terence 13.10.06, 21:13 W tym jest coś z religii a przynajmniej z wierzeń. Nowoczesne wierzenia i mitologie... Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: Marcin Re: Ufolodzy w Warszawie IP: *.pools.arcor-ip.net 13.10.06, 21:38 "Polska jest jednym z najciekawszych krajów pod względem występowania niewyjaśnionych zjawisk" - np. Radio Maryjan, PiSiory, uklady, szare sieci. Cos w tym jest. Odpowiedz Link Zgłoś
frant3 Re: Ufolodzy w Warszawie 14.10.06, 10:42 24 % procent Polaków widziało UFO. A 20 % wierzy, w to co mówi PiS. -- Frant - humor, satyra, krytyka Odpowiedz Link Zgłoś
sarhenziel Ufolodzy w Warszawie 13.10.06, 21:54 Problem polega na tym,że różne głupki wyśmiewają te fakty, a one sa i należy je zcałą powagą badać a nie wyśmiewać. Tak samo można powiedzieć o teorii Kopernika bo przecież każdy widzi ,że to słońce prześuwa się po niebie.ale utarła się opinia ,że to niepoważne zajmować się UFO i przyjdzie czas ,że będzie za póżno. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Autor Re: Ufolodzy w Warszawie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.10.06, 21:57 > Tak samo można powiedzieć o teorii Kopernika bo przecież każdy widzi ,że to > słońce prześuwa się po niebie.ale utarła się opinia ,że to niepoważne zajmować > się UFO i przyjdzie czas ,że będzie za póżno. Różnia jest taka, że Kopernik potrafił podać sensowne wytłumaczenie i co najważniejsze obliczenia na poparcie swoich tez. Te głupki od UFO nie potrafią nic Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Koni Analityk Kaczory a POZAziemski rodzaj inteligencji IP: *.adsl.alicedsl.de 13.10.06, 23:12 >Różnia jest taka, że Kopernik potrafił podać sensowne wytłumaczenie i co >najważniejsze obliczenia na poparcie swoich tez. Te głupki od UFO nie potrafią >nic Hm mysle ze jestes zwolennikiem Pis? Bo Rydzyk i Kaczory to swietnie sie tlumacza.. Swoja droga podobno polska taka katolicka, moze UFOlodzy nie chca nic tlumaczyc jak Kopernik zeby nie byc spaleni na stosie? :P Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Chudy Re: Ufolodzy w Warszawie IP: *.gl.digi.pl 13.10.06, 23:29 Sensownym wytlumaczeniem w tym wypadku bylo by, ze inne planety tak samo rozwijaly sie jak nasza i istnieje cywilizacja ktora szybciej sie rozwijala. Nie jest to sensowne? Dowod czy kopernik mial racje pojawil sie dopiero dlugo po jego smierci, kiedy moglismy latac w kosmos. Teraz co najwyzej mamy filmy, naocznych swiatkow, zatajone informacje (NASA wszystkiego nam nie mowi). Moze juz nawet mamy dowody, ale pomysl... po co publikowac? Przeciez ludziom sie dobrze zyje, nie wiadomo co by sie stalo gdyby naraz sie dowiedzieli, ze nie sa sami: szajba religijna. Czemu Watykan wypowiedzial sie na temat UFO dopiero teraz? Moze sie zblizamy do upublicznienia tego, co bylo dotad tajone? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pozdro Ufolodzy w Warszawie - Wylatowo zostało zastopowan IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.10.06, 22:03 Wylatowo pierwszy raz od początku "ufo" zostało zastopowane, bo kilka osób (sceptycy i kierowcy) pilnowało tych pól, zobaczcie akcje: start24.pl/forum/viewtopic.php?t=118 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: 11111 Cała prawda o UFO IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.10.06, 22:58 Tylko nie wierzcie czasem tym bredniom, że UFO to tacy nasi mali przyjaciele z kosmosu, którzy przylatują tutaj aby nam pomóc!!! W rzeczywistości są to obrzydliwe i upadłe moralnie kreatury z najciemniejszego zakątka galaktyki, które od tysiecy lat zniewalają ludzkość i skrycie okupują naszą planetę! Całą prawdę znajdziecie tu: www.totalizm.info Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: max Re: Cała prawda o UFO IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.10.06, 10:21 A poco mieli by to robić skoro są zdolni do odbycia podróży międzygwiezdnych to napewno technologicznie stoją wyżej nisz my.A jeśli tak to czemu poprostu nas nie podbiją. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: SoS Re: Cała prawda o UFO IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.10.06, 13:29 A myślałeś kiedyś, zeby podbić mrówki? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ja Re: Cała prawda o UFO IP: *.sulechow.net 15.10.06, 16:48 A ty myślałeś kiedyś o skrytym kontrolowaniu mrowiska usadowionego w środku puszczy? :D Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Piotrrr Re: Cała prawda o UFO IP: *.krakow.pl 15.10.06, 21:07 No tak - teraz już wiem, skąd wzięli się Kaczyńscy, Giertych, Dorn itp. :-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zuzka Re: Cała prawda o UFO IP: *.internetdsl.tpnet.pl 16.10.06, 13:52 Oczywiście, że tak. Ten cały UKŁAD to na pewno kosmici! Ale nie bójcie się rodzacy bo nasi wodzowie z pisu nas przed nimi uchronią! ha! :) Odpowiedz Link Zgłoś
kodem_pl Re: Ufolodzy w Warszawie 14.10.06, 04:53 A ja pewnego lata na niebie widzialem 3 przemieszczajace sie bardzo szybko punkty swiecace punkty. Powiem wam, ze ciarki mnie przeszly po plecach. Wygladalo to tak: A . B . C . Punkty przemieszczaly sie w kierunku a z lewej strony nieba na prawa, przy czym pkt. B i C oddalaly sie od siebie i przyblizaly. Nastepnie sie zatrzymaly, cofnely kawalek i nagle zaczely zanikac (podejrzewam, ze po prostu zaczely sie oddalac od Ziemii). Czy mam sklonnosc do wiary w bzdury? Widzialem co widzialem, nie mowie, ze to bylo UFO, ale nie byly to z pewnoscia satelity czy samoloty... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Miś Swiadek UFO IP: *.dsl.rcsntx.swbell.net 15.10.06, 01:51 kodem_pl napisał: > A ja pewnego lata na niebie widzialem 3 przemieszczajace sie bardzo szybko > punkty swiecace punkty. UFO - Unidentified Flying Object - Niezidentyfikowany Latający Obiekt. Z Twego opisu wynika, że widzialeś trzy najprawdopodobniej latające obiekty, których nie mogleś zidentyfikować Czyli jesteś jednym z 24% czytających ten artykuł, który widział UFO. Jest pewna możliwość, że było to złudzenie optyczne czy reflektory oświecające chmury ale pewnie odróżniłbyś je od UFO. Sam widziałem również wiele razy kręgi w zbożu. Wtedy nie czytałem jeszcze o wytłumaczeniu, ze mogły one być spowodowane przez UFO. Sadziłem, że zrobił je wiatr - takie małe trąby powietrzne. Duże trąby powietrzne czy też tornada burzą domy czasem zabijając ludzi. Małe wznoszą jedynie do góry pył i śmieci. Jeśli są one nad zbożem to mogą je położyc zwykle w kształcie kręgu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ufok W stolycy bez obwodnicy będą kosmici jes jes jes . IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.10.06, 08:20 ufoki kumoki Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: psst Z jednym się zgodzę... IP: *.plock.msk.pl 14.10.06, 10:37 ..." Polska jest jednym z najciekawszych krajów pod względem występowania niewyjaśnionych zjawisk" - weźmy naprzykład ponowne tworzenie koalicji z Lepperem czy sensacje żoładkowe prezydenta po artykule prasowym w podrzednym pismie - Polska Naprawdę jest jednym z najciekawszych krajów pod względem występowania niewyjaśnionych zjawisk Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kichamarycha Takie tam IP: *.jmdi.pl 14.10.06, 11:17 Miejscowosc ze zdjeciami ufo nazywa sie Zdany a nie Zdanów. Jak by ktos chcial to miejsce znalezc na mapie :-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kichamarycha Re: Takie tam IP: *.jmdi.pl 14.10.06, 11:24 A tu sa te zdjecia: www.ufoevidence.org/photographs/section/latestadditions/Photo411.htm Jak na zdjecia UFO sa naprawde wysokiej jakosci. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pies Re: Takie tam IP: *.acn.waw.pl 15.10.06, 00:16 Stety: Takie zdjęcie, to nawet taki pies jak ja, w ciagu 30 min. produkuje w JASC-u. Obecnie stało się to przyczyną upadku UFOlogii nie tylko w Polsce Odpowiedz Link Zgłoś
absurdello Tu jest jedna dziwna rzecz z tymi zdjęciami ... 15.10.06, 05:55 skoro świadkowie mówią, że instalacje elektryczne nie działały w obu samochodach to dlaczego działał elektroniczny aparat Olympus X100 ? Gdybyż to jeszcze był zwykły aparat z błoną i mechanicznym przesuwem i migawką ... Czyżby czynnik tak silny by zablokować przepływ prądu w instalacji ekranowanej blachą karoserii samochodu jednocześnie nie działał na zasilanie aparatu fotograficznego ? Nawet nie zakłócił jego działania ? Z tego co piszą tu: www.nautilus.org.pl/article.php?articlesid=796 to jeden samochód miał silnik wysokoprężny a drugi benzynowy, czyli w pierwszym zakłócono pracę sterowania wtryskiem a w drugim zapłon ... a elektronika aparatu działała ... Czas na zdjęciach w aparacie nie jest miarodajny, bo przecież zegar można dowolnie przestawić a na zdjęciach będzie wyglądało, że są zrobione np. co 21 sekund choć w orzeczywistości trwało to dłużej ... DZIWNA WYBIÓRCZOŚĆ !!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Autor Re: Takie tam IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.10.06, 12:06 > A tu sa te zdjecia: > www.ufoevidence.org/photographs/section/latestadditions/Photo411.htm > Jak na zdjecia UFO sa naprawde wysokiej jakosci. Hm, moje obserwacje są takie: na pierwszym zdjęciu dwa garnki oświetlone są z lewej strony Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: krychamarycha Re: Takie tam IP: *.jmdi.pl 15.10.06, 13:33 Witam, Tutaj mozna sie zapoznac z analiza przeprowadzona przez Nautilusa: www.nautilus.org.pl/ (link na glownej stronie) Jak na cwany interes z wynajmem pokoi przez dwoch wiesniakow to duzo srodkow i sil poswiecili zeby sie tak zareklamowac :-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Autor Re: Takie tam IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.10.06, 13:57 > > Tutaj mozna sie zapoznac z analiza przeprowadzona przez Nautilusa: > www.nautilus.org.pl/ > (link na glownej stronie) Przeczytałem w 3/4 i dalej już nie mogę. Taka analiza jest nic nie warta, bo auktor próbuje na siłe udowodnić że zdjęcia są autentyczne. Jest zbyt emocjonalnie nastawiony do tematu analizy. To po pierwsze. Po drugie wiele argumentów jest bardzo cienkich, związki przyczynowo skutkowe są także bardzo kiepskie. Rzuty miskami? A może wystarczy zwykły balon z helem, albo mały dźwig z podwieszonymi miskami na żyłkach, model helikoptera zdalnie sterowany z dobrym modelarzem-pilotem czy dziesiątki innych pomysłów. Poza tym, na wstępnie została odrzucona możliwość modyfikacji zdjęć: ale tak na prawdę nie przedstawiono dobrego dowodu, że coś nie zostały one zmodyfikowane. Czytamu "Nasi specjaliści z Ameryki..." ale to jest nic nie warte. Niestety, ciemnota jest wszechobecna wśród Polaków. Wystarczy popatrzeć na samo wykształcenie: coraz mniej technicznych, matura z matemtyki czy fizyki to ogromna rzadkość. Zaraz usuną teorię ewolucji ze szkół itd. > Jak na cwany interes z wynajmem pokoi przez dwoch wiesniakow to > duzo srodkow i sil poswiecili zeby sie tak zareklamowac :-) Z teg co wynika z tekstu, właśnie włożyli minimum zachodu. Wszystko zrobili za nich napaleńcy z Nautilusa i dziennikarza. Poza tym, nie trzba być Hitchcockiem aby taką sytuację dobrze wyreżyserować. Poza tym: jedyne źródło to jak na razie Nautilus... co wydaje się być bardzo ciekawe... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: krychamarycha Re: Takie tam IP: *.jmdi.pl 15.10.06, 14:13 Faktycznie koledzy z Nautilusa mocno zaangazowali sie w sprawe: "...Fundacja NAUTILUS to w tej chwili potężna maszyna, która pracuje w tej sprawie na pełnych obrotach. Nie zatrzymamy się!..." a dodajac do tego dziennikarza Faktu, wszystko staje sie watpliwe. Tak to juz jest z historiami z UFO, nie ma co liczyc ze Polska Akademia Nauk wysle ekspedycje naukowa do Zdanów, pozostaja nawiedzeni amatorzy i wsciekli dziennikarze. A stosujac zasade brzyty Ockhama mozna przyjac ze cale zdarzenie nigdy nie mialo miejsca i jest wymyslem dziennikarza Faktu i paru kolesi tworzacych grupe o nazwie Nautilius... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zuzka Re: Takie tam IP: *.internetdsl.tpnet.pl 16.10.06, 13:56 Do złudzenia jakoś przypomina dwie sklejone metalowe miski. Nawet mam taką jedną w domu. Hmmm, może dokupię sobie drugą i też zrobię jakieś zajefajne zdjęcia. Odpowiedz Link Zgłoś
autsider Ufolodzy w Warszawie 14.10.06, 11:21 dla wszystkich ktorzy (nie) wierza w ufo polecam stronke: www.circlemakers.org :) ...jak ludzie czegos nie rozumieja, albo nie chca rozumiec, to zawsze znajda sie tacy, ktorzy beda umieli to wykorzystac $) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: myakeysl@gazeta.pl Ufolodzy w Warszawie IP: *.internetdsl.tpnet.pl 14.10.06, 12:02 Wszystkie kręgi zrobione są po to,żeby poznać skażenie Ziemi,a robią to nie Ufoludki tylko Saturnianie,a skażenie w Polsce jest największe na Mazurach po wypadku w Czernobylu.Kręgi w Wylotowie potwierdzają,że teren zachodni jest w normie.Jeżeli ktoś chce więcej szczegółów proszę do mnie napisać.Kinga Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: F. Mulder Re: Ufolodzy w Warszawie IP: 82.139.21.* 14.10.06, 12:19 A mnie nie zaprosili... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: omerta Ufolodzy w Warszawie IP: 83.19.181.* 14.10.06, 13:08 Ja nie wierzę w UFO.Proszę o tolerancję...tak wszyscy o nią walczą-mi też się należy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: w_sumie_nikt Re: Ufolodzy w Warszawie IP: *.icm.edu.pl 14.10.06, 13:54 > Nowoczesne wierzenia i mitologie... Chłopie, bluźnisz i to nie wiesz jak bardzo. Mój brat (który jest człowiekiem naprawdę twardo stąpającym po ziemi) widział taki pojazd i to blisko siebie - o mało się ze strachu w gacie nie zesrał. Mówię śmiertelnie poważnie, więc spokojnie z takimi opiniami jak twoja. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tow. Bolek Re: Czy jest tez Michnik i jego"abp"Zycinski? IP: *.san-francisco-14rh16rt-15rh15rt.ca.dial-access.att.net 14.10.06, 16:41 Zlot napewno sponsorowany przez SLD. Odpowiedz Link Zgłoś
patman Oczywiście. UFO to sprawka PO i układu 14.10.06, 16:54 A kaczusie przyjęły zasadę Foxa Muldera: Trust no one. Wszędzie spisek i ciemne interesy rządu z ubeludkami. To jest najprawdziwsza prawa, taka jak w pierwszysch odcinkach "Z archwium X" w czołówce - "oparte na autentycznych wydarzeniach". Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: F. Mulder Re: Oczywiście. UFO to sprawka PO i układu IP: 82.139.21.* 14.10.06, 18:42 Scully, to ty się ukrywasz pod nickiem patman? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Autor Re: Ufolodzy w Warszawie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.10.06, 11:32 > Chłopie, bluźnisz i to nie wiesz jak bardzo. Mój brat (który jest człowiekiem n > aprawdę twardo stąpającym po ziemi) widział taki pojazd i to blisko siebie - o > mało się ze strachu w gacie nie zesrał. Może się za bardzo opił wódką? Odpowiedz Link Zgłoś
jerry.uk PiS - niewyjaśnione zjawisko 15.10.06, 12:39 dla mnie ciągle niewyjaśnione jest dlaczego PiS wygrał wybory i Polacy zgadzają sie na powrót socjalizmu? Odpowiedz Link Zgłoś
wet3 Re: jerry.uk 15.10.06, 19:23 jerry.uk napisał: >PiS - niewyjasnione zjawisko > dla mnie ciągle niewyjaśnione jest dlaczego PiS wygrał wybory i Polacy zgadzają > sie na powrót socjalizmu? Tobie, jak widac, glupota powrocila na calego! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: allia UFO w Gdyni IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.10.06, 12:46 haha... a słyszał ktoś o katastrofie UFO w Gdyni? :)) to było ponoć zimą 1959 roku - UFO wpadło do morza :) Odpowiedz Link Zgłoś
stacho84 Re: Ufolodzy w Warszawie 15.10.06, 13:06 Mam wrażenie, że wiara w UFO wynika poprostu ze zwykłej ludzkiej ciekawości. Tak jak niegdyś nasi przodkowie w oceanach, rzekach, górach, tych częściach świata natury, które były im na ich ówczesny czas nie dostępne, umieszczali różne fantastycznie stwory, tak my dzisiaj kosmos, który jest dla nas nie odkrytą kartą, wypełniamy przybyszami z obcych planet. Owszem, to nie wyklucza ich nieistnienia, ale każe zastanowic sie nad tym, czy przypadkiem nie nadinterpretujemy zjawisk, które wydają nam się dziwne, bo nieznane Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: allia Re: Ufolodzy w Warszawie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.10.06, 13:10 ależ UFO to przecież nic innego jak 'Unidentified Flying Object'.. czyli NIEZIDENTYFIKOWANY obiekt latający... :) skoro jest to coś niezidentyfikowanego - to gdzie tu jakaś nadinterpretacja? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: terence Ufolodzy w Warszawie IP: *.elb.vectranet.pl 15.10.06, 17:52 niektózi ludzie to oszuści, krętacze (z różnych powodów finansowej, sława na przykad) lub mają wybujałą wyobraźnie i w lampie ulicznej potrafią dostrzec ufo, są też tacy co zapełnia im to wierzenia, pustke religijną (ja ich nazywam Danikenowcy) poza tym w dobie photoshopa i obróbki cyfrowej obrazu... te wszystkie zdjęcia i filmy których jest coraz więcej a na których zawsze widać nic albo rzucony garnek... dodatkowo dochodzą nadinterpretacje i tajne projekty wojskowe (np. bezzałogowe statki szpiegowskie) Kiedyś byłem mocno zainteresowany tym tematem (wszystkie odcinki Z archiwum X hehe) zbierałem wszystko na ten temat. Z biegiem czasu stwierdzam że to wielka ściema. Te UFO i ufoludki to wy macie w głowach... I want to believe Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: obywatel III RP Ciekawy kraj - egzotyczni politycy IP: *.os1.kn.pl 15.10.06, 20:01 "Polska jest jednym z najciekawszych krajów pod względem występowania niewyjaśnionych zjawisk - uważa Nancy Talbott" hehe pewnie chodziło jej o nasz rząd... Odpowiedz Link Zgłoś
ciagciulaciag Zjawiska niewyjasnione-Lepper w Sejmie! 15.10.06, 20:08 Mamy chlubne tradycje:UFOjcie nam, UFOjcie! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Observer Ufolodzy w Warszawie IP: *.internetdsl.tpnet.pl 15.10.06, 20:58 Przesłanie jest proste> Bernatowicz to krętacz i cwaniak, który ubrdał sobie, że zarobi milion dolców na UFO. O, tu się zgina dziób pingwina! Odpowiedz Link Zgłoś
troll7777 Re: Ufolodzy w Warszawie 15.10.06, 21:08 WRESZCIE JAKIS POWAZNY TEMAT! A NIE LEPER I KACZORY... ALBO KACZORY I LEPER.... BLEEE Odpowiedz Link Zgłoś
marekart Re: Ufolodzy w Warszawie 13.03.08, 23:55 Nie wierzę i nie wierzyłem w ufo, ale sam przed kilkoma dniami widziałem dwa kręgi na wyschniętej łące na Mazurach. Łąka była sucha, a kręgi duże i zielone. Coś w tym jest, chociaż niekoniecznie "ufo" w rozumieniu bajdurzenia o latających talerzach. A skoro widziałem i sfotografowałem, to pewnie też zostałem "napromieniowany" extra-hiper-super-full energią - czekam zatem na pierwsze objawy niesamowitych zdolności, które posiadłem. Zarty, żartami, ale to coś na ziemi faktycznie było, a właściwie cały czas jeszcze jest. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Tomasz Obserwacja IP: 81.15.148.* 05.06.08, 13:38 Czy ktoś potwierdzi moją obserwację z dnia 26.05.2008. W godzinach 17-18 widziałem nad Siemiatyczami ( wschodnia Polska ) obiekt koloru srebrnego, bez skrzydeł o cylindrycznym kształcie. Przez lornetkę dostrzegłem w tylnej części coś na kształt dyszy wylotowej, zaś środek był jakby zniekształcony. Poruszał się jednostajnie z kierunku płn. Dźwięku również nie słyszałem. Czyżby jakiś złom kosmiczny? Zaznaczam, że alkomat nie wchodzi w rachubę. Odpowiedz Link Zgłoś