Dodaj do ulubionych

Pora na dziewczynę z porem

IP: *.lodz.dialog.net.pl 18.07.06, 22:12
AVE WIELKI POR!!
Obserwuj wątek
    • Gość: Cobolt Sekta Wilekiego Pora AVE!!!:) IP: 212.191.130.* 19.07.06, 00:12
    • Gość: gosc Re: Pora na dziewczynę z porem IP: 217.116.101.* 19.07.06, 00:49
      A tutaj nagranie z koncertu na żywo - loituma spiewa swoja piosenke :]
      www.opozycja.net/go/loituma-na-zywo/5
    • Gość: Evvie Re: Pora na dziewczynę z porem IP: *.netx.waw.pl / *.netx.waw.pl 19.07.06, 01:25
      To nie jest "Leva's Polkka" tylko "Ieva's Polkka", jak juz cos, a tak naprawde
      to "Ievan Polkka" (lub Polokka)... Ieva to Ewa :)

Mozna poczytac na en.wikipedia.org/wiki/Ievan_Polkka
    • Gość: Szymon Re: Pora na dziewczynę z porem IP: *.chello.pl 19.07.06, 08:15
      Ech, dziennikarze. To nie jest "Leva's Polka" tylko "Ieva's Polka" lub, po fińsku, "Ievan Polkka" - polka Ewy, patrz en.wikipedia.org/wiki/Ievan_Polkka
      • Gość: Fan_Sauny Re: Pora na dziewczynę z porem IP: *.gprspla.plusgsm.pl 19.07.06, 08:30
        dajcie spokój, funkcjonuja przecież obie a naet trzy wersje, Leva's Polka to
        brzmienie angielskie a Levan Polkka - fińskie, zresztą poszukajcie w Googlach,
        więcej linków masz pod Leva's Polka a kultowe animacje hulają własnie pod tymi
        nazwami, artykuł fajny ale pachnie tabloidem na kilka kilometrów, dalibyście
        sobie spokój z tymi odezwami "klikasz i masz", "machanie porami, nie portkami"
        itd. takie silenie sie na dowcip mojej Gazecie nie służy, ale gratulacje za
        refleks i złapanie szybko mody wpół i opisanie jej na łamach GW,
        • Gość: badger1 Re: Pora na dziewczynę z porem IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.07.06, 11:05
          A wiecie że podobno
          Chuck Norris nauczył
          się na pamięć całego
          tekstu polkki :)

• karmazynala Bleee 19.07.06, 13:31
            ta piosenka jest denna <sory za obrazę dla fanów>
            nawet Mandaryna jest lepsza :)
        • avadoro Re: Pora na dziewczynę z porem 02.08.06, 21:35
          Nie LEVAN, tylko IEVAN. Błąd wziął się, z tego, że (jak pisze Topol na wiecek.biz/loituma-ievas_polka.html):

\\\"L\\\" w nazwie pojawiło się przez to, że w wielu czcionkach \\\"wielkie i\\\" wygląda tak samo jak \\\"małe el\\\".

A zatem: fin. Ievan Polkka (ew. Ievan Polokka), ang. Ieva's Polka. Podobnie jak Ewie wcześniej, odsyłam do EnWikipedii: en.wikipedia.org/wiki/Ievan_Polkka .
    • kklement Chała totalna. 19.07.06, 15:56
      Ja rozumiem, że niektórzy, kierując się zapewne owczym pędem, bawią się w takie
      zbiorowe bicie piany. Tak było ostatnio z Chuckiem Norrisem.

Ale żarty o Chucku były przynajmniej śmieszne. A ta piosenka to straszne g...
      • Gość: Młody Re: Chała totalna. IP: *.acn.waw.pl 20.07.06, 11:04
        Ja rozumiem, że ty wolisz "muzykę" w której tekście jest więcej "elo", "zią",
        "suczka", "zioło" i/lub "k**wa"?

WIELKI MLECZ WAS ZJE! eee...przepraszam, nie ten kult...

• maria333 Re: Chała totalna. 27.07.06, 22:02
        kklement napisał:

> Ja rozumiem, że niektórzy, kierując się zapewne owczym pędem, bawią się w
        takie> zbiorowe bicie piany. Tak było ostatnio z Chuckiem Norrisem.
        > > Ale żarty o Chucku były przynajmniej śmieszne. A ta piosenka to
        straszne ...

Każdy ma takie gó.. na jakie go stać :)

Mnie pioseneczka się podoba, a filmiki, choć głupie, czasem śmieszą...

I o ile denne 'żarty' o Norrisie mnie dołowały, ta piosnka mnie rozwesela..

Przynajmniej na razie, słucham trzeci raz :) Myślę że jeszcze parę i będzie
        dość...

Przynajmmiej coś pogodnego w tej ponurej rzeczywistości :)
    • Gość: xxx Re: Pora na dziewczynę z porem IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.07.06, 20:02
      dopisuje się AVE
    • Gość: Dragon [...] IP: *.landg1.lb.home.nl 20.07.06, 10:02
      Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu.
    • Gość: 5p3 Re: Pora na dziewczynę z porem IP: *.master.pl 20.07.06, 10:49
      Dlaczego używacie rzeczownika "anime" w rodzaju żeńskim?
      • Gość: Nuriel Re: Pora na dziewczynę z porem IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.07.06, 12:38
        Gość portalu: 5p3 napisał(a):
        > Dlaczego używacie rzeczownika "anime" w rodzaju żeńskim?

też się zastanawiam. Do tego manga przez dwa "g" o_O'. No ale cóż, artykuły na
        gazeta.pl nigdy nie były prima sort. I tu widać, że pisał ktoś nieobeznany w
        temacie (ani jednym, ani drugim) i to na szybko, bo za taki tekst nie dostałbym
        nawet 3 na "szynach" znając moją polonistkę. Niestety.
      • Gość: R Re: Pora na dziewczynę z porem IP: *.avamex.krakow.pl 23.08.06, 13:39
        Bo "anime" to skrót od "japońska animacja", a "animacja" jest właśnie w rodzaju żeńskim.
        • Gość: R Re: Pora na dziewczynę z porem IP: *.avamex.krakow.pl 23.08.06, 14:09
          Aha. Wcześniej nie zauważyłam "japońską anime" (bo tylko "z popularnej anime") i to już zupełnie nie ma sensu jak dla mnie; od tej pory zgadzam się, że ten artykuł pisał jakiś... .

;)
        • Gość: kej Re: Pora na dziewczynę z porem IP: *.nantes.archi.fr 07.06.07, 11:36
          ale sie samo narzuca 'to' anime, a nie 'ta' anime. I nie jest to skrot od
          animacja, tylko 'an animation', czyli uzasadnienie, ze powinna byc rodzaju
          zenskiego jest bez sensu.
    • Gość: Luna Re: Pora na dziewczynę z porem IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.07.06, 12:22
      Dobrze nie wytrzymam.Na piosenke trafilam dosc dawno(z miesiac czy dwa temu) na
      POLSKIM forum jelśi ktoś jest ciekawy. I przyznam że poczuam się mocno urażona
      za robienie z nas takich ignorantów pod koniec artykułu. Bo nie dość że
      wypowied zacytowana pochodzi z rosyjskiego forum to jest w poowie niedokładna.
      Orichime jest koleżanką Ichigo ze szkoły i to on jest głównym bohaterem. Fakt
      że Ichigo zostaje nagle shinigami(bogiem śmierci) zmienia również i życie
      wspomnianej Orichime. I nie jest to kolejne polowanie na duze złe pokemony jak
      to zabrzmiało w wypowiedzi pana rosjanina. Jak już szukać informacji to można
      poszukac kogoś z polski kto serie oglądał. Dowiedziałby sie również pan że te 3
      sekundy z porem są z 2 odcinka 13 minuty miedzy 20-30 sekundą i panna Orichime
      opowiada z czego ma zamiar zrobić tego dnia obiadek. Żadna wielka tajemnica_^_.
      Pozdrawiam i na przyszłość odsyłam do szukania informacji bliżej domu a nie na
      rosyjskich forach.
    • Gość: Inu Re: Pora na dziewczynę z porem IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.07.06, 14:09
      Tia dziewczynka to nikt inny jak Inoue Orihime z anime "Bleach", a scena
      machania porem pochodzi z drugiego epizodu tej seri...jak tak bardzo sie nia
      ludzie podniecaja tio niech sobie odrazu sciagna cala serie XDDD
      • Gość: jaa Re: Pora na dziewczynę z porem IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.07.06, 15:09
        a zobaczcie to
        www.ehumor.bij.pl/filmiki.php?id=64
    • Gość: Xello-sama Re: Pora na dziewczynę z porem IP: *.internetdsl.tpnet.pl 20.07.06, 18:53
      Viva la LOITUMA^^
    • Gość: Kathleen Re: Pora na dziewczynę z porem IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.07.06, 22:01
      Czciciele Wielkiego Pora łączmy się!!!
    • Gość: Shinichi Re: Pora na dziewczynę z porem IP: *.acn.waw.pl 21.07.06, 15:27
      MASAAAAAAAAAAAKRAAAAAAAAAAAA!!!!!!!!!!!TO jakiśtotalny bubel...k urwa czy w tym
      kraju już nic nie może być normalne ??
      • Gość: R(kn) Re: Pora na dziewczynę z porem IP: *.avamex.krakow.pl 23.08.06, 13:58
        Dużo lepsze to niż fakt, że mediami rządzą obecnie gołe tyłki i wszystko, co z nimi powiązane.
        Jedno bubel i drugie bubel, z tym że Wielki Por to bubel rozweselający, w przeciwieństwie do tego, co paranoidalnie stało się NORMALNOŚCIĄ zarówno w tym, jak i większości innych krajów.
    • Gość: tachos Re: Pora na dziewczynę z porem IP: *.gppc.smd.kcl.ac.uk 22.07.06, 17:19
      ave xD piosenka jest pierwsza klasa ~ wspaniale durna i odmozdzajaca ;3
      btw, nie wiem, czemu, ale zawsze gazeta ma jakies glupie bledy dot. mangi...
      albo jest napisane 'mangga', albo jest 'ta anime' lub inne takie perelki... wrr
      ><
      a artykul, tak w ogole, to dosc kiepsko napisany... :/
    • Gość: bobon Re: Pora na dziewczynę z porem IP: *.adsl.highway.telekom.at 23.07.06, 16:38
      hm......... ale to stare ale jare ja juz to slysyalem chyba ze 4 miechy temu,
      ale jest zajebiste :D
    • Gość: surullinen to nie jest piosenka o nieszczęśliwej miłości !!! IP: *.attu.pl 24.07.06, 12:29
      netten.pl/~viaderny/misc/tele.php
    • Gość: MITSUKAI Re: Pora na dziewczynę z porem IP: *.jaskom.pl 27.07.06, 17:46
      orihime rulez :D:D a scena pochodzi z momentu, kiedy orihime przychodzi z
      zakupów i chwali się ichigo lub tatsuki (nie pamiętam dokładnie :P) z czego
      będzie robić obiad :P:P ave wielki por 8)
    • Gość: greysea Re: Pora na dziewczynę z porem IP: 213.77.14.* 31.07.06, 14:54
      JA CZCZIĆ WIELKIEGO PORA 0-0 joke :D jestem fanatyczką mangi i od razu jak to
      zobaczyłam, to byłam tym zachwycona, chociaż przyznaje, że nieźle mózg lasuje :D
      zrobie zobie rysunek z WIELKIM POREM na identyfikator :D
    • Gość: :)) Re: Pora na dziewczynę z porem IP: *.CNet2.Gawex.PL 12.08.06, 12:50
      To wymiata :D:D:D
    • Gość: Rei-chan Pora na dziewczynę z porem IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.09.06, 21:27
      Sekta Wyznawców Wielkiego Pora RLZ!!!! jeah x3 nie ma jak por a ta dziwczyna
      kreci w 2 odcinku bleach
    • Gość: Sylwek Re: Pora na dziewczynę z porem IP: *.jgora.dialog.net.pl 05.11.06, 13:41
      *.* Ta dziewczyna Hipnotyzuje!
    • Gość: Gość www.wielkipor.abc.pl IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.11.06, 15:14
      Wszystkich którzy lubią słuchać Wielkiego Pora zapraszam stronke
      www.wielkipor.abc.pl
    • Gość: Weronik Pora na dziewczynę z porem IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.11.06, 15:41
      Witam! Jestem fanką "bleach-a" (japońska bajka). W tym anime przyboczną
      bohaterką jest Inoue Orihime, która jest wykorzystana w teledysku do WIELKIEGO
      PORA (jeśli to można nazwać teledyskiem). W tym teledysku Inoue Orihime
      wymachuje porem w takt muzyki. Jest to wycięty kawałek anime z jednego z
      odcinków (jest to jeden z początkowych odcinków - o ile dobrze pamiętam jest to
      chyba 7 odcinek) w którym Orihime pokazywała swojemu koledze (Kurosaki Ichigo)
      że nic jej się nie stało. Wymachiwała tym porem ponieważ opowiadała mu o daniu,
      które miała przyżadzić z pora po przyjściu do domu. Tym gestem pokazała mu że
      czuje się dobrze i że podczas wypadku nic jej się nie stało. Mam nadzieję że
      wyjaśniłam wam dlaczego Inoue Orihime wymachuje tym porem w anime. Musiałam wam
      to wytłumaczyć gdyż przez ten teledysk mogliście źle osądzić anime (oczywiście
      osądzić nie na korzyść). A tak poza tym to osobiście ta piosenka mi się podoba!
      Pozdrawiam i żegnam Weronik

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka