Dodaj do ulubionych

Ufolodzy w Warszawie

13.10.06, 21:13
W tym jest coś z religii a przynajmniej z wierzeń.
Nowoczesne wierzenia i mitologie...
Obserwuj wątek
    • Gość: Marcin Re: Ufolodzy w Warszawie IP: *.pools.arcor-ip.net 13.10.06, 21:38
      "Polska jest jednym z najciekawszych krajów pod względem występowania
      niewyjaśnionych zjawisk" - np. Radio Maryjan, PiSiory, uklady, szare sieci. Cos
      w tym jest.
      • frant3 Re: Ufolodzy w Warszawie 14.10.06, 10:42
        24 % procent Polaków widziało UFO. A 20 % wierzy, w to co mówi PiS.

--
        Frant - humor, satyra, krytyka
    • sarhenziel Ufolodzy w Warszawie 13.10.06, 21:54
      Problem polega na tym,że różne głupki wyśmiewają te fakty,
      a one sa i należy je zcałą powagą badać a nie wyśmiewać.
      Tak samo można powiedzieć o teorii Kopernika bo przecież każdy widzi ,że to
      słońce prześuwa się po niebie.ale utarła się opinia ,że to niepoważne zajmować
      się UFO i przyjdzie czas ,że będzie za póżno.
      • Gość: Autor Re: Ufolodzy w Warszawie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.10.06, 21:57
        > Tak samo można powiedzieć o teorii Kopernika bo przecież każdy widzi ,że to
        > słońce prześuwa się po niebie.ale utarła się opinia ,że to niepoważne zajmować
        > się UFO i przyjdzie czas ,że będzie za póżno.

Różnia jest taka, że Kopernik potrafił podać sensowne wytłumaczenie i co
        najważniejsze obliczenia na poparcie swoich tez. Te głupki od UFO nie potrafią nic
        • Gość: Koni Analityk Kaczory a POZAziemski rodzaj inteligencji IP: *.adsl.alicedsl.de 13.10.06, 23:12
          >Różnia jest taka, że Kopernik potrafił podać sensowne wytłumaczenie i co
          >najważniejsze obliczenia na poparcie swoich tez. Te głupki od UFO nie potrafią
          >nic

Hm mysle ze jestes zwolennikiem Pis? Bo Rydzyk i Kaczory to swietnie sie
          tlumacza.. Swoja droga podobno polska taka katolicka, moze UFOlodzy nie chca nic
          tlumaczyc jak Kopernik zeby nie byc spaleni na stosie? :P
        • Gość: Chudy Re: Ufolodzy w Warszawie IP: *.gl.digi.pl 13.10.06, 23:29
          Sensownym wytlumaczeniem w tym wypadku bylo by, ze inne planety tak samo
          rozwijaly sie jak nasza i istnieje cywilizacja ktora szybciej sie rozwijala. Nie
          jest to sensowne? Dowod czy kopernik mial racje pojawil sie dopiero dlugo po
          jego smierci, kiedy moglismy latac w kosmos.

Teraz co najwyzej mamy filmy, naocznych swiatkow, zatajone informacje (NASA
          wszystkiego nam nie mowi). Moze juz nawet mamy dowody, ale pomysl... po co
          publikowac? Przeciez ludziom sie dobrze zyje, nie wiadomo co by sie stalo gdyby
          naraz sie dowiedzieli, ze nie sa sami: szajba religijna. Czemu Watykan
          wypowiedzial sie na temat UFO dopiero teraz? Moze sie zblizamy do upublicznienia
          tego, co bylo dotad tajone?
    • Gość: pozdro Ufolodzy w Warszawie - Wylatowo zostało zastopowan IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.10.06, 22:03
      Wylatowo pierwszy raz od początku "ufo" zostało zastopowane, bo kilka osób
      (sceptycy i kierowcy) pilnowało tych pól, zobaczcie akcje:
      start24.pl/forum/viewtopic.php?t=118
    • Gość: 11111 Cała prawda o UFO IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.10.06, 22:58
      Tylko nie wierzcie czasem tym bredniom, że UFO to tacy nasi mali przyjaciele z
      kosmosu, którzy przylatują tutaj aby nam pomóc!!! W rzeczywistości są to
      obrzydliwe i upadłe moralnie kreatury z najciemniejszego zakątka galaktyki,
      które od tysiecy lat zniewalają ludzkość i skrycie okupują naszą planetę!

Całą prawdę znajdziecie tu: www.totalizm.info
      • Gość: max Re: Cała prawda o UFO IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.10.06, 10:21
        A poco mieli by to robić skoro są zdolni do odbycia podróży międzygwiezdnych to
        napewno technologicznie stoją wyżej nisz my.A jeśli tak to czemu poprostu nas
        nie podbiją.
        • Gość: SoS Re: Cała prawda o UFO IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.10.06, 13:29
          A myślałeś kiedyś, zeby podbić mrówki?
          • Gość: ja Re: Cała prawda o UFO IP: *.sulechow.net 15.10.06, 16:48
            A ty myślałeś kiedyś o skrytym kontrolowaniu mrowiska usadowionego w środku
            puszczy? :D
      • Gość: Piotrrr Re: Cała prawda o UFO IP: *.krakow.pl 15.10.06, 21:07
        No tak - teraz już wiem, skąd wzięli się Kaczyńscy, Giertych, Dorn itp. :-)
      • Gość: zuzka Re: Cała prawda o UFO IP: *.internetdsl.tpnet.pl 16.10.06, 13:52
        Oczywiście, że tak. Ten cały UKŁAD to na pewno kosmici! Ale nie bójcie się
        rodzacy bo nasi wodzowie z pisu nas przed nimi uchronią! ha! :)
    • kevin_michnik kiedy kongres układologów?:) 14.10.06, 00:25

• kodem_pl Re: Ufolodzy w Warszawie 14.10.06, 04:53
      A ja pewnego lata na niebie widzialem 3 przemieszczajace sie bardzo szybko
      punkty swiecace punkty. Powiem wam, ze ciarki mnie przeszly po plecach.
      Wygladalo to tak:

A .

B . C .

Punkty przemieszczaly sie w kierunku a z lewej strony nieba na prawa, przy czym
      pkt. B i C oddalaly sie od siebie i przyblizaly. Nastepnie sie zatrzymaly,
      cofnely kawalek i nagle zaczely zanikac (podejrzewam, ze po prostu zaczely sie
      oddalac od Ziemii). Czy mam sklonnosc do wiary w bzdury? Widzialem co widzialem,
      nie mowie, ze to bylo UFO, ale nie byly to z pewnoscia satelity czy samoloty...
      • Gość: Miś Swiadek UFO IP: *.dsl.rcsntx.swbell.net 15.10.06, 01:51
        kodem_pl napisał:
        > A ja pewnego lata na niebie widzialem 3 przemieszczajace sie bardzo szybko
        > punkty swiecace punkty.

UFO - Unidentified Flying Object - Niezidentyfikowany Latający Obiekt. Z Twego
        opisu wynika, że widzialeś trzy najprawdopodobniej latające obiekty, których nie
        mogleś zidentyfikować Czyli jesteś jednym z 24% czytających ten artykuł, który
        widział UFO. Jest pewna możliwość, że było to złudzenie optyczne czy reflektory
        oświecające chmury ale pewnie odróżniłbyś je od UFO.

Sam widziałem również wiele razy kręgi w zbożu. Wtedy nie czytałem jeszcze o
        wytłumaczeniu, ze mogły one być spowodowane przez UFO. Sadziłem, że zrobił je
        wiatr - takie małe trąby powietrzne. Duże trąby powietrzne czy też tornada burzą
        domy czasem zabijając ludzi. Małe wznoszą jedynie do góry pył i śmieci. Jeśli są
        one nad zbożem to mogą je położyc zwykle w kształcie kręgu.
    • Gość: ufok W stolycy bez obwodnicy będą kosmici jes jes jes . IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.10.06, 08:20
      ufoki kumoki
    • Gość: psst Z jednym się zgodzę... IP: *.plock.msk.pl 14.10.06, 10:37
      ..." Polska jest jednym z najciekawszych krajów pod względem występowania
      niewyjaśnionych zjawisk" - weźmy naprzykład ponowne tworzenie koalicji z
      Lepperem czy sensacje żoładkowe prezydenta po artykule prasowym w podrzednym
      pismie - Polska Naprawdę jest jednym z najciekawszych krajów pod względem
      występowania niewyjaśnionych zjawisk
    • Gość: kichamarycha Takie tam IP: *.jmdi.pl 14.10.06, 11:17
      Miejscowosc ze zdjeciami ufo nazywa sie Zdany a nie Zdanów. Jak by ktos chcial
      to miejsce znalezc na mapie :-)
      • Gość: kichamarycha Re: Takie tam IP: *.jmdi.pl 14.10.06, 11:24
        A tu sa te zdjecia:
        www.ufoevidence.org/photographs/section/latestadditions/Photo411.htm
        Jak na zdjecia UFO sa naprawde wysokiej jakosci.
        • Gość: pies Re: Takie tam IP: *.acn.waw.pl 15.10.06, 00:16
          Stety: Takie zdjęcie, to nawet taki pies jak ja, w ciagu 30 min. produkuje w
          JASC-u. Obecnie stało się to przyczyną upadku UFOlogii nie tylko w Polsce
        • absurdello Tu jest jedna dziwna rzecz z tymi zdjęciami ... 15.10.06, 05:55
          skoro świadkowie mówią, że instalacje elektryczne nie działały w obu
          samochodach to dlaczego działał elektroniczny aparat Olympus X100 ? Gdybyż to
          jeszcze był zwykły aparat z błoną i mechanicznym przesuwem i migawką ...

Czyżby czynnik tak silny by zablokować przepływ prądu w instalacji ekranowanej
          blachą karoserii samochodu jednocześnie nie działał na zasilanie aparatu
          fotograficznego ? Nawet nie zakłócił jego działania ?

Z tego co piszą tu:

www.nautilus.org.pl/article.php?articlesid=796
          to jeden samochód miał silnik wysokoprężny a drugi benzynowy, czyli w pierwszym
          zakłócono pracę sterowania wtryskiem a w drugim zapłon ... a elektronika
          aparatu działała ...

Czas na zdjęciach w aparacie nie jest miarodajny, bo przecież zegar można
          dowolnie przestawić a na zdjęciach będzie wyglądało, że są zrobione np. co 21
          sekund choć w orzeczywistości trwało to dłużej ...

DZIWNA WYBIÓRCZOŚĆ !!!!
        • Gość: Autor Re: Takie tam IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.10.06, 12:06
          > A tu sa te zdjecia:
          > www.ufoevidence.org/photographs/section/latestadditions/Photo411.htm
          > Jak na zdjecia UFO sa naprawde wysokiej jakosci.

Hm, moje obserwacje są takie:

na pierwszym zdjęciu dwa garnki oświetlone są z lewej strony
          • Gość: krychamarycha Re: Takie tam IP: *.jmdi.pl 15.10.06, 13:33
            Witam,

Tutaj mozna sie zapoznac z analiza przeprowadzona przez Nautilusa:
            www.nautilus.org.pl/
            (link na glownej stronie)

Jak na cwany interes z wynajmem pokoi przez dwoch wiesniakow to
            duzo srodkow i sil poswiecili zeby sie tak zareklamowac :-)
            • Gość: Autor Re: Takie tam IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.10.06, 13:57
              >
              > Tutaj mozna sie zapoznac z analiza przeprowadzona przez Nautilusa:
              > www.nautilus.org.pl/
              > (link na glownej stronie)

Przeczytałem w 3/4 i dalej już nie mogę. Taka analiza jest nic nie warta, bo
              auktor próbuje na siłe udowodnić że zdjęcia są autentyczne. Jest zbyt
              emocjonalnie nastawiony do tematu analizy. To po pierwsze. Po drugie wiele
              argumentów jest bardzo cienkich, związki przyczynowo skutkowe są także bardzo
              kiepskie. Rzuty miskami? A może wystarczy zwykły balon z helem, albo mały dźwig
              z podwieszonymi miskami na żyłkach, model helikoptera zdalnie sterowany z dobrym
              modelarzem-pilotem czy dziesiątki innych pomysłów. Poza tym, na wstępnie została
              odrzucona możliwość modyfikacji zdjęć: ale tak na prawdę nie przedstawiono
              dobrego dowodu, że coś nie zostały one zmodyfikowane. Czytamu "Nasi specjaliści
              z Ameryki..." ale to jest nic nie warte.
              Niestety, ciemnota jest wszechobecna wśród Polaków. Wystarczy popatrzeć na samo
              wykształcenie: coraz mniej technicznych, matura z matemtyki czy fizyki to
              ogromna rzadkość. Zaraz usuną teorię ewolucji ze szkół itd.

> Jak na cwany interes z wynajmem pokoi przez dwoch wiesniakow to
              > duzo srodkow i sil poswiecili zeby sie tak zareklamowac :-)

Z teg co wynika z tekstu, właśnie włożyli minimum zachodu. Wszystko zrobili za
              nich napaleńcy z Nautilusa i dziennikarza. Poza tym, nie trzba być Hitchcockiem
              aby taką sytuację dobrze wyreżyserować. Poza tym: jedyne źródło to jak na razie
              Nautilus... co wydaje się być bardzo ciekawe...
              • Gość: krychamarycha Re: Takie tam IP: *.jmdi.pl 15.10.06, 14:13
                Faktycznie koledzy z Nautilusa mocno zaangazowali sie w sprawe:
                "...Fundacja NAUTILUS to w tej chwili potężna maszyna, która pracuje w tej
                sprawie na pełnych obrotach. Nie zatrzymamy się!..."
                a dodajac do tego dziennikarza Faktu, wszystko staje sie watpliwe.
                Tak to juz jest z historiami z UFO, nie ma co liczyc ze Polska Akademia Nauk
                wysle ekspedycje naukowa do Zdanów, pozostaja nawiedzeni amatorzy i wsciekli
                dziennikarze.
                A stosujac zasade brzyty Ockhama mozna przyjac ze cale zdarzenie nigdy nie mialo
                miejsca i jest wymyslem dziennikarza Faktu i paru kolesi tworzacych grupe o
                nazwie Nautilius...
        • Gość: zuzka Re: Takie tam IP: *.internetdsl.tpnet.pl 16.10.06, 13:56
          Do złudzenia jakoś przypomina dwie sklejone metalowe miski. Nawet mam taką jedną
          w domu. Hmmm, może dokupię sobie drugą i też zrobię jakieś zajefajne zdjęcia.
    • autsider Ufolodzy w Warszawie 14.10.06, 11:21
      dla wszystkich ktorzy (nie) wierza w ufo polecam stronke:

www.circlemakers.org

:)

...jak ludzie czegos nie rozumieja, albo nie chca rozumiec, to zawsze znajda sie
      tacy, ktorzy beda umieli to wykorzystac $)
    • Gość: myakeysl@gazeta.pl Ufolodzy w Warszawie IP: *.internetdsl.tpnet.pl 14.10.06, 12:02
      Wszystkie kręgi zrobione są po to,żeby poznać skażenie Ziemi,a robią to nie
      Ufoludki tylko Saturnianie,a skażenie w Polsce jest największe na Mazurach po
      wypadku w Czernobylu.Kręgi w Wylotowie potwierdzają,że teren zachodni jest w
      normie.Jeżeli ktoś chce więcej szczegółów proszę do mnie napisać.Kinga
      • Gość: F. Mulder Re: Ufolodzy w Warszawie IP: 82.139.21.* 14.10.06, 12:19
        A mnie nie zaprosili...
    • Gość: omerta Ufolodzy w Warszawie IP: 83.19.181.* 14.10.06, 13:08
      Ja nie wierzę w UFO.Proszę o tolerancję...tak wszyscy o nią walczą-mi też się
      należy.
    • Gość: w_sumie_nikt Re: Ufolodzy w Warszawie IP: *.icm.edu.pl 14.10.06, 13:54
      > Nowoczesne wierzenia i mitologie...
      Chłopie, bluźnisz i to nie wiesz jak bardzo. Mój brat (który jest człowiekiem naprawdę twardo stąpającym po ziemi) widział taki pojazd i to blisko siebie - o mało się ze strachu w gacie nie zesrał. Mówię śmiertelnie poważnie, więc spokojnie z takimi opiniami jak twoja.
      • Gość: tow. Bolek Re: Czy jest tez Michnik i jego"abp"Zycinski? IP: *.san-francisco-14rh16rt-15rh15rt.ca.dial-access.att.net 14.10.06, 16:41
        Zlot napewno sponsorowany przez SLD.
        • patman Oczywiście. UFO to sprawka PO i układu 14.10.06, 16:54
          A kaczusie przyjęły zasadę Foxa Muldera: Trust no one. Wszędzie spisek i ciemne interesy rządu z ubeludkami. To jest najprawdziwsza prawa, taka jak w pierwszysch odcinkach "Z archwium X" w czołówce - "oparte na autentycznych wydarzeniach".
          • Gość: F. Mulder Re: Oczywiście. UFO to sprawka PO i układu IP: 82.139.21.* 14.10.06, 18:42
            Scully, to ty się ukrywasz pod nickiem patman?
            • patman Tak, to ja 15.10.06, 09:04

• Gość: Autor Re: Ufolodzy w Warszawie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.10.06, 11:32
        > Chłopie, bluźnisz i to nie wiesz jak bardzo. Mój brat (który jest człowiekiem n
        > aprawdę twardo stąpającym po ziemi) widział taki pojazd i to blisko siebie - o
        > mało się ze strachu w gacie nie zesrał.

Może się za bardzo opił wódką?
    • jerry.uk PiS - niewyjaśnione zjawisko 15.10.06, 12:39
      dla mnie ciągle niewyjaśnione jest dlaczego PiS wygrał wybory i Polacy zgadzają
      sie na powrót socjalizmu?
      • wet3 Re: jerry.uk 15.10.06, 19:23
        jerry.uk napisał: >PiS - niewyjasnione zjawisko
        > dla mnie ciągle niewyjaśnione jest dlaczego PiS wygrał wybory i Polacy
        zgadzają
        > sie na powrót socjalizmu?

Tobie, jak widac, glupota powrocila na calego!
    • Gość: allia UFO w Gdyni IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.10.06, 12:46
      haha... a słyszał ktoś o katastrofie UFO w Gdyni? :))
      to było ponoć zimą 1959 roku - UFO wpadło do morza :)
    • stacho84 Re: Ufolodzy w Warszawie 15.10.06, 13:06
      Mam wrażenie, że wiara w UFO wynika poprostu ze zwykłej ludzkiej ciekawości.
      Tak jak niegdyś nasi przodkowie w oceanach, rzekach, górach, tych częściach
      świata natury, które były im na ich ówczesny czas nie dostępne, umieszczali
      różne fantastycznie stwory, tak my dzisiaj kosmos, który jest dla nas nie
      odkrytą kartą, wypełniamy przybyszami z obcych planet. Owszem, to nie wyklucza
      ich nieistnienia, ale każe zastanowic sie nad tym, czy przypadkiem nie
      nadinterpretujemy zjawisk, które wydają nam się dziwne, bo nieznane
      • Gość: allia Re: Ufolodzy w Warszawie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.10.06, 13:10
        ależ UFO to przecież nic innego jak 'Unidentified Flying Object'.. czyli
        NIEZIDENTYFIKOWANY obiekt latający... :)
        skoro jest to coś niezidentyfikowanego - to gdzie tu jakaś nadinterpretacja?
    • Gość: terence Ufolodzy w Warszawie IP: *.elb.vectranet.pl 15.10.06, 17:52
      niektózi ludzie to oszuści, krętacze (z różnych powodów finansowej, sława na
      przykad) lub mają wybujałą wyobraźnie i w lampie ulicznej potrafią dostrzec ufo,
      są też tacy co zapełnia im to wierzenia, pustke religijną (ja ich nazywam
      Danikenowcy)
      poza tym w dobie photoshopa i obróbki cyfrowej obrazu... te wszystkie zdjęcia i
      filmy których jest coraz więcej a na których zawsze widać nic albo rzucony garnek...
      dodatkowo dochodzą nadinterpretacje i tajne projekty wojskowe (np. bezzałogowe
      statki szpiegowskie)
      Kiedyś byłem mocno zainteresowany tym tematem (wszystkie odcinki Z archiwum X
      hehe) zbierałem wszystko na ten temat. Z biegiem czasu stwierdzam że to wielka
      ściema. Te UFO i ufoludki to wy macie w głowach...
      I want to believe
    • Gość: obywatel III RP Ciekawy kraj - egzotyczni politycy IP: *.os1.kn.pl 15.10.06, 20:01
      "Polska jest jednym z najciekawszych krajów pod względem występowania
      niewyjaśnionych zjawisk - uważa Nancy Talbott" hehe pewnie chodziło jej o nasz
      rząd...
    • ciagciulaciag Zjawiska niewyjasnione-Lepper w Sejmie! 15.10.06, 20:08
      Mamy chlubne tradycje:UFOjcie nam, UFOjcie!
    • Gość: Observer Ufolodzy w Warszawie IP: *.internetdsl.tpnet.pl 15.10.06, 20:58
      Przesłanie jest proste> Bernatowicz to krętacz i cwaniak, który ubrdał sobie,
      że zarobi milion dolców na UFO. O, tu się zgina dziób pingwina!
    • troll7777 Re: Ufolodzy w Warszawie 15.10.06, 21:08
      WRESZCIE JAKIS POWAZNY TEMAT! A NIE LEPER I KACZORY... ALBO KACZORY I LEPER....
      BLEEE
    • marekart Re: Ufolodzy w Warszawie 13.03.08, 23:55
      Nie wierzę i nie wierzyłem w ufo, ale sam przed kilkoma dniami
      widziałem dwa kręgi na wyschniętej łące na Mazurach. Łąka była
      sucha, a kręgi duże i zielone. Coś w tym jest, chociaż
      niekoniecznie "ufo" w rozumieniu bajdurzenia o latających talerzach.
      A skoro widziałem i sfotografowałem, to pewnie też
      zostałem "napromieniowany" extra-hiper-super-full energią - czekam
      zatem na pierwsze objawy niesamowitych zdolności, które posiadłem.
      Zarty, żartami, ale to coś na ziemi faktycznie było, a właściwie
      cały czas jeszcze jest.
    • Gość: Tomasz Obserwacja IP: 81.15.148.* 05.06.08, 13:38
      Czy ktoś potwierdzi moją obserwację z dnia 26.05.2008. W godzinach
      17-18 widziałem nad Siemiatyczami ( wschodnia Polska ) obiekt koloru
      srebrnego, bez skrzydeł o cylindrycznym kształcie. Przez lornetkę
      dostrzegłem w tylnej części coś na kształt dyszy wylotowej, zaś
      środek był jakby zniekształcony. Poruszał się jednostajnie z
      kierunku płn. Dźwięku również nie słyszałem. Czyżby jakiś złom
      kosmiczny? Zaznaczam, że alkomat nie wchodzi w rachubę.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka