Dodaj do ulubionych

kurs kroju i szycia

IP: *.usr.onet.pl / 192.168.1.* 10.02.03, 12:24
Czy ktoś z grupowiczów orientuje się może, gdzie w Krakowie można znaleźć
kurs kroju i szycia?
Pozdrawiam
efcia@gazeta.pl
Obserwuj wątek
    • bulterier Re: kurs kroju i szycia 13.02.03, 17:58
      ja wprawdzie nie z krakowa, ale na taki super kurs chetnie zapisalabym sie.

pociaga mnie tez robienie na drutach oraz wyszywanie kilimow zwlaszcza
      dynamicznych wazonow z kwiatami.

jestem z miejscowosci "radosc', wiec jakby ktos szukal kolezanki do szycia i
      dziergania to wolac bulteriera :o)
      • asiax Re: kurs kroju i szycia 24.02.03, 20:00
        Witaj

Ja takze nie z Krakowa (ale tez Wawer;).

Mam dla ciebie wazna porade. Kilka lat temu zapisalam sie i ukonczylam kurs
        kroju i szycia. I mam nie najlepsze doswiadczenia. Po prostu nie dobralam
        rodzaju kursu do moich zainteresowan.
        Kursy takie mozna podzielic na dwa rodzaje:
        -Kursy KROJU i szycia (na taki chodzilam) przeznaczone dla osob, ktore szyc
        potrafia ale potzrbuja rozwinac umiejetnosci krojcze, (zdejmowanie miary i
        rysowanie projektow) Przez 90% czasu rysowalismy rysunki, szycia bylo malo,
        tak na marginesie. (wiekszosc osob byla "z branzy" wiec wszyscy byli
        zadowoleni...oprocz mnie;)
        -Kursy szycia dla hobbistow.. o takim kursie nadal marze. duzo szycia z
        gotowych wykrojow( ktore na moim kursie pietnowane byly potwornie;) np. z
        Burdy, praktyka, praktyka... szycie dla siebie, w domu, na spokojnie i PRZEDE
        WSZYSTKIM nie dla zysku ;)

Taka moja mala rada dla Ciebie. Warto przemyslec czego potzrebujesz, dopytac
        sie prowadzacych kurs jaki jest plan zajec i wybrac cos naprawde dla siebie.

Zycze powodzenia w poszukiwaniach.
        pozdrawiam
        Asia (obecnie szyjaca niepraktykujaca...;)
    • Gość: katalina Re: kurs kroju i szycia IP: proxy / 192.168.0.* 28.03.03, 16:25
      Z przykrością muszę stwierdzić, że takie miasto jak Łódź nie potrafi
      zorganizować takiego kursu. Od 3 miesięcy szukam i nic. Jeśli ktoś ma jakieś
      informacje na ten temat to proszę o maila. Bardzo mi zależy. KATALINA
      katalina@ftv.pl
      • Gość: kokoszka Re: kurs kroju i szycia IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.10.03, 10:30
        To kurcze jakaś plaga, czytam posty dziewczyn różnych miast i parę innych
        wątków na ten sam temat i wszędzie ten sam problem... Nawet jakby się chciało,
        to widzę nigdzie nie ma oficjalnych kursów, gdzie można pójść i się zapisać. !!!
        Załozono chyba, że jak ktoś na etapie wyboru szkoły nie zdecydował się na
        zawodową krawiecką to juz nigdy nie będzie chciał nauczyć się szyć... A już po
        studiach to czysta fanaberia!!
        Pozdrawiam wszystkie niedoszłe krawcowe i polecam zadzwonić do jakiejś Pani
        gdzieś w okolicy, która ogłasz się: krawcowa szuka pracy albo poprawki
        krawieckie robi w domu... Może takie korepetycje z miłą osoba będa rozwiązaniem.
        Kokoszka
        • Gość: Kokoszka Re: kurs kroju i szycia IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.02.04, 10:31
          Dla tych co z Warszawy i okolic: jednak są kursy, spójrzcie na wątek na forum
          gazety Poradnik domowy
          forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=630&w=8935482

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka