Dodaj do ulubionych

Nowy "Potter" bez quidditcha

IP: *.speed.planet.nl 30.08.06, 12:40
Jakos ostatnio Harry P. wychodzi mi bokiem. Dlaczego??? Ja nie wiem
Obserwuj wątek
    • dirgone Re: Nowy "Potter" bez quidditcha 30.08.06, 12:46
      Chlip. W każdej innej części mogliby sobie to pominąć, ale w Feniskie faktycznie
      było to ważne...
      • Gość: hermionka Re: Nowy "Potter" bez quidditcha IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.08.06, 12:57
        no nie ja niemoge to największa zbrodnia w jaką można się wpakować przecież
        teraz ten producenta pod oknem codziennie będzie słyszał powiesić go!!! spalić
        żywcem!!! mam nadzieje że chociaż rowling uszanuje fanów harrego i go nie
        zabije . nawet niech ten film trwa 7 godzin przecież wtedy mogliby go pokazać w
        2 czy 3 seansach. jestem wściekła...
        • Gość: Miś Zbrodnia w nowym "Potterze" IP: *.dsl.rcsntx.swbell.net 30.08.06, 14:01
          Gość portalu: hermionka napisał(a):
          > no nie ja niemoge to największa zbrodnia w jaką można się wpakować

Najwieksza zbrodnia bedzie jesli autorka zabije Harrego Pottera w kolejnej
          ksiazce. Nawet slynny pisarz Stephen King prosil ja aby nie zabijala Harry-ego.
          W ostatniej ksiazce spowodowala, ze Severus Snape zabil Albusa Dumbledore
          wykazujac zdecydowany brak szlachetnosci. Dumbledore chronil Harrego przed jego
          wrogiem Voldemortem. Niestety Harry Potter moze teraz podzielic los Dumbledore.

Niestety nie zawsze dobrzy wygrywaja. W zyciu Bush jr i Cheney wygrali wybory
          na druga kadencje. W ksiazce Voldemort tez moze wygrac.
          • absurdello A ja myślę, że Dumbledore żyje ... 30.08.06, 15:53
            i to była zmyła, w celu wprowadzenia w błąd przeciwnika, że ma tylko przeciwko
            sobie HP, którego umięjętności "zawodowe", powiedzmy to sobie wprost,
            pozostawiają wiele do życzenia.
            Jak on ma stawić sam czoła Waldkowi Mordowi, jeżeli już sam Snape, jest w
            stanie go pokonać, czytając mu w głowie prawie jak w książce ?
            Przecież przez całą powieść jest sączone, że Waldek Mord boi się tylko
            Dumbledore'a, który jako jedyny potrafi mu dotrzymać pola w pojedynku.

Co HP wyskoczy zza krzaka, krzyknie HU,HA i Waldek Mord zejdzie od zawału ?
            Chyba, że zakładamy, że autorka obniży nagle loty i zacznie pisać banały,
            zamiast tej misternej sieci intryg jak dotąd :)
          • Gość: ania Re: Zbrodnia w nowym "Potterze" IP: *.chello.pl 30.08.06, 21:24
            Gość portalu: Miś napisał(a):

> Gość portalu: hermionka napisał(a):
            > > no nie ja niemoge to największa zbrodnia w jaką można się wpakować
            >
            > Najwieksza zbrodnia bedzie jesli autorka zabije Harrego Pottera w kolejnej
            > ksiazce.

Dzieci... to tylko książka. Największą zbrodnią jest ludobójstwo, a nie
            usunięcie efekciarskich scen z filmu czy uśmiercenie fikcyjnego bohatera. Te
            książki są ok, ale, ludzie, bez przesady...
          • myslacyszaryczlowiek1 Re: Zbrodnia w nowym "Potterze" 31.08.06, 01:20
            Harry P. powinien zginąć, aby już nie pisać XXX cześci jego przygód.I aby nie
            wpisywać sie we współczesny konwenans że pozytywny bohater zawsze żyje dlugo i
            szczęsliwie.
    • Gość: janek Nowy "Potter" bez quidditcha IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.08.06, 13:04
      POWINIEN TRWAĆ 7GODZIN - MOŻE PRZYNAJMNIEJ BYŁ BY FAJNY....A NIE JAK 4
      OSTATNIE - KUPA SMOCZEGO ŁAJNA!
    • rudy_rudolf Harry Potter bez...Harrego Pottera 30.08.06, 14:50
      proponuję reżyserowi ostatnią część przygód Harrego nakręcić bez... Harrego :)

zrelaksuj się na
      www.asiaq.pl
      • absurdello A co się szczypać z oszczędnościami, usunąć: 30.08.06, 16:00
        - Harry'ego
        - Rona
        - Hermionę
        - Malfoy'ów
        - Crabbe'a
        - Goyle'a
        - Snape'a
        - McGoonagal
        - Flitwicka
        - Hagrida
        - rodzinę Rona
        - Syriusza
        - sceny z zamkiem
        - sceny magiczne (gigantyczna oszczędność na efektach)
        - panią Norris i Filcha
        - pielęgniarkę ...

a resztę usunąć z powodu nikłego udziału w fabule.

Zostawić tylko napisy początkowe, końcowe i reklamy ;)))))

Dzieki temu będzie można "film" wyświetlać 4 razy na godzinę co
        dla kolosalne zwiększenie wpływów kin.
    • Gość: breslau [...] IP: *.dialog.net.pl 30.08.06, 15:48
      Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu.
    • konikoni Tragedia dla tworcow gier komputerowych :) 30.08.06, 16:08
      .
    • Gość: Malina Jak można, przecież Ron uczy sie grać!!! odp IP: *.77.classcom.pl 30.08.06, 20:05
      Kto jest za tym niech sie podpiszę...
    • Gość: monia Nowy "Potter" bez quidditcha IP: *.dynamic.xdsl-line.inode.at 30.08.06, 20:22
      przeciez to skandal!!! Quidditch to eden z najlepszych watkow tej ksiazki!!! a
      dobry film mozna ogladac nawet i 7 godzin!!!
    • bronwen Zadna strata 31.08.06, 00:57
      "HP and the Order of the Phoenix" jest najmniej udana ksiazka w calej serii.
      Edytor powinien odchudzic ksiazke o jakies 200 stron z korzyscia dla czytelnika
      i lasow. Watek sportowy mozna wyciac z ksiazki (i z filmu) bez zadnej straty
      dla tresci glownej. Prosze zwrocic uwage, ze w "HP and the Goblet of Fire" nie
      bylo ani jednego meczu quidditch i nikt sie o niego nie upominal.
      Ale... od czego sa versje DVD? Tam sie znajdzie miejsce na quidditch i
      reszte wycietych watkow.
    • chris.sz Nowy "Potter" bez quidditcha 31.08.06, 09:20
      B. słusznie. Biednej Joanne Rowling brakuje już - niestety - pomysłów. Harry
      Potter przestał być wesoły, przestał być zabawny i śmieszny. Mrożące krew w
      żyłach sceny – to wszystko, na co autorkę teraz stać. Szkoda. Prócz czarnej
      magii istnieje jeszcze biała, sympatyczna; prócz okrucieństwa – humor i zabawa.
      O tym Joanne Rowling zdaje się zapominać. Sceny rozgrywek magicznych sportów to
      najnudniejsze fragmenty jej książek (także filmów).
      • Gość: normalninho Opisy quiditcha sa rownie nudne jak ... IP: *.ericsson.net 31.08.06, 11:16
        ... opisy przydory w "Nad Niemnem". To taki nic nie wnoszacy wypelniacz, ktory
        najlepiej przekartkowac i isc bezposrednio do czesni, w ktorej cos sie dzieje.
        I sam nie wiem, czy gluplszy jest ten quiditch (nie wiem, skad autorka
        wymyslila te idiotyczne zasady gry), czy formula 1 (chlopczyki bawiace sie
        samochodzikami i jezdzace 100 razy w kolko ta sama trasa. Megabzdura
        • Gość: Hermionaa Re: Opisy quiditcha sa rownie nudne jak ... IP: *.bielsko.dialog.net.pl 31.08.06, 17:14
          Mnie tam brak Quiditcha nie przeszkadza ale obawiam się że spartolą tą ksiażke tak jak spartolili Czare ognia pomijając Zgredka itp ... :/

Rowling na pewno zabije Harry'ego :] bo on bedzie pewnie ostatnim Horkruksem ;)
          A własciwie to Voldek go zabije a Voldka Neville
    • Gość: szczepan och, nie!!!! bojkot! IP: 217.67.198.* 15.09.06, 15:17
      apeluje, zeby wszyscy Prawdziwi Fani harrego Pottera oraz Wszyscy Prawdziwi
      Polacy zareagowali na to bojkotem Harrego i pani Rowling.
      • danabr Czy to ważne ? 15.09.06, 20:42
        Te wszystkie filmowe adaptacje są po prostu maszkarne, a ostatnia bije już
        wszystkie rekordy :(((.
        Sens ma tylko Potter czytany i to w wersji oryginalnej.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka