Dodaj do ulubionych

Robotnik znalazł 420 000 dolarów

12.03.07, 10:01
A ja znalazłam wczoraj na ulicy 5 gr. Nie musiałem nic kopać.........:))Na
policję nie poszedłem - może się upiecze................:)))
Obserwuj wątek
    • Gość: gregpio Robotnik znalazł 420 000 dolarów IP: *.cust-adsl.tiscali.it 12.03.07, 10:02
      U nas to by pewnie go Urząd Skarbowy latami po sądach ciągał. Ew. inne CBA
      gregpio.blox.pl
      • Gość: wawiak Re: Robotnik znalazł 420 000 dolarów IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.03.07, 10:48
        Trzeba byc idiotą żeby z taką kasą na policję isc...w najlepszym wypadku
        dostanie 30%mniej niz znalazł...nie lepiej było to po cichu
        zainwestować....?:)
        • remislanc Re: Robotnik znalazł 420 000 dolarów 12.03.07, 11:10
          Zastanawiam się, czy mój skarb ulokować w jakimś funduszu, może GPW ??????????/
          • kszynka Re: Robotnik znalazł 420 000 dolarów 12.03.07, 14:59
            remislanc napisał:

> Zastanawiam się, czy mój skarb ulokować w jakimś funduszu, może GPW ??????????/
            tam jest już wystarczającą ilość spekulantów
            ;-)
        • Gość: Jonek Przeczytaj jeszcze raz IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 12.03.07, 11:11
          Dostanie 70 % bo 30% to podatek. Po za tym zaniósł na policje paczke przed
          otwarciem, może bał się, że to cos niebezpiecznego. Ty pewnie uważasz że
          wszystko co wykopiesz z ziemi to skarb jak z wyspy piratów.
        • sfw Polak 12.03.07, 12:34
          z krwi i kości
      • Gość: Saloj Re: Robotnik znalazł 420 000 dolarów IP: *.internetdsl.tpnet.pl 12.03.07, 12:57
        Zgadzam się, hi hi u nas policja zamęczyłamy przesłuchaniami, skarbówkaza
        szczuła jakimś podatkiem a sąsiedzi obraziliby się, że nie wydał na imprezę dla
        całej wsi.
    • pavliktoja Robotnik znalazł 420 000 dolarów 12.03.07, 12:40
      tez bym tak chcial...
      jednakze moje najcenniejsze znalezisko to chwilowo 20 letni aparat...
      ale i tak sie ciesze...
      mam juz kilka w kolekcji :)
    • Gość: uhahany Re: Robotnik znalazł 420 000 dolarów IP: *.207-241-81.adsl-dyn.isp.belgacom.be 12.03.07, 13:22
      A moze slusznie zrobil?
      Zastanowmy sie: kto mogl zakopac ponad 400 tys. dolcow w jakims pojemniku? Kto
      wogole takie sumy trzyma w gotowce? Podejrzewam, ze nie liczac pojedynczych
      bogaczy-swirow, sa to zazwyczaj przestepcy. Sadzac po sumie, przestepcy z
      gornej polki.
      No to wyobrazcie sobie sytuacje, ze robotnik nic nikomu nie mowi i bierze kase
      dla siebie. Po jakims czasie przestepca postanawia wrocic po pieniadze. Bum.
      Pieniedzy nie ma. Kto zabral? Przestepca sprawdza: byly roboty budowlane? Kto
      je prowadzil? Kto byl operatorem koparki? Bum. Bum. Bum, robotnik umiera na
      ciezka olowice, sledztwo utyka w miejscu.
      Teraz, gdy cala sprawa jest naglosniona, ewentualna ”windykacja” pieniedzy
      bedzie duuuzo trudniejasza. Bo uwaga mediow. Bo uwaga policji.

Co Wy o takim scenariuszu sadzicie?

• remislanc Re: Robotnik znalazł 420 000 dolarów 12.03.07, 14:22
        A może to robotnik dla picu udaje, że znalazł. Wie, że NIKT się nie zglosi (
        sam schował) i 70 % kwoty ma ZALEGALIZOWANE!

• Gość: prażanin Re: Robotnik znalazł 420 000 dolarów IP: *.171.65.178.crowley.pl 12.03.07, 15:28
          Jesli nawet to nie jego, to będzie miał spookój, bo się skarbówka nie będzie
          dopytywać, skąd ma. Znalazł, z państwem się podzielił i ma spokój :)
    • Gość: ahaha wystarczy zapłacic podatek i lewa kasa już IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.03.07, 14:48
      w obrocie .bez żadnych pralni i kołomyji
      • johnny-kalesony Koledzy z yakuzzy ... 12.03.07, 16:16
        Koledzy z yakuzzy nie są w ciemię bici.

Pozdrawiam
        Keep Rockin'
    • Gość: Frajer Robotnik znalazł 420 000 dolarów IP: *.crowley.pl 12.03.07, 16:58
      Kiedyś znalazłem na klatce schodowej czek na 1 mln nowych polskich złotych.
      Oddałem go sąsiadowi, który wynajmował mieszkanie (trafnie odpowiedział na
      kontrolne pytania o to co dokładnie zgubił). Obiecał flaszkę ale w końcu nie
      dał.
    • kozaczek3 Jurto zaczynam przekopywać swój ogródek 12.03.07, 18:11
      Do jesieni skończę, 30 arów do głębokości jednego metra.
    • Gość: urzad_skarbowy Re: Robotnik znalazł 420 000 dolarów IP: *.ztpnet.pl 12.03.07, 18:27
      remislanc napisał:

> A ja znalazłam wczoraj na ulicy 5 gr. Nie musiałem nic kopać.........:))Na
      > policję nie poszedłem - może się upiecze................:)))

Mamy twoje IP! Juz nam sie nie wywiniesz, ptaszku! Sesesese! ;->
    • Gość: Sceptyk Re: Robotnik znalazł 420 000 dolarów IP: *.internetdsl.tpnet.pl 13.03.07, 01:13
      > A ja znalazłam wczoraj na ulicy 5 gr. Nie musiałem nic kopać.........:))Na
      > policję nie poszedłem - może się upiecze................:)))

Nie ryzykuj, policja już Cię namierzyła.
      Należy się 20% podatku odprowadzić. Wynosi to 1 grosz, ale ponieważ podatki
      zaokrąglamy wgórę do pełnych złotych - wpłać 1 PLN - i za resztę urządź jakąś
      imprezę.

Sceptyk
      • Gość: Staruszek Uczciwy Japoniec IP: *.dsl.bell.ca 13.03.07, 04:08
        Przeczytalem wszystkie watki do tej pory wpisane i jedno rzuca sie w oczy , ze
        o uczciwosci to rodacy pojecia raczej juz miec nie beda mieli zadnego .
        Smutne to i prawdziwe ...........daleko nam do Japonii z tym spoleczenstwem !!!

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka