Dodaj do ulubionych

Wlasnie sie dowiedzialam

21.05.07, 21:31
w wyniku przegladu gwarancyjnego, że mam trzy nerki. W tym jedna podwojna.
Czyli: chodze z czesciami zamiennymi wlasnej produkcji?
PS.
Zazadalam sprawdzenia, czy aby nie mam dubletow pojedynczych organow. takich
jak np. watroba i serce. Nie mam.
Obserwuj wątek
    • mateuszwierzbicki Re: Wlasnie sie dowiedzialam 21.05.07, 21:38
      no to niech Pani natychmiast tą trzecią sprzeda bez uszczerbku na zdrowiu :)
      • millefiori Re: Wlasnie sie dowiedzialam 21.05.07, 21:45
        Na razie wyslano mnie na tomografie, ktora ma rozstrzygnac sprawe liczby...
        • mateuszwierzbicki Re: Wlasnie sie dowiedzialam 21.05.07, 21:48
          gdy tomograf potwierdzi, znana będzie przyczyna latania Pani po kontynencie jak
          kot z pęcherzem :)
          • immanuela Re: Wlasnie sie dowiedzialam 22.05.07, 00:07
            Mateuszu :D:D:D
          • olo53 Re: Wlasnie sie dowiedzialam 22.05.07, 00:09
            Fiori serce ma takie,ze moze rozdawac dowolnie wszystkim potrzebujacym:)
    • brezly Re: Wlasnie sie dowiedzialam 22.05.07, 08:00
      > w wyniku przegladu gwarancyjnego, że mam trzy nerki. W tym jedna podwojna.

Czyli razem cztery?
      • millefiori Re: Wlasnie sie dowiedzialam 22.05.07, 13:04
        Pod wrazeniem bylam duzym. Jedna normalna, druga podwojna lub - opcja do
        wykluczenia, cos sporego do towarzystwa na niej wyroslo. |Jutro przepuszcza
        mnie przez maszyne i sie dowiem. W razie czego dam sie pociąc.
        • brezly Re: Wlasnie sie dowiedzialam 22.05.07, 13:21
          Hmmm. Te pdowojna to na ogol dosc latwo rozpoznaja, wiec opcje nozownicza bym
          wykluczyl. Chodzi pani z czescmi zamiennemi, koncu przezslosc nasza nas czegos
          nauczyla, ze na zapas trza brac, no nie.
        • mateuszwierzbicki Re: Wlasnie sie dowiedzialam 22.05.07, 13:22
          oj Pani Fiorko, to ja przepraszam za głupie żarty, wziąłem Pani informacje
          dosłownie z tą nerką. No to czekamy na informacje i kciuki trzymamy Pani Fiorko.
          • millefiori Re: Wlasnie sie dowiedzialam 22.05.07, 13:28
            Eno, panie Mateuszu:), obie opcje mam wpisane w diagnozie wstepnej, ale lekarz
            sie zastrzegl, ze na USG w trojwymiarze i z obrotem tego nie da rady obejrzec.
            Czesc zamienna bylaby calkiem ok, prawda?;))
            • around_the_sun Re: Wlasnie sie dowiedzialam 22.05.07, 14:18
              Pani Fiurko, życzę żeby ten nadmiar okazał się częścią zamienną i czymie kciuki.
              • millefiori Re: Wlasnie sie dowiedzialam 22.05.07, 15:06
                Bardzo dziekuje, pani Sloneczna, tez mialabym frajde z podwojnej, wprawdzie
                jednostronnie, ale zawsze, porcji cynaderek;))) Co juz za dobe bedzie wiadomo i
                dam znac:)
                • millefiori Dzieki, dzieki, dzieki, 24.05.07, 08:23
                  za zainteresowanie, zatroszczenie, zaopiekowanie i wsparcie:)
                  Wiec: jest dobrze. Inkryminowany organ jest zdrowy, pojedynczy, jeno z duzym
                  zapasem jednostronnie rozrosniety, (co mu i mnie tez w niczym nie przeszkadza)
                  i dlatego nie miescil sie w przyjetej normie kanonicznego obrazka.

Przy okazji obejrzalam ogromna ilosc zdjec wlasnych w przekroju pionowym (?)-
                  jesli patrzec horyzontalnie. Pozwole sobie stwierdzic,, ze wygladaja
                  inspirujaco, tzn: skojarzenia mam idace na wprost - roznych bukietow ulozonych
                  w misach, wokol elementu centralnego ikebany - swiecacego bialo przekroju
                  kregu. Jak dopadne pedzli, to namaluje i przedstawie do wgladu.
                  • brezly Re: Dzieki, dzieki, dzieki, 24.05.07, 08:31
                    Zamiast "ikebana" to przeczytalem "kebab". Ale to moze u mnie tak :-)
                    • millefiori Re: Dzieki, dzieki, dzieki, 24.05.07, 08:33
                      Wie pan, podobno kreacja dziela estetycznego zalezy od widza:)
                      Ale tez nie bez kozery upychano martwe natury gdzie sie dalo...
                      • brezly Re: Dzieki, dzieki, dzieki, 24.05.07, 08:37
                        Mnie sie bardzo podobaja te geby wladcow z roslin zrobione. kajzer jakis tam
                        jako bog, nie pomne jak sie zwal.
                        A widze ze sie pani Sybilla Merian spodobala? Fajna postac, nie?
                        • millefiori Re: Dzieki, dzieki, dzieki, 24.05.07, 08:41
                          Arcimboldo. Moj ulubiony Bibliotekarz, wyjatkowo nie owowcowo-warzywny;)
                          en.wikipedia.org/wiki/Giuseppe_Arcimboldo
                          Teraz przepraszam, musze znikac, bo grozi mi mord rytualny jesli nie skoncze
                          pisania w terminie!
                        • immanuela Re: Dzieki, dzieki, dzieki, 24.05.07, 08:42
                          Pani Fiorku kochana, tasz ja dopiero teraz doczytałam o co szło. Pozdrawiam
                          Panią serdecznie!!!
                          • brezly Re: Dzieki, dzieki, dzieki, 24.05.07, 08:45
                            Immanuela poranna, wszelki duch!

Aha to tak:
                            en.wikipedia.org/wiki/Image:Arcimboldovertemnus.jpeg
                            1. Trzeba sprawdzic czy na tym nie ma szpinaku
                            2. Dostalem glupwaki bo zaczalem sobie wyobrazac wspoleczesnych wladcow tak
                            sportretowanych. Od Berlusconiego po Leppera (buraki z kartoflami, jako
                            dominujacy, ewentualnie owoce ale sztuczne).

Moze ja pojde porpawiac te wspolrzedne lepiej.
                            • immanuela Re: Dzieki, dzieki, dzieki, 24.05.07, 08:50
                              no sama jestem w szoku, że tu jestem tak rano, Brezu :-)
                              Lepper to rzeczywiście cały w burakach, nic tu dodać, nic ująć.
                              Natomiast w zwiewnej spódniczce z szpinaku, bym widziała... hmmm... Condoleezę Rice?
                              • brezly Re: Dzieki, dzieki, dzieki, 24.05.07, 08:55
                                A co sie stalo, Immciu ze tak rano? Nagly, niespodziewany koniec roboty?:-))
                                Ech.. (znasz to semickie pieciokrotne stopniowanie przymiotnikow? :-))

Condi to raczej z bawelny, kukurydzy, manioku i slodkich czerownych ziemniakow:-9
                                A Kaczki raczej platkow owsianych.
                                • immanuela Re: Dzieki, dzieki, dzieki, 24.05.07, 09:09
                                  1. Bo wiiisz, młodzież tera na wycieczki jeździ, i podział się nieco zmielił,
                                  ale zaraz muszę iść.
                                  2. nie
                                  3. nie, nie, nie. Obstaję przy (samym) szpinaku. Taka przepaska wokół bioder,
                                  wizualizujesz?
                                  4. ujdzie w tłumie

addenda: e-lista żem Ci wysłała, mam nadzieję, że go nie skradli celem
                                  przywłaszczenie sobie znaczka. A tak swojom drogom, to czy słyszałeś jaka była
                                  propozycja polskiej nazwy maila?
                                  • brezly Re: Dzieki, dzieki, dzieki, 24.05.07, 09:12
                                    Aha, semickie stopniowanie przymiotnikow

1. Piekna kobieta
                                    2. Bardzo piekna kobieta
                                    3. Najpiekniejsza kobieta
                                    4. Uuuszzz'!!
                                    5. Ech, marzyciel z ciebie, Moryc

Dostalem dostalem, nawet da razy. Postaram sie dzis wieczorem przeczytac i napisac.
                  • around_the_sun Re: Dzieki, dzieki, dzieki, 24.05.07, 10:24
                    Oj jak sie ciesze Pani Fiurko, jak sie ciesze :)
                    A i żywom nature spostretowanom chętnie obejrze.
                    Artystyczna dusza jak widac wszędzie inspiracje znajdzie,
                    nawet w podrobach :)))
                    • jan.kran Re: Dzieki, dzieki, dzieki, 24.05.07, 13:43
                      Maljl po polsku to listel , nespa ?

A co do Pani Fiori to ciesze ze zdrowie i dopisuje:)
                      K.
                      • immanuela Re: Dzieki, dzieki, dzieki, 24.05.07, 13:52
                        ototo, Pani Kranowa. I właściwie dlaczego nie piszemy do siebie listeli, tylko
                        jakieś głupie maile?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka