roody102 23.12.06, 15:39 Bruce przyjdzie do Ciebie w te święta! W "Ostatnim sprawiedliwym" na TVN, w wigilię o 23.05 ;) Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: flisak mój siąteczny film IP: *.rene.com.pl 23.12.06, 15:42 Ja nie mogę się obejść bez "W krzywym zwierciadle: Witaj Święty Mikołaju" ;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: josemisam Re: mój siąteczny film IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.12.06, 15:51 dokladnie. mi tego filmu bedzie brakowalo najbardziej. nie, mi tylko tego filmu bedzie brakowalo, na inne nie czekam ;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: breslauer moj to Bad Santa IP: *.telsat.wroc.pl 24.12.06, 00:32 ... lubie ten film, idealny na swieta www.zlymikolaj.spi.pl/ Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: LOL bRUS IS BACK IP: *.acn.waw.pl 25.12.06, 00:43 bRUS PRZYJDZIE DO cIEBIE TAKZE I W SZKLANEJ PULAPCE W WIGILIE. tYLE ZE PO NIEMIECKU. SO... DON'T CRY BABY. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: autor, autor Re: mój siąteczny film IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.12.06, 18:11 popieram - puscili to nawet na tvn siedem jakos w pazdzierniku - moze teraz tez pokazuja (ale niestety u rodziny tvn siedem nie ma, wierc nie wiem) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Maro Re: mój siąteczny film IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.12.06, 10:22 Ja powiem tylko tyle. Co roku g..... puszczają w tej telewizji!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: krystoff Święta bez ''Szklanej pułapki''? IP: *.chello.pl 23.12.06, 15:46 mi tez smutno z innych klasyków była Zabójcza Broń wczoraj ale Die Hard to Die Hard Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: MaRiO Re: Święta bez ''Szklanej pułapki''? IP: 82.160.243.* 23.12.06, 15:58 Bo to tak zawsze jest. Biednemu wiatr w oczy... może w następne święta się poprawią i nie będzie takiego nieprzyjemnego prezentu ;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: manhu A Kevin bundzie? :( IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.12.06, 12:48 Jak i Kevina samego w ... nie będzie to się chyba pochlastam ... ze szczęścia. Oto jak hity roku przepadają. Nie zdobędą laurów dla filmów o największej widowni. Tyle że realnie to lipa, bo ta "widownia" łapie się na kilka minut do njbliższej reklamy lub łypie jednym okiem, w efekcie oglądalność reklam jest z 5x mniejsza niż przy filmach o 5x mniejszej widowni. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: :) Re: Święta bez ''Szklanej pułapki''? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.12.06, 16:56 zawsze można -udać się do wypożyczalni i wypożyczyć -udać się do sklepu i kupić -ściągnąć z sieci p2p Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: fp Re: Święta bez ''Szklanej pułapki''? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 23.12.06, 19:26 Gość portalu: :) napisał(a): > zawsze można > -udać się do wypożyczalni i wypożyczyć > -udać się do sklepu i kupić > -ściągnąć z sieci p2p To jednak nie to samo. Nie ma spieszenia się ze zrobieniem sobie żarcia ("zaraz się zaczyna!"), nie ma przerw na reklamę (w przypadku emisji w stacji komercyjnej), nie ma klimatu. :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: krystoff i dodam ze IP: *.chello.pl 23.12.06, 16:57 pojde chyba do wypozyczalnie przeciez ie popsuje sobie Świat! no i przeceny filmow dvd po swietach tez sa kuszace za to kevina szerokim lukiem - fajny to on moze byl do trzeciego razu ale kazdy lubi to co lubi Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gillus Święta bez ''Szklanej pułapki''? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 23.12.06, 17:02 no właśnie, gdzie "pułapka"? ja co roku na nią czekam i tu kiszka, oj polecą za to głowy Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ethx Święta bez ''Szklanej pułapki''? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 23.12.06, 17:21 Skąd taki pociąg w święta pojednania, pokoju i wybaczenia, do filmów gloryfikujących przemoc, ból i nienawiść? OK, bohater walczy zawsze w imię dobra (ach, jak ja uwielbiam ten hollywoodzki podział zło vs. dobro), niemniej jednak wszystko odbywa się przy udziale kanonady z broni półautomatycznej i nie tylko. Odpowiedz Link Zgłoś
baszybuzuk Re: Święta bez ''Szklanej pułapki''? 23.12.06, 17:32 Nie chciałbym Cię zasmucać na te święta, ale masz chyba Bracie problem z szeroko pojętym poczuciem humoru. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ethx Re: Święta bez ''Szklanej pułapki''? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 23.12.06, 18:33 Jeśli dla kogoś trupy i krew to "wskaźnik" poczucie humoru to ja dziękuję. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pacal zdecydowanie masz problem z poczuciem humoru IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.12.06, 10:44 Ironia to pewnie zaklęta ziemia... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ethx Re: zdecydowanie masz problem z poczuciem humoru IP: *.internetdsl.tpnet.pl 24.12.06, 15:24 Tu nie ma miejsce na ironie, to poważny problem - jeśli ludzie z taką egzaltacją wyrażają się o tym brutalnym filmie, to nie koniecznie jest to tylko kwestia dystansu i półuśmieszku. Bardziej wskazuje na znieczulenie społeczne. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gibis Re: zdecydowanie masz problem z poczuciem humoru IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.12.06, 10:40 Co nie zmienia faktu, że to TYLKO film... Naucz się odróżniać rzeczywistość od fikcji, bo będziesz miał ciężko w życiu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ethx Re: zdecydowanie masz problem z poczuciem humoru IP: *.internetdsl.tpnet.pl 25.12.06, 11:45 Fikcja ma to do siebie, że wpływa na rzeczywistość, która z kolei wpływa na fikcję, która z kolei... A to, że ludzie potrafią wskazać różnicę między tym co jest fikcja, a co rzeczywistością, nie jest tożsame ze stanem faktycznym. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: laczek Re: Święta bez ''Szklanej pułapki''? IP: *.resetnet.pl 23.12.06, 18:16 Bez urazy, ale jeżeli Ciebie "Szklana Pułapka" skłania do refleksji nad kondycją ludzką, to chyba brakuje Ci trochę dystansu... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ethx Re: Święta bez ''Szklanej pułapki''? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 24.12.06, 15:26 Do refleksji człowieka inteligentnego nie tylko może skłonić tak symptomatyczny wytwór kultury, jakim jest Szklana Pułapka, ale i bardziej trywialne popijanie pijaczków na ławeczce w parku. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: laczek Re: Święta bez ''Szklanej pułapki''? IP: *.resetnet.pl 24.12.06, 16:00 Nadzwyczaj płytka ta reflesja, jeżeli dowiodła Cię do wniosku, że ten film "gloryfikuje przemoc, ból i nienawiść". Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ethx Re: Święta bez ''Szklanej pułapki''? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 24.12.06, 19:04 To może jakiś kontrargument miast negacji samej przez się? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: John McClane Yippee-ki-yay, motherfucker. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.12.06, 12:03 :-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: andy Re: Święta bez ''Szklanej pułapki''? IP: *.netcologne.de 25.12.06, 01:46 Skąd taki pociąg w święta pojednania, pokoju i wybaczenia, do filmów gloryfikujących przemoc, ból i nienawiść? OK, bohater walczy zawsze w imię dobra (ach, jak ja uwielbiam ten hollywoodzki podział zło vs. dobro), niemniej jednak wszystko odbywa się przy udziale kanonady z broni półautomatycznej i nie tylko. zdadzam sie i rozumiem zawarta ironie ,uwielbiam filmy rez. p. kolskiego z klasyki holywood "lot nad kukulczym gniazdem" polecam " reguiem dla snu" Odpowiedz Link Zgłoś
xtrin Re: Święta bez ''Szklanej pułapki''? 23.12.06, 17:39 Także czuję się osierocona! Co to za święta bez "Szklanej pułapki"! :( Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ZlyPorucznik Re: Święta bez ''Szklanej pułapki''? IP: *.range81-154.btcentralplus.com 23.12.06, 18:28 bez "yipeekayeeii mothaf***!!!" i "Now I have a machinegun Ho! Ho! Ho!" za to pewnie 17 transmisji z mszy na calym swiecie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Konrad Re: Święta bez ''Szklanej pułapki''? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.12.06, 18:55 Now I have a machinegun Ho! Ho! Ho!" jest na pierwszym miejscu. Merry Christmast Ho Ho HO Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mihau Święta bez ''Szklanej pułapki''? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.12.06, 18:52 Rzeczywiście kijowo:( I niech sobie malkontenci gadaja zesmy plascy i denni, ale dla mnie tez od wielu lat jednym z obowiazkowych punktow swiatecznego rytualu bylo obejrzenie w tv "Die Hard". Coz, pozostaje dvd... Ze swiatecznym pozdrowieniem "yiipikaye motherf....!" Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pisklę Święta bez ''Szklanej pułapki''? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.12.06, 20:40 No właśnie co to za święta bez "Vandama", który potrafi skopać kogo trzeba, bez "Sigala" - "pieprzonego kucharza", który gotuje terrorystów na zimno, wreszcie bez Dżona, który uratuje wieżowiec, lotnisko, albo chociaż amerykańskie rezerwy złota. Eh, też się czuję osierocony. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nietylkonieto petycja o naprawienie ramowki swiatecznej!!!!!!!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.12.06, 21:23 podpiszmy sie wszyscy, zglosmy sprawe do uwagi, apelujmy do strasburga nie mozna symboli swiat po prostu sciagac z anteny!!! a malkontentow zaklebnowac i przywiazanych do krzeslka biurowego zrzucic z ostatniego pietra nakatomi plaza. w tle bedzie biegal boso bruce willis i zamiast koledy zaspiewa im Yippee ki- ay, motherfucker!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: verdammt Re: petycja o naprawienie ramowki swiatecznej!!!! IP: *.static.qsc.de 23.12.06, 22:20 ARGYLE (popping in a cassette) Mind if I play some tunes? A hard RAP SONG blasts from the speakers. MCCLANE How 'bout some Christmas music? ARGYLE That is Christmas music. And damned it if isn't, the Fat Boys of Run DMC doing a revisionist number on WHITE CHRISTMAS or something. McClane gives up, looks out the window. HIS P.O.V. Convertibles with Christmas trees in their back seats, Time/Temperature signs which reads: 69 degrees, palm trees trimmed in Christmas lights, intermittent West side token "Happy Chanukahs"...it is clear that Christmas L.A. style has its own unique style. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gruber Jak śmiałeś???!!!! IP: 82.103.132.* 23.12.06, 21:24 Wrzucać Dżona do jednego worka z "Sigalem" i "Vandamem" ??????? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wr Re: Święta bez ''Szklanej pułapki''? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.12.06, 21:34 Ale będzie "Potop". Polonia stawia na Naszego Brusa Vandala, czyli Małego Rycerza z Wielką Szablą ;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: fpitt Re: Święta bez ''Szklanej pułapki''?-roody102 IP: *.telprojekt.pl 23.12.06, 22:20 ..tuz obok byl inny watek, inny czat. Ale chodzi o to samo. TVP robi z nas IDIOTOW za nasze Pieniadze. Czuja sie BEZKARNI bo wiekszosc klepie sie po brzuchu, wylaczajac Mozg. Taki czas. No, i... ile to jeszcze potrwa. Poki damy im na to przyzwolenie,...i znow bedziemy sie klepac po... udajc, ze wszystko jest O.K. Nawet Prezydent. Spokoju Umyslu, braku Refleksji, ... i Wszystkiego.... zycze mym udzialowcom w Bidzie. Odpowiedz Link Zgłoś
roody102 Re: Święta bez ''Szklanej pułapki''?-roody102 24.12.06, 14:37 Telewizor ma jedną przewagę nad prezydentem: można go wyłączyć :) Odpowiedz Link Zgłoś
xnw4 Re: Święta bez ''Szklanej pułapki''?-roody102 24.12.06, 14:56 roody102 napisał: > Telewizor ma jedną przewagę nad prezydentem: można go wyłączyć :) > Ja Ci poprzelaczam....! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: die hard Re: Święta bez ''Szklanej pułapki''? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.12.06, 22:28 www.youtube.com/watch?v=StuihXsyEqU Odpowiedz Link Zgłoś
olus_stad Re: Święta bez ''Szklanej pułapki''? 23.12.06, 22:30 To nie tylko nasza swiecka tradycja ogladac Szklana Pulapke na Swieta. Tak samo robili Przyjaciele. Chandler: Die Hard still great! Joey: Yep. Hey, what do you say we make it a double feature? Chandler: What’d you rent? Joey: Die Hard 2. Chandler: (looking at the tape) Joey, this is Die Hard 1 again. Joey: Oh, well we watch it a second time and its Die Hard 2! Ross: Joey, we just saw it! Joey: And? Ross: And it’ll be cool to see it again! Yeah! Joey and Ross: Die Hard!!!!!! Ross: Dude, you didn’t say Die Hard. Is everything okay? Chandler: Yeah, I just got uh, got plans. Ross: Well, John McLane had plans! Chandler: No, see the thing is I want to get out of here before Joey gets all worked up and starts calling everybody bitch. Joey: What are you talking about? Bitch. www.fanfr.com/scripts/saison7vf/friendsgeneration2.php?nav=script&version=vf&episodescript=706 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kalia Re: Święta bez ''Szklanej pułapki''? IP: 217.8.176.* 23.12.06, 22:31 ale Bruce w szklanej Puapce, to nie to samo, co bruce w innych filmach! to tak jakby dostac wyrob czekoladopodobny, zamiast prawdziwej czekolady!;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: siup Re: Święta bez ''Szklanej pułapki''? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.12.06, 00:08 Nie ma co sie martwic bo juz 8 stycznia w Polsacie...Szklana Pulapka!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
jjjnjankowski Re: Święta bez ''Szklanej pułapki''? 24.12.06, 10:53 A, PAMIETAM, ZAPOWIADAL SIE NA SWIEEETNEGO KOMIKA... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jacek Święta bez ''Szklanej pułapki''? IP: *.imperiumpw.pl 24.12.06, 13:44 Hehe fajnei ze sa tacy co widza to samo. To prawda ze "szklana pulapka" byla co roku. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: michał Święta bez ''Szklanej pułapki''? IP: *.knc.pl 24.12.06, 13:53 Nie wiem jak to zniosę! Te święta nie będą takie jak zawsze, nie poleżę na łóżku obżerając się, w przerwach na reklamę nie poszperam w lodówce. Straszne są Święta bez Szklanej Pułapki! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: BRUCE Re: Święta bez ''Szklanej pułapki''? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.12.06, 14:21 ODDAJCIE NAM "SZKLANĄ PUŁAPKE" !!!! Odpowiedz Link Zgłoś
xnw4 Święta bez ''Szklanej pułapki''? 24.12.06, 14:34 Chyba kupie dvd, a poza tym brakuje mi "Polowania na 'Czerwony Pazdziernik'", pzdr Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: czytelnik Święta bez ''Szklanej pułapki''? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 24.12.06, 15:09 To chyba inżynier Mamoń w "Rejsie" powiedział, że Polacy najbardziej lubią filmy,które już widzieli. Ktoś się tą opinią przejął na serio i teraz w TV mamy coś w rodzaju "filmlisty" , czyli zestaw tytułów, które cyklicznie pojawiają się w poszczególnych programach . Z reguły są one made in USA, bo tam filmy się "produkuje" a nie "tworzy" (czyli jest ich dużo). Co do "szklanej pułapki" chciałbym zwrócić uwagę na problem bezsensownych tłumaczeń oryginalnych tytułów na polski. W tym wypadku mamy do czynienia z tłumaczem, który postanowił streścić film. Nie przewidział niestety, że powstanie "szklana pułapka" 2 i 3 . Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: OLO Święta bez ''Szklanej pułapki''? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.12.06, 16:27 Wolę Brusa niż Kevina , od KeVina dostaję wysypki jak od nieświeżej potrawy Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: H Święta bez ''Szklanej pułapki''? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 24.12.06, 19:39 Nie pękaj stary kevin sprawi ze nie bedziesz sam w domu... nie po raz pierwszy Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Maciek Święta bez ''Szklanej pułapki''? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.12.06, 00:05 to prawda, że święta nie będą takie same. niedość że nie ma szklanej pułapki to i książe w nowym jorku tez nigdzie nie leci. co za szkoda... Odpowiedz Link Zgłoś
milana2 Re: Święta bez ''Szklanej pułapki''? 25.12.06, 01:29 Ha-ha! Wlasnie obejrzalam, na Sat1 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: rutek Święta bez ''Szklanej pułapki''? IP: *.satfilm.net.pl 25.12.06, 02:17 brakuje mi szklanej pulapki :( Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Antybush Prośba do stacji TV IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.12.06, 11:32 My abonenci prosimy, aby w roku następnym uwzględnić takie produkcje jak: Szklana pułapka I i II W krzywym zwierciadle: witaj święty mikołaju. Święta bez tych produkcji nie są po prostu takie same. Kevin został przeforsowany mimo iż to nudny film i przejadł się już każdemu. To nie bruce willis którego można oglądać setki razy i człowiek śmieje się ciągle ze starych oklepanych dowcipów. John Mclane sprawia, że serce każdego z nas raduje się na sam uśmiech gliniarza z wieżowca. Prosimy pokornie o zmiane w przyszłorocznej ramówce. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Szatan Re: Prośba do stacji TV IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.12.06, 17:15 A co to za atak na Kevina? Dzieci bylyby rozczarowane. Ja bym proponowala w wigilie wieczorem puszczac Szklana Pulapke, w nastepne dni nastepne czesci, a Kevina w godzinach popoludniowych... I wsyzscy byliby HePi! ;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mk Re: Prośba do stacji TV IP: *.internetdsl.tpnet.pl 26.12.06, 02:53 NO WŁAŚNIE - śmichy - hihy, ale ten kevin to film dla dzieci. Co prawda to już może nie te czasy, gdy w każde wakacje lecieli 4 pancerni, a w ferie znowu, a w święta "o dwóch takich", wiekszy wybór pewnie dzieciaki maja, ale wciąż rosną nowe, które jeszcze nie widziały. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kaczy kuper Święta bez ''Szklanej pułapki''? IP: *.aster.pl 25.12.06, 02:40 Mój rekord jednorazowego oglądania "M jak Miłość" to 2 minuty i 10 sekund. Jeśli oglądam TV to prawie nigdy TVP. Więc pytam, q., dlaczego mam płacić abonament na TVP? A jeśli już, to niech dzielą pulę wpłat wg. oglądalności. Obecny system to BOLSZEWIZM w czystej postaci. Ergo, Bronek czerpie korzyści z bolszewickiego systemu. Odpowiedz Link Zgłoś