Dodaj do ulubionych

osłupiałam!!!

08.09.05, 19:33
podczas studiowania treści osłupiałam.kim do licha jest ta venus która zna
się na wszystkim?to zadziwiające zjawisko!!!!!
Obserwuj wątek
    • venus22 Re: osłupiałam!!! 08.09.05, 21:00
      czesc Casandra, dawno cie tu nie bylo :)
      znowu atakuje PMS?

Venus

• farenhajt1 Re: osłupiałam!!! 09.09.05, 06:43
        nie wiem kim jest cassandra,pierwszy raz weszłam z ciekawości na to forum
        (jestem lekarzem specjalista neurologii i cierpię od dziecinstwa na migrenę)
        zalecam więcej rezerwy i pokory,życzę wszystkiego dobrego
        • venus22 Re: osłupiałam!!! 09.09.05, 07:22
          >>>nie wiem kim jest cassandra<<

hehe, ale wiedzialas jak sie poprawnie pisze jej imie, to ciekawe..

Venus
          • n_nadia Re: osłupiałam!!! 09.09.05, 07:52
            Venus, daj spokoj, ta mitomanka naprawde potrzebuje porzadnego specjalisty i to nie tylko z dziedziny neurologii. Nie warto znowu zaczynac rozmowy, bo to i tak do niczego nie prowadzic.

Pozdrawiam
            nadia
            • venus22 Re: osłupiałam!!! 09.09.05, 08:25
              a bo mnie rozbawila :)
              ale masz racje..

Venus
              • kajteczek Re: osłupiałam!!! 09.09.05, 09:01
                N_nadia ma rację! Nie daj się prowokować wichrzycielowi!
                Zawsze znajdzie się ktoś, kogo podnieca niszczenie i kto lubi siać zamęt. Jest
                to wkurzające, bo Venus jest bardzo pomocna, ma dużą wiedzę, z której tyle osób
                może korzystać, a do tego z sumiennością odpowiada na każde pytania.
                I komu to przeszkadza???
                • farenhajt1 Re: osłupiałam!!! 09.09.05, 12:16
                  no nie!!!z tego że wiem jak się pisze cassandra wynika jedynie że jestem jako
                  tako wykształcona (pewnie nie wiesz kim była ww.ubolewam szczerze).naprawdę
                  jestem tym za kogo się podaję i jedyne co mnie dziwi (jako lekarza) to fakt, że
                  takie osoby, które gdzieś coś przeczytały udzielają pseudo porad medycznych,
                  które mogą zaszkodzić
    • n_nadia Re: osłupiałam!!! 09.09.05, 15:09
      wiesz, farenhajt (cassandro, czy jak ci tam jeszcze), nudna oraz monotematyczna jestes. jak ci nie pasuja wypowiedzi Venus, to ich nie czytaj. a tak swoja droga, to nie zauwazylam, zebys w jakimkolwiek watku wniosla cos konstruktywnego. ciagle tylko to samo - nuda, przeplatajaca sie z mitomania.

• farenhajt1 Re: osłupiałam!!! 09.09.05, 16:50
        wiesz co dziewcze żal mi cię,wy tu macie jakąś obsesję tej kasandry i kult
        venus,naprawdę wisi mi to,weszłam tu wczoraj przypadkiem,podczas nocnego dyżuru
        w klinice(neurologii zresztą),stosujcie się dalej do porad swojego guru a i tak
        w końcu traficie do prywatnego gabinetu mojego lub kolegi i przysporzycie nam
        kasy.do zobaczenia więc!!
        • pocahontas3 Re: osłupiałam!!! 09.09.05, 17:11
          żałosne to było!
        • n_nadia Re: osłupiałam!!! 09.09.05, 18:17
          och jej, och jej, niech Pani neurolog sie tak nie unosi, bo cisnienie Pani skoczy, a to moze zle wplynac na Pania i pacjentow leczonych w Pani klinice neurologii.

• kajteczek Re: osłupiałam!!! 09.09.05, 20:41
          No i wreszcie p. doktor się odkryła - chodzi przecież tylko o kasę! I tak
          zapewne traktuje i będzie zawsze traktować swoich pacjentów - "dostarczyciele
          kasy" - oto czym jesteśmy dla lekarzy!
          Niech znajdzie sobie inne forum!
          • venus22 Re: osłupiałam!!! 09.09.05, 20:49
            >>weszłam tu wczoraj przypadkiem,podczas nocnego dyżuru w klinice(neurologii
            zresztą),<<

a nie pomylilas sie przypadkiem - nie bylas pacjentka na ostrym dyzurze
            psychiatrycznym ??

huu hihihi
            :D

alez ta Cassandra jest zabawna :)

Venus
            • n_nadia Re: osłupiałam!!! 09.09.05, 21:43
              ale sie dalysmy wciagnac w "rozmowe" hihih

Pani neurolog, a Pani zamiast w nocy czuwac nad pacjentami, to w internetach klika? ojj nieladnie, nieladnie!!!
              • farenhajt1 Re: osłupiałam!!! 10.09.05, 07:15
                no to kończę mój 48 godz.dyżur,następny w czwartek,może zajrzę co słychać w tym
                kółku różańcowym (moi koledzy z dyżurki stali się fanami venus).dziś tylko 2
                godz.gabineciku,wpadnie trochę kaski,może ktoś z was zajrzy jak nie poskutkują
                porady?
                a u venus jako konsylium stwierdziliśmy:
                -paranoję z manią prześladowczą
                -kpmpleks niższości(brak spełnienia się na realu i słaba pozycja skutkuje
                promowaniem się w wirtualnej rzeczywistośći za pomocą cytowania ulotek leków i
                podręczników)
                pa
                • venus22 Re: osłupiałam!!! 10.09.05, 08:39
                  >> no to kończę mój 48 godz.dyżur<<

hehehe, a co, pora na kubraczek z dlugimi rekawkami? :D

>>paranoję z manią prześladowczą<<

-tak masz racje ciagle mi sie wydaje ze Myszka Miki chce mnie porwac :(

>>kpmpleks niższości<<

-rzeczywiscie, jestem karzelkiem mam tylko 95 i 1/2 cm wzrostu, :( moze to
                  dlatego ???

>>słaba pozycja <<

-istotnie poruszam sie przy pomocy chodzika .. od dziecka mialam slabe
                  nozki.. :((

czekamy na dalsze opinie pani doktor ..

Venus
                  • donjuan Re: osłupiałam!!! Do farenhajt1 10.09.05, 12:13
                    A w jakiej klinice pani doktor przyjmuje ? I co pani sadzi na temat
                    przydatnosci atenololu w leczeniu migren ? Od kilkunastu dni przyjmuje ten
                    lek w dawce 25 mg dziennie przed snem i stwierdzilem ze jest bardziej skuteczny
                    niz propranolol , ktory stosowalem doraznie , w razie potrzeby . Atenolol obniza
                    u mnie cinienie krwi , moze niekiedy nawet zbyt mocno bo do poziomu 110/70 ,
                    spowalnia bicie serca i likwiduje koszmary senne i stany lekowe .
                    Pozwole sobie rowniez na wyrazenie swojej opinii opartej takze na autorytecie
                    roznych ksiazek , ze migreny moga przybierac bardzo rozne formy i laczyc sie z
                    dolegliwosciami nerwicowymi i depresyjnymi .Osobiscie bardzo sie ucieszylem gdy
                    przed kilku laty znalazlem to forum i cenie sobie wypowiedzi osob ,ktore same
                    maja dolegliwosci migrenowe . A najwazniejszy chyba w tym wszystkim jest czynnik
                    psychiczny , to poczucie wspolnoty i wsparcia jakiego uczestnik forum doznaje ze
                    strony innych siostr i braci w cierpieniu . Dlatego kasliwe czy tendencyjne
                    ataki ze strony profesjonalisty na Venus uwazam tutaj za wielce niestosowne.
                    Medycyna jest wprawdzie nauka ale w wielu aspektach wystepuja w niej elementy
                    sztuki . Swiadcza o tym chorzy udajacy sie po porady do roznego rodzaju
                    uzdrowicieli , kregarzy i innych niespecjalistow . Sam doswiadczylem na sobie
                    uzdrawiajacego wplywu hipnozy na migrenowy bol glowy i wierze w decydujacy wplyw
                    czynnikow psychicznych , zwlaszcza w dziecinstwie i wieku dojrzewania na
                    przebieg tej choroby . Totez proponuje uciszyc te wielce zawstydzajace spory i
                    ataki . Osobiscie bardzo chetnie czytam wypowiedzi Venus i bardzo je sobie cenie .
                • botazka Re: osłupiałam!!! 10.09.05, 11:53
                  Szanowna P. "doktor" Pani za nasze -podatników pieniądze korzysta na dyżurze z
                  internetu,może zainteresujemy tym którąś z komercyjnych stacji telewizyjnych
                  np:" Uwaga "dotrze do do wspaniałych lekarzy buszujących na dyżurach po forach?
                  Ostatnio jest na tapecie Uwagi ministerstwo infrastruktury gdzie "lala-laleczna
                  za nasze podatników pieniądze okupuje internet.Pozrowienia!
                • spat2 Re: osłupiałam!!! 11.09.05, 21:46
                  Dziendobry panu badz pani! Najwyrazniej robisz sobie zarty i nie jestes tym, za
                  kogo sie podajesz. Piszesz zlosliwie, a twoje wypowiedzi sa niejasne i
                  niekonstruktywne, sa zarazem prymitywne i ubogie, zupelnie niepasujace do
                  czlowieka z wyzszym wyksztalceniem, a tym bardziej do "lekarza". Pokusze sie o
                  mala analize pani\pana osoby. Jesli nie jestes osoba za ktora sie podajesz, to
                  najprawdopodobniej nie ma pan\pani skonczonych studiow. Co za tym idzie, to nie
                  jestes osoba dojrzala, a wiec wiedza, ktora dysponujesz jest mala. Zapewne
                  czesto spedzasz wolny czas przy komputerze poniewaz jestes malo
                  atrakcyjna\atrakcyjny i w ten sposob probujesz sie jakos odgrysc. To nawet
                  zrozumiale. Natomiast gorsza jest sytuacja jezeli jest pan\pani osoba za ktora
                  sie tu podaje. Oznacza to bowiem, ze jest pan\pani swiadoma tego co pisze i
                  pisze zapewne szczerze. W tym przypadku nalezy sie zastanowic jakim cudem zostal
                  (a) pan\pani lekarzem i co kieruje tak pustymi i bezpodstawnymi wypowiedziami.
                  Uwazam, iz w zyciu osobistym jest pan\pani osoba malo lubiana i odrzucana przez
                  grono przyjaciol(a jesli ma pan\pani przyjaciol,to zapewne malo wiarygodnych).
                  Idzie za tym fakt, iz nie ma pani komu sie zwierzyc, co powoduje nagromadzanie
                  sie zlosci i wyjawianie jej w pracy, badz w domu, gdzie sytuacja zapewne tez
                  wyglada mizernie. Stawiam ze jest pan\pani samotny(a) badz ma partnera z ktorym
                  bardzo malo sie rozumie. Odbija sie to w pana\pani zyciu seksualnym, ktore
                  zapewne w ogole sie nie uklada. Mozna by tak dlugo wymieniac,ale pytanie po co.
                  Jednym slowem jest pan\pani osoba zalosna i godna pogardy. Nie ma pan\pani
                  ulozonego zycia, a co gorsze raczej juz pan\pani nie zmadrzeje i nie
                  wydorosleje. Osobiscie nie chodze do lekarzy prywatnych i moich pieniedzy
                  pan\pani nie dostanie(przykro mi). Co do problemu migreny, to jest on tak
                  obszerny, rozbudowany i skomplikowany, ze nie zmiesci sie w glowie zadnego
                  czlowieka. Roznych przypadkow i reakcji ludzi chorujacych na migrene jest
                  ogromnie duzo. Ludzie szukaja "towarzyszy w bolu" i szukaja porady wszedzie.
                  Tym samy uwazam, ze zdanie kazdej osoby na tym forum, ktora pisze szczerze o
                  tej chorobie,jest niezbedne!!! Czemu nie ma uniwersalnego lekarstwa na migrene
                  Wielce Prozna Pani Doktor?!!! Najpierw prosze naprawic swoje zycie i "ego",
                  pozniej pomyslec, moze wtedy uda sie pani(badz cholernemu panu) podjac chodz
                  troszke problem migreny(a watpie). Czekam na odpowedz potwierdzajaca moje
                  slowa, zegnam! Nie jestem specjalista, nie jestem lekarzem, jestem
                  czlowiekiem...
                  • venus22 Re: osłupiałam!!! 11.09.05, 21:54
                    No prosze, nic dodac nic ujac :)

Nie przejmujcie cie Cassandra/Fahrenhajtem, na poczatku mnie tez czasem
                    denerwowala, teraz widze ze niepotrzebnie, ze z tego trzeba sie smiac.. :)

Przeciez takiej osoby nie da sie traktowac powaznie :D

A wam dziekuje za wsparcie i slowa prawdy :)

Venus

• kajteczek Re: osłupiałam!!! 12.09.05, 11:26
                    Brawo!
                    Te same odczucia miałam czytając durne i zjadliwe wypowiedzi p. Doktor
                    Analiza psychologiczna tej płytkiej istoty jest super!

Pozdrowienia
        • ena28 Re: osłupiałam!!! 12.09.05, 17:50
          miałam coś napisać co do tego "przysparzania kasy"bo szlag mnie trafia na takich
          ludzi, którzy są tego typu lekarzami. Doczytałam jednak tą dyskusję do końca i
          jeżeli jest pani tym kim większość tu podejrzewa, to tez nie zmienia mojego
          zdania o pani- filozofia typu:jak kogoś lubia to mu dokopać , bo czemu komus ma
          być lepiej niż mi. Co za....
          P. S. Nie sądzę żeby ktoś na sobie eksperymentował rady kogos anonimowego z
          forum, kogos kto mówi, że nie jest lekarzem. Według mnie rady tego typu moga
          jedynie posłużyc w rozmowie z lekarzem, większej wiedzy o chorobie itd Przecież
          lekarze powinni być zadowoleni, że pacjenci rozumieją o czym się do nich mówi-
          przynajmniej deklarują, że chcieliby ( w praktyce jednak można czasami odnieść
          wrażenie , że jest odwrotnie).
          • maciek_dm Re: osłupiałam!!! 13.09.05, 21:02
            dosc, juz dosc tych piskow, wrzaskow, migreny od tego mozna dostac;)))))))
    • maciek_dm Re: osłupiałam!!! 13.09.05, 21:19
      ale tak na powaznie to chcialbym powiedziec cos powaznego - nie jestem niestety
      lekarzem, i bardzo z tego powodu jest mi glupio, ale dziekuje komu tylko moge
      za takich ludzi jak cassandra/ farenhajt, bowiem dzieki nim otworzyly mi sie w
      koncu oczy. mysle, ze to wlasnie dzieki ich wysokiemu poziomowi wyksztalcenia
      jest mozliwe przebicie sie przez, jakze mylaca i zwodnicza powierzchownosc
      Venus i dotarcie do prawdziwej jej istoty, ktora nie ma nic wspolnego z tym co
      chce nam przekazac i za kogo sie podaje na forum. z tej jakze krotkiej,
      aczkolwiek blyskotliwej wypowiedzi F jasno wynika kim jest Venus i co nia
      kieruje; mysle ze f pragnie nam wszystkim przekazac, ze venus jest po prostu
      zla i manipuluje nami dla wlasnych korzysci. byc moze nawet ma to zawizek ze
      zblizajacymi sie wyborami; kto wie jaka partia czy jaki inny koncern stoi za
      nia i jakie sa ich cele. wiem jedno - po wypowiedzi F na temat V bede baczniej
      przygladal tej drugiej i nie dam sie juz wiecej nabrac na bajki, ktore tak
      bezkarnie wygaduje na tym forum wprowadzajac w blad miliony zagubionych ludzi.
      z czujnym pozdrowieniem
      "nawrocony"
      • venus22 Re: osłupiałam!!! 13.09.05, 21:32
        ROTFLMO
        :D :D :D

Venus
      • farenhajt1 Re: osłupiałam!!! 14.09.05, 06:52
        To jest nas już dwoje!Antyfanatycy venus łączmy się!
        Dlaczego jest ci głupio,że nie jesteś lekarzem?To raczej powód do radości
        • n_nadia Re: osłupiałam!!! 14.09.05, 08:39
          Pani Dr poraz kolejny wykazala sie inteligencja heheh
      • kajteczek Re: osłupiałam!!! 14.09.05, 09:07
        i co wy chcecie przez to osiągnąć?
        Macie jakieś kompleksy?
        Niespełnione ambicje? Żądza władzy, chęć manipulacji?
        Nie macie gdzie się wyżyć?
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka