Dodaj do ulubionych

Łotwa ma narodowego owada

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.11.06, 17:30
My też powinniśmy mieć narodowego insekta. Proponuje jelonka rogacza (lucanus
cervus). Jelonek bo polacy to jelenie dające się zawsze wykorzystać obcym, a
rogacz dla uczczenia wierności małżeńskiej polek.
Obserwuj wątek
    • turtlezzz Nie wiem czy Polacy mają swojego owada, ale... 29.11.06, 17:50
      ...wiem jaki jest owad międzynarodowy: karaluch. Polacy nazywali go Prusakiem, Niemcy chyba Polakiem lub Duńczykiem, Duńczycy.. Prusakiem. Ogólnie zawsze dostawał imię najukochańszego sąsiada ;) Kosmopolita doskonały.
      • Gość: prof. Niesioł. Re: Nie wiem czy Polacy mają swojego owada, ale.. IP: *.lodz.mm.pl 29.11.06, 18:19
        Karaluch to...karaluch (Blatta orientalis) , a prusak - to prusak {Blattela
        germanica).To dwa różne owady, należące do rzędu karaczanów (Blattodea). Zawsze
        lepiej sprawdzić, niż pisać z zawodnej pamięci. Entomologiem to raczej nie
        jesteś...
        • Gość: ładne kfiatki Re: Nie wiem czy Polacy mają swojego owada, ale.. IP: *.ash.fr.studentenwohnheim-bw.de 29.11.06, 19:54
          aleś Ty mądry.. nasze narodowe insekty to kaczarany

:p
          • jjjnjankowski Re: Nie wiem czy Polacy mają swojego owada, ale.. 29.11.06, 23:32
            kaczorany! ... i jelonki rydzyki.
        • Gość: turtlezzz Re: Nie wiem czy Polacy mają swojego owada, ale.. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.11.06, 02:05
          Dziękuję. Informację zaczerpnąłem o ile pamiętam z dzieła profesora Chwalby (który także nie jest entomologiem rzecz jasna).
    • Gość: Livończyk Łotwa ma narodowego owada IP: *.torun.mm.pl 29.11.06, 18:19
      Flaga Łotwy nie jest czerwono-biało-czerwona a karminowo-biało-czrwona!
      Karmin ten(prawie brąz) jest znany w świecie jako czerwień łotewska.
    • Gość: L_esio Re: Łotwa ma narodowego owada IP: *.chello.pl 29.11.06, 20:41
      Ja proponuję Turkucia Podjadka
      To taki słodki, mały stworzonek który wp... wszystko co samo nie ucieknie.
      Mały, tłusty, szkodliwy i wszystkożerny. Chyba niestety kwintesencja naszego
      kochanego narodu :/
      • Gość: f he! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.11.06, 03:22
        Uśmiałem się. Swoją drogą, popatrzyłem na te zdjęcia i stwierdzam, że niezły z tego turkucia mutant! Nazwę dotychczas znałem, ale nic ponadto - dobrze wiedzieć!
        • Gość: el_triste Re: he! IP: *.polsl.pl 30.11.06, 11:03
          Fuj. Zainteresowałeś mnie tym turkuciem podjadkiem i znalazłem jego zdjęcie a
          jestem świeżo po śniadaniu. Fuuuj.
    • myslacyszaryczlowiek1 Ale wam obniżyła poczucie dumy narodowej 29.11.06, 21:03
      wybiórcza. Z wielką chęcią byście pewnie zamienili obywatelstwo na pruskie
      albo innego narodu, bo Polska to kraj złodziei prądu wody i gazu, to kraj
      morderców żydów i w ogóle szkoda żyć w tym dziadostwie.
      Jeszcze trochę a u schyłku życia doczekam się rozbiorów.
      • jjjnjankowski temat 30.11.06, 00:26
      • jjjnjankowski Re: Ale wam obniżyła poczucie dumy narodowej 30.11.06, 00:30
        To se czytaj inna gazete, gdzie wszyscy Polacy sa mlodzi, madrzy, piekni, uczciwi, pracowici, bogaci(chyba ze to niekonieczne), prawicowi i sami, przesladowani nieuczciwe przez obcych, katolicy.
    • jjjnjankowski Re: Łotwa ma narodowego owada 29.11.06, 23:30
      insekty? rogacze? polacy to jelenie? niewierne polki(tegonmi na historii w szkole nie wciskali)? jak ty ozesz zyc z taka trauma? moze sznurek?
    • Gość: żabs Re: Łotwa ma narodowego owada IP: *.eranet.pl 30.11.06, 08:36
      A może "gryzipiórek mądraszek" ? ;)
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka