ita10 10.07.03, 11:15 Poszukuję namiarów do Jasmin Mazloum. Jeżeli ktoś mógłby mi udostępnić adres e-mailowy, bądź podpowiedzieć, gdzie mogę znaleźć więcei informacji, byłabym bardzo zobowiązana. Edyta Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
rezurekcja Re: Jasmin Mazloum 23.07.03, 11:20 ita10 napisała: > Poszukuję namiarów do Jasmin Mazloum. Jeżeli ktoś mógłby mi udostępnić adres > e-mailowy, bądź podpowiedzieć, gdzie mogę znaleźć więcei informacji, byłabym > bardzo zobowiązana. Przypuszczam ze mozesz sze skotnaktowac z p. Mazloum za posrednictwem p. Joanny Stróżewskiej, ktora organizowala ostatnie Warsztaty Tanca w Riweirze. NAMiarow do p. Stróżęwskiej nie mam, poszukaj w Cybersieci, przez flamenko, bo ona jest od flamenko. Zycze sukcesow Odpowiedz Link Zgłoś
beduinka Re: Jasmin Mazloum 22.02.04, 23:20 teraz Jasmin uczy tańca brzucha tutaj: www.atmosferaruchu.com.pl/ Odpowiedz Link Zgłoś
gingerr Re: Jasmin Mazloum 15.07.04, 16:13 jeszcze do jutra, tj. 16 lipca Jasmine prowadzi zajecia w ramach warsztatow organizowanych przez Studio Taneczno-Aktorskie informacje na podanej stronie w zakladce warsztaty www.taniec.w-wa.net/ Odpowiedz Link Zgłoś
nadia_tancerka Re: Jasmin Mazloum 21.08.04, 21:42 I jak znalazłaś coś jeśli tak , to jak bys mogła podzielić się tym ze mną, też szukam... Odpowiedz Link Zgłoś
marika10 Re: Jasmin Mazloum 22.08.04, 00:54 Jasmin jest strasznie obłudna. Na zajęciach co jakiś czas przebąkiwała o tym, że Arabom najbardziej podobają się kobiety o okrągłych, wydętych brzuchach. Nigdy jednak nie powiedziała wprost, że od tańca brzucha się tyje i że Arabki tańczą go właśnie po to żeby ich brzuchy zrobiły się wydęte. Pewnie się obawiała, że większość dziewczyn zrezygnuje i kaska nie będzie płynąć. Nie zdawałam sobie z tego sprawy i byłam zrozpaczona tym, co stało się z moim brzuchem. Później rozmawiałam na ten temat z moją koleżanką z Norwegii, która brała udział w wielu warsztatach tańca brzucha w swoim kraju. Okazało się, że tam wszystkie nauczycielki tego tańca informują wszystkie chętne jakie mogą być skutki tego tańca dla wyglądu brzucha. Nie do pomyślenia jest, żeby któraś z instruktorek o tym nie powiedziała, albo rzucała nic nie znaczące uwagi w stylu "Arabom nie podobają się płaskie brzuchy". Nasz kraj zawsze musi się jakoś negatywnie wyróżniać na tle innych państw. Odpowiedz Link Zgłoś
nadia_tancerka Re: Jasmin Mazloum 22.08.04, 10:24 Wiele tancerek, nie mówi co się z brzuchem dzieje, mi osobiście to nie przeszkadza...ale nadal szukam jej namiarów. Odpowiedz Link Zgłoś
elysz Re: Jasmin Mazloum 31.08.04, 14:27 To ciekawe o czym piszesz. Pierwszy raz się z tym spotykam. Czy mogłabyś napisać dlaczego tak się dzieje? pozdrawiam, Edyta Odpowiedz Link Zgłoś
marrianne Re: Jasmin Mazloum 13.09.04, 22:01 Taniec brzucha jest dla arabskich kobiet tym, czym dla nas jest fitness lub aerobic. W krajach zachodnich panuje ideał kobiety szczupłej, z płaskim brzuchem i zaznaczoną talią i to daje fitness. Natomiast w krajach arabskich kobiety chcą mieć okrągły, wystający brzuch, bo taki jest tam uznawany za kwintesencję kobiecości. Arabki właśnie po to tańczą taniec brzucha, aby uzyskać taki wygląd. Żadna z tamtejszy kobiet nie chciałaby mieć płaskiego brzucha, a jak już taki się "przytrafi" to zaokrągla go tańcząc taniec brzucha. Taniec brzucha i fitness są jakby swoimi przeciwieństwami, dlatego zawodowym tancerkom brzucha nie wolno wykonywać niektórych ćwiczeń z fitnessu. Odpowiedz Link Zgłoś
rezurekcja Re: Jasmin Mazloum 07.09.04, 15:11 marika10 napisała: > Jasmin jest strasznie obłudna. Na zajęciach co jakiś czas przebąkiwała o tym, > że Arabom najbardziej podobają się kobiety o okrągłych, wydętych brzuchach. raczej, ze do tanca lepszy jest brzuszek wystajacy niz wklesniety. i ze Arabowie wola kobiety niechude, co sie wiaze z okraglym brzuchem. I jest to prawda, z tym podobaniem sie. moze po prostu zwyczajnie tyjesz? Swoja droga, niewatpliwie podczas tanca brzucha uruchamia sie miesnie na codzien nieczynne, wiec byc moze wyrabiaja sie one i nieco bardziej sa wtedy widoczne. Jasmin jest gadula, ale nie uwazam jej za osobe obludna. Odpowiedz Link Zgłoś