Gość: Zenon Słaby Re: Wiersz dla Leppera IP: *.internetdsl.tpnet.pl 26.06.06, 20:53 Niech żyje nam przewodniczący Lepper co usta słodkie ma jak kalarepę Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Terence Re: Wiersz dla Leppera IP: *.elb.vectranet.pl 26.06.06, 20:54 ale ale gdzie to Przewodniczący pcha te łapy na zdjęciu? zły dotyk! hehehe Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: POMORZE Re: Wiersz dla Leppera IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.06.06, 20:59 JAK ZA STALINA I BIERUTA.DZIECIAKI BęDą ZA 15 LAT WSTYDZIć SIE TEGO ZDARZENIA Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bijekcjaNnaR Re: Wiersz dla Leppera IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.06.06, 21:03 Może napiszemy nasz własny wiersz dla Andrzeja? :D Niech każdy dopisze powiedzmy ze 4 wersy. Bez przekleństw, z kulturą, w podniosłym tonie. :D Niech powstanie całe "drzewko" dla Andrzeja. :-) Pozwolę sobie zacząć: Żyj nam Andrzeju przez długie lata Z Tobą pójdziemy na koniec świata Ty naszym wodzem, do Chin nas prowadź Wraz z Tobą z Unią będziem wojować! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ja Re: Wiersz dla Leppera IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.06.06, 21:09 Dobra zabawa:) He Mówi już Ania do swego taty "Spójrz jakie piękne mają krawaty! Czemu nie pójdziesz ty do nich tata? Też chcę cię widzieć w takich krawatach!" Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wierszokleta Re: Wiersz dla Leppera IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.06.06, 21:30 Wodzu najdroższy, Andrzejku kochany Pisać ja będę na Twą cześć peany A sławić czyny - jam twórca ludowy Pisać lubię wiersze pasąc gęsi, krowy Ę, ą, dyrdymały, salonowe pozy Dane też mi będą..., idę doić kozy A nasz wódz Andrzejek, choć sam wprost z obory Ćwokom imponuje - wygrywa wybory Premierem już ostał, wice... dla ścisłości On się z ludu wybił cierpiąc dla ludzkości Elokwencją błyska, ciuchami szpanuje Cera opalona (i strusie hoduje) I Ty zważ wyborco teraz moje słowa Eli wiesz? - w wyborach startnąć żem gotowa (z pierwszych liter - tytuł) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: poeta Re: Wiersz dla Leppera IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.06.06, 21:46 niegdys pracowal on w pegieerze dzisiaj zas z sejmu pieniadze bierze wzorem dla swiata jego kariera z kierowcy traktora na wicepremiera Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nastepna strofka Re: Wiersz dla Leppera IP: *.ny325.east.verizon.net 26.06.06, 22:36 tys nasza droga w przyszlosc przepiekna przy tobie nasze kolana miekna my cie lepperze drogi milujem tys naszym wodzem i naszym wujem Odpowiedz Link Zgłoś
ed43 Re: Wiersz dla Leppera 26.06.06, 21:04 Tak mnie brakowało tego tematu.Doskonały człowiek niczym fidel!!!!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: HEHE Re: Wiersz dla Leppera IP: *.4web.pl 26.06.06, 21:44 Przednia zabawa, przyłączam się: Słodki Andrzeju, drogi Lepperze Pomóż, ach pomóż nam w naszej wierze, Że każdy Polak ma mieć to samo: Polewkę wieczór, mleczko co rano. A do jeżdżenia nie mercedesy, Bo kaska ma iść do wspólnej kiesy, Lecz co najwyżej znów małe fiaty Z błogosławieństwem Beger Renaty!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: aniani Re: Wiersz dla Leppera IP: *.aster.pl 26.06.06, 21:49 Nadworni piewcy Stalina mogliby z powodzeniem zgłosić podejrzenie o plagiat! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: oburzona Re: Wiersz dla Leppera IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.06.06, 22:07 gorzej jak w ZSRR. Lepper, ty prymitywie, odejdż i wstydu oszczędź. 3/4 Plaków wstydzi się za ciebie !!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wynocha Re: Wiersz dla Leppera IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.06.06, 22:11 3/4 + 1 , bo jeszcze JA Odpowiedz Link Zgłoś
gilu33 Re: Wiersz dla Leppera 27.06.06, 12:32 i jeszcze ja,czyli 3/4 + 1 + 1, oraz wszyscy ci,którym jak sądzę,wzbierają odruchy wymiotne na widok rodzącego się dyktatora. Odpowiedz Link Zgłoś
kr.mary1 Re: Wiersz dla Leppera 04.07.06, 01:07 to do tego 3/4+1+1 dolaczam sie jeszcze ja +1 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Wredny Re: Wiersz dla Leppera IP: *.osnanet.de 26.06.06, 22:11 Wiersz taki jak Lepper. czyli do ... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: W. Broniewski Słowo o Stalinie IP: *.icpnet.pl 26.06.06, 22:26 III "Rewolucja - parowóz dziejów"... Chwała jej maszynistom! Cóż, że wrogie wiatry powieją? Chwała płonącym iskrom! Chwała tym, co wśród ognia i mrozu jak złom granitowy trwali, jak wcielona wola i rozum, jak Stalin. Przeleciały watahy lotne białogwardyjskiej konnicy... Trwał, jak skała samotny, Carycyn. Parły niemieckie kolumny, waliły stalowym gradem, aż padły pod pięknym i dumnym Stalingradem. V Pędzi pociąg historii, błyska stulecie-semafor. Rewolucji nie trzeba glorii, nie trzeba szumnych metafor. Potrzebny jest Maszynista, którym jest On: towarzysz, wódz, komunista - Stalin - słowo jak dzwon! VI Któż, jak On, przez dziesiątki lat na dziobie okrętu wytrwał? Szóstej Części przygląda się świat. Bitwa. Tam - bezrobocia, strajki, głód. Tu - praca. Natchniony traktor. Tworzy historię zwycięski lud. Chwała faktom! Któż, jak On, przez dziesiątki lat wiódł ludzkość na krańce dziejów? Jego imię - walczący świat: nadzieja. Rewolucjo! - któż wiatr powstrzyma, kto ziemię zawróci w biegu? Rewolucjo, tablice praw Rzymu obalamy od Chin po Biegun! Rewolucjo! siedemdziesiąt lat Stalinowych powiewa nad światem. I rodzi się nowy świat, świat stary pęka jak atom. VIII Miliony ludzi Związku Rad i krajów idących drogą Socjalizmu tworzą świat nowy, niosąc w sercach i na ustach imię STALIN. Ludowa armia chińska wypędza ze swego kraju przemoc obcą i niewolę pieniądza. Kroczy naprzód z imieniem STALIN. W Wietnamie, Burmie, na wyspach Malajskich bojownicy wolności, niepodległości i sprawiedliwości walczą przeciw kolonizatorom wołając: STALIN! Górnicy francuscy trwają w strajkach i wyciągają dłonie na wschód z okrzykiem: STALIN! Chłopi włoscy zajmują obszarnicze nieużytki i odpędzani gwałtem, wołają: STALIN! Poeta, wypędzony ze swej ojczyzny za umiłowanie wolności i sprawiedliwości społecznej, piękny poeta chilijski pisze poemat o STALINIE. Zmiażdżona okrutnie Warszawa dźwiga swe okrwawione cegły tym szybciej z imieniem STALINA. Wszędzie na świecie, gdzie sięga przemoc pieniądza, bagnet żołdaka i pałka policjanta, ludzie walczą i będą zwyciężali z imieniem STALINA. Setki milionów ludzi wołają: STALIN! STALIN! STALIN! Odpowiedz Link Zgłoś
mw83 Re: Wiersz dla Leppera 26.06.06, 22:49 urocze:////////////////////////////// Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Żenada, Re: Wiersz dla Leppera IP: 212.87.244.* 26.06.06, 23:04 Żenada, Żenada, Żenada, Żenada, Żenada, Żenada, Żenada, Żenada, Żenada, Żenada, Żenada, Żenada, Żenada, Żenada, Żenada, Żenada, Żenada, Żenada, Żenada, Żenada, Żenada, Żenada, Żenada, Żenada, Żenada, Żenada, Żenada, Żenada, Żenada, Żenada, Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: polonistka Re: Wiersz dla Leppera IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.06.06, 23:06 Czy to twoja kara za błędy ortograficze? Twoja polonistka nie wie, że już wakacje? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mim Re: Wiersz dla Leppera IP: *.internetdsl.tpnet.pl 26.06.06, 23:47 Kto to napisał? Ktoś z jego chlewu? Jakiś błyskotliwy "artysta" z Klewek? Winszuje. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dupa Re: Wiersz dla Leppera IP: *.acn.waw.pl 27.06.06, 00:05 jasne, wszyscy narzekaja, ale ktos go wybral. kij wam w oko Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Koń Re: Wiersz dla Leppera IP: *.access.telenet.be 27.06.06, 00:06 Ba, sam przewodniczacy Bierut by sie nie powstydzil... Odpowiedz Link Zgłoś
abc136 Re: Wiersz dla Leppera 27.06.06, 01:14 Nazwisko nowege leszcza, pszepraszam wieszcza powinno sie opublikowac. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gosciuwa Re: Wiersz dla Leppera IP: *.nap.wideopenwest.com 27.06.06, 05:13 A wiecie jak zrobic salatke z burakow? Wrzucic granat na kongres Samoobrony. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Wacław To mówiłem ja Jarząbek Wacław trener drugiej klasy IP: *.zchsiarkopol.pl 27.06.06, 07:21 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: piok Re: Wiersz dla Leppera IP: *.internetdsl.tpnet.pl 27.06.06, 07:38 Pięknie, ku....., pięknie Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: evee Re: Wiersz dla Leppera IP: *.uz.zgora.pl 27.06.06, 07:51 ładny...jeszce tylko wstawić "towarzyszu" i wyglaszać co rano a najgłośniej na pochodach 1-majowych Odpowiedz Link Zgłoś
sowa_46 Re:Jasna cholera !!! Wiersz dla Leppera 27.06.06, 07:54 Nie jest dobrze kiedy dzieci biorą się do polityki. Dawniej dzieciaki rodziły się głupiutkie a w szkole mądrzały, teraz jest zupełnie odwrotnie, rodzą się takie mądre, że niektóre to powinny od razu kandydować na posłów, z pewnością żaden pieprzony u-bek nie miałby na nich tajnej teczki. Tak się jednak nie dzieje, bo kiedy pódą do szkoły to z miejsca goopieją, taki poziom mamy w szkołach. Dzięki temu jednak, taki Roman, syn u-beka i zakonnicy mógł ukończyć szkołę by zostać ministrem w tym szambie. Do czego to doszło, potomkowie czerwonych pająków piastują teraz ministerialne stanowiska. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jasio Re: Wiersz dla Leppera IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.06.06, 08:15 Dobrze, że dzieci małe i nie wiedzą co czynią. Autor wiersza jest chytry, chce by Lepper pracował, a potem, w bliżej nieokreślonym czasie, by było lepiej dzieciom i to dzieciom cudzym, nie własnym. Czy to altruizm, czy wyzysk? Odpowiedz Link Zgłoś
feminasapiens Re: Wiersz dla Leppera 27.06.06, 08:34 Endriu maj ajdol! Endriu na prezydenta! ;-P Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kuropatwa Re: Wiersz dla Leppera IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.06.06, 08:40 Panie Marszałku, Panie Premierze Czas wrócić na wieś, czas skubać pierze Pomóż mu w tym Panie Boże Bo naród jego rządów wytrzymać już nie może Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Siara Re: Wiersz dla Leppera IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.06.06, 08:42 Stare sprawdzone sposoby propagandowe. A naród wciąż sie na to nabiera. Jakież to smutne. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pinga pinga Re: Wiersz dla Leppera IP: *.gda.computerland.pl 27.06.06, 08:45 Wies tanczy i spiewa zenada jak dla mnie www.harem-world.com/?des=2&ref=1667 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: CezaryT Re: Wiersz dla Leppera IP: *.0501.adsl.tele2.no 27.06.06, 08:52 Przyszłość Panie Marszałku i Premierze W słowa Leppera już nie wierzę Lepper przehula Ojcowiznę Lepper zrujnuje mą Ojczyznę Lepper Polskę zrujnować może Blokuj Leppera Panie Boże Ja Panie wierzę i ja wierzę Że władzy Lepper już nie bierze By dzieci polskie lepsze były By Leppera nie dziedziczyły Tego Ci Andrzeju, życzymy Bo bez Ciebie przyszłość widzimy CezaryT Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: anka Re: Wiersz dla Leppera IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.06.06, 09:12 o qrde... ale poezja :P mysle ze nie ma tu co komentowac... czego sie nie zrobi dla poparcia... :) Odpowiedz Link Zgłoś