ralston Sen 03.12.04, 00:06 Sen I ja trochę nie żyję, I ty trochę nie żyjesz. Wpadasz, szybę wybijesz. Ja leżę. A ty fruwasz, Fruwasz, wyczuwasz, fruwasz, Całujesz mnie i witasz. Ja leżę. Wierzę. A ty znów nad poduszką, Troszeczkę za płaściutko I za-nad głową, Ale nie papierowo, A po ludzku i rzewnie, Więc czuję to tak pewnie. Wzruszam się do zazdrości O ludzi, o gości, o coś, Bez słów graty wywracam Pół na niby, pół wściekle, Zabić ciebie? Czy meble? I buch: ten żal do siebie: Budzę się, nie ma ciebie. Leżę. Tramwaje, świat, Dzień. Z ciebie ani cień. Ty ani tak, ani tak, Już nie żyjesz pięć lat. Wiesz o tym? Wiesz? A ja coś podejrzewam, Że nie tylko na ciebie Tak się gniewam. Oj tak. Bo to coś ty, Ale nie tak zupełnie, Coś kimś żywym, żywym, żywym (Tak. Pewnie...) Sztukowało się coś. I tak myślę i badam, I już przez okno wpadam Do ciebie, bo ty Odpowiedz Link Zgłoś
all2 Re: Watek gdzie sie mowi: "Dobranoc" 06.12.04, 02:11 A jeśli przyjdzie kiedyś po mnie Hydraulik dźwięku Fioletowy Żeby mi odbić szajbę w głowie, To będę czysty i różowy, Otworzę lufty i lufciki, Spłoną hydranty i nocniki, Na wszystko jeszcze raz popatrzę I wyjdę, ale nie na zawsze! A jeśli przyjdzie innym razem Gazownik uczyć Znakomity Żeby mnie napompować gazem - Będę umyty i utyty, Wycisnę wągry, spuszczę wodę, Minister wręczy mi nagrodę, Prasa mi zrobi analizę, I wtedy na sam szczyt wylizę! A jeśli zjawi się osiołek, Strażak postępu Uśmiechnięty By mnie znienacka kopnąć w tyłek, To będę czujny i wypięty - Otworzę wszystkie drzwi na przestrzał, Nabiorę światła i powietrza, Wystrzelę jak z korkowca korek I poszybuję wprost do Tworek! Odpowiedz Link Zgłoś
ralston Wrocławska noc 06.12.04, 23:46 Joanna Czajkowska Wrocławska noc światła gęstniały w ciemności mgławice neonów osiadały na szybach po drugiej stronie mojego gorącego oddechu pociąg zwalniał dojeżdżał chłodny pęd powietrza rozbijał się o przypływy i odpływy mojej krwi wilgotna słodycz wieczoru i twoje oczy powiedziały mi że za chwilę zanurzymy się w wysrebrzoną księżycem pościel nawzajem w sobie szukając przystani Odpowiedz Link Zgłoś
ralston Nocy 07.12.04, 23:14 Franciszek Halas Nocy Nocy swój powab daj tylko wybrańcom ku wargom twoim w gorączce wzdychają już rano za twym pięknem z utęsknieniem patrzą nocy swój smutek daj tylko zakochanym Nocy swój chłód daj tylko poranionym gwar poranny otwiera, ich zasklepione rany żyją jedynie tobą i przyrzeczeniem swoim nocy swój lek daj tylko zakochanym Nocy swą ciszę daj tylko zagubionym oni ciągną opium ze wspominków dawnych każdy z nich dzieckiem przez świat opuszczonym nocy swój dom daj tylko zakochanym Odpowiedz Link Zgłoś
chatka_ Re: Wątek gdzie sie mówi "Dobranoc" 14.12.04, 01:18 Niepamieci niech sie znowu swieci cud... Spokojnej nocy. Odpowiedz Link Zgłoś
benia30 Re: Watek gdzie sie mowi: "Dobranoc" 10.02.05, 22:47 No... Zdążyłam Was sobie poczytać przed wygaśnięciem limitu czasu. Ślubny postanowił wyrwać żonę z macek nałogu i o 23:00 wprowadził odwyk czyli blokadę internetu... Zdążę się jeszcze kulturalnie pożegnać - dobranoc :-)))) - Odpowiedz Link Zgłoś
habitus gdzie sie mowi: "Dobranoc" 21.02.05, 00:57 Uaaaaa.... Idę spać. Strasznie dziś pusto. Odpowiedz Link Zgłoś
kateaga Re: gdzie sie mowi: "Dobranoc" 15.03.05, 21:15 Dobranoc, dobranoc jeszcze wczesna ale spać musi ktoś aby dziecko mógł karmić ktoś. Odpowiedz Link Zgłoś
ralston Szukam wiatru w polu 23.03.05, 21:59 Są takie noce od innych łaskawsze, kiedy się wolno wygłupić, wolno powtarzać "nigdy" i "zawsze", wolno słowami się upić, tylko nie wolno tej nocy pod różą okraść, okłamać, oszukać, bo się już będzie odtąd na próżno bezsennej nocy tej szukać... Szukam wiatru w polu, zapomnianych słów, śladu łez w kąkolu, przedwczorajszych bzów. Szukam wiatru w polu, jak to trwa i trwa, chociaż oczy bolą, szukam w niebie dna... Są takie noce od innych ciemniejsze, kiedy się wolno rozpłakać, wolno powtarzać słowa najświętsze, mówić o wróżbach i znakach, tylko nie wolno tej nocy pod różą okraść, okłamać, oszukać, bo się już będzie odtąd na próżno bezsennej nocy tej szukać.... Szukam wiatru w polu, zapomnianych słów, śladu łez w kąkolu, przedwczorajszych bzów. Szukam wiatru w polu, jak to trwa i trwa, chociaż oczy bolą, szukam w niebie dna... A.Osiecka Odpowiedz Link Zgłoś
habitus Re: Watek gdzie sie mowi: "Dobranoc" 23.03.05, 22:51 Dzisiaj kończę wcześniej niż zwykle. Dobranoc. Odpowiedz Link Zgłoś
ralston Z czego składa się świat 28.03.05, 23:10 Z czego składa się świat /A.Osiecka/ ...Dalej świat się składa ze świętych osób, ze świętych losów i dróg, a na koniuszku tych dróg, gdzie słychać granie, na zwykłym sianie leży malutki Bóg. Śpij syneczku, dam ci nieba, dam ci chleba po troszeczku. Zanim księżyc się obróci, zanim w gaju ptak zanuci, ty spokojnie możesz spać, aniołkowie będą grać. Śpij syneczku, dam ci nieba, dam ci chleba po troszeczku. Nim wybije Twa godzina, nim się spełni ludzka wina ty spokojnie możesz spać, aniołkowie będą grać. Dalej świat się składa z wesołych śmiechów i z gorzkich grzechów i win, a na odwrocie tych win, gdzie świeci gwiazda na końcu miasta leży On - Boży syn. Dalej świat się składa z przeróżnych ptaszków, z cudacznych łaszków i mód. a kiedy zajrzeć pod spód w rysunku ptaka, w pochodzie raka świeci Największy Cud. Odpowiedz Link Zgłoś
ralston Re: Watek gdzie sie mowi: "Dobranoc" 30.03.05, 23:27 A dziś bez wiersza się pożegnam. Dobranoc :) Odpowiedz Link Zgłoś
habitus Re: Watek gdzie sie mowi: "Dobranoc" 30.03.05, 23:55 Bez wiersza się nie liczy. To ja też idę bo zaraz mi się paszcza porwie od ziewania. Dobranoc. Odpowiedz Link Zgłoś
koczisss Re: Watek gdzie sie mowi: "Dobranoc" 15.04.05, 02:11 Dobranoc, idę spać, bo co tak sam będę siedzieć:))) Odpowiedz Link Zgłoś
ralston Re: Watek gdzie sie mowi: "Dobranoc" 28.04.05, 00:33 Po rozliczeniu podatków i wysłaniu stosownych przelewów nawet sił nie mam na znalezienie jakiegoś dobranocnego wiersza. Dlatego zupełnie nieliryczne "dobranoc" Wam mówię i wirtualnie przytulam wszystkich tych, co zasnąć nie mogą... Odpowiedz Link Zgłoś
ralston Deszczowa noc 21.05.05, 23:44 Juana de Ibarbourou Deszczowa noc (fragment) Deszcz pada ... Czekaj, nie śpij, Uważaj na to, o czym szumią wiatry, I to, co mówi woda, gdy uderza Swymi drobnymi palcami po szybach. Jakże ucieszy się łan falujący! Jakże łapczywie chłonąć będzie trawa! Ile diamentów zawiśnie za chwilę W głębokim gąszczu sosnowych gałęzi! Zaczekaj, nie śpij. Posłuchajmy razem Cichego rytmu deszczu. Oprzyj o moje piersi Swoje czoło w milczeniu. Ja pragnę wyczuć tętno twoich skroni Rozpalonych i drżących, Ażeby lekkie dwa młoteczki żywe Trącały moje ciało. Zaczekaj, nie zasypiaj. My tej nocy Jesteśmy własnym światem, Odosobnionym pośród chmur i deszczu W zacisznej wnęce cienistej alkowy. Zaczekaj, nie zasypiaj. My tej nocy Czyż nie najpierwszym jesteśmy z korzeni, Który nazajutrz zielenić się zacznie Przepięknym drzewem nadchodzących plemion? Odpowiedz Link Zgłoś
ralston * * * 23.05.05, 23:43 Jacek Bierezin * * * Jest już druga w nocy i usnęłaś ze mną po raz pierwszy Mogę zostać z Tobą do rana i słuchać gwizdu pociągów na moście Od dzisiaj jesteś Innym Krajem w moim starym tym samym kraju I za oknem jest inne drzewo i inni przyjaciele w domach Od dzisiaj jesteś Pieśnią nad Pieśniami i nie obudzą Cię córki jerozolimskie Jesteś śniada i wdzięczna i moja ręka jest pod Twoją głową Od dzisiaj jesteś Pasją nad Pasjami i Twój szczyt góruje nad górami świata Pokochałem Twoje szalone ręce które zostawiły mi krwawe pręgi na plecach Od dzisiaj jesteś Ziemią Obiecaną której oczy i usta rozmawiają ze mną Możesz wejść Odpowiedz Link Zgłoś
ralston Ten czas 26.05.05, 00:03 Krzysztof Kamil Baczyński Ten czas Miła moja, kochana. Taki to mroczny czas. Ciemna noc, tak już dawno ciemna noc, a bez gwiazd, po której drzew upiory wydarte ziemi Odpowiedz Link Zgłoś
all2 Re: Watek gdzie sie mowi: "Dobranoc" 10.06.05, 00:36 To na dobranoc: You do look, my son, in a moved sort, As if you were dismay'd: be cheerful, sir. Our revels now are ended. These our actors, As I foretold you, were all spirits and Are melted into air, into thin air: And, like the baseless fabric of this vision, The cloud-capp'd towers, the gorgeous palaces, The solemn temples, the great globe itself, Ye all which it inherit, shall dissolve And, like this insubstantial pageant faded, Leave not a rack behind. We are such stuff As dreams are made on, and our little life Is rounded with a sleep. Sir, I am vex'd; Bear with my weakness; my, brain is troubled: Be not disturb'd with my infirmity: If you be pleased, retire into my cell And there repose: a turn or two I'll walk, To still my beating mind. Odpowiedz Link Zgłoś
annak12 Re: Watek gdzie sie mowi: "Dobranoc" 15.06.05, 22:11 Dobranoc milusińskim www.szkoly.edu.pl/gims.lubliniec/mstrozyk/anioly/szkola/niechci.html Odpowiedz Link Zgłoś
ralston Re: Dobranoc 15.06.05, 22:53 Ja już setki nie potrzebuję. Właśnie rozpiliśmy imieninowe Lar de Lares - wielce zacne było - polecam. Rocznik 1996. Dobranoc... Odpowiedz Link Zgłoś
janou Re: Dobranoc 16.06.05, 00:00 kamilar napisał: > Walnę se setkę przed snem i idę spac. a co to setka ???????????? Odpowiedz Link Zgłoś
janou Re: Dobranoc 16.06.05, 00:13 aand napisał: > La setka gramów gorzałki... > to wodka??????:-))))))))))))))))) > > > > > Odpowiedz Link Zgłoś
kamilar Re: Dobranoc 16.06.05, 09:45 To zależy, jak leży. Wszyscy chyba pomyśleli, że chodzi o 100 ml. alkoholu wysokoprocentowego. Ja natomiast miałem na myśli przeczytanie stu stron niezwykle nieciekawej książki, którą męczę już czwarty dzień i nie mogę skonczyć:) Odpowiedz Link Zgłoś
janou Re: Dobranoc 17.06.05, 18:11 kamilar napisał: > To zależy, jak leży. Wszyscy chyba pomyśleli, że chodzi o 100 ml. alkoholu > wysokoprocentowego. Ja natomiast miałem na myśli przeczytanie stu stron > niezwykle nieciekawej książki, którą męczę już czwarty dzień i nie mogę skonczy > ć:) ah, na bajki jestes zdolny!!!:-))) Odpowiedz Link Zgłoś
gertrruda Re: Dobranoc 22.08.05, 01:14 Właśnie skończyłam podziwiać księżyc. Dobranoc. *** "To zabawne, ale dumą większości mężczyzn są dwie rzeczy, które każdy mężczyzna potrafi i robi dokładnie tak samo: upijanie się i spłodzenie syna." G. Stein Odpowiedz Link Zgłoś
aand Re: Watek gdzie sie mowi: "Dobranoc" 27.08.05, 00:20 Dziś w radio leciał discogwiazdor sprzed lat - Afric Siemion. Dobranoc Państwu. :) Odpowiedz Link Zgłoś
chatka_ Re: Watek gdzie sie mowi: "Dobranoc" 31.08.05, 22:58 Dobranoc, musze juz isc. Odpowiedz Link Zgłoś
aanneett Re: Watek gdzie sie mowi: "Dobranoc" 01.09.05, 00:31 wybiłam wszystkie komary, czas spać ________________________________________ * nie mów, że wiesz, nie wierz... Odpowiedz Link Zgłoś
dedoss Re: Watek gdzie sie mowi: "Dobranoc" 03.09.05, 06:23 Chicago mowi dobranoc :) Odpowiedz Link Zgłoś
chatka_ Re: Watek gdzie sie mowi: "Dobranoc" 04.09.05, 22:20 dedoss napisała: > Chicago mowi dobranoc :) Dobranoc Chicago, dawno tam nie bylam... Odpowiedz Link Zgłoś
aanneett Re: Watek gdzie sie mowi: "Dobranoc" 04.09.05, 22:45 dobra noc, nie jest zła ;) ________________________________________ * nie mów, że wiesz, nie wierz... Odpowiedz Link Zgłoś
ralston Re: Watek gdzie sie mowi: "Dobranoc" 11.01.06, 23:51 Dobrej nocy. Nawet magiczna liczba 50 tysięcy postów nikogo nie przyciągnęła. To co tu będę sam siedział? Odpowiedz Link Zgłoś
bogo2 Re: Watek gdzie sie mowi: "Dobranoc" 27.01.06, 16:14 na mnie rowniez.... dobranoc.. a noc, taka spokojna....) Odpowiedz Link Zgłoś
aanneett Re: Watek gdzie sie mowi: "Dobranoc" 12.04.06, 23:47 Tadeusz Różewicz Zabiegi Nasze ciała to stworzenia praktyczne mają dusze nieśmiertelne ale kiedy zajdzie potrzeba żyją długo i szczęśliwie bez duszy jedz jedz owoce jedz biały ser Ciało chodzi na zabiegi ciało zabiega o dobre samopoczucie ciała nie denerwuj się chodź na spacery używaj ruchu oddychaj głęboko pod ziemią nie ma głębokiego oddechu Ciała rodziców mówią do ciał dzieci jedz to będziesz duże będziesz silne jedz jedz będziesz śliczne tłuściutkie Dobra wróżka z małego ekranu mówi ze słodkim uśmiechem a teraz dobranoc dobranoc państwu dobranoc dzieci dobranoc dobranoc dobranocka życie jest wieczne program trwa wiecznie ambicją naszą jest zejście do podziemi z uśmiechem jak z jajkiem w ryju _________________________________________________ * nadal pod kreską Odpowiedz Link Zgłoś
rednecky Re: Watek gdzie sie mowi: "Dobranoc" 13.04.06, 04:16 Gdy słyszę tą balladę, zawsze przypominam sobie mojego przyjaciela, którego wszyscy opuścili. Ja też, bo tak bylo najwygodniej, najłatwiej. Snow on the railroad tracks Dogs in the moonlight Stoned out on Kerouac Tryin' to get it just right A phone in a dim lit room Rings out forever In a time that was still too soon But why should he care? He had a rambling soul He drank a bottle of cheap wine Turned up his collar to the cold And waited, he waited for a sign Fueled by amphetamines And visions of beauty As far as the eye could see Was all that he strived for A waitress in Tennessee Said he looked like Jesus He silenced her raging sea Then walked out the door He had a rambling soul He drank a bottle of cheap wine Turned up his collar to the cold And waited, he waited for a sign Under an open sky He stands with his eyes closed If anyone asked him why He would not know He's lost in America Hell bent for no place A rusty harmonica That won't even play He's lost in America... Odpowiedz Link Zgłoś