Gość: ruffik IP: 217.153.131.* 05.05.06, 15:50 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: allblacks Mumio: Bez bułki nie ma filmu IP: *.netblok.pl 05.05.06, 15:52 oj film cieniutki bardzo... Odpowiedz Link Zgłoś
tadec Re: Mumio: Bez bułki nie ma filmu 08.05.06, 10:27 Wychodząć z kina czułem się okradziony na sumę 21 PLN.Kwota niewielka ,ale chodzi o zasadę.Jako karę dla "tfórców" proponuję zmusić ich do słuchania scieżki dzwiękowej z...reakcji publiczności. Nuda,przekleństwa,masowe wychodzenie z kina. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Rasiak Ha-Ła - taki powinien być tytuł tego filmu IP: *.chello.pl 05.05.06, 15:59 Poszliśmy grupą 12 osób na ten "film". Nikomu się nie podobał, był wręcz nudny. Statystycznie jeśli nikomu się nie podobał i każdy miał podobne zdanie na jego temat znaczy to, że Panowie się absolutnie nie popisali. Przykro mi ale taka jest prawda. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Waldek kolesie nie kupili wypasionej bryki tylko zainwest IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.05.06, 16:21 tylko zainwestowali w film i jaki on nie jest, to zrobili cos na co wielu z Was nigdy nie bedzie mialo odwagi albo kasy. Moze spelnili swoje dzieciece marzenia. Marzenia trzeba miec i miec odwage je realizowac Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Feah Re: kolesie nie kupili wypasionej bryki tylko zai IP: 212.106.168.* 05.05.06, 16:32 Dla wartości filmu to, że ktoś zainwestował i ma odwagę - ma akurat trzeciorzędne znaczenie. Mowa o sztuce więc albo film jest dobry albo do dupy (i kilka odcieni szarości). Ty też zainwestowałeś w internet i masz odwagę napisać opinię, ale co to ma do rzeczy? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Rasiak I co jeszcze mądrego mi powiesz :) IP: *.chello.pl 05.05.06, 16:50 Stary ja też mam marzenia i je realizuję jednak nie są to marzenia, które wystawiam na próbę potencjalnie dla 38 milionów widzów... jeśli mieli marzenie nakręcić film okay super udało im się chwała im za to ale wpuścicli to coś do dystrybucji kinowej, idąc na ten film płacisz za bilet tyle samo jak za każdy inny, możesz to "dzieło" wynieść pod niebiosa albo niemiłosiernie zjeb....ć niestety widziało ten film już kikudziesieciu moich znajomych i ich znajomych i nie było nawet jedne pozytywnej opinii. Ja sam sie nawet nie nastawiałem na durną, wypasione komedie na której będe ryczał ze śmiechu tylko na fajny film z jakimś przesłaniem dupa ani on nie ma tempa, spójnego tematu ani nawet nie jest śmieszny... Kilkadziesiąt luźno powiązanych ze sobą skeczy z marną puentą było chłodno i nudno.... spodziewałem się zdecydowanie więcej! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Madzia za 15-20 pln masz nowe doswiadczenie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.05.06, 17:11 dzieki temu wiesz, ze sa lepsze i gorsze filmy i ciesz sie, ze ktos zrobil film za swoje a nie z kasy podatnikow. Naogladales sie kichy z usa i nie wiesz co dobre. Nie placz, ze wydales 2 dychy, wiecej zostawiasz w knajpie za 2 piwa. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Rasiak Re: za 15-20 pln masz nowe doswiadczenie IP: *.chello.pl 05.05.06, 22:37 Zgadza się ale za 2 piwka chociaż będzie mi sie troszke glowa cieszyla :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dekonspirator Re: za 15-20 pln masz nowe doswiadczenie IP: *.chello.pl 05.05.06, 22:49 niestety Mumio nie zrobiło filmu za własne pieniadze, producentami sa Opus Film i Telewizja Polska jak wynika z napisów Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: taki sobie Re: I co jeszcze mądrego mi powiesz :) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.05.06, 17:15 Nie sądzisz, że może za mało chamstwa władowali i dlatego film jest - jak piszesz do dupy plus kilka odcieni szarości:) Chyba powinieneś zacząć pisać scenariusze, może nie byłyby nudne; a i film zrobić możesz, co Ci szkodzi? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: buxy a to, ze Twojego dzioba musza ogladac miliony IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.05.06, 17:15 ludzi na ulicy to co?? Artysta jest po to by robic filmy Odpowiedz Link Zgłoś
narratorek Re: a to, ze Twojego dzioba musza ogladac miliony 05.05.06, 19:22 ja filmu jeszzce nie widzialem, ale z tego co czytam wynika jedno - tu nie wolno powiedziec ze film mi sie nie podobal :) Ludzie! Pare osob podzielilo sie swoim zdaniem na temat filmu i sa atakowani za swoja szczerosc !!! Giertych bylby z was dumny! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Rasiak Re: a to, ze Twojego dzioba musza ogladac miliony IP: *.chello.pl 05.05.06, 22:38 Artysta jest po to, zeby robic filmy a ja i moja geba jest po to, zeby powiedziec ZE FILM MI SIE ABSOLUTNIE NIE PODOBAL I JEST NUDNY JAK 150 :)))) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: marcy A to! :P IP: 193.192.62.* 07.05.06, 14:41 Gość portalu: Rasiak napisał(a): > niestety widziało ten film już kikudziesieciu moich znajomych i ich znajomych > i nie było nawet jedne pozytywnej opinii. Kilkudziesięciu? Moich widziało stu dzieięcdziesięciu siedmiu i ich znajomi, i nie było ani jednej złej opinii. Więc wiesz... Twoi znajomi już się nie liczą, zostali wyrugowani. Takie są zasady. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: grzesiek Re: kolesie nie kupili wypasionej bryki tylko zai IP: *.magma-net.pl 05.05.06, 18:59 'Ojciec inwestor' tez zainwestował pieniadze w spełnienie swych marzeń... lepiej byłoby gdyby kupili samochód zaoszczedziliby naszego czasu. Dla mnie ten film to także koniec kabaretu ktory kiedyś lubilem... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mk przede wszystkim Mumio to nie kabaret tylko IP: *.rutex.pl / *.devs.futuro.pl 05.05.06, 19:20 teatr, a ludzie mylnie nazywaja ich kabaretem ze wzgledu na tytul ich pierwszego programu. Po drugie, uwazam, ze ich dzialalnosc jest wyjatkowa i dlatego wzbudza tyle kontrowersji, mozna ich poczucia hunoru nie rozumiec, a to nie jest powod aby ich obrazac. dla mnie sa genialni. wolno mi? Film swietny. wolno mi? moge dla was byc debilem, tez mi wolno. "szczury do rury" AMEN Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Rasiak Re: przede wszystkim Mumio to nie kabaret tylko IP: *.chello.pl 05.05.06, 22:35 Twój post mi sie podobał wreszcie konkrety! Tobie się podobal mi nie choc lubie ich jako kabaret (podobno nie lubia, jak ich sie okresla slowem KABARET). Film marny jak 150, MUMIO jako MUMIO spox :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dante Re: przede wszystkim Mumio to nie kabaret tylko IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.05.06, 22:51 Problem z Mumiem był taki, że dopóki był niszowy i tylko dla koneserów to był genialny (kabaret, bo teatru nie znam). Reklamy też robili genialne, ale po nich ludzie (ci mniej wyszukani) zaczęli sobie rościć prawo do oceniania grupy, no bo przecież reklamy wdzieli i moga mieć swoje zdanie. A to niedobrze, bo 95% nie jest w stanie zrozumieć Mumiów. Niektórzy nazywają ich nawet "ci od plusa". No ręce k... opadają. Dla mnie byli i są najlepsi. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mk Re: przede wszystkim Mumio to nie kabaret tylko IP: *.rutex.pl / *.devs.futuro.pl 05.05.06, 22:55 dzieki za słowa otuchy Dante.jeszce nie wszystko stracone Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Rasiak Umoczyli Panowie i Tyle IP: *.chello.pl 05.05.06, 23:16 Tak to sa spece od krotkich skeczy szarpneli sie na film pelnometrazowy i wyszla kicha, bez wyrazu, bez pomyslu, zlepek luzno powiazanych skeczy, ktore mialy podkrecic atmosferke watlej fabulki i pokazac, ze to jednak to samo stare, dobre Mumio a tak nie jest! Film to jednak jakis poczatek, srodek i koniec okreslonej opowiesci, ktorej tym razem obaj Panowie nie sprostali.... dla tych co pisza, ze za ich kaske ten film - Opus Film i Telewizja Polska looknijcie na dostawcow kasy dla tej watpliwej produkcji - troszke umoczyli niestety... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: raaaaara Re: Umoczyli Panowie i Tyle IP: *.rutex.pl / *.devs.futuro.pl 05.05.06, 23:28 calkowicie sie z Toba nie zgadzam. mumiowy klimat filmu , niestety (a moze na szczescie?) zrozumiały najwidoczniej tylko dla prawdziwego fana Mumio. tak wiec za nic mam tę krytykę, bo wiem swoje: Mumio przyjmuję w każdej postaci. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: erwerwer Re: Umoczyli Panowie i Tyle IP: *.rutex.pl / *.devs.futuro.pl 05.05.06, 23:29 nie moge sie doczekac wydania filmu na DVD. bedzie mozna do woli smakowac.... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Opus Film Re: Umoczyli Panowie i Tyle IP: *.chello.pl 05.05.06, 23:32 Nie planujemy wydania tego filmu na DVD. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ww Re: Umoczyli Panowie i Tyle IP: *.rutex.pl / *.devs.futuro.pl 05.05.06, 23:49 no to sobie z neta sciagne. wielkie rzeczy Odpowiedz Link Zgłoś
willow999 do opus film 08.05.06, 10:34 a załozymy się ze za pół roku kupuię sobie damska gazetę i zamiast torebki dostanę .... piękne DVD ;) nie chrzań stary jak wam w kinach nie pójdzie to natychmiast wydacie w gazecie Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tylda Re: Umoczyli Panowie i Tyle IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.05.06, 18:20 > nie moge sie doczekac wydania filmu na DVD. bedzie mozna do woli smakowac.... no cóż, są różne smaki. Jedni zadawalają się kaszanką na gazecie i szklanką wódeczki (patrz wyżej) inni wolą inne smaki. Każdemu według potrzeb (czy czasem już ktoś tego nie proponował?). Odpowiedz Link Zgłoś
black_hawk Re: przede wszystkim Mumio to nie kabaret tylko 06.05.06, 01:52 Pamiętam, że moje pierwsze spotkanie z Mumio odbyło się przez radio. Wszyscy chichrali się, a ja myślałem "o co k... chodzi?" Potem zobaczyłem ich i chichrałem się jak kretyn. Nie zastanawiałem się, czy to inteligentne, czy nie. Było po prostu prześmieszne. W swoim własnym "sosie", w klimat którego trzeba wejść. To jak z głupawką. Musisz wpaść w nastrój, by nadawać na tych samych falach. Tak więc "towarzyszę" Mumio od ładnych kilku lat. Niestety "Hi- Way" im nie wyszedł i trzeba to przyznać. Grupa jest jednak na tyle bystra, że wyciągnie wnioski, skorzysta z pomocy życzliwych ludzi i jeszcze nas zaskoczy. Natomiast współczuję grupie takich fanów, którzy obnosząc się ze swoją "inteligenckością" posługują się prymitywnymi argumentami, albo walą pałą po łbie tych, którym film nie podobał się. Myślę, że to spore odkrycie dla Mumio, a i pewnie spore rozczarowanie. Wierzę w grupę. Wierzę w to, że jeszcze nie raz stworzą komedie, które będą śmieszyć- proszę jednak by Mumio pamiętało o linii fabularnej. Błagam. Odpowiedz Link Zgłoś
leszek.zory Re: Ha-Ła - taki powinien być tytuł tego filmu 05.05.06, 16:30 te mumio jest strasznie żałosne... nie widziałem jeszcze żadnego śmiesznego skeczu w ich wykonaniu :| lepiej obejrzeć choćby Kabaret Moralnego Niepokoju - to są dopiero Mustahy :> Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: chlipchlip Re: Ha-Ła - taki powinien być tytuł tego filmu IP: *.internetdsl.tpnet.pl 07.05.06, 12:11 Taaa, jedzmy gó.. przecież miliony much nie mogą się mylić...I o co k...wa tyle krzyku?....nie wieeem))) Ludzie przecież to, że ten film wzbudza tyle emocji już jest jego wielkim, zaj... sukcesem. Czy nie tak? Mumio jest okej i tyle. Trzeba być koneserem aby ich zrozumieć, to nie jest film dla "masssar". Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Krusia Re: Ha-Ła - taki powinien być tytuł tego filmu IP: *.zamoyski.edu.pl / *.zamoyski.edu.pl 05.05.06, 16:45 > Poszliśmy grupą 12 osób na ten "film". Nikomu się nie podobał, był wręcz nudny. > Nie ma się co dziwić. Jeśli 12 dresów pójdzie do opery, to też będa się nudzic. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Rasiak Re: Ha-Ła - taki powinien być tytuł tego filmu IP: *.chello.pl 05.05.06, 16:52 Nie jestem dresem ani nikt z moich znajomych nim nie jest "lalko". Wysil mózgownicę i zapodaj jakieś konkretne argumenty w tej dyskusji.... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: abc Re: Ha-Ła - taki powinien być tytuł tego filmu IP: *.chello.pl 05.05.06, 17:09 dlaczego wszystkich oceniasz podlog swojej miary, to ze jestes dresem i nudzisz sie w operze to twoj problem Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mk Re: Ha-Ła - taki powinien być tytuł tego filmu IP: *.rutex.pl / *.devs.futuro.pl 05.05.06, 17:28 poszlismy czwórką na ten film i wszystkim nam sie podobało. może inaczej dobieraj znajomych? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sprytny_rolnik Re: Ha-Ła - taki powinien być tytuł tego filmu IP: *.net136.okay.pl 05.05.06, 20:58 najlepiej tak, zeby lubili mumio. to powinno byc pierwsze pytanie zadawane kazdej nowopoznanej osobie. zaraz potem mozna spytac, czy beka przy jedzeniu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wysoki Re: Ha-Ła - taki powinien być tytuł tego filmu IP: *.aster.pl 05.05.06, 23:39 zmieniaj kompy tak czesto jak nicki to moze ktos ci uwierzy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: buu Re: Ha-Ła - taki powinien być tytuł tego filmu IP: *.adsl.inetia.pl 05.05.06, 21:05 a ja uwielbiam Mumio i ich gagi - ale film faktycznie słaby - parę dobrych tekstów i scen ale skręcony prostacko i nie ma kręgosłupa, sporo dłużyzn i podkreśleń muzyki w wykonaniu Darka (która nota bene jest super - ale jak się chce posłuchać fajnej muzy albo tak kreatywnej to się jej nie słucha w kinie). Ale za hasło: " tą glebę to chyba jeszcze twój stary wpuścił na liczydle do netu" to się należą brawa :)))))) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Rasiak Re: do Rasiaka IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.05.06, 08:48 Słuchaj i co mam się pociąć z tego powodu??? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ew Rasiak dziecko potnij sie i daj juz nam spokoj IP: *.rutex.pl / *.devs.futuro.pl 06.05.06, 21:52 ileż mozna.... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Rasiak Re: Rasiak dziecko potnij sie i daj juz nam spoko IP: *.chello.pl 06.05.06, 23:27 A bierzesz w usta? :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Maxs W ankiecie przydaloby sie "beznadziejne" IP: *.gprsbal.plusgsm.pl 05.05.06, 17:17 Odpowiedz Link Zgłoś
arahat1 do wszystkiego mozna dorobic ideologie- nawet jak 05.05.06, 18:52 pies nasra na klatce mozna rzec: nareszcie dozorczyni umyje klatke schodowa!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Terence Re: Mumio: Bez bułki nie ma filmu IP: *.elb.vectranet.pl 05.05.06, 20:32 hehehe dwidziesty trzeci hehehe ale mam radoche z Waszej dyskusji... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jonek Niby tak... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.05.06, 20:38 Ciekawe jak długo będzie się opinii publicznej wydawało, że oni są śmieszni? ___ Jonek miniurl.pl/9568 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tylda Re: Mumio: Bez bułki nie ma filmu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.05.06, 21:06 to o czym wszyscy wiedzą, ale boją się powiedzieć. Kabaret Mumio nie reklamował Plusa, to Plus reklamował kabaret Mumio. Podczas badań okazało się, że 90 % respondentów nie wiedziało o czym jest reklama, wiedziało, że to dwóch śmiesznych facetów z kabaretu gadających głupoty. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Edward Oni są żałośni IP: 80.51.186.* 06.05.06, 00:03 tylda napisała: ...że to dwóch śmiesznych facetów z kabaretu gadających głupoty. Jakich tam śmiesznych? Już raczej ŻAŁOSNYCH!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: abc Re: Mumio: Bez bułki nie ma filmu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.05.06, 00:59 Ale na pewno głośniej było o Plusie niż o innych sieciach. A to ważne w reklamie, może i ważniejsze niż szczegóły ofert. Poza tym Mumio to grupa nie tylko kabaretowa ale i teatralna. Mają specyficzne poczucie humoru i bardzo wyraźnie rozganiczają ludzi którzy je łapią o reszty. W sumie niedobrze, że się tak szeroko upublicznili, bo teraz ludzie muszą się jakoś do nich odnieść i w większości przypadków piszą takie głupoty jak Ty. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tylda Re: Mumio: Bez bułki nie ma filmu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.05.06, 18:16 > Ale na pewno głośniej było o Plusie niż o innych sieciach. A to ważne w > reklamie, może i ważniejsze niż szczegóły ofert. Częściowo masz rację, lecz musisz wiedzieć, żę większość respondentów nie wiedziała jakiej sieci jest ta reklama z kabaretem! > Poza tym Mumio to grupa nie tylko kabaretowa ale i teatralna. Mają specyficzne > poczucie humoru i bardzo wyraźnie rozganiczają ludzi którzy je łapią o reszty. kolejny błąd w sztuce, bowiem reklama sieci miała w założeniu trafić do ogółu a nie do niszy. Nie za takie pieniądze. > [...]bo teraz ludzie muszą się jakoś do nich odnieść i w większości przypadków > piszą takie głupoty jak Ty. to nie głupoty, to fakty, ale nie musisz w nie wierzyć. Oglądaj sobie dalej kabaret Mumio. Rozrywka godna salonów (leppera). Jeszcze jedno, wystarczy sprawdzić w sprawozdaniach Plusa ile wzrosła sprzedaż w sieci dzięki reklamom Mimio, porównać z zaplanowaną oraz z wydatkami na taką reklamę kabaretu. Zwróć też uwagę na zmianę formy reklamy przez Plusa i wyciągaj wnioski. Miłego oglądania kabaretu, filmu z artystami też. ;-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: abc Re: Mumio: Bez bułki nie ma filmu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.05.06, 18:40 Akurat z tego co mi wiadomo, to widzowie kojarzą te reklamy z Plusem tylko nie potrafią powtórzyć szczegółów promocji, taryf itd. To się zgadza i w sumie lepiej jakby reklamowali tylko markę (np. reklamy piwa na tym polegają), ale że dostali takie zlecenie to też dobrze. Moim zdaniem wywiązali się z zadania, ale to tylko moja opinia. Nie każdego musi śmieszyć ich humor, normalka. Ale Ty pojechałaś po kabarecie/teatrze a z tym się zgodzić nie mogę, bo widziałem ich lata temu i był to dla mnie wyjątkowy kabaret. Dalej jest wyjątkowy, ale niestety dosięgła ręka go komercji i teraz albo się go kocha albo nienawidzi, bo zna go każdy. Odpowiedz Link Zgłoś
4litery Re: Mumio: Bez bułki nie ma filmu 06.05.06, 15:23 Gość portalu: tylda napisał(a): > (...) Podczas badań okazało się, że 90 % > respondentów nie wiedziało o czym jest reklama, wiedziało, że to dwóch > śmiesznych facetów z kabaretu gadających głupoty. heh, podczas jakich badań? podać źródło możesz? chyba że tych 95% statystyk, które się wymyśla na poczekaniu, żeby poprzeć słabą argumentację :P a tak na temat: mi się podobało. może nie szalenie, ale obejrzę jeszcze jeden do dwóch razy... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Zbigniew Po prostu 4 litery IP: 80.51.186.* 06.05.06, 17:07 Po prostu dupa Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mk wlasnie wrocilem z imprezy.pogadalismy IP: *.rutex.pl / *.devs.futuro.pl 06.05.06, 21:45 z dwojgiem znajomych ktorzy byli na Hi-Way. posmialismy sie wspominajac scenyz filmu. Zalowalismy ze widzielismy tylko raz, bo ile nam rzeczy umknelo. Jestesmy gorsi? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tylda Re: Mumio: Bez bułki nie ma filmu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.05.06, 18:03 > heh, podczas jakich badań? podać źródło możesz? chyba że tych 95% statystyk, > które się wymyśla na poczekaniu, żeby poprzeć słabą argumentację :P podczas badań bardzo poważnego Instytutu, do takich badań zwykły odbiorca, taki jak Ty nie ma dostepu, bo to właśnie na nim testuje się reklamy. Radzę oglądać kolejne reklamy Plusa. > a tak na temat: mi się podobało. może nie szalenie, ale obejrzę jeszcze jeden > do dwóch razy... szczerze polecam, nawet do trzech razy, może wtedy coś zrozumiesz. ;-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jaceek Dno, dno, dno IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.05.06, 21:53 Dno, dno, dno, dno, dno, dno, dno, dno, dno, dno, dno, dno, dno, dno, dno, dno, dno, dno, dno, dno, dno, dno, dno, dno, dno, dno, dno, dno, dno, dno, dno, dno, dno, dno, dno, dno, dno, dno, dno, dno, dno, dno, dno, dno, dno, dno, dno, dno, dno, dno, dno, dno, dno, dno, dno, dno, dno, dno, dno, dno, dno, dno, dno, dno, dno, dno, dno, dno, dno, dno, dno, dno, dno, dno, dno, dno, dno, dno, dno, dno, dno, dno, dno, dno, dno, dno, dno, dno, dno, dno, dno, dno, dno, dno, dno, dno, dno, dno, dno, dno, dno, dno, dno, dno, dno, dno, dno, dno, dno, dno, dno, dno, dno, dno, dno, dno, dno, dno, dno, dno, dno, dno, dno, dno, dno, dno, dno, dno, dno. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Piotr Fajna ta laska... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.05.06, 22:52 którą mają... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: odbytko oni są jak rasiak-lansowani przez niektórychNAsiłę IP: *.gl.digi.pl 06.05.06, 15:05 nie ma sie co tak podniecac. wychodzi im co 10 numer i reklama... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: odbytko nie zadrosze im. po prostu stwierdzam pewnien fakt IP: *.gl.digi.pl 07.05.06, 16:41 i tyle... a czemu ty "wesoly chlopczyku, badz dziewczynko" od razu tak myslisz?? wszedzie sie dopatrujemy cisnienia i ucisnienia??? za duzo kontaktow z ta sama plcial chyba... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Radomiak swietny film, swietny teatr, doskonale poczucie IP: *.rutex.pl / *.devs.futuro.pl 05.05.06, 22:45 humoru. takie mam zdanie. MOJE zdanie MOJE MOJE MOJE. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: FiLL Re: Mumio: Bez bułki nie ma filmu IP: *.ssnet.pl 06.05.06, 01:06 Poszedlem na film po przeczytaniu recenzji w GW, wiec nie spodziewalem sie wiele. Okazalo sie jednak, ze film wraz ze swoim 'terenowawym' humorem doprowadzil mnie do smiechu-lez. Dawno sie tak nie ubawilem. Odpowiedz Link Zgłoś
volandina Re: Mumio: Bez bułki nie ma filmu 06.05.06, 07:45 Pozdrawiam Mumio, z waszego "kopytko" i nie tylko uśmiałam się do łez. Poprostu jesteście KOPYTKO:))))))))co tam Lepper co tam Giertych co tam nawet Kaczyńskie. Nawijajcie dalej a nie zginiemy w morzu czarnowidztwa i galopującej polskiej głupoty. Z kopytkowym pozdrowieniem:))) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Katowiczanka Cenię ich za polot i wyobraźnię. IP: 213.17.235.* 06.05.06, 08:51 Dali mi coś wyjatkowego: Śmiech do łez! Odpowiedz Link Zgłoś
surykat1 Re: Mumio: Bez bułki nie ma filmu 06.05.06, 09:09 Po pierwsze i najważniejsze, to nie jest Kabaret Mumio!!!! Tak nazywał się ich pierwszy spektakl. To jest po prostu Mumio! A kto nie kuma nie jest kopytko Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mk ufff juz myslalem ze wszyscy sa niekopytko! dzieki IP: *.rutex.pl / *.devs.futuro.pl 06.05.06, 09:37 ludzie! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ki ja jestem niekopytko IP: *.daleka.net 06.05.06, 09:55 nie śmieszą mnie, uważam, że są drętwi i tyle. proszę tylko o niedorabianie ideologii do tego, czy ktos ich lubi czy nie - nie są bogami, ale komercja nakręciła na nich popyt i jak widać tak namieszala wszystkim we łbach, że zaczynamy sie oceniać pod kątem tego, czy ktoś jest "kopytko" czy nie (co to w ogóle do cholery znaczy?? nie mam telewizora i widocznie za mało reklam oglądam, by w pełni docenić ich twórczość). Pozdrawiam,Kasia P.S. żeby nie było - jestem pogodna, sama lubię żarty słowne i mnóstwo kabaretów. Najwyraźniej ten rodzaj humoru jest mi jednak obcy:) Panowie - mniej "drewna" prosimy, to może otoczenie zacznie mnie oceniać jak "kopytko" Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tatinek Re: ja jestem niekopytko IP: *.telsten.com / *.internetdsl.tpnet.pl 06.05.06, 10:04 kiedy wychodziłem z kina po obejrzeniu tej żałosnej kopii "Rejsu" pt. "HI WAY", przypomniała mi sie bajka Andersena pt. "Szaty króla"!, potem dotarło do mnie, że rąbnięto mnie na 13zł. za bilet do Multi... Zroboiono mnie w kopytko!Nie chcę być kopytko! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mk Re: ja jestem niekopytko IP: *.rutex.pl / *.devs.futuro.pl 06.05.06, 10:13 nikt nikogo nie zmusza. powtorze: mnie sie podoba i nic nikomu do tego Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Rasiak Re: ja jestem niekopytko IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.05.06, 10:27 Powieś się z tego powodu na suchej gałęzi :) Sa jednak tacy i to w przeważającej większości, którzy twierdza, że film jest żałosny! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tylda Re: ja jestem niekopytko IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.05.06, 18:31 > że rąbnięto mnie na 13zł. za bilet do Multi... Zroboiono mnie w kopytko!Nie > chcę być kopytko! najbardziej zrobiony w kopytko jest PLUS. Za swoje własne pieniądze wylansował niszowych kabareciarzy. Ich rąbnięto nie na 13 zł ale na wiele, wiele, wiele... więcej. Ale kopytko! Ale teraz to wstyd się do tego przyznać. Załatwił to niejaki Iwo Z. Jego agencja skasowała z Plusa tyle, że Mumio może się posikać po nogach z żalu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: santo Re: ja jestem niekopytko IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.05.06, 11:40 Akurat ja znałem ich wiele lat temu i byli dla mnie nadzwyczajnym odkryciem. Wiadomo, że każdy dowcip kiedyś się nudzi ale u nich doceniam unikalność humoru i warsztatu. Widziałem kiedyś skecz pt. "zwyczaje" (chyba na jakimś przeglądzie kabaretowm) i jak kamera pokazywała publiczność to niektórzy ryczeli ze śmiechu, a inni siedzieli jak kołki i się wkurzali że nie rozumieją. Tak samo jury. Ten gość z Elity (łysy) siedział jak buc z miną obrażoną na cały świat (dla mnie na przykład Elita to jest żenada). Cosik mi się widzi, że niektórzy widzowie przychodzą na spektakl i patrzą na kabareciarzy jak na klaunów z jednym wymaganiem : "rozśmieszcie mnie". Takich ludzi Mumio na pewno nie śmieszy. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mk santo! swietny tekst! IP: *.rutex.pl / *.devs.futuro.pl 06.05.06, 14:47 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: W. Czerczil Wybuchla Wiosna...... IP: *.dynamic.dsl.as9105.com 06.05.06, 13:30 ...Modrzewie puscili odnoge, dwa rude koty na plocie patrzyli jak Romek uderzyl w podloge. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Hercy Wreszcie Wybuchlo! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.05.06, 17:52 A herde i tak siedzi na spektrofeber i hyżo dmucha w świkapur. A jego wół okazał się morderce. To niedobrze. Niedobrze. Wędry-Kacaper nie przybędzie... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: W.Czerczil Trutnie. Duzo trutni IP: *.dynamic.dsl.as9105.com 06.05.06, 21:23 ...Azali, wpierw go napierdli a potem na zatracenie wywiedli. I dziwowali sie lichwa i sklepikarze, i jeden z drugim poprawiali fryzurke A za horyzontem juz stali juz czekali az przybedzie.... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: hercy trykuśfik Re: Trutnie. Duzo trutni IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.05.06, 01:36 na-pier-dli! oj dana dana... na-bod-li! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: w.czerczil oj dana dana noga noga noga IP: *.metrosafety.co.uk 09.05.06, 15:06 kaszebskie badziewie kaszebski czas kaszebskie fryzury nekajom nas! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: FreakyMisfit Re: Mumio: Bez bułki nie ma filmu IP: *.dialog.net.pl / *.dialog.net.pl 06.05.06, 17:46 Przecież oni są nieśmieszni... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mkhg DNO i wodorosty IP: *.adsl.alicedsl.de 06.05.06, 22:23 zagadza sie DNO kompletne. Gazety robia z tego goowna wielkie gwiazdy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: brylook Re: Mumio: Bez bułki nie ma filmu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.05.06, 06:43 tylko szkoda że to za pieniądze podatników...(producent TVP SA) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: slave Re: Mumio: Bez bułki nie ma filmu IP: *.aster.pl / *.aster.pl 07.05.06, 10:59 podobal mnie sie nie placzcie ze za pieniadze podatnikow zrobiony, prawdziwe nasze pieniadze rozchodza sie gdzie indziej Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: weerek Absurd i pure nonsens- rewelacja! IP: *.spray.net.pl 07.05.06, 11:47 Byłam na filmie i śmiałam się prawie cały czas, aż mnie brzuch rozbolał. Uwielbiam poczucie humoru Mumio i Hi Way spełnił moje oczekiwania. Co do tutejszej "dyskusji", to przede wszystkim zapewniam, że śmianie się z Mumio nie jest snobizmem, uleganiem modzie, itd. Mnie (i wiele innych osób, na szczęście) to po prostu bawi! Nie krytykuje i nie oceniam tych, którym Mumio się nie podoba, ale oczekuję tego samego- Nie wmawiajcie tym, którzy "są kopytko", że są prymitywami i debilami. Pomijając to, że z moich obserwacji wynika, że często jest wręcz przeciwnie, to takie argumenty są żałośnie infantylne. Ktos sie obraża, że się nudził, a inni na sali bawili sie świetnie... To co, trzeba się na nich obrazić??! "A brukiew, nie pytając o pozwolenie, odezwała się ludzkim głosem..." Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: eeeee Re: Mumio: Bez bułki nie ma filmu IP: *.wolfson.cam.ac.uk 07.05.06, 12:29 film nędzny; z reklam zrobionych dla Plusa - fajne moze dwie tylko; Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: myshaque Hi Way - nie dla kazdego. Dla mnie bomba! IP: *.chello.pl 07.05.06, 13:06 Ten film polecam tylko i wylacznie osobom rozumiejacym abstrakcyjne poczucie humoru. W przeciwnym razie beda sie nudzic. Mnie film ogromnie sie podobal. Utrzymany w klimacie znanym z ich programow kabaretowych jak "Lutownica..." czy "Teatr Epty-A". Goraco polecam. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Marcus Merck Ludzie, troche kultury do cholery! IP: *.chello.pl 07.05.06, 13:19 Bylem w kinie na Hi Way'u. Siedzialem sobie w ostatnim rzedzie, przede mna wolne miejsca. Mysle sobie, fajnie, nikt mi nie bedzie zaslanial ekranu. Az tu po zgaszeniu swiatel wchodzi trzech kolesi i siadaja centralnie przede mna. No i ok. Ale za chwile goscie wyjmuja spod kurtek browary i zaczynaja zlopac. A do tego co chwile glosno komentuja film, ktorego nawet gdyby bardzo sie postarali, to i tak by nie zrozumieli. Dla nich to byla nuda, absurdalne (czyli te najlepsze:) ) sceny byly dla nich "poje...ane". A im wiecej pili, tym glosniej sie zachowywali. Pisze to dlatego, ze ostatnio w ogole zauwazam taka "mode" na picie piwska w kinie. Nie dosc ze wali chmielem na calej sali, to jeszcze w dodatku non stop jakies smsy, glosne gadanie o pie..ch nie zwiazanych nawet z filmem. To ja sie pytam, po co siedziec na sali i meczyc siebie i innych? Juz wiem poza tym skad biora sie pozniej opinie o filmie typu: "nuda", "wcale nie smieszne", itp. "Kopydlowo" to to nie jest, wiec jesli ktos chce porechotac przy kuflu browara, to nie w kinie prosze i nie na Hi Way'u. A tak poza tym, to chetnie bym sobie teraz jakas brame w niebo wystrzelil... ;) Pozdro dla kumatych. :D Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nefretete Re: Mumio: Bez bułki nie ma filmu IP: *.internetdsl.tpnet.pl 07.05.06, 15:27 deszczyk pada, słońce świeci...deszszszczyk pada ;-)))) i o co się kłócić - jeden lubi golf a drugi dzinsy ;-))) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Strażak Chcecie humor abstrakcyjny?????? IP: 80.51.186.* 07.05.06, 16:04 Tutaj jest humor abstrakcyjny - a nie jakieś tam Mumio... patrz.pl/?24967 Hhahahahahahahahahahahhahahahahahhaaaaaaaaauuuuuuuuuuuuuu........... uff!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: syllepsa "Hi Way" - krótka recenzja IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.05.06, 16:12 "Hi Way" - kuzyn zasnął, siostra się zdenerwowała, a mi się podobało i idę jeszcze raz. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Rasiak Re: "Hi Way" - krótka recenzja IP: *.chello.pl 07.05.06, 18:24 Czyli wychodzi, że film denny i nudny jednak :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: syllepsa Re: "Hi Way" - krótka recenzja IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.05.06, 19:50 Wręcz przeciwnie... Już po scenie w kuchni wiedziałem, że to film dla mnie i o mnie! "Hi Way" to esencja absurdu. Absurdalni bohaterowie, absurdalny samochód, absurdalne imię i nazwisko: "Marcus Merck", który jako zupełnie nie znana dla Jaco postać zostaje wpleciony do jego wizji, gdzie urasta do rangi autorytetu. Film mial tez slabsze strony. Mnie zupelnie nie bawila scena ze starszymi panami w szkole. Scena z jedzeniem była też średnia. Przyjrzę się jej jeszcze raz. Może coś mi umknęło. Ogólnie film dał mi dużo radochy. Oglądałem w środę, a wciąż się do siebie smieje kiedy przypomne sobie jakas scene z filmu. Tak jak napisalem wczesniej musze sie wybrac na "Hi Way" jeszcze raz. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: rr Re: "Hi Way" - krótka recenzja IP: *.rutex.pl / *.devs.futuro.pl 07.05.06, 19:58 a mnie wlasnie najbardziej podobal sie jedzer i starsi panowie internetowi. ile gludiz tyle gustow. ale to fajnie Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: syllepsa Re: "Hi Way" - krótka recenzja IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.05.06, 20:46 > a mnie wlasnie najbardziej podobal sie jedzer i starsi panowie internetowi. ile > gludiz tyle gustow. ale to fajnie Ja też myśle, ze to zaleta... Ciekawa scena była w kuchni. Jaco chwytjac przez bluzke goracy garnek ujawnia sie jako nieudacznik. Po chwili wyjchodzi na kladke schodowa, gdzie przechodzi metamorfoze (scena z chlopcem). Apogeum przeżywa podczas mijania sasiadki. Jest swiadom jej zainteresowania. Tu juz wystepuje jako tryjumfator. Dla takich perełek myśle, ze warto obejrzec ten film jeszcze raz. "Hi Way" nie mozna klasyfikowac jako komedia. Ja w tym filmie widze wiele prawdy o nas samych. Prawdy o naszych problemach kompleksach, ktorych sami nie widzimy lub ktore chcemy tuszowac. Odpowiedz Link Zgłoś