drzejms-buond 05.05.06, 14:56 zmuszonym zapytać lingwistycznych majestrów... co jest CNO? oto poszlaka forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=29676&w=40814461&a=41307065 w zakłopotaniu oczekuję i przędę długą nić na łikędowej łące czasu Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
brezly Re: Co jest CNO? 05.05.06, 15:08 Aha, najpierw myslalem ze to skrot. Jaka Centralna Nasza Opoka, abo co. Ale to jest to cno ze sie do niego wykorzystuje. Ono to cno jest zaprzyjaznione z "omalze" i "nieomalze" co se nie przecza. Powaznie, Drzejms to jak by tak naprawde chciec to tu zapytac. Oni naprawde odpowiadaja: slowniki.pwn.pl/poradnia/lista.php?kat=5 Odpowiedz Link Zgłoś
olo53 Re: Co jest CNO? 05.05.06, 15:14 U mnie na poczatek pokazalo piorunian rteci, czyli Brezly cos kreci Odpowiedz Link Zgłoś
ewakurz Re: Co jest CNO? 05.05.06, 15:49 Cno mocno rzeczownikiem pachnie a niecnie do cna przyslowkiem. Taka cenna uwaga. Ceny sa z zasady niecne, prawda? Odpowiedz Link Zgłoś
vaud Re: Co jest CNO? 05.05.06, 16:11 O CNOTE chodzi: virtue. Virtualny swiatek. Cnotliwy, godny, sprawiedliwy, sluszny i zbawienny... No co, kontyg sie zbliza i dzwonio... Odpowiedz Link Zgłoś
olo53 Re: Co jest CNO? 05.05.06, 16:50 Wybuchowo moloscio pachnie, trza uwazac:) Odpowiedz Link Zgłoś
brezly Re: Co jest CNO? 06.05.06, 10:15 Cno to to co zostaje że już tylko obcmokiwać można. Ckni się juz do obcmokiwanie cna, aż się na cnie cmokający ocknie. Cne cno bo juz naruszyc sie da, stąd cnota? Jak ta barania łopatka w psiej budzie. Niemce mówią że coś "do fundamentów". Tak "do cna" tłumaczą. Jak by to w kręgach Niani Ogg usłyszeli: mnie mgli gdy pani cli. Odpowiedz Link Zgłoś
brezly Re: Co jest CNO? 06.05.06, 10:20 Ckni się gdy cna przednocna ćma do cna pod koc nieockniony chowa swiat, no. Pomocne to. Odpowiedz Link Zgłoś
vaud Re: Co jest CNO? 07.05.06, 01:25 Cna cma w onucach ciemna noca cmokala owocnie. Odpowiedz Link Zgłoś
brezly Re: Co jest CNO?/Reklamowo 07.05.06, 09:26 Było kiedys w pl. o jakims proszku do prania że "z impetem w głąb" (mnie to brzmi jak jaki defoliant na kapustę, ale niech będzie). To ja bym wymyślił "mocno do cna". Odpowiedz Link Zgłoś
szubad Re: Co jest CNO?/Reklamowo 07.05.06, 10:42 do cna przenicować pszenice!po NIC! Odpowiedz Link Zgłoś
zielonamysz Re: Co jest CNO?/Reklamowo 07.05.06, 11:36 Cny pszenicznowłosy Przecław cnotę zacnej i przemyslnej Przemyslawie capnął gdy noc i cma,zaczem czknął i cięgiem ciumkać zaczął czarkę czystej i do cna wyciurkał onąż,gdy Przemka w pszenicy ćwiliła cienko -och! doloż,moja doloż. Odpowiedz Link Zgłoś
szubad Re: Co jest CNO?/Reklamowo 07.05.06, 11:40 doloż oj doloż że do położą do łoża! Odpowiedz Link Zgłoś
drzejms-buond Re: Co jest CNO?/Reklamowo 08.05.06, 10:14 wzruszonym DO CNA przenikliwością i mocą przędzy waszej... aż mi wrzeciono zmiękło.. Dziękuła połikędowa...postokroć :} ---- "postokroć"? ki diabeł? Odpowiedz Link Zgłoś
szubad Re: Co jest CNO?/Reklamowo 08.05.06, 10:19 drzejms-buond napisał: "postokroć"? ki diabeł? po stokrotki :) Odpowiedz Link Zgłoś
szubad Re: Co jest CNO?/Reklamowo 08.05.06, 14:41 drzejms-buond napisał: > post-to-krótki skrócony antywojennie i skęcony proekologicznie! pus-te-pułki -> pus-t-ułki pl.wikipedia.org/wiki/Pustu%C5%82ka Odpowiedz Link Zgłoś
vaud Re: Co jest CNO?/Reklamowo 08.05.06, 15:52 brezly napisał: > Było kiedys w pl. o jakims proszku do prania że "z impetem w głąb" (mnie to > brzmi jak jaki defoliant na kapustę, ale niech będzie ----> pan tu cos mojej cnej cmie imputuje, jak bielinku kapustniku? ). To ja bym wymyślił > "mocno do cna". Odpowiedz Link Zgłoś
drzejms-buond Re: Co jest CNO?/Reklamowo 08.05.06, 16:26 również możność byłaby żeby i DO IMĘTU ale... co IMĘT ZACZ? Odpowiedz Link Zgłoś