Dodaj do ulubionych

Jasmin Mazloum

10.07.03, 11:15
Poszukuję namiarów do Jasmin Mazloum. Jeżeli ktoś mógłby mi udostępnić adres
e-mailowy, bądź podpowiedzieć, gdzie mogę znaleźć więcei informacji, byłabym
bardzo zobowiązana.

Edyta
Obserwuj wątek
    • rezurekcja Re: Jasmin Mazloum 23.07.03, 11:20
      ita10 napisała:

> Poszukuję namiarów do Jasmin Mazloum. Jeżeli ktoś mógłby mi udostępnić adres
      > e-mailowy, bądź podpowiedzieć, gdzie mogę znaleźć więcei informacji, byłabym
      > bardzo zobowiązana.

Przypuszczam ze mozesz sze skotnaktowac z p. Mazloum za posrednictwem p. Joanny
      Stróżewskiej, ktora organizowala ostatnie Warsztaty Tanca w Riweirze. NAMiarow
      do p. Stróżęwskiej nie mam, poszukaj w Cybersieci, przez flamenko, bo ona jest
      od flamenko.

Zycze sukcesow
    • beduinka Re: Jasmin Mazloum 22.02.04, 23:20
      teraz Jasmin uczy tańca brzucha tutaj:
      www.atmosferaruchu.com.pl/
    • gingerr Re: Jasmin Mazloum 15.07.04, 16:13
      jeszcze do jutra, tj. 16 lipca Jasmine prowadzi zajecia w ramach warsztatow
      organizowanych przez Studio Taneczno-Aktorskie
      informacje na podanej stronie w zakladce warsztaty

www.taniec.w-wa.net/
    • nadia_tancerka Re: Jasmin Mazloum 21.08.04, 21:42
      I jak znalazłaś coś jeśli tak , to jak bys mogła podzielić się tym ze mną, też
      szukam...
    • marika10 Re: Jasmin Mazloum 22.08.04, 00:54
      Jasmin jest strasznie obłudna. Na zajęciach co jakiś czas przebąkiwała o tym,
      że Arabom najbardziej podobają się kobiety o okrągłych, wydętych brzuchach.
      Nigdy jednak nie powiedziała wprost, że od tańca brzucha się tyje i że Arabki
      tańczą go właśnie po to żeby ich brzuchy zrobiły się wydęte. Pewnie się
      obawiała, że większość dziewczyn zrezygnuje i kaska nie będzie płynąć. Nie
      zdawałam sobie z tego sprawy i byłam zrozpaczona tym, co stało się z moim
      brzuchem. Później rozmawiałam na ten temat z moją koleżanką z Norwegii, która
      brała udział w wielu warsztatach tańca brzucha w swoim kraju. Okazało się, że
      tam wszystkie nauczycielki tego tańca informują wszystkie chętne jakie mogą być
      skutki tego tańca dla wyglądu brzucha. Nie do pomyślenia jest, żeby któraś z
      instruktorek o tym nie powiedziała, albo rzucała nic nie znaczące uwagi w
      stylu "Arabom nie podobają się płaskie brzuchy". Nasz kraj zawsze musi się
      jakoś negatywnie wyróżniać na tle innych państw.
      • nadia_tancerka Re: Jasmin Mazloum 22.08.04, 10:24
        Wiele tancerek, nie mówi co się z brzuchem dzieje, mi osobiście to nie
        przeszkadza...ale nadal szukam jej namiarów.
      • elysz Re: Jasmin Mazloum 31.08.04, 14:27
        To ciekawe o czym piszesz. Pierwszy raz się z tym spotykam. Czy mogłabyś
        napisać dlaczego tak się dzieje?

pozdrawiam,
        Edyta
        • marrianne Re: Jasmin Mazloum 13.09.04, 22:01
          Taniec brzucha jest dla arabskich kobiet tym, czym dla nas jest fitness lub
          aerobic. W krajach zachodnich panuje ideał kobiety szczupłej, z płaskim
          brzuchem i zaznaczoną talią i to daje fitness. Natomiast w krajach arabskich
          kobiety chcą mieć okrągły, wystający brzuch, bo taki jest tam uznawany za
          kwintesencję kobiecości. Arabki właśnie po to tańczą taniec brzucha, aby
          uzyskać taki wygląd. Żadna z tamtejszy kobiet nie chciałaby mieć płaskiego
          brzucha, a jak już taki się "przytrafi" to zaokrągla go tańcząc taniec brzucha.
          Taniec brzucha i fitness są jakby swoimi przeciwieństwami, dlatego zawodowym
          tancerkom brzucha nie wolno wykonywać niektórych ćwiczeń z fitnessu.
      • rezurekcja Re: Jasmin Mazloum 07.09.04, 15:11
        marika10 napisała:

> Jasmin jest strasznie obłudna. Na zajęciach co jakiś czas przebąkiwała o tym,
        > że Arabom najbardziej podobają się kobiety o okrągłych, wydętych brzuchach.

raczej, ze do tanca lepszy jest brzuszek wystajacy niz wklesniety. i ze
        Arabowie wola kobiety niechude, co sie wiaze z okraglym brzuchem.
        I jest to prawda, z tym podobaniem sie.

moze po prostu zwyczajnie tyjesz?
        Swoja droga, niewatpliwie podczas tanca brzucha uruchamia sie miesnie na
        codzien nieczynne, wiec byc moze wyrabiaja sie one i nieco bardziej sa wtedy
        widoczne.

Jasmin jest gadula, ale nie uwazam jej za osobe obludna.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka