remislanc 12.03.07, 10:01 A ja znalazłam wczoraj na ulicy 5 gr. Nie musiałem nic kopać.........:))Na policję nie poszedłem - może się upiecze................:))) Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: gregpio Robotnik znalazł 420 000 dolarów IP: *.cust-adsl.tiscali.it 12.03.07, 10:02 U nas to by pewnie go Urząd Skarbowy latami po sądach ciągał. Ew. inne CBA gregpio.blox.pl Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wawiak Re: Robotnik znalazł 420 000 dolarów IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.03.07, 10:48 Trzeba byc idiotą żeby z taką kasą na policję isc...w najlepszym wypadku dostanie 30%mniej niz znalazł...nie lepiej było to po cichu zainwestować....?:) Odpowiedz Link Zgłoś
remislanc Re: Robotnik znalazł 420 000 dolarów 12.03.07, 11:10 Zastanawiam się, czy mój skarb ulokować w jakimś funduszu, może GPW ??????????/ Odpowiedz Link Zgłoś
kszynka Re: Robotnik znalazł 420 000 dolarów 12.03.07, 14:59 remislanc napisał: > Zastanawiam się, czy mój skarb ulokować w jakimś funduszu, może GPW ??????????/ tam jest już wystarczającą ilość spekulantów ;-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jonek Przeczytaj jeszcze raz IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 12.03.07, 11:11 Dostanie 70 % bo 30% to podatek. Po za tym zaniósł na policje paczke przed otwarciem, może bał się, że to cos niebezpiecznego. Ty pewnie uważasz że wszystko co wykopiesz z ziemi to skarb jak z wyspy piratów. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Saloj Re: Robotnik znalazł 420 000 dolarów IP: *.internetdsl.tpnet.pl 12.03.07, 12:57 Zgadzam się, hi hi u nas policja zamęczyłamy przesłuchaniami, skarbówkaza szczuła jakimś podatkiem a sąsiedzi obraziliby się, że nie wydał na imprezę dla całej wsi. Odpowiedz Link Zgłoś
pavliktoja Robotnik znalazł 420 000 dolarów 12.03.07, 12:40 tez bym tak chcial... jednakze moje najcenniejsze znalezisko to chwilowo 20 letni aparat... ale i tak sie ciesze... mam juz kilka w kolekcji :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: uhahany Re: Robotnik znalazł 420 000 dolarów IP: *.207-241-81.adsl-dyn.isp.belgacom.be 12.03.07, 13:22 A moze slusznie zrobil? Zastanowmy sie: kto mogl zakopac ponad 400 tys. dolcow w jakims pojemniku? Kto wogole takie sumy trzyma w gotowce? Podejrzewam, ze nie liczac pojedynczych bogaczy-swirow, sa to zazwyczaj przestepcy. Sadzac po sumie, przestepcy z gornej polki. No to wyobrazcie sobie sytuacje, ze robotnik nic nikomu nie mowi i bierze kase dla siebie. Po jakims czasie przestepca postanawia wrocic po pieniadze. Bum. Pieniedzy nie ma. Kto zabral? Przestepca sprawdza: byly roboty budowlane? Kto je prowadzil? Kto byl operatorem koparki? Bum. Bum. Bum, robotnik umiera na ciezka olowice, sledztwo utyka w miejscu. Teraz, gdy cala sprawa jest naglosniona, ewentualna ”windykacja” pieniedzy bedzie duuuzo trudniejasza. Bo uwaga mediow. Bo uwaga policji. Co Wy o takim scenariuszu sadzicie? Odpowiedz Link Zgłoś
remislanc Re: Robotnik znalazł 420 000 dolarów 12.03.07, 14:22 A może to robotnik dla picu udaje, że znalazł. Wie, że NIKT się nie zglosi ( sam schował) i 70 % kwoty ma ZALEGALIZOWANE! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: prażanin Re: Robotnik znalazł 420 000 dolarów IP: *.171.65.178.crowley.pl 12.03.07, 15:28 Jesli nawet to nie jego, to będzie miał spookój, bo się skarbówka nie będzie dopytywać, skąd ma. Znalazł, z państwem się podzielił i ma spokój :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ahaha wystarczy zapłacic podatek i lewa kasa już IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.03.07, 14:48 w obrocie .bez żadnych pralni i kołomyji Odpowiedz Link Zgłoś
johnny-kalesony Koledzy z yakuzzy ... 12.03.07, 16:16 Koledzy z yakuzzy nie są w ciemię bici. Pozdrawiam Keep Rockin' Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Frajer Robotnik znalazł 420 000 dolarów IP: *.crowley.pl 12.03.07, 16:58 Kiedyś znalazłem na klatce schodowej czek na 1 mln nowych polskich złotych. Oddałem go sąsiadowi, który wynajmował mieszkanie (trafnie odpowiedział na kontrolne pytania o to co dokładnie zgubił). Obiecał flaszkę ale w końcu nie dał. Odpowiedz Link Zgłoś
kozaczek3 Jurto zaczynam przekopywać swój ogródek 12.03.07, 18:11 Do jesieni skończę, 30 arów do głębokości jednego metra. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: urzad_skarbowy Re: Robotnik znalazł 420 000 dolarów IP: *.ztpnet.pl 12.03.07, 18:27 remislanc napisał: > A ja znalazłam wczoraj na ulicy 5 gr. Nie musiałem nic kopać.........:))Na > policję nie poszedłem - może się upiecze................:))) Mamy twoje IP! Juz nam sie nie wywiniesz, ptaszku! Sesesese! ;-> Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Sceptyk Re: Robotnik znalazł 420 000 dolarów IP: *.internetdsl.tpnet.pl 13.03.07, 01:13 > A ja znalazłam wczoraj na ulicy 5 gr. Nie musiałem nic kopać.........:))Na > policję nie poszedłem - może się upiecze................:))) Nie ryzykuj, policja już Cię namierzyła. Należy się 20% podatku odprowadzić. Wynosi to 1 grosz, ale ponieważ podatki zaokrąglamy wgórę do pełnych złotych - wpłać 1 PLN - i za resztę urządź jakąś imprezę. Sceptyk Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Staruszek Uczciwy Japoniec IP: *.dsl.bell.ca 13.03.07, 04:08 Przeczytalem wszystkie watki do tej pory wpisane i jedno rzuca sie w oczy , ze o uczciwosci to rodacy pojecia raczej juz miec nie beda mieli zadnego . Smutne to i prawdziwe ...........daleko nam do Japonii z tym spoleczenstwem !!! Odpowiedz Link Zgłoś