Dodaj do ulubionych

Kaczyński broni Piotra Rubika

• Gość: Marla Re: Kaczyński broni Piotra Rubika IP: *.mikolow.net 12.01.07, 15:08
      Ty dupku
      To nie ten Kaczyński od bliźniaków. On nie ma z nimi nic wspólnego. To
      autorytet w dziedzinie muzyki, a nie dylatant ja Ci dwaj.
    • Gość: anka Re: Kaczyński broni Piotra Rubika IP: 217.153.19.* 12.01.07, 15:11
      na boga! przeciez to Kaczyński od muzyki powaznej, a nie premier lub prezydent!
    • Gość: bloody_rabbit Rubik to żenada IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.01.07, 15:23
      Słyszałem kawałki tych jego utworów, to gnioty i tyle. Muzyka przewidywalna pięć
      taktów naprzód.
    • Gość: mgielka Re: Kaczyński broni Piotra Rubika IP: *.internetdsl.tpnet.pl 12.01.07, 15:32
      chyba mylisz kaczorów...
    • Gość: Nini Kaczyński broni Piotra Rubika IP: *.petrus.com.pl 12.01.07, 15:48
      Rubik jest (moim zdaniem) świetny . To tak jak byśmy się buntowali przeciw
      trójce świętej .
      • chris61 Re: Kaczyński broni Piotra Rubika 12.01.07, 16:23
        Gość portalu: Nini napisał(a):

> Rubik jest (moim zdaniem) świetny . To tak jak byśmy się buntowali przeciw
        > trójce świętej .

Jasne - boski po prostu jest. Wszak to sacro polo :P
      • Gość: jola Re: Kaczyński broni Piotra Rubika IP: *.os1.kn.pl 12.01.07, 19:41
        dzieci czy wiecie wszyscy o jakim Panu Kaczyńskim piszecie. Jest wieką wielkim
        człowiekiem w świecie opery, a skoro pohwalił RUBIKA to wie co mówi
    • Gość: Joanna Chłopie - doczytaj sobie!!!!!!!! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 12.01.07, 16:08
      Chwali go Bogusław Kaczyński który z premierem i prezydentem nie ma nic
      wspólnego!!!!!!!!!!!!!!
    • Gość: góral Re: Kaczyński broni Piotra Rubika IP: *.mt.pl 12.01.07, 16:14
      to nie ten kaczor!...ten jest spoko!
    • Gość: tatiana99 Kaczyński broni Piotra Rubika IP: *.autocom.pl 12.01.07, 16:36
      A ja lubię jak Rubika puszczają w supermarkecie, a nie jakieś hałaśliwe, rzężące
      łubu - dubu.
    • Gość: Ewa B. Kaczyński broni Piotra Rubika IP: *.koba.pl 12.01.07, 17:09
      Nie mam wprost pojęcia,co się dzieje w naszym kraju,dlaczego w tzw.katolickim
      narodzie...jest tyle nienawiści, obłudy i zakłamania...jeżeli coś się komuś
      udaje,jest się osobą nietuzinkową, zdolną, ambitną , zaczynającą robić karierę,
      to zaraz, zaczyna się nagonka...oczernianie, krytykanctwo...bardzo mi się to nie
      podoba...
      • Gość: adam Re: Kaczyński broni Piotra Rubika IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.01.07, 17:19
        Dzieje się tak pani Ewo ponieważ ludziom bardzo ciężko przyjąć do wiadomości że
        ktoś samym sobą jest w stanie zaoferować więcej niż przeciętny obywatel.
        Sami nie oferują sobą nic i trudno nie karzdy musi.
        Nie oznacza to wcale że inni kreatywni i utalentowani ludzie tego nie robią.
        Robią i chwała im za to!
        GO RUBIK!
        • ewus1958 Re: Kaczyński broni Piotra Rubika 12.01.07, 18:39
          dzięki za wsparcie...i mądre słowa...
          • Gość: fdg Re: Kaczyński broni Piotra Rubika IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.01.07, 23:22
            > dzięki za wsparcie...i mądre słowa...

tak tak, zaiste, wielka to mądrość naszego adama, nie "karzdy" potrafi tak
            napisać jak on!
            przydałoby mu się tylko wsparcie słownika ortograficznego
    • ewus1958 Kaczyński broni Piotra Rubika 12.01.07, 17:30
      Jestem oburzona zachowaniami, niektórych ludzi w naszym kraju...nie mam pojęcia
      dlaczego tak się zachowują! Ta cała nagonka na Piotra Rubika...to jest coś
      okropnego!!! Jest to wspaniale, zapowiadający się Kompozytor...
      Piotrze...Jesteś wspaniały!
      • Gość: kfg Re: Kaczyński broni Piotra Rubika IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.01.07, 23:24
        > Piotrze...Jesteś wspaniały!

Popełniłaś wielkie faux-pas! Nie pisz "Piotrze", ale zwracja się do niego "Panie
        Piotrze" ! To ogromnie ważne! Polecam lekturę forum Rubika na jego stronie...
        ups... przepraszam: Pana Rubika
    • Gość: Paula Kaczyński broni Piotra Rubika IP: *.prenet.pl 12.01.07, 17:31
      Opinie wydał Bogusław Kaczyński - kompozytor (wspomniane kaczory to Jarosław i
      Lech !!! Kaczyńscy)
      • Gość: kompozytor Re: Kaczyński broni Piotra Rubika IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.01.07, 17:43
        A od kiedy to Boguslaw Kaczynski jest kompozytorem? Jakas szkole muzyczna na
        pewno skonczyl i jest niewatpliwie znawca muzyki klasycznej, ale to nie znaczy,
        ze jest kompozytorem. A jesli jest to podaj mi z laski swojej jakis przyklad
        jego tworczosci. Napisal jakies dzielo?
        • Gość: kostkarubika Re: Kaczyński broni Piotra Rubika IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.01.07, 17:58
          kompozytor to nie ten który cos napisze tylko taki który napisze i jest to
          wykonywane i uwielbiane przez słuchaczy.
          kakafonie każdy może napisać i nazwać utworem muzycznym
    • Gość: kostkarubika Piotr Rubik to polski Motzart genialny kompozytor IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.01.07, 17:56
      prawdopodobieństwo że cos po nim pozostanie w przyszłości jest znacznie większe
      od tego co zostanie po Pendereckim ,Wnuk Nazarowej i paru innych wydumanych
      kompozytorach z towarzystwa wzajemnej adoracji w Krakowie.
      poza tym nikt nie broni coś skomponować tym krakowskim muzykom droga wolna!
      • Gość: cfg Re: Piotr Rubik to polski Motzart genialny kompoz IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.01.07, 23:25
        > prawdopodobieństwo że cos po nim pozostanie w przyszłości jest znacznie większe
        > od tego co zostanie po Pendereckim ,Wnuk Nazarowej

masz całkowitą rację - po Rubiku zostanie smród i złe wrażenie... A te unoszą
        się w powietrzu bardzo długo ;-)
        • Gość: cez Re: Piotr Rubik to polski Motzart genialny kompoz IP: *.onlink.net 13.01.07, 00:18
          dobrze, ze po tobie nawet smrodu nie bedzie bo nawet i smrodu nie jestes
          wart/a.Rubik to artysta genialny. Te wszystkie kontrowersyjne opiunie swiadzcza
          o tym. Tylko o mialkich, nijakich artystach nie mowi sie. Wybitni zawsze
          powoduja dyskusje.
    • rtd5rtd Ten kolo powinien dulet z wisniewskim i doda 12.01.07, 18:15
      Ten kolo powinien dulet z wisniewskim i doda na wokalu.
      nazwa bandu "ich troje dziewic" i sukces gwarantowany , setki tysiecy plyt sprzedanych tysiace ludzi na koncertach i miliony przed tv.
      Gust polaka przecie jest doskonale nam znany.
      • Gość: Romek Re: Ten kolo powinien dulet z wisniewskim i doda IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.01.07, 18:44
        rtd5rtd niezły z ciebie kolo...
        Jesteś najzwyczajniej zakompleksionym ignorantem.
        A do tego jeszcze głuchym.
        Przyjmij to do wiadomości.

Lubie Rubika!

• rtd5rtd ale zato wiem co to kitch. 12.01.07, 19:33
          Plebejski gust to nie ja fakt. Na to jestem gluchy i slepy.
          • Gość: Romek Re: ale zato wiem co to kitch. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.01.07, 01:00
            rtd5rtd nie no jasne ty jesteś gust inteligencki, szkoda że rozum masz
            plebejski.
      • alter50 Re: Ten kolo powinien dulet z wisniewskim i doda 12.01.07, 19:06
        ,,dulet z wisniewskim i doda na wokalu" i kogo ja /i Wy /czytacie,przestańmy
        sie pastwić nad nędzą intelektu,tak sobie niestety myślę,że obecny rząd
        reprezentuje,niestety zdecydowanie większą część naszej Bulandy
    • Gość: BB Re: Kaczyński broni Piotra Rubika IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.01.07, 18:44
      Szanowny Uosiu, Pan Bogusław Kaczyński nie ma nic wspólnego z "Kaczorami" warto
      byłoby uważnie czytać artykuły i nie robić tak raniących porównań :-(
    • Gość: gorc Kaczyński broni Piotra Rubika IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.01.07, 18:47
      Ty zrozumiales ten tekst ?
    • alter50 Kaczyński broni Piotra Rubika 12.01.07, 19:01
      Piotr głowa do góry,w tym kraju zakompleksionych małych ludków,taki atak
      histerii i kontestacji ,świadczy tylko o tym ,żeś wielki................
      • Gość: vrclv Re: Kaczyński broni Piotra Rubika IP: 80.54.202.* 12.01.07, 19:25
        Niedobrze się robi jak czyta sie większość postów. Beznadziejna ortografia (ukłony dla "miszcza-
        magistra- prawnika), wtórny analfabetyzm (czytanie tekstu bez zrozumienia) i pospolite chamstwo. I to
        ma być gremium do dyskusji o kulturze. Trudno się dziwic że u nas "żondzi Ih Troje i Róbik".
    • Gość: P Re: Kaczyński broni Piotra Rubika IP: *.top.net.pl 12.01.07, 19:33
      Uosiu! - Bogusław Kaczyński to nie jest trzeci bliźniak!!!
    • Gość: załamka... Dno i 5 metrów mułu... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.01.07, 19:43
      Bogusław Kaczyński swoje dni chwały przeżył dawno temu, dziś jest pośmiewiskiem
      profesjonalnego środowiska muzycznego jako:
      * promotor 90-letnich "gwiazd" sprzed pół wieku,
      * zapowiadacz telewizyjnych "premier" sprzed ćwierćwiecza ,
      * pretensjonalny organizator i konferansjer "gal" z muzyką wołającą o pomstę do
      nieba (najgorszy chłam "operetkowy" uwłaczający temu gatunkowi muzyki)

Poza tym pan Kaczyński wciąż przeżywa, że niegdyś nie zaproponowano mu
      pokornie dyrektorowania w Teatrze Wielkim... To, że inny teatr muzyczny
      (konkretnie "Romę") przywiódł na skraj bankructwa, o tym p. Kaczyński już nie
      mówi, bo to mało znaczący drobiazg, nieprawdaż??

Pan Kaczyński to kabotyn uwielbiający blichtr, który "podczepi" się do każdego,
      dzięki któremu będzie się mógł wyszczerzyć do kamery i posnuć kolejne
      pretensjonalne wywody :/// A że Rubik = blichtr tłum refletory i tona kiczu -
      to p. Kaczyńskiemu w to graj!! I nieważne, że kompetentni, czynni, zawodowi
      muzycy uważają Rubika za chałturnika i niedouka - był niezłym wiolonczelistą,
      ale miał parcie na szkło, tymczasem na solową karierę instrumentalisty był
      za "cienki"... To poszedl w pop, taki pop w stylu Britney Spears, co by się na
      pewno dobrze i szybko sprzedawał!!!

No i mamy swóch takich, co są godni siebie, dobrana para : Rubik - chciwy
      żarłacz bez talentu za to z dobrym PR, i Kaczyński - sfrustrowany kabotyn
      śniący o potędze.

Szkoda wielka, że w tym wszystkim muzyki nie ma, sztuki nie ma i treści nie
      ma... są tylko błyski fleszy i szelest pieniądzorów.
      • Gość: jola Re: Dno i 5 metrów mułu... IP: *.os1.kn.pl 12.01.07, 19:51
        a Ty kim jesteś skoro tak wiele wiesz na temat p.Kaczyńskiego. Nie otrzymałaś
        jakiegoś stanowiska w tej branży
      • zoni-system Re: Dno i 5 metrów mułu... 12.01.07, 21:23
        Chwała Ci Panie ,że takie monstrum intelektualne jak załamka ,widoczne byc może
        tylko na forum,potwierdza sie moja opinia ,że wtym kraju tylko nieudacznicy
        jakoś tam sobie egzystują,smutne to i zarazem przerażające..........Panie Boże
        czemu krowa Kowalskiego daje 50 litrów mleka a moja tylko 20? Chcesz tez taką
        krowę jak ma Kowalski? pyta Pan Bóg ,nie chcę takiej krowy ,ale chcę ,żeby
        Kowalskiego zdechła....smutne ,miałkie ,prowincjonalne ,takie jak zmyłka
      • tatiana99 Re: Dno i 5 metrów mułu... 12.01.07, 23:20
        Kaczyński się kompromituje!
        "Żaden kompozytor tworzący współcześnie w Polsce nie może nawet marzyć o takiej
        popularności, takiej sprzedaży płyt i liczbie koncertów."
        Mówiąc tak stawia Rubika w jednym rzędzie z ambitnymi twórcami awangardy muzyki
        klasycznej (a słucha ich garstka).
        Ja nie mam nic przeciwko muzyczce dla mas Rubika. Niech sobie będzie. Ale
        - razi mnie, że ludzie (na przykład władze Krakowa), którzy powinni wykazać się
        minimalnych poziomem kultury, jeśli nawet nie muzycznej to ogólnej, uważają go
        za poważnego kompozytora, a jeszcze "wielki autorytet" Kaczyński wciska ludziom
        ciemnotę. To uważam za dno i żenadę, a nie samą muzykę Rubika, która jest jaka
        jest...
    • Gość: goscaa Re: Kaczyński broni Piotra Rubika IP: *.chello.pl 12.01.07, 19:49
      wiecie co, w tej polsce czasem nie wyrabiam i dziwie sie sobie ze tu jeszcze
      siedze, tyle zawisci, ludzie wyluzujcie!!! odrazu latwiej sie zyje. po co to
      komu? czlowiek stworzyl cos dobrego i zaraz po nim jada, po co, dlaczego? bo co
      mi, tobie nie udalo sie? zacznij myslec jakby tu zrobic zeby Tobie bylo lepiej
      a nie jakby tu komus zaszkodzic
      pozdrawiam!
      • Gość: jola Re: Kaczyński broni Piotra Rubika IP: *.os1.kn.pl 12.01.07, 20:02
        nie wiem, czy jesteś kobietą czy mężczyzną, ale pieękny tekst. Zastanówm się po
        co tak walczyć o nic.
    • Gość: Kostka Zakochałam się w muzyce Rubika jeszcze zanim ..... IP: *.itpp.pl 12.01.07, 20:04
      stał się tak popularny jak dziś. To wspaniały kompozytor !!!! Cudowny
      człowiek !!!
      • Gość: mamut Re: Zakochałam się w muzyce Rubika jeszcze zanim IP: *.internetdsl.tpnet.pl 12.01.07, 20:32
        Oj na widok tego "kompozytora" zbiera mnie na mdłości.
        JAK DLA MNIE to on po prostu pisze ckliwe, ładniutkie i patetyczne pioseneczki,
        które dzięki wykształceniu muzycznego aranżuje na orkiestre i gra z przejęciem...
        Poza tym przeczytałem raz ciekawą o nim wypowiedź: "Hiena żerująca na
        publicznych tragediach (śmierć papieża, tragedia w Halembie)" i coś w tym jest
    • Gość: Rycerz Kaczyński broni Piotra Rubika IP: *.internetdsl.tpnet.pl 12.01.07, 20:39
      Uosiu!

Prawidłowo że ci sie podobał. A Bogusław Kaczyński nie ma nic wspólnego z
      naszym prezydentem. Jest o niebo inteligentniejszy i wykształcony! ZAwsze sie
      sugerowałem zdaniem Pana Bogusława i nigdy źle na tym nie wyszedłem :)

no bo kto jest największym krytykiem muzycznym w europie?! ;)
    • Gość: R. Re: Kaczyński broni Piotra Rubika IP: *.internetdsl.tpnet.pl 12.01.07, 20:41
      Ciekawe ile razy jeszcze zobaczę napomnienie uosie że Bogusław to nie Lech i Jarek w trzeciej osobie... Jeśli to była prowokacja, to wyszła sowicie...
    • Gość: Despo Kaczyński broni Piotra Rubika IP: *.crowley.pl 12.01.07, 21:25
      Kaczyński tak, ale Bogusław! Patrząc na zdjęcie na stronie głównej myślałem, że
      to Niezabitowska!
    • Gość: piotrek Kaczyński broni Piotra Rubika IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.01.07, 21:45
      typowo polskie: im lepiej komuś tym gorzej, najlepiej żeby wszyscy mieli coraz
      gorzej
      ps.: niech środowisko krakowskich muzyków trochę popracuje to może za rok
      również ich poproszą
    • Gość: asd wsiadł do autobusu człowiek z mopem na głowie.. IP: *.man.poznan.pl 12.01.07, 21:46
      nikt nie pogratuluje,nikt mu nic nie powie..tylko się w okno gapi,tylko się w
      okno gapi..
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka