoś
anchan Re: zaplątalo mi się życie współczesne 11.04.06, 09:52 A Pluton był wojskowym Odpowiedz Link Zgłoś
szubad Re: zaplątalo mi się życie współczesne 11.04.06, 21:48 z próżnego i Dionizos nie naleje Odpowiedz Link Zgłoś
zielonamysz Re: zaplątalo mi się życie współczesne 11.04.06, 22:41 no chyba zeby zezarł batonik Marsa Marsjasz wtedy wszystkiemu poradzi. Odpowiedz Link Zgłoś
szubad Re: zaplątalo mi się życie współczesne 12.04.06, 00:24 a Narcyz to nic tylko stoi i kwitnie...wziąłby się za coś Odpowiedz Link Zgłoś
zielonamysz Re: zaplątalo mi się życie współczesne 12.04.06, 11:21 Taki Hiacynt to chociaz pachnie.. Odpowiedz Link Zgłoś
millefiori Na intencje odpadnietej wylewki baterii umywalkowe 12.04.06, 23:49 Kastor i Polluks Hydraulikos odkrecili leb Hydrze. Chytrze, bo samowtor. Poczym zrecznie zaslepili otwor, zeby sie nie przelewalo, jak juz sie leb ukrecilo i urwalo. Odpowiedz Link Zgłoś
szubad Re: Na intencje odpadnietej wylewki baterii umywa 13.04.06, 00:08 i poszli za to do nieba i teraz tam oczami świecą Odpowiedz Link Zgłoś
annabellee1 Re: Na intencje odpadnietej wylewki baterii umywa 13.04.06, 06:17 Jak odkrecili jak hydra ma łeb urawany juz dawno pani MIlle i to w kolebce. Odpowiedz Link Zgłoś
millefiori Re: Na intencje odpadnietej wylewki baterii umywa 13.04.06, 08:09 A nie odrastal jej, Hydrze rzeczonej, co czas jaki? Wylewka tez by mogla odrastac, a nie np. zarastac kamieniem kotlowym zabarwionym zielonkawo-turkusowo solami miedzi, bo stara i jeszcze z dobrych materialow zrobiona. nie mialabym nic przeciwko temu. Poki co zwizualizowalam Meduze w galarecie. Tania mimikra. Odpowiedz Link Zgłoś
vaud antyczne jadlo 13.04.06, 08:12 Prometeusz w Groznym otworzyl restauracje. Serwuja watrobke z grilla. Odpowiedz Link Zgłoś
millefiori Re: antyczne jadlo 13.04.06, 08:15 AAAAAAAAAAAAAAAAA!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Pani Wodka! Cala! Odpowiedz Link Zgłoś
vaud Re: antyczne jadlo 13.04.06, 08:15 www.mythweb.com/heroes/heroes.html no nie moglam sie powstrzymac Odpowiedz Link Zgłoś
millefiori Re: antyczne jadlo 13.04.06, 08:16 Rozumiem. Perseusz sugestywnie pakerski jest. Odpowiedz Link Zgłoś
vali44 Re: ... czkawka po antykach 15.04.06, 15:44 Cerber temuz-ze Cerberowi - tez lupus est, lecz nec Hercules contra me - gdy wstaja zorze, i w miekkim gardle w spazmie koscia staje, ziarno co slepej kurze Pan Bog daje, za to, ze rano wstaje, lecz w zyciu jak to w zyciu, kto rano wstaje - ten leje jak z cebra, i slepa kura to nie Zephir, bo ciagle myli sie, mistrz taki, i aby Bogu oddac co cesarskie, cale swe zycie tylko goni, widzi, nici... Odpowiedz Link Zgłoś
annabellee1 Re: ... czkawka po antykach 15.04.06, 16:44 Nec Hercules contra plures Valli. et vivere nie jest konieczne konieczne navigare jest. Odpowiedz Link Zgłoś
vali44 Re: ... czkawka po antykach 15.04.06, 17:52 i taka, i nie taka, Itaka - madr Ulisses na lodzie... :-))) Odpowiedz Link Zgłoś
annabellee1 Re: ... czkawka po antykach 15.04.06, 23:51 E!! Na jakim lodzie kiedy on sie w koncu zalapal przeleciawszy po drodze KIrke.I chyba nie tylko. Odpowiedz Link Zgłoś
vali44 Re: ... czkawka po antykach 16.04.06, 03:39 a bo my sa takie biesy, takie biesy, chlopcy ulisesy, wiaterek w zagie-elki, i w ten swiatek wielki! annabellee1 napisała: > E!! Na jakim lodzie kiedy on sie w koncu zalapal przeleciawszy po drodze KIrke. > I > chyba nie tylko. Odpowiedz Link Zgłoś
brezly Re: ... czkawka po antykach 15.04.06, 19:54 JA się zgazam z tym co juz pisałem wczesniej ze nie navigare a texo. Odpowiedz Link Zgłoś
annabellee1 Re: ... czkawka po antykach 15.04.06, 23:52 do navigare po co texo ? Tylko wiatr w zagle... Odpowiedz Link Zgłoś
annabellee1 Re: ... czkawka po antykach 16.04.06, 08:00 Ale dobrze jestes stały.Nie to co rozne ulissesy. Odpowiedz Link Zgłoś
vali44 Re: ... czkawka po antykach 16.04.06, 17:37 i staly, i padniety, jak czasem; wszystko od Syren, zalezy... :-))) annabellee1 napisała: > Ale dobrze jestes stały.Nie to co rozne ulissesy. Odpowiedz Link Zgłoś
zielonamysz Re: ... czkawka po antykach 16.04.06, 20:54 Syreny oznaczaly ongis kobiety lekkiego prowadzenia sie, to moglo prowadzic do obu tych przypadlosci. Przed wojna nie wolno było, jak pisal Wiech, syrenom przekraczac Marszalkowskiej inaczej zgarnial je stójkowy. Stad do dzis zwyczajowo stoja na Wspolnej. Odpowiedz Link Zgłoś
vali44 Re: ... czkawka po antykach 19.04.06, 16:54 to co zielone myszy robia na wspolnej?! Odpowiedz Link Zgłoś
brezly Spiżarnia Pandory 24.04.06, 23:03 Puszki, marynaty, susze, prezerwy, konfitury, chińskie zupki ze słoniem. A także spiżowe tarcze, pancerze i bramy. Odpowiedz Link Zgłoś
zielonamysz Re: ... czkawka po antykach 25.04.06, 08:07 Zielonemyszy na Wspolnej nie spolkuja ale kesz kosza do kosza ksztem niewielkim. Odpowiedz Link Zgłoś
vali44 Re: ... czkawka po antykach 26.04.06, 20:06 mazesz jak mozesz, bo nie mozesz, ma myszy, i misz-masz tam masz, wiec na mszy Ci, byc, namaszczonej, pomszczonej, i niedo, pieszczonej; amen! zielonamysz napisała: > Zielonemyszy na Wspolnej nie spolkuja ale kesz kosza do kosza kosztem niewielkim Odpowiedz Link Zgłoś
szubad Re: ... czkawka po antykach 26.04.06, 20:10 myszy to harcujom Panie Vali, wieczne harcerki som Odpowiedz Link Zgłoś
vali44 Re: ... czkawka po antykach 27.04.06, 03:11 ...mysz myszy kotem est :-))))) Odpowiedz Link Zgłoś
vali44 Re: ... czkawka po antykach 27.04.06, 03:25 a harcujom, myszy, jak kotu/kotow [niepotrzebne skreslic] nie staje :-(((( szubad napisała: > myszy to harcujom Panie Vali, wieczne harcerki som Odpowiedz Link Zgłoś
zielonamysz Re: ... czkawka po antykach 27.04.06, 08:11 Kotki to na baziach panie Valli i pelno ich wszedy. Ale czy pan zawsze musi tak kocic? Bo wie pan kot koci jak mu kotek nie staje. Trzeba pojsc w plener i sobie znalezc nawet na wierzbie co ma gruszki,Kociu. Pamieta pan Przybore? jak to bylo: Juz w dziecinstwie miewal Kocio do kobiecych nóżek pociąg Oczywiscie mozna zawszes twiedzic,ze: Lepszy pierwszy lepszy kocio, niż metonimiczny pociąg Ktory tu wszyscy mamy.. Odpowiedz Link Zgłoś
vaud Re: Tales z Mille tu 15.05.06, 16:00 brezly napisał: -----> Afrodytou z Mille zostala pani Fiorcia, jak -przeciakajac sie przez okiednko- wpadla do muszli i stluka sobie roaczke. Odpowiedz Link Zgłoś
brezly Re: Tales z Mille tu 15.05.06, 16:01 No, wlasnie. I Tales sie rozwrzeszczal. Nie chce zostac jak palec. Odpowiedz Link Zgłoś
anchan Re: Tales z Mille tu 15.05.06, 16:07 Tales z Miletu Miles z Taletu Mille z Toaletu Odpowiedz Link Zgłoś
millefiori Re: Tales z Mille tu 15.05.06, 17:00 Aha, tu niniejszym bardzo dziekuje Kolektywu za subtelnosc i pomijaniedwuznacznej konmbinacji Mille- w-toalecie. Mille w kombinacji tez by byla dwuznaczna. Odpowiedz Link Zgłoś
kanuk Re: Tales z Mille .A tu 15.05.06, 17:42 mozna zostawiac Tippuccino. Thanks a Latte ! ;) Odpowiedz Link Zgłoś
millefiori Re: Tales z Mille tu 15.05.06, 17:55 vaud napisała: > brezly napisał: > > -----> Afrodytou z Mille zostala pani Fiorcia, jak -przeciakajac sie przez > okiednko- wpadla do muszli i stluka sobie roaczke. > Nie rouczke. Plecy. Rouczka od gornoplukowego sznurka dawno juz zostala wyprowadzona. Czyja to teraz rouczka, czyja? Odpowiedz Link Zgłoś
szubad Re: Tales z Mille tu 15.05.06, 19:27 Dyskobola dysk boli! Wypadł mu jak wypuszczal ten z roaczki Odpowiedz Link Zgłoś
szubad Re: Tales z Mille tu 15.05.06, 19:53 antyantyczne Venusy dla Nike głowy Sametracą... (Nike original. Limited collection) Odpowiedz Link Zgłoś
olo53 Re: Tales z Mille tu 15.05.06, 20:00 W razie czego ten faun to nie ja:pl.wikipedia.org/wiki/Faun Odpowiedz Link Zgłoś
szubad Re: Tales z Mille tu 15.05.06, 20:03 to cały Pan Teon (Pan Teoś ale to nie ten wątek i forum...:-) Odpowiedz Link Zgłoś
brezly Nike szyje Jazonwi buty 15.05.06, 20:21 W sklepie Runners Point. Firma PR dementuje plotę o jednym sandale. Odpowiedz Link Zgłoś
vaud Re: Nike szyje Jazonwi buty 16.05.06, 21:24 brezly napisał: > W sklepie Runners Point. Firma PR dementuje plotę o jednym sandale. ----> e-e o rzemyku od sandala. Co nie godzien zawiazac. Odpowiedz Link Zgłoś
vaud Re: Tales z Mille tu 16.05.06, 21:27 szubad napisała: > antyantyczne Venusy dla Nike głowy Sametracą... > (Nike original. Limited collection) ----> dal Victorii to zaden secret. Odpowiedz Link Zgłoś
vaud Re: Tales z Mille tu 16.05.06, 21:26 szubad napisała: > Dyskobola dysk boli! Wypadł mu jak wypuszczal ten z roaczki ---> to juz wiem, czemy cos mi sie byslkobol z kamieniem i cierpieniem kojarzyl. Odpowiedz Link Zgłoś