pinkpanther 06.07.07, 11:15 na 7 tygodni do Anglii ale spróbuję pisać. Trzymajcie kciuki, żebym wytrzymała ciągłe obcowanie ze stadem potworów. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
roborobi Re: Jutro jadę 08.07.07, 10:59 Kurcze - to już na obczyźnie - powodzenia :) Odpowiedz Link Zgłoś
pinkpanther Re: Jutro jadę 08.07.07, 11:25 juz jestem, na razie jeszcze u kolegi a od wtorku w pracy. denerwuje sie... Odpowiedz Link Zgłoś
info-tw Re: Jutro jadę 08.07.07, 17:55 A co my jej pomozemy. Przeciez za nia do pracy nie pojde. Cierp cialo co chcialo, nie lepiej bylo na bezrobotnym zostac? P.S. Trzymam kciuki. Odpowiedz Link Zgłoś
inspirationlane Re: Jutro jadę 08.07.07, 21:48 trzymaj się jakoś :) a przepraszam, że tak zapytam - będziesz tam pracować w szkole językowej? Odpowiedz Link Zgłoś
pinkpanther Re: Jutro jadę 09.07.07, 12:01 tak - a nawet w dwoch. Bede uczyc bachory angielskiego i jeszcze sie nimi opiekowac. A dzieciaki beda z calego swiata. Odpowiedz Link Zgłoś
inspirationlane Re: Jutro jadę 09.07.07, 18:30 to zdecydowanie trzymam kciuki jeszcze mocniej :] Odpowiedz Link Zgłoś
carmen_80 Re: Jutro jadę 08.07.07, 22:03 To kto się teraz z nami sierotkami nudzić będzie...? :( Odpowiedz Link Zgłoś
pinkpanther Re: Jutro jadę 09.07.07, 12:02 dzieki wszystkim za trzymanie kciukow. Wczoraj sie dwa razy poryczalam z nerwow i tesknoty za domem (po dwoch dniach, idiotka), ale to chyba efekt pomieszania cidera z czerwonym winem i PMSem. Od jutra bede do was pisac z Hogwartu ;) Odpowiedz Link Zgłoś
carmen_80 Re: Jutro jadę 10.07.07, 12:06 To ten słynny Hogwart...? Wow...a pocztówkę też nam wyśleś...? Odpowiedz Link Zgłoś
cezar8 Re: Jutro jadę 11.07.07, 18:04 Panterko pozdrawiam Cie serdecznie z mojej obczyzny! Trzymam kciuki, na pewno dajesz sobie swietnie rade! Odpowiedz Link Zgłoś
pinkpanther Re: Jutro jadę 11.07.07, 20:34 kochani tu sa zainstalowane jakies filtry i cudem jakims udalo mi sie otworzyc ten watek. Jestem tu od wczoraj, powoli sie wdrazam, troszke sie jeszcze stresuje, ale jest juz lepiej, niz wczoraj - bylam okropnie zagubiona i nikogo nie znalam. Jutro mam pierwsze zajecia z total beginners z calego swiata. Trzymajcie kciuki! Odpowiedz Link Zgłoś
pinkpanther Re: Jutro jadę 12.07.07, 14:34 mam na razie mala grupe - 4 chlopcow: z rosji, polski, hiszpanii i wloch i jedna dziewczynke z wloch. od jutra pewnie bede miec jeszcze stado malych chinczykow. Odpowiedz Link Zgłoś
carmen_80 Re: Jutro jadę 13.07.07, 09:49 Więc teraz pomyśl sobie, że te dzieciaki są o wiele bardziej przerażone nić TY...:) Odpowiedz Link Zgłoś
inspirationlane Re: Jutro jadę 13.07.07, 10:00 no nie mów, że Panterka taka straszna, żeby straszyć małe dzieci :] Odpowiedz Link Zgłoś
carmen_80 Re: Jutro jadę 13.07.07, 11:16 wyobrażasz to osbie, obcy kraj, obcy język, prawdopodobnie bez rodziców, a na salę wykładową wchodzi różowa pantera, ja bym była przerażona... Odpowiedz Link Zgłoś
columbia : ))) GROŹNA Różowa Panterka! 13.07.07, 13:59 ...teraz dzieci są inne niz kiedyś...nalezy raczej bać się o Pinki- zakrzyczą ją, będą ciągneły za ogon, każde będzie chciało mieć troche różowego futerka na szczęście...nałożą jej na głowę kosz i zrobia film komórką....straszne! Odpowiedz Link Zgłoś
carmen_80 Re: : ))) GROŹNA Różowa Panterka! 13.07.07, 19:11 Kosz i filmowanie, to jest nasz patent polski...:) Na wyspach może jeszcze nie znają, albo od razu gardło podcinają... Odpowiedz Link Zgłoś
pinkpanther Re: Jutro jadę 13.07.07, 16:04 Dzisiaj mam wolny dzien, wiec wstalam tuz przed sniadaniem, potem obejrzalam 2 odcinki 6ft under, pomalowalam sobie paznokcie u nog, zrobilam pranie i prasowanie (chyba troche za krotko suszylam, bo mam na sobie lekko wilgotne jeansy). Potem jakims cudem jeszcze zdazylam na obiad, a teraz planuje lekcje dla mojej nowej grupy skladajacej sie prawie wylacznie z nic nie mowiacych po angielsku malych Chinczykow. Nauczyciele sa bardzo mili, ale jako ze tu jest bardzo duzo pracy, to raczej nikt sie z nikim do przesady nie przyjazni, bo nie ma na to czasu. No ale juz wszystkich znam, zazwyczaj staram sie siedziec z roznymi osobami przy posilkach, wiec jest ok. Strasznie zaluje, ze nie mam przy sobie aparatu, bo strasznie mi sie tu podoba. Glowny budynek szkoly jest zbudowany z czerwonej cegly i otoczony parkiem ze slicznymi kwiatami, zywoplotami i zakatkami. My mieszkamy i mamy zajecia w dwoch nowych budynkach, ale mozemy korzystac z wszystkich sal jakie tutaj sa, a jest tego sporo: semestr tutaj kosztuje 9000 funtow - to katolicka szkola dla dziewczat. Art room to prawdziwe atelier sztuki, basen jest przepiekny, do tego jest sala gimnastyczna, korty, boiska, plac zabaw, konie... Odpowiedz Link Zgłoś
columbia Re: Jutro jadę 13.07.07, 17:36 tylk9o pozazdrościc....pomijając dużą ilość pracy...możesz miło wypocząć...nad basenem.... Odpowiedz Link Zgłoś
pinkpanther Re: Jutro jadę 13.07.07, 20:23 basen jest kryty i nie korzystam z niego ;) Odpowiedz Link Zgłoś
carmen_80 Czegoś tu nie łapię....:) 13.07.07, 19:12 >mam na razie mala grupe - 4 chlopcow >to katolicka szkola dla dziewczat. Hmmm...:) Odpowiedz Link Zgłoś
pinkpanther Re: Czegoś tu nie łapię....:) 13.07.07, 20:25 skrot myslowy ;) w ciagu roku jest tu prywatna szkola dla dziewczynek. w wakacje - szkola letnia dla dzieci plci obojga Odpowiedz Link Zgłoś
carmen_80 Re: Czegoś tu nie łapię....:) 13.07.07, 21:28 no ja się domysliłam, ale może nie każdy jest taki intelygentny...:D Odpowiedz Link Zgłoś
pinkpanther Re: a bialy kotek?? 16.07.07, 14:17 siostra sie opiekuje nim i rudym naraz, bo rodzice tez wyjechalai. jest na skraju zalamania nerwowego, bo koty sie strasznie tluka a jeden rzucil sie jej na noge i ja okropnie pogryzl i podrapal Odpowiedz Link Zgłoś
pinkpanther Re: Jutro jadę 16.07.07, 14:19 dowiedzialam siue dzisiaj ze przedluzyli mi kontrakt o tydzien. zostaje tutaj do 1 sierpnia, a potem od 5 do 25 sierpnia bede w okolicy Birmingham. Odpowiedz Link Zgłoś
boombumek Re: Jutro jadę 17.07.07, 12:41 ciezki kawalek chleba u tych anglikow (w australii mowia na nich pomyje); podobno to ich engels wymyslil ten ich kapitalizm Odpowiedz Link Zgłoś
inspirationlane Re: Jutro jadę 17.07.07, 18:07 a może u tych Anglików trochę chłodniej, co ? :] Odpowiedz Link Zgłoś
pinkpanther Re: Jutro jadę 17.07.07, 20:32 zdecydowanie chlodniej - nie wiem dokladnie ile, ale gdzies tak kolo 20-kilku stopni. dzisiaj bylismy na calodniowej wycieczce w Londynie i ledwo zyje. Odpowiedz Link Zgłoś
boombumek u nas chlodniej niz u was? 18.07.07, 10:07 zartujecie sobie, paru pracownikow z zachodnich suburbiow spoznilo sie wczoraj do pracy. powod? zmuszeni byli o swicie zdrapywac przymrozek z szyb swoich samochodow Odpowiedz Link Zgłoś
inspirationlane Re: u nas chlodniej niz u was? 18.07.07, 18:34 siedząc w mieście, gdzie temperatura dochodzi do jakichś kosmicznych stopni, zdrapywanie lodu z szyb brzmi dla mnie jak czysta abstrakcja :] Odpowiedz Link Zgłoś
pinkpanther Re: u nas chlodniej niz u was? 18.07.07, 20:41 hehe mnie tez - dzisiaj bylo na tyle cieplpo ze moglam chodzic w letnie sukience. padalo tylko raz przez okolo minute Odpowiedz Link Zgłoś
columbia Re: u nas chlodniej niz u was? 21.07.07, 12:43 pinkpanther napisała: > hehe mnie tez - dzisiaj bylo na tyle cieplpo ze moglam chodzic w letnie > sukience. padalo tylko raz przez okolo minute to zwykle w czym chodzisz? Nie chodzisz w klapkach?! tylko sweterki i bambosze filcowe? o rany! gdzie Ty jesteś? może podesłac Ci jakieś ciepłe ciuchy? Odpowiedz Link Zgłoś
pinkpanther Re: u nas chlodniej niz u was? 21.07.07, 19:41 dzisiaj jeansy i podkoszulek z dlugim rekawem. i bolerko. filcowe mialam kolczyki - serio Odpowiedz Link Zgłoś