Gość: efcia IP: *.usr.onet.pl / 192.168.1.* 10.02.03, 12:24 Czy ktoś z grupowiczów orientuje się może, gdzie w Krakowie można znaleźć kurs kroju i szycia? Pozdrawiam efcia@gazeta.pl Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
bulterier Re: kurs kroju i szycia 13.02.03, 17:58 ja wprawdzie nie z krakowa, ale na taki super kurs chetnie zapisalabym sie. pociaga mnie tez robienie na drutach oraz wyszywanie kilimow zwlaszcza dynamicznych wazonow z kwiatami. jestem z miejscowosci "radosc', wiec jakby ktos szukal kolezanki do szycia i dziergania to wolac bulteriera :o) Odpowiedz Link Zgłoś
asiax Re: kurs kroju i szycia 24.02.03, 20:00 Witaj Ja takze nie z Krakowa (ale tez Wawer;). Mam dla ciebie wazna porade. Kilka lat temu zapisalam sie i ukonczylam kurs kroju i szycia. I mam nie najlepsze doswiadczenia. Po prostu nie dobralam rodzaju kursu do moich zainteresowan. Kursy takie mozna podzielic na dwa rodzaje: -Kursy KROJU i szycia (na taki chodzilam) przeznaczone dla osob, ktore szyc potrafia ale potzrbuja rozwinac umiejetnosci krojcze, (zdejmowanie miary i rysowanie projektow) Przez 90% czasu rysowalismy rysunki, szycia bylo malo, tak na marginesie. (wiekszosc osob byla "z branzy" wiec wszyscy byli zadowoleni...oprocz mnie;) -Kursy szycia dla hobbistow.. o takim kursie nadal marze. duzo szycia z gotowych wykrojow( ktore na moim kursie pietnowane byly potwornie;) np. z Burdy, praktyka, praktyka... szycie dla siebie, w domu, na spokojnie i PRZEDE WSZYSTKIM nie dla zysku ;) Taka moja mala rada dla Ciebie. Warto przemyslec czego potzrebujesz, dopytac sie prowadzacych kurs jaki jest plan zajec i wybrac cos naprawde dla siebie. Zycze powodzenia w poszukiwaniach. pozdrawiam Asia (obecnie szyjaca niepraktykujaca...;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: katalina Re: kurs kroju i szycia IP: proxy / 192.168.0.* 28.03.03, 16:25 Z przykrością muszę stwierdzić, że takie miasto jak Łódź nie potrafi zorganizować takiego kursu. Od 3 miesięcy szukam i nic. Jeśli ktoś ma jakieś informacje na ten temat to proszę o maila. Bardzo mi zależy. KATALINA katalina@ftv.pl Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kokoszka Re: kurs kroju i szycia IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.10.03, 10:30 To kurcze jakaś plaga, czytam posty dziewczyn różnych miast i parę innych wątków na ten sam temat i wszędzie ten sam problem... Nawet jakby się chciało, to widzę nigdzie nie ma oficjalnych kursów, gdzie można pójść i się zapisać. !!! Załozono chyba, że jak ktoś na etapie wyboru szkoły nie zdecydował się na zawodową krawiecką to juz nigdy nie będzie chciał nauczyć się szyć... A już po studiach to czysta fanaberia!! Pozdrawiam wszystkie niedoszłe krawcowe i polecam zadzwonić do jakiejś Pani gdzieś w okolicy, która ogłasz się: krawcowa szuka pracy albo poprawki krawieckie robi w domu... Może takie korepetycje z miłą osoba będa rozwiązaniem. Kokoszka Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kokoszka Re: kurs kroju i szycia IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.02.04, 10:31 Dla tych co z Warszawy i okolic: jednak są kursy, spójrzcie na wątek na forum gazety Poradnik domowy forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=630&w=8935482 Odpowiedz Link Zgłoś