hesperia1 27.05.12, 19:12 Na placek z rabarbarem i kanapki z truskawkami. Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
se_nka0 Re: Zapraszam do mnie:) 27.05.12, 19:20 Dziękuję. Się piszę na kompot z rabarbaru. Uwielbiam. Odpowiedz Link
newill6 Re: Zapraszam do mnie:) 27.05.12, 20:27 ..na dzisiejsze upały miejsce super. -kanapki z truskawkami?..nie jadłem,u mnie dopiero kwitną. Odpowiedz Link
lellapolella Re: Zapraszam do mnie:) 27.05.12, 21:03 dziękuję:) ale wiesz, Hes, dziś oglądałam moje truskawki, z Twoich przeżyła jedna i ma już największe owoce- ona chyba bardzo wczesna jest, bo inne kwitną albo dopiero zawiązują. Odpowiedz Link
hesperia1 Re: Zapraszam do mnie:) 28.05.12, 07:51 Lella,one bardzo wcześnie zaczynają i późno kończą.Jeśli będą smakowały to przyślę,tylko krzycz:) Odpowiedz Link
hesperia1 Re: Zapraszam do mnie:) 28.05.12, 11:07 > Faaajnie :) A co to za drzewo? Śliwka śmieciara,ale bardzo ja lubię:) Odpowiedz Link
leloop Re: Zapraszam do mnie:) 28.05.12, 10:07 Hes, a opergole. dzie fiatki som ??? co tak łyso ??? Odpowiedz Link
dorkasz1 Re: Zapraszam do mnie:) 28.05.12, 10:33 Nooo, to dżewo, aż się prosi o jakieś kfiatki. Aksamitki wokół? Leloop, u nasz w Polszcze jeszcze tak nie kwitną jak u Ciebie, niektóre to się dopiero sadzi. Odpowiedz Link
leloop Re: Zapraszam do mnie:) 28.05.12, 11:21 > Leloop, u nasz w Polszcze jeszcze tak nie kwitną jak u Ciebie, niektóre > to się dopiero sadzi. żadne sadzone. orliki pod tuje, dąbrówki, brunnery, bodziszki, hosty. to wszystko nie musi od razu kwitnąć ale ma być i wtedy będziemy wiedziały, ze zakwitnie :) Odpowiedz Link
kociara-monika Re: Zapraszam do mnie:) 28.05.12, 10:33 Mmmm, jak miło usiąść na ławeczce z kawałkiem dobrego ciacha w łapce, w drugiej kawka (albo i kompocik z rabarbaru). Raj na ziemi. Też bym powsadzała trochę kwiatków. Walnęłabym przed ławeczką jakiś skalniaczek, albo coś innego... Odpowiedz Link
hesperia1 Re: Zapraszam do mnie:) 28.05.12, 11:18 > Hes, a opergole. dzie fiatki som ??? co tak łyso ??? Za ławką i obok rosną paprocie,planuję tez hosty bo to miejsce cieniste.Przed ławką zwykle stoi stół, tam jemy i gościmy przyjaciół bo najprzyjemniej się tam siedzi i nie widać nas zupełnie.Skalniak odpada. Pod drzewami rosną paprocie i konwalie.Przy altance,po prawej niezapominajki,hosty,wiciokrzew,barwinek,miodunka i coś co fajne jest ale nie wiem co to. Odpowiedz Link
kociara-monika Re: Zapraszam do mnie:) 28.05.12, 11:52 I od razu się kolorowo zrobiło :) A barwinek to rozmnaża się poprzez urwanie gałązki i do wody, czy raczej okłady ziemne? I czy on lubi cień czy też słońce? Zapytowywuję, bo mam cieniste miejsce do zagospodarowania i tak sobie o nim myślałam, że na przyszły rok bym go tam wcisła... Odpowiedz Link
hesperia1 Re: Zapraszam do mnie:) 28.05.12, 12:01 Barwinek rośnie u mnie w rożnych miejscach,jednak ten w cieniu wydaje mi się ładniejszy.Rozmnażać można przez okłady i urwane gałązki:) Odpowiedz Link
dorkasz1 Re: Zapraszam do mnie:) 28.05.12, 12:54 Kociara, wyślę Ci barwinka razem z hopsasankami. Odpowiedz Link
kociara-monika Re: Zapraszam do mnie:) 28.05.12, 13:03 Dziękuję Ci dobra kobieto. Cmok. Niech Ci Bóg w roślinach wynagrodzi :) Odpowiedz Link
dorkasz1 Re: Zapraszam do mnie:) 28.05.12, 15:02 No dobra, ten kwitnący szczypiorek mnie przekonał. Jadę! Odpowiedz Link
lampka_witoszowska Re: Zapraszam do mnie:) 29.05.12, 11:19 i pomyśleć, że mam to w zasiegu auta... a jakbym naprawdę sie pokazała, Hes? myślę o tym, tylko nie wiem, jak się umówimy podrzuciłabym Ci co mam Odpowiedz Link
dorkasz1 Re: Zapraszam do mnie:) 29.05.12, 13:45 Lampko, do mnie też nie masz za daleko... Odpowiedz Link
lampka_witoszowska Re: Zapraszam do mnie:) 29.05.12, 17:46 będziemy sobie robić wizyty i rewizyty, ale fajnie :) Odpowiedz Link
hesperia1 Re: Zapraszam do mnie:) 29.05.12, 13:57 Lampko,to jesteśmy umówione na działce,tylko wiesz warunki polowe.Umówić się musimy wcześniej,tak żebym się przygotowała i chłopa gdzieś opyliła żeby nam się nie plątał pod nogami;) Odpowiedz Link
leloop Re: Zapraszam do mnie:) 30.05.12, 09:50 > i pomyśleć, że mam to w zasięgu auta... no właśnie Lampka, to ja się tłukę pol Europy, żeby Was zobaczyć a Ty nie możesz podjechać paru kilometrów ;) jeszcze gdyby Ci kazali jechać w listopadzie ..., a teraz dni długie, ciepło, krajobrazy u Was dech zapierajace. bier dziecko, psa i rośliny i ruszaj. rozkaz od szefowej ;) Odpowiedz Link
lampka_witoszowska Re: Zapraszam do mnie:) 30.05.12, 10:04 :D taaa jest, Herrin General :) (no, musi być herrin, samo frau to zu klein) Odpowiedz Link
yoma Re: Zapraszam do mnie:) 29.05.12, 14:08 Pomyślałam, że jak będę następnym razem robić kompot z rabarbaru, to dodam selera naciowego. Podobne są, to się obdziera z włókien i to, a brakuje mi czegoś ostrzejszego do przełamania. O efektach poinformuję. Odpowiedz Link
hesperia1 Re: Zapraszam do mnie:) 29.05.12, 16:17 żeby nie było ze tak łyso Pierwsza papryka jaką udało nam się wyhodować:) Odpowiedz Link
lellapolella Re: Zapraszam do mnie:) 29.05.12, 17:37 o, Hes, ale dołożyłaś do pieca- zajedwabiście tam masz:) Odpowiedz Link
lampka_witoszowska Re: Zapraszam do mnie:) 29.05.12, 17:45 prawda? cudnie! i masz choinki, jak dojadę, będę wąchać, jak pozwolisz :) - ale i tak najpierw umówimy sie na priv :) Odpowiedz Link
hesperia1 Re: Zapraszam do mnie:) 29.05.12, 17:47 Jak dojedziesz to możesz nawet wspinać się po choinkach,a co tam:) Odpowiedz Link
hesperia1 Re: Zapraszam do mnie:) 29.05.12, 17:52 o, Hes, ale dołożyłaś do pieca- zajedwabiście tam masz:) A dziękuję:) Odpowiedz Link
dorkasz1 Re: Zapraszam do mnie:) 30.05.12, 09:44 Hes, mnie od przedwczoraj dręczy, że świnia jestem. No i muszę Ci to napisać. Tak sobie popatrzyłam z boku i wyszło mi: dziewczyna zamieszcza zdjęcia swojego ukochanego miejsca, cieszy się nim razem z nami. A ja tu zaczynam się czepiać, że może by aksamitki... No, nieładnie, nieładnie. Siadł i się wstydził Generalissimus. I przeprasza. Odpowiedz Link
leloop Re: Zapraszam do mnie:) 30.05.12, 09:53 > Hes, mnie od przedwczoraj dręczy, że świnia jestem. zgupła ;) widzisz jaka reakcje to wyzwoliło ? od razu wyszło szydło z wora, ze fiatki som tylko koleżance nie chciało się ;) Hes, pozwolisz, ze do tych łubinowych ziaren dorzucę Ci kilka klaczy irysów, ładnie by im tam było u Ciebie :) Odpowiedz Link
hesperia1 Re: Zapraszam do mnie:) 30.05.12, 10:10 Leloop,będę wdzięczna,ale jak się odwdzięczę?Pomyśle i coś wymyślę.Irysy uwielbiam:) Odpowiedz Link
leloop Re: Zapraszam do mnie:) 30.05.12, 19:21 > Leloop,będę wdzięczna,ale jak się odwdzięczę? a w cholere bedziesz mi sie dzwieczyc ;) daja to bier, oddasz kiedys komu innemu, tak to dziala :) Odpowiedz Link
dorkasz1 Re: Zapraszam do mnie:) 30.05.12, 19:59 No ja nie wiem Droga Redakcjo co one tak z tym wdzięczeniem się. 1,55 chcą wysyłać na konto. W przyrodzie się wszystko wyrównuje. Prędzej czy później. Jak nie od tego samego, to od kogo innego dostaniesz albo dasz. Jak się człowiek dzieli, to mu się mnoży - tak mówi stare przysłowie Wiedźmowskie. Odpowiedz Link
hesperia1 Re: Zapraszam do mnie:) 30.05.12, 10:08 Dorkasz:D:D:D Powiem Ci teraz,bo nadszedł czas wyznać to prosto w oczy:Generalissimus z Ciebie żaden jak dla mnie,ja Cię odbieram jako bardzo pluszową,ciepłą osobę o taaaaaaaaaaaaakim serduchu. a z kfiatkami to racja,w przyszłym roku mnie pochwalicie:) Odpowiedz Link
lampka_witoszowska Re: Zapraszam do mnie:) 30.05.12, 10:11 to samo pomyślałam, ale nei chciałam się wcinać z moimi ciastkami w czas obiadu :) Hes, @ Odpowiedz Link
yoma Re: Zapraszam do mnie:) 30.05.12, 18:39 Generalissimus jest, to kwestii nie ulega. Ale z serduchem jest i to też nie ulega. A kto powie inaczej, to go w mordę :) Odpowiedz Link