immanuela 22.12.06, 00:54 W tę cichą noc nad Betlejem Niebo kometą jaśnieje Wesołych Świąt Dla wszystkich stąd I niech się Wam dobrze dzieje! Z najlepszymi życzeniami dla wszystkich Wspaniałych Ludzi piszących w tym uroczym Wątku-Zakątku immanuela Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
cordatatilia Re: Wesołych Świąt! 22.12.06, 08:27 Wszytkim Dziewiarzom, co wytrwale tłuką ino szum tę przędzę, dobarwiając przez to rzeczywistości nędzę (dzięki świeżej dostawie róznobarwnej muliny, którą to zorganizował dzięki obrotności swej Pan Kazio..)) i przysparzając uciechy tym co ich wypociny wdziewają, życzę coby w tej harówie nie ustali, a z nowym rokiem pełni sił nabrali:) Placka smacznego, karpia świeżego, z grochem kapusty i z uszkami barszczu..:))) dziewiarka praktykantka cordatatilia ;) Odpowiedz Link Zgłoś
drzejms-buond Re: Wesołych Świąt! 22.12.06, 10:27 z okazji świąt dla wszystkich Tkaczy paczki do odebrania w pok.socjalnym p.s. jednocześnie dyrekcja informuje ze trzynastek w tym roku nie bedzie! Odpowiedz Link Zgłoś
szubad Re: Wesołych Świąt! 22.12.06, 10:34 Najszczęsliwszych Swiąt na świecie a po świętach jszcze lepiej! życzy całkujonc Wszystkich Państwa siarczyście i serdecznie jak zagończyk Kamratów swych nad Niemnem w stepie szerokim Szubad (na dni kilka odmelowac sie musze, do stanicy rodzinnej zjechawszy, powrócę tu na nadwiślański brzeg i do Hal z posiłkami i prowiantem za to):-) Odpowiedz Link Zgłoś
brezly Re: Wesołych Świąt! 22.12.06, 10:46 No żesz ty, ja to zawsze mam kłopoto bo albo wychodzi zdawkowo, albo banalnie, albo kłoci się z regułami stylistyki. Dodać do tego literówki, to aż sie mysz poci ze strachu cos pisać. Czy ja moge w ogóle życzyc wma czego innego niż bysmy sie tu znów spotkali syci wrażeń, pełni nowych pomysłów i "wrażeń z życia", wytrwale tkając, dziergajac i heklując, w atmosferze przyjaźni, zaufania i wzajemnego, szanowni państwo, zrozumienia. Miziam was wszystkich serdecznie, smoooki serdeczne a uściskowe paniom, braterski niedźwiedź panom i nooo, tego, noo... no nie?:-)) Odpowiedz Link Zgłoś
cordatatilia Re: Wesołych Świąt! 22.12.06, 10:50 czytając wszystko powyższe trudno was nie lubić:)))) smoki siarczyste ;D do siego! Odpowiedz Link Zgłoś
around_the_sun Re: Wesołych Świąt! 22.12.06, 11:00 informuję iż: w swojej paczce stwierdzam nadgryziony jeden herbatnik szkolny oraz że wszystkie dwa cukierki choinkowe som w jednakowych pazłotkach a liczyłam na kolorowe coby se choinke te na telewizorze ustroić. Niechybnie ktuś tam grzebał ale przez grzeczność palcem nie pokaze... :) Kochani, pięknych Świąt w takiej atmosferze o jakiej marzycie, dobrego wypoczynku i zadowolenia w każdym dniu dziewiarskiego plecenia a także po odejściu od maszyn, serdeczności, serdeczności, serdeczności :) Odpowiedz Link Zgłoś
drzejms-buond Re: Wesołych Świąt! 22.12.06, 13:54 cordatatilia napisała: > czytając wszystko powyższe trudno was nie lubić:)))) rzeczywiście... trudno :-/ życzą sobie spotkać was tu w roku zaprzyszłym... bo mi ajkju podnosicie śląc oświatę z tych rubieży waszych u nas(?) wszyscy ciagle nucą pieśń bojową: "...w skleeepie szeroookim, którego okiem nawet sokolim nie zmieeerzysz..." i gadaj tu z takimi? Odpowiedz Link Zgłoś
istna O tak tak tak:) 22.12.06, 13:59 Wszystkim Dziewiarzom kochanym życzenia najlepsze składam (banalne, ale za to szczere - proszę docenić:>)... Odpowiedz Link Zgłoś
zielonamysz Re: O tak tak tak:) 22.12.06, 14:09 Mysz sie istotnie spocila .. Bo co by tu.. Sw Mikolaj,dobry biskup z Mirry opiekun panien starych i literatów. przyucza nas do zycia gry: Nie miec za duzo dezyderatów, popierac w zyciu waryatów, i śmiać do ostatnich dni. i tego zyczy dziewiarzom Mysz A moja paczka to gdzie?? Ktos wzioł i sobie polazl a moje bidne dziecki bez niczego zostaną. UUUU!!! Odpowiedz Link Zgłoś
mateuszwierzbicki Re: O tak tak tak:) 22.12.06, 14:42 w rytm szumu nieustającego czółenek latających po krosnach, ja, co terminuję pilnie, aby wyzwolić się na Dziewiarza Pospolitego, wszyćkim Mistrzom, Majstrom i Czeladnikom płci wszelakiej, niekoniecznie obojga, życzę, aby fabryka nasza w szlachetną manufakturę się przerodziła, i żeby spisane były kiedyś nasze czyny i rozmowy. A teraz do sań, bo kaowiec podobno kulig zorganizował :) Odpowiedz Link Zgłoś
istna Re: O tak tak tak:) 22.12.06, 14:54 Świąteczne pozdrowienia dla Pana Wu:) Pszę ode mnie życzenia przekazać szanownym listopisarzom:) Odpowiedz Link Zgłoś
mateuszwierzbicki Re: O tak tak tak:) 23.12.06, 19:15 Pan Ma-Wu dziękuje i takowe wysyła, a przekazać to proszę samemu :) Odpowiedz Link Zgłoś
istna Re: O tak tak tak:) 23.12.06, 19:57 A w ogóle to dzięki za te mejlowe, jak zwykle piękne:) I gratulacje serdeczne z powodu tego co wiesz. Napisałbyś na priv coś więcej o swej nowej życia drodze:) Odpowiedz Link Zgłoś
olo53 Re: Łączę się prozą. 22.12.06, 17:43 Tez zycze wszystkiego najlepszego, niech sie dzieje jak najlepiej. Odpowiedz Link Zgłoś
millefiori Re: Łączę się prozą. 24.12.06, 13:40 Obiema lapami sie podpisuje pod wypowiedziami Przedmowcow i dziele na tablicy zwiazkowej zyczeniami dla naszej Zalogi od Miedzynarodowki Dziewiarskiej: "Bonnes fêtes to tout Le Monde, and the International Herald Tribune". Odpowiedz Link Zgłoś
pinkpanther Re: Wesołych Świąt! 22.12.06, 18:04 to ja wam durzo fajnych prezentuw życze Odpowiedz Link Zgłoś
jan.kran Re: Wesołych Świąt! 22.12.06, 22:57 Ponieważ spieszę się na kulig to tradycyjnie tylko w biegu rzucam : Oby nam się działo na Hali w następnym roku znakomicie i żeby nam krosna nie zarastały pajęczyną a udziew był znaczny. Miziam serdecznie , papatki i całuski. Kran Odpowiedz Link Zgłoś
kanuk Re: Wesołych Świąt i szczescia w 2007 roku ! 23.12.06, 06:20 Oraz prośba : nie jedźcie do Montecito ! www.santabarbarahomesandland.com/?trkroi_campaign=0494340C-4A59-9CB1-61B1-268EAE535055&OVRAW=Montecito&OVKEY=montecito&OVMTC=standard -z serdecznym pozdrowieniem,K. Odpowiedz Link Zgłoś