gumista Re: Yahoo 27.05.03, 15:06 Czy tam są Twoje prace? Ja mam coś problemy z Jachuu - może wyślesz mi normalną pocztą? Odpowiedz Link Zgłoś
zby001 Re: Yahoo 27.05.03, 16:03 czy te to otworki? Jakies takie, powiedzialbym, ciut nieostre :) Ale ja sie pewnie malo na tym znam. Jedno mi sie podobalo, ta niebieska guma, pracownia grafiki. Kolor mi sie spodobal, taki mocno chemiczny. Odpowiedz Link Zgłoś
ajon1 Re: Yahoo - prace 30.05.03, 09:57 Przepraszam Łukaszu Prosiłem o wstawienie prac na Yahoo i nie skomentowałem ich (Ty też nie komentowałeś moich zdjęć !) Spieszę więc z wnioskami z oglądania. Będę pisał głównie o technice bo na sztuce nie bardzo sie znam. Wybrałeś świadomie technikę jedno- dwu warstwową więc ją rozwijaj ! Widać że poszukujesz odpowiednich motywów i efektów aby uzyskać dobre obrazy. Technicznie Twoje prace są nierówne widać więc, że technikę starasz się doskonalić. Piszesz że technika Cię nie interesuje ale musisz ją dobrze opanować żeby móc swobodnie tworzyć. „Wrzask” ma w sobie coś przejmującego, „siła woli” też coś przekazuje, dobra też jest „pracownia”. O pozostałych trudno mi coś pisać na podstawie skanów. Przy serii budynków piszesz o manipulacji, ale trudno dostrzec czego dotyczyła, przydał by się opis. Zrobiłeś kilka prac i myślę że będziesz wiedział więcej czego można się spodziewać po technice. Bardzo podobają mi się twoje cz-b grzybki (czernidłaki ?) Świetne ujęcie. Zaczynasz nieźle, jeśli jeszcze trochę dopracujesz technikę to twój przekaz artystyczny będzie mocniejszy. pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
gumista Re: Yahoo - prace 30.05.03, 10:00 Ależ pieknie ajonie napisałeś - zgadzam się. Odpowiedz Link Zgłoś
fotto Re: Yahoo 31.05.03, 15:29 Ja również zapraszam na yahoo! Robie gumy od niedawna, więc postanowiłem umieścić tam tylko jedną:).Myślę, że w najblizszym czasie znajdzie się tam więcej. fotto Odpowiedz Link Zgłoś
gumista Re: Yahoo 01.06.03, 17:17 Równiez i ja założyłem tam swój album jednak jeszcze jest pusty - niebawem postaram się powrzucać co nieco. miłego. Odpowiedz Link Zgłoś
ajon1 Re: Yahoo 04.06.03, 13:30 Piękne i naprawde świetne prace. Szczególnie bagno bardzo wciągające. Bardzo dobre wyczucie techniki ! Podziwiam i serdecznie gratuluję. ajon Odpowiedz Link Zgłoś
fotto Re: Yahoo 04.06.03, 13:43 No nareszcie Jacku wrzuciłeś już swoje fotki na yahoo, bardzo mnie to cieszy!!! Fajnie, że przybywa tam coraz więcej gum:) Szczere i serdeczne gratulacje. Aha, jak bedziesz miał już ten papier to napisz, to Ci go przekleję:) Pozdrawiam fotto Odpowiedz Link Zgłoś
k_jacek Re: Yahoo 05.06.03, 12:00 Bardzo dziekuje za mile slowa. Teraz kilka slow prawdy: - skany do negatywow byly robione na zwyklym skanerze ze ZDJEC nie z negatywow - negatywy, po obrobce w darmowym GIMPie, drukowalem ma foli na drukarce laserowej (i to widac na gumach) Widzialem ostatnio negatywy fotto, ktore zrobil dtpgreg - sa super. - papier nie byl przeklejany (nie mam obecnie mozliwosci, zeby to robic) Zrobilem do tej pory ze 30 gum, w wiekszosci to raczej nieudane testy i eksperymenty. Nikt nie uczyl mnie tej techniki, wszystkiego ucze sie sam (wiedze teoretyczna czerpie glownie z sieci). Nie mam tez za duzo wolnego czasu na lepienie gum. Robie to, bo to lubie. To niezly relaks po ciezkiej pracy. Hobby. Poniewaz jestem cierpliwy i ucze sie na bledach, podejrzewam, ze za jakis czas zrobie rzeczywiscie udane gumy, z ktorych bede w pelni zadowolony. Teraz uznaje, ze czas eksperymentow ze slabymi negatywami powinnienem skrocic do minimum (tu uklony w strone dtpgreg'a - pewnie wkrotce sie zglosze). BTW skany z gum rzeczywiscie nie oddaja rzeczywistosci, przekonalem sie o tym ogladajac skany wlasnych gum, skany gum fotto i zby. skanowanie zmienia wiele parametrow obrazu, czasami go poprawia, w wiekszosci przypadkow psuje. Pozdrawiam Jacek Odpowiedz Link Zgłoś
dtpgreg1 Re: Yahoo 06.06.03, 08:06 Zapraszam serdecznie, a poniewaz nie zawsze mozna mnie zastac najlepiej wczesniej zadzwonic. pozdrawiam greg Odpowiedz Link Zgłoś