immanuela Re: Breeeeeezlyyyyyy! 17.01.07, 18:59 kurczę, aż 4??? A do mnie ani jednego! ;) Odpowiedz Link Zgłoś
immanuela Re: Eeee, same obrazki :) 17.01.07, 19:21 to tym bardziej te gołe bym chciała :D Odpowiedz Link Zgłoś
brezly Ab_extra 17.01.07, 19:47 No, jeszcze raz czapka do ziemi, pogromco Coreli :-) Odpowiedz Link Zgłoś
cordatatilia Re: Ab_extra 18.01.07, 07:57 Boższsz jak oni się kochają.. zaczynam być zazdrosna, tylko w sumie nie wiem o kogo..;) Odpowiedz Link Zgłoś
brezly Re: Ab_extra 18.01.07, 07:59 Czesc, Cordatatilio. Ja bym nazwal raczej "szorstka, meska przyjaznia", ale Ab_extra moglby sie obrazic za Odniesienie:-)) Odpowiedz Link Zgłoś
cordatatilia Re: Ab_extra 18.01.07, 10:07 szorstkość może być czasem całkiem przyjemna, szczególnie w wydaniu gąbki podczas mycia plecków (też)..;) Odpowiedz Link Zgłoś
brezly Re: Ab_extra 18.01.07, 10:10 No tak ale to okreslenie ma konteksty :-) Znaczy to ktos o kims powiedzial i nie sadze zeby Ab_extra chcial sie klocic kto jest kto w tym modelu:-) Odpowiedz Link Zgłoś
ab_extra W tym modelu, to ja mogę być tylko ten trzeci 18.01.07, 10:22 Choćby mnie miał kto przez to nazwać zerem. Cześć, Brezly :) Odpowiedz Link Zgłoś
brezly Re: W tym modelu, to ja mogę być tylko ten trzeci 18.01.07, 10:34 Yyhyhy, czesc :-)) Swojo drogo to czlowiek konceptem rzuca, a pan Bog aforyzmy nosi. Jakby ten od szorstkiej przyjazni wiedzial jak skonczy to by nie rzucal tym jak sie prawdziwego mezcyyzne poznaje (po tym jak konczy, mianowicie). Swojo sciezko to ta profesja obdarzona jest laska szybkiego zapomnienia. Chociaz "Staszka, co chcial sprobowac swoich sil w biznesie" (kuzyn "Janka, co psom buty szyl"?) to tak szybko nie zapomne. Nie daja zapomniec, tez. Odpowiedz Link Zgłoś
cordatatilia Re: W tym modelu, to ja mogę być tylko ten trzeci 18.01.07, 13:45 > laska szybkiego zapomnienia hmmm, Brez ja wiem, że TY nie masz polskiej klawiatury... no ale..;) noł koments..;~) Odpowiedz Link Zgłoś
brezly Re: W tym modelu, to ja mogę być tylko ten trzeci 18.01.07, 13:52 Tiaaa, wiem, ale czemus mnie nie razi, podswiadomosc nie krzyczy. Jakby kto "doopa" napisal :-)) Inna epoka jezykowa jak idzie o te sfere:-)) Kiedy jeszcze sie Te Rzeczy przez "ks" a nie "x" pisalo:-)) Odpowiedz Link Zgłoś
cordatatilia Re: W tym modelu, to ja mogę być tylko ten trzeci 18.01.07, 13:54 mnie może nie tyle poraziło, co po prostu kącik ust mi się podniół..;) może jestem staroświecka, ale wolę przez "ks", miast "x".No chyba że to zagramanicznae słówko i go nie spolszczam, li tyko:) Odpowiedz Link Zgłoś
brezly Re: W tym modelu, to ja mogę być tylko ten trzeci 18.01.07, 14:01 cordatatilia napisała: > mnie może nie tyle poraziło, co po prostu kącik ust mi się podniół..;) :-))) Wystarczy tylko przywolac poetyke Cytanta i od razu skojarzenia leca calymi eskadrami:-) > może jestem staroświecka, ale wolę przez "ks", miast "x".No chyba że to > zagramanicznae słówko i go nie spolszczam, li tyko:) Ja mam pewne podejrzenia, ale to sa tylko niejasne intuicje, ze to nie tylko sie jedno od drugiego pisownia odroznia, ale w ogole moze oznaczac dwie nieco rozne rzeczy. I jak tak dalej pojdzie, to za 50 lat to przez "ks" moze nie miec wiele wspolnego z tym przez "x". Odpowiedz Link Zgłoś
cordatatilia Re: W tym modelu, to ja mogę być tylko ten trzeci 18.01.07, 14:53 brezly napisał: > :-))) Wystarczy tylko przywolac poetyke Cytanta i od razu skojarzenia leca > calymi eskadrami:-) fakt mozna tak bez końca, nie powiem co mi się teraz podniosło:) > Ja mam pewne podejrzenia, ale to sa tylko niejasne intuicje, ze to nie tylko sie > jedno od drugiego pisownia odroznia, ale w ogole moze oznaczac dwie nieco rozne > rzeczy. I jak tak dalej pojdzie, to za 50 lat to przez "ks" moze nie miec wiele > wspolnego z tym przez "x". Toż to naturalna kolej rzeczy. Swojom drogom juz wielki filozof Kali z Tobango mówił: "Polska język, trudna język"..;) Odpowiedz Link Zgłoś
brezly Re: W tym modelu, to ja mogę być tylko ten trzeci 18.01.07, 14:58 cordatatilia napisała: > Toż to naturalna kolej rzeczy. Swojom drogom juz wielki filozof Kali z Tobango > mówił: "Polska język, trudna język"..;) No. Jakby se tak Dzeusa z Hera czy nawet Tadeusza z Telimeno wyobrazic ze "mieli przez "x" " to smiech pusty i zgroza. Rownie dobrze mogli z laserowymi mieczami latac. Innymi slowy moze dojsc do tego, ze "anachronizm" nie bedzie juz oznaczal braku zegarka a jakas, no qrde, perwersje. Odpowiedz Link Zgłoś
cordatatilia Re: W tym modelu, to ja mogę być tylko ten trzeci 18.01.07, 15:05 3m się dzielnie,perwesje ostatnio są Ql, więc mamy szansę..;) to co szoQje bynajmniej ma branie ... Telimenax -chyba nazwę tak kiedyś swoje dziecko,zapocząQję nową świecką tradycję..;) Odpowiedz Link Zgłoś
brezly Re: W tym modelu, to ja mogę być tylko ten trzeci 18.01.07, 15:41 QI? Qx to QI? :-) Odpowiedz Link Zgłoś
cordatatilia Re: W tym modelu, to ja mogę być tylko ten trzeci 19.01.07, 10:36 a łi :) trebię ;) Odpowiedz Link Zgłoś
brezly Re: W tym modelu, to ja mogę być tylko ten trzeci 19.01.07, 10:49 Aha, mam sie czuc poinformowany? Odpowiedz Link Zgłoś
cordatatilia Re: W tym modelu, to ja mogę być tylko ten trzeci 19.01.07, 10:53 sama nie wiem.. szczerze mówiąc nie wiem co miałeś na myśliu przez "Qx"? cze Brez B) Odpowiedz Link Zgłoś
brezly Re: W tym modelu, to ja mogę być tylko ten trzeci 19.01.07, 10:57 Czeeee, eee to taki skrot polskiego wulgaryzmu oznaczajacego "co to jest?" w pseudohiszpanskiej transkrypcji:-))) Odpowiedz Link Zgłoś
brezly Re: W tym modelu, to ja mogę być tylko ten trzeci 19.01.07, 11:01 Znaczy, po ludzku, Coradatatilio: nie wiem co to QI:-))) Odpowiedz Link Zgłoś
cordatatilia Re: W tym modelu, to ja mogę być tylko ten trzeci 19.01.07, 11:14 pomogę więc rozczytać - Q - czytasz jako "ku" l - jak "l" dodajesz jedno do drugiego i wychodzi -Ql -czyt. "kul", albo jeszcze lepiej "kuul" od angielskiego "cool" ;) to sobie pogadaliśmy..;) Cze - ta taka "młodzieżowa", skrócona wersja "cześć", choć Twoja geneza tego słowa bardziej przypadła mi do gustu:) Odpowiedz Link Zgłoś
brezly Re: W tym modelu, to ja mogę być tylko ten trzeci 19.01.07, 11:27 Aaaa.... To tylko moja przyspieszajaca biomineralizacja da sie wytlumaczyc, yhyh:-) Odpowiedz Link Zgłoś
cordatatilia Re: W tym modelu, to ja mogę być tylko ten trzeci 19.01.07, 12:22 hmmm, przyspieszająca biomineralizacja..że niby wapniejesz czy co? dajta pokój, Panie Brez!!!! :DDDDDDDDDD Odpowiedz Link Zgłoś
brezly Re: W tym modelu, to ja mogę być tylko ten trzeci 19.01.07, 12:58 Skladu pierwiastkowego tu nie bede zdradzal, sprawa prywatna:-) Ale wazna jest perspektywa, ehem, geomorfologiczna (petrograficzna?). Odpowiedz Link Zgłoś
cordatatilia coś z całkiem innej beczki.. 19.01.07, 14:46 apropos geomorfologii- miałam taki przedmiot na studiach,typowym pytaniem egzaminacyjnym prof.XY było-"jak leci kropelka" [wody po stoku..;))- dopisek red.], ale jeszcze lepszym przedmiotem było gleboznawstwo, na którym m.in. gotowaliśmy zupę z ziemi..;) Odpowiedz Link Zgłoś
brezly Re: coś z całkiem innej beczki.. 20.01.07, 20:38 Pobieżne wspominki akademikowe (miałem współspaczy geologów) pokazują że bardzo wesolutką terminologię można w tej nauce spotkać:-) Odpowiedz Link Zgłoś
cordatatilia Re: coś z całkiem innej beczki.. 22.01.07, 12:28 taaa, takie amfibole na przykład:) Odpowiedz Link Zgłoś