Dodaj do ulubionych

Snieg zaczal padac

19.03.08, 08:49
To juz jest niejaka przesada:-)
Obserwuj wątek
    • lira_korbowa Re: Snieg zaczal padac 19.03.08, 08:54
      No u nasz tesz. I śnieg, i wichr, i inny opad.
      W dodatku jakieś stworzenia mnie gryzą i gryzą. Chyba przyjechały z
      Wr., pardon.
      • brezly Re: Snieg zaczal padac 19.03.08, 08:57
        Czesc Liro.
        Wrgryzlaki, de domo Bresgryzlaki? Widzialem kiedys w okolicach kola polarnego
        t-shirt z narysowanym wielkim komarem i nadrukiem:

"3 bilions mosquitoes cannot be wrong! Kiruna is the best!"
        • lira_korbowa Re: Snieg zaczal padac 19.03.08, 09:06
          Najgorzej, że niewidoczne. Takiego rena to widac przynajmniej, wraz
          z jego zamiarem ugryzienia.
          • azmb Re: Snieg zaczal padac 19.03.08, 09:33
            Moja córka zakochła się we Wrocławiu... a nie wie, ze tam gryzą:(
            Ja za to wiem, że miato owe ma wyjątkowo uzdolnionych złodziejaszków-
            pierwszy (mam andzieję, że ostatni) raz zostałam okradziona tam
            (dokładnie Galeria Dominikańska) właśnie...
            balla
            • brezly Re: Snieg zaczal padac 19.03.08, 09:54
              Sie smiejcie. Widzialem film o karibu idacych z wiosna po Labradorze na wiosenne
              pastwiska. Ciagnie sie za nimi chmara komarow. Jeden karibu moze stracic na ich
              rzecz dziennie ponad pol litra (!!) krwi.

W porownaniu z tym taki zlodziejaszek z Galerii Dominikanskiej to homeopatycznie
              dziala:-)
              • zielonamysz Re: Snieg zaczal padac 19.03.08, 10:01
                Moze pani pani Li nie gryza zadne, tylko to nerwowe je.
                Mam taki objaw.
                Ale nigdy nie zapomne noclegu na dzialce u kolegi gdzie nas zaatakowaly w nocy
                meszki Moj mezczyzna ulubiony spal w podkoszulku na glowie zamotanym na
                podobenstwo turbana. Mnie tak po glowie nie zarly - ja mam wlosy:)
                • lira_korbowa Re: Snieg zaczal padac 19.03.08, 10:20
                  Z całem szacunkiem... nerwowe... a te bąble ogromne to też z nerw?
                  Właśniem zlokalizowała na lirzym pysku kolejny. Dwa centymetry - z
                  otoczką czerwoną czterocentymetrową. I jak tu zachować spokój.
                  • kanuk Re: Snieg zaczal padac 19.03.08, 12:27
                    Te komary to krwiopijce sou .
                    • azmb Re: Snieg zaczal padac 19.03.08, 13:02
                      W nas też pada śnieg, ale straszliwie rachityczny... tak jakby od
                      niechcenia zwiruje jedna śnieżynka, za chwilę druga... przypomina mi
                      to spektakl telewizji telewizji (jakieś tysiąc lat temu, więc ani
                      autora ani tytułu moje wenętrzne google nie znalazły)... siedzi
                      trzech rozleniwionych chłopów przy stole w knajpie, sączą piwo, zero
                      rozmowy, nuda... nagle jesten odzywa się: a może by tak co zaorać?
                      Na to drugi: no a co? Hm, może pole...? Eeeeeeeeeeee tam......To tak
                      a propos tych snieżynek:)
                      A kradzież torebki z całym majątkiem bieżacym i zamkniętym na
                      koncie, telefoniku mobilnego, dokumentów, okularów, kluczy do
                      mieszkania to nie jest pryszcz??? Ech, panie Brezły...
                      • brezly Re: Snieg zaczal padac 19.03.08, 13:21
                        No, a teraz sobie wyobraz ze cie otacza 30 milionow takich :-)

PS. "Indyk" sie to nazywa. Mrozek napisal. Stamtad tez:
                        „Do wszystkiego ochoty brak. Od środka. Od spodu. Od duszy samej. Nieochota”
                        • lira_korbowa Re: Snieg zaczal padac 19.03.08, 13:30
                          Tak bez nikakich skojarzeń: "Baraaaany... te jak co powiedzą...."
                          PS. Biblioteczka przyjechała, śliczna, z olchowego drewna. Pakuję
                          książki i pokąsany pysk mi się śmieje ;-)
                          • azmb podziwiam 19.03.08, 13:44
                            jak to mówi młodzież SZACUN Panie Brezły... za namiary na ten
                            zapomniany (przeze mnie) spektakl:) i tak na mraginesie, proszę o
                            wybaczenie pomyłek i literówek w moim poście...:) musze tak, bo
                            widzę, żę z nielada znawcą mam do czynienia:)
                            a Lira powaliła mnie na kolana swoją miłością do książek, zmuszając
                            cyt.: "pokąsany pysk" do uśmiechu, ba do śmiechu nawet..:)
                            balla
                            • brezly Re: podziwiam 19.03.08, 13:51
                              Azmb, po pierwsze, od literowek to tu jestem ja, ale na pewno nie bede sie za
                              nikogo czepial. Po drugie, ten Mrozek, to szkola srednia i tamonejszy teatrzyk,
                              ktoren Mrozka wielbil, a jedna z aktorek teatrzyku. I swiatla ustawialem :-)
                              • immanuela nie chcę Was martwić drodzy Państwo 19.03.08, 23:37
                                ale gdzieś wyczytałam, że na każdego człowieka na Ziemi przypada (na głowę!)
                                trzy tony owadów.
          • immanuela Liro! 19.03.08, 23:32
            lira_korbowa napisała:

Takiego rena to widac przynajmniej, wraz
            > z jego zamiarem ugryzienia.

Liro to jest cudne :-DDD. Mam nieodpartą ochotę ukraść Ci to zdanie ;-)
            • lira_korbowa Re: Liro! 19.03.08, 23:40
              Po co od razu kraść - sprzedam Ci licencję (za drobna opłatą) ;-)
              • immanuela Re: Liro! 19.03.08, 23:52
                a za bardzo drobną? :-DDD
                • lira_korbowa Re: Liro! 20.03.08, 00:04
                  Za piwo! :-)
                  • immanuela Re: Liro! 20.03.08, 00:09
                    O! To tanio! Moim rekordem było, za jedno zdanie opublikowane w prasie - 200 zł.
                    • immanuela Re: Liro! 20.03.08, 00:11
                      PS. Tak swoją drogą to świetny pomysł. Musimy się kiedyś umówić na piwo :-)
                      • lira_korbowa Re: Liro! 20.03.08, 00:24
                        Skromnie tak powiem, że to jeden z mych lepszych świetnych
                        pomysłów :-P
                        PS. Moje pierwsze honorarium dostałam jako siedmiolatka. Cały
                        tydzień, zamiast łazić do szkoły, obijałam się po Krzemionkach i od
                        czasu do czasu wtórowałam Wodeckiemu taką oto frazą "czy to pies,
                        czy to bies". Zabawa była przednia, a jeszcze 54 zł wypłacili.
                        • immanuela Re: Liro! 20.03.08, 01:21
                          Pijękne! Czyli jesteśmy umówione na piwo, chyba, że akurat będę samochodem (nie
                          sobą, tylko jakąś Lancią, albo Dacią).
                          • brezly Re: Liro! 20.03.08, 07:11
                            To sie nazywa "krakowskim targiem"? :-)
                            • millefiori Re: Liro! 20.03.08, 08:02
                              :))

Konsekwentnie, dla utrzymania stalej opadowej pada snieg.
                              PS. Jakby do wyboru dawano alergie i owady, to bralabym owady, w ciemno. I chyba
                              mi to dano, choc niektorzy dostawali jedno i drugie, w pakiecie. Jak bąble, pani
                              Liro? Poszly precz? A biblioteczka, juz zamieszkana?
                              • lira_korbowa Re: Liro! 20.03.08, 10:28
                                Hmmm.. ja raczej dostałam w pakiecie - alergię na ukąszenia. Co
                                piąty komar (komarzyca, pfe) powoduje gigantyczne spuchnięcie.
                                Najgorzej było, kiedy mię użarł w powiekę.
                                A biblioteczka, wyczyszczona i zamieszkana połowicznie (żeby
                                zachęcać do dalszych zakupów; a jest niemała - 210x120) po prostu
                                zawsze tam była! To jest jej miejsce przyrodzone.
                                Jestem tak zadowolona, że jej chyba zdjęcie zrobię i
                                rozpowszechnię ;-)
                                • millefiori Re: Liro! 20.03.08, 11:45
                                  Zderzenie czolowe z szerszeniem mi pani przypomniala.
                                  Ha, rozumiem, pani te same objawy, jakie mnie dopadly w kontekscie stolu. Pani
                                  wrzuci biblioteczke, a ja stol dotaskam.
                                  • lira_korbowa Re: Liro! 20.03.08, 12:44
                                    Wrzucam:
                                    fotoforum.gazeta.pl/3,0,1120602,2,1.html
                                    Wprawdzie lwich pazurów nie ma, ale jest piękna w swej prostocie.
                                    Czego zdjęcie nie oddaje.
                                    • millefiori Re: Liro! 20.03.08, 16:27
                                      Piekna jest zaiste w formie, barwie i proporcji, ma stópki sliczne i szuflade na
                                      mapy, na dodatek!
                                      Przysuwam stol, przepraszajac za jakosc fot:
                                      fotoforum.gazeta.pl/3,0,1120850,2,2.html
                                      fotoforum.gazeta.pl/3,0,1120849,2,1.html
                                      • lira_korbowa Re: Liro! 20.03.08, 19:56
                                        Pomysł z mapami wart przemyślenia.
                                        A stół jest przepiękny, a jakie ma pazurki! I całość godna. Ech, to
                                        inna liga...
                                        • millefiori Re: Liro! 20.03.08, 21:56
                                          Liga jak najbardziej pchlotargowa, najulubiensza:)
                                          • zielonamysz sezon meblarski 20.03.08, 22:17
                                            Sliczne mebelki.Dzieki przeprowadzce syna ja tyz wzbogacilam sie o biblioteczke
                                            i co i raz spogladam na nia kontenta ,ze mi tak do calosci pasuje i to zupelnie
                                            nie chcacy, bo przywozac ją myslalam ze sie zagrace. U mnie juz dopchana
                                            ksiazkami.Bardzo moja biblioteczka podobna do pani Lirowej acz gorsza ciut.
                                            Szuflady nie posiada:)

• lira_korbowa Re: sezon meblarski 21.03.08, 12:29
                                              PS. Rozumiem, że w lewym rogu zdjęcia znajduje się portret baobaba...
                                              • zielonamysz Re: sezon meblarski 21.03.08, 13:26
                                                To chyba beniaminek ten fikus:)

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka