linka34 05.12.06, 21:37 Znacie jakis dobry sposob na bezsennosc ? Szczegolnie, gdy głupie mysli przychodza do głowy, a potem urastaja do rangi mega problemow... Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
linka34 Re: Bezsennosc 05.12.06, 21:53 A w jakiej kolejnosci ? Spacer, meliska czy nalewka ? :)) Odpowiedz Link Zgłoś
all2 Re: Bezsennosc 31.12.06, 03:11 Nalewka z liściem melisy ze styropianowego kubka podczas spaceru. Chętnie z kimś zamienię zamiłowanie do spania na bezsenność. Przynajmniej czasowo. Ileż to czasu się zyskuje! Odpowiedz Link Zgłoś
ralston Re: Bezsennosc 05.12.06, 23:34 aand napisał: > Nalewka. Wiśnia na rumie. Albo żurawinowa. Pigwówka też nieźle pracuje. O właśnie - dobrze, że mi przypomniałeś - czas owoc alkoholem podlać... Odpowiedz Link Zgłoś
aand Re: Bezsennosc. Wiem! 05.12.06, 21:59 Żona mówi: Nad Niemnem! I ma rację. Zmuli każdego :D Odpowiedz Link Zgłoś
ogabignac Re: Bezsennosc. Wiem! 05.12.06, 22:04 Brawo! Właśnie to! aand napisał: > Żona mówi: Nad Niemnem! > > I ma rację. Zmuli każdego :D Odpowiedz Link Zgłoś
ralston Re: Bezsennosc. Wiem! 05.12.06, 23:33 Veto! Nad Niemnem pięknie jest i nic nie muli. Czysta błękitna woda. A na bezsenność polecam "Filozoficzne podstawy światopoglądu" S. Kowalczyka. Efekt gwarantowany, albo zwrot pieniędzy :) Odpowiedz Link Zgłoś
ralston Re: Bezsennosc. Wiem! 06.12.06, 09:05 ralston napisał: > Veto! Nad Niemnem pięknie jest i nic nie muli. Czysta błękitna woda. No dobra - w jednym miejscu muliło, ale to dlatego, że jakiś Białorus samochód mył w Niemnie... Odpowiedz Link Zgłoś
oka4 Re: Bezsennosc. Wiem! 06.12.06, 23:56 Robota od rana do nocy, dwoje malych dzieci i dom na glowie. Padasz na wyro i masz odlot natychmiastowy!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
ralston Re: Bezsennosc. Wiem! 07.12.06, 10:19 Za to jak jedno z tych dzieci jest chore to bezsenność gwarantowana. Zaraz mi się paszcza rozwerwie od ziewania... Odpowiedz Link Zgłoś
kamilla07 Re: Bezsennosc 30.12.06, 17:10 ja piję melisę ale tylko czasem pomaga. ewentualnie ciepłe mleczko. i coś mega nuuudnego do czytania. Odpowiedz Link Zgłoś
saunne Re: Bezsennosc 30.12.06, 22:46 Na mnie działa wyobrażanie sobie, że całe moje ciało jest z ołowiu. Myślisz po kolei o wszystkich częściach swojego ciała, mówiąc sobie, że sa bardzo cięzkie, z ołowiu... aż przestajesz je odczuwać... Po jakimś czasie przychodzi odprężenie. Nie wiem czy to ma znaczenie, ale szybciej zaczyna to działać jak leżysz na twardszym łóżku lub na podłodze. Być może jest to korzystniejsze dla kręgosłupa. Daj znać czy u Ciebie to działa. Odpowiedz Link Zgłoś
aand Re: Bezsennosc 31.12.06, 00:10 A kto pamięta jak się nazywał ten gość w "Paragrafie 22", któremu śniło się że nie może zasnąć? Wiecznie chodził niewyspany... Odpowiedz Link Zgłoś
ogabignac Re: Bezsennosc 31.12.06, 09:20 Był jeszcze jeden - ordynans Baloun. W "Dobrym wojaku Szwejku" Odpowiedz Link Zgłoś
all2 Re: Bezsennosc 31.12.06, 19:05 Baloun to był ciągle głodny. A spał chyba tylko z rozpaczy, kiedy nie miał nic do jedzenia :) Odpowiedz Link Zgłoś
juliettamasina Re: Bezsennosc 31.12.06, 13:20 mój kot cierpi na bezsenność, chyba zacznę tarasować drzwi Odpowiedz Link Zgłoś
saunne Re: Bezsennosc 31.12.06, 13:21 juliettamasina napisała: > mój kot cierpi na bezsenność, > chyba zacznę tarasować drzwi > Boże, nie nakarmiłam dziś kota! Odpowiedz Link Zgłoś
juliettamasina Re: Bezsennosc 31.12.06, 14:13 dopuścił do tego? mój od świtu stosuje jedyną wypróbowaną metodę na zmuszenie mnie do karmienia, zrzuca na podłogę wszytsko z półek w sypialni, po jednej sztuce, nie doczekawszy się reakcji, zrzuca następną, do skutku :/ Odpowiedz Link Zgłoś
saunne Re: Bezsennosc 31.12.06, 17:04 Chyba się na mnie obraził. Wyniośle siedzi na parapecie i nie zamierza zejść. Odpowiedz Link Zgłoś
juliettamasina Re: Bezsennosc 01.01.07, 02:08 to widocznie taki typ, obrażalski. Mój pies ciągle się obraża, bywało, że wołany siadał do mnie tyłem, bo złamałam mu serce głaszcząc kota :/ Jest ze schroniska, bardzo emocjonalny, władają nim ekstremalne uczucia. Radość i psia tragedia, to nasz chleb powszedni. Na szczęście mieszkając w akademiku z muzykami i plastykami miałam często do czynienia z takim zachowaniem, więc daję mu żyć jak chce. Odpowiedz Link Zgłoś
linka34 Re: Bezsennosc 01.01.07, 11:09 tak sobie mysle, ze poniekad znam takie zachowanie i bynajmniej nie chodzi o psa ani kota .., moze to dlatego ze mieszkal w akademiku ( muzyku) :> pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
aand Re: Bezsennosc 02.01.07, 22:39 linka34 napisała: > tak sobie mysle, ze poniekad znam takie zachowanie i bynajmniej nie chodzi o psa ani kota .., moze to dlatego ze mieszkal w akademiku ( muzyku) :> Perkusista albo szansonista? Odpowiedz Link Zgłoś