gumista 06.06.03, 23:42 Zobaczcie te gumy młodego pokolenia: www.jasnet.pl/ciasna/GUMY/INDEX.HTM Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
gumista Re: Gumy Broniszowskie 20.11.03, 21:55 to dla tych, którzy nie sa w temacie Odpowiedz Link Zgłoś
greguas Re: Gumy Broniszowskie 20.11.03, 22:28 to ja tylko powiem że dwie pierwsze wyszły z naszej pracowni w B-stoku i nie są bynajmniej gumy Henryka Rogozińskiego choć tak zostały podpisane. Pierwsza guma (latarnia) Jest autorstwa Mariusza S. drukga (słoneczniki) jesli się nie mylę Kamili J. pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
ajon1 Re: Gumy Broniszowskie 21.11.03, 09:32 greguas napisał: > to ja tylko powiem że dwie pierwsze wyszły z naszej > pracowni w B-stoku i nie są bynajmniej gumy Henryka > Rogozińskiego choć tak zostały podpisane. Pierwsza guma > (latarnia) Jest autorstwa Mariusza S. drukga > (słoneczniki) jesli się nie mylę Kamili J. > > pozdrawiam A to gratuluję, bo to jedne z lepszych, ale nie rozumię dlaczego nigdzie nie napisano o prawdziwych autorach, jakieś nieporozumienie ? Odpowiedz Link Zgłoś
ajon1 Re: Gumy Broniszowskie 21.11.03, 09:40 przepraszam za błędy - mam dzisiaj zły dzień ajon Odpowiedz Link Zgłoś
gumista Re: Gumy Broniszowskie 21.11.03, 16:09 Też ajonie się nad tym zastanawiałem dlaczego? - przecież na tej stronie jest kupa bardzo dobrych gum. A może i jest tam fota nowego członka ZPAF? - może ktoś (zapewne greguas) wyjaśni czyje to są skany ze wskazaniem nazwisk. Odpowiedz Link Zgłoś
greguas Re: Gumy Broniszowskie 21.11.03, 18:30 zasadniczo to kiedys (może rok temu) debatowaliśmy z autorem gumy z latarnią na ten temat, zdecydowanie stwierdziliśmy ze nazjzwyczajniej w świecie trzeba tą sprawę wyjaśnić z Mistrzem, jednakowoż qumpel był w tym czasie za geranicą więc zostało to odłożone na puźniej a potem sie jakoś zapomniało. Napewno jest to pomyłka poprostu przez przypadek gumy były wziete( zeskanowane) od/u Mistrza i Mistrzem podpisane, niejestem tylko pewien co do drugiej gumy tej ze słonecznikami, gdyż ona może być autorstwa H.Rogozińskiego, Mistrz też robił gumy w tym stylu (czyt. niegrafizowane), a z kolewżanką która mogłaby ewentualnie być jej autorką nie ma sie jak skontaktować ostatnimi czasy, dlatego też niechcoałbym siać tu jakiegoś zamętu, czy kogoś oskarżać, poprostu chciałem nadmienić że nastąpiło jakieś nieporozumienie i że guma przedstawiająca latarnię jest autorstwa osoby która nie została wymieniona wsród autorów na tej stronie Odpowiedz Link Zgłoś
gumista Re: Gumy Broniszowskie 21.11.03, 18:41 Czyli TO JEST PROWOKACJA NA STRONIE GUM BRONISZOWSKICH!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
ajon1 Re: Gumy Broniszowskie 21.11.03, 20:27 Jasne, że nieporozumienie, szkoda tylko że Twój kolega nie dba o swoje prawa autorskie nazwiska nie ma na żadnej z kilku stron które omawiają słynne gumy broniszowskie. A to przecie bardzo solidna robota ! pozdrawiam i przypominam wszystkim do 15 grudnia zostało 23 dni 3 godziny i 38 minut (że o sekundach już nie wspomnę) Odpowiedz Link Zgłoś
ajon1 Re: Gumy Broniszowskie 24.11.03, 22:37 gumista napisał: > Też ajonie się nad tym zastanawiałem dlaczego? - przecież na tej stronie jest > kupa bardzo dobrych gum. A może i jest tam fota nowego członka ZPAF? - może > ktoś (zapewne greguas) wyjaśni czyje to są skany ze wskazaniem nazwisk. Wg broszurki wydanej po warsztatach: pierwsza, z prezentowanych na omawianej stronie, to guma (słoneczniki) autorstwa Henryka Rogozińskiego, druga (latarnia) Katarzyny Saks, czwarta (dom i samochody) Anity Petryszyn, przedostatnia (zamek) Małgorzaty Panek i ostatnia Barbary Panek. A WIĘC JESZCZE INNA WERSJA ! W broszurce też krótki (3 strony) artykulik Pawła Janczaruka (komisarza broniszowickich warsztatów) o technice gumy, pod zapożyczonym od Henryka Mikolascha tytułem "Moja technika gumowa". ajon Odpowiedz Link Zgłoś
gumista Re: Gumy Broniszowskie 24.11.03, 23:01 ajon1 napisał: > gumista napisał: > > > Też ajonie się nad tym zastanawiałem dlaczego? - przecież na tej stronie j > est > > kupa bardzo dobrych gum. A może i jest tam fota nowego członka ZPAF? - moż > e > > ktoś (zapewne greguas) wyjaśni czyje to są skany ze wskazaniem nazwisk. > > Wg broszurki wydanej po warsztatach: pierwsza, z prezentowanych na omawianej > stronie, to guma (słoneczniki) autorstwa Henryka Rogozińskiego, druga > (latarnia) Katarzyny Saks, czwarta (dom i samochody) Anity Petryszyn, > przedostatnia (zamek) Małgorzaty Panek i ostatnia Barbary Panek. > A WIĘC JESZCZE INNA WERSJA ! > W broszurce też krótki (3 strony) artykulik Pawła Janczaruka (komisarza > broniszowickich warsztatów) o technice gumy, pod zapożyczonym od Henryka > Mikolascha tytułem "Moja technika gumowa". > ajon ale namieszane jest na tej stronie!!!! Odpowiedz Link Zgłoś