kanuk 29.05.08, 02:40 przerzuca sie,wraz z innymi licznymi hinduskimi farmerami, z uprawy ryzu na kauczuk. O czym, zapewne tendencyjnie,donosi prasa oraz ja. No to serwujcie sobie,serwujcie. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
brezly Re: Kurukkupotta Kendai Vasu 29.05.08, 07:03 I temu tez jest Bush winien, tak? - zapytam szukajac wzrokiem torby pop-cornu w opakowaniu z wzorem "gwiazdy i paski". Odpowiedz Link Zgłoś
brezly Re: Kurukkupotta Kendai Vasu 29.05.08, 07:26 A ja mialem skojarzenie raczej z inna strona swiata: mitglied.lycos.de/rudush/newpage15.html Odpowiedz Link Zgłoś
brezly Yhyhyhyhyhy:-) 29.05.08, 07:34 Palindromy finskie Saippuakivikauppias - sprzedawca sody do czyszczenia Saippuakalasalakauppias - nielegalny handlarz ryba mydlana Saippuakuppinippukauppias - sprzedawca kubkow mydlanych Solutomaattimittaamotulos - rezultaty pomiarow laboratoryjnych dla pomidora Odpowiedz Link Zgłoś
immanuela Re: Yhyhyhyhyhy:-) 29.05.08, 08:07 o matko! to w Finlandii są domokrążni sprzedawcy sody, co to wołają, po fińsku oczywiście: "sodę sprzedaje, soooooode!"? Odpowiedz Link Zgłoś
audrey.h Re: Yhyhyhyhyhy:-) 29.05.08, 18:44 :))) Llanfairpwllgwyngyllgogerychwyrndrobwllllantysiliogogogoch - miejscowość w północno-wschodniej Walii, na wyspie Anglesey. tiny.pl/n3bf Odpowiedz Link Zgłoś
fralka_prania Re: Kurukkupotta Kendai Vasu 29.05.08, 21:38 Ot, głupi jakiś. Ceny ryżu hulają w górę. USA zaczyna racjonowanie. Odpowiedz Link Zgłoś
szubad Re: Kurukkupotta Kendai Vasu 29.05.08, 22:33 poszukuje informacji jak zrobić, żeby każdy miał domek z ogrodem i dobrych sąsiadów. Szkoda, że prasa nie donosi, na co się przerzucić, żeby zaczęły wyrastać fundamenty i ławeczki dla starych gospodyń przed ogrodzeniami.tuż przy drodze. pamiętam, w ciepłe letnie wieczory. ach. akkukkuuttoppia ech. Odpowiedz Link Zgłoś
kanuk Re: Kurukkupotta Kendai Vasu 30.05.08, 01:07 A tak na gotowe to nie uaska ? ;-) Pan farmer ma powody ekonomiczne: uprawa ryzu mniej mu sie oplaci, niz guma. Mam tu dokladne wyliczenie. Odpowiedz Link Zgłoś
immanuela Szu! 30.05.08, 02:05 ja od dawna mam takie marzenie: dostaję Nobla, za odkrycie nowej substancji, albo Nobla w dziedzinie literatury, i za otrzymaną kasiorkę buduję osiedle, na iluś tam ha, domki cud-miód, pola golfowe, sklepiki osiedlowe, szkoły na poziomie, itp. I zapraszam do zamieszkania swoich przyjaciół. Taka oaza normalnie powstalaby, odizolowana od. Tu tylko jest pewien problem, bo nieraz zaprosiłabym jakąś panią, a jej męża to za nic nie, albo i odwrotnie. No! Tak mi sie kiedyś marzylo, tylko tu chyba kilka Nobli byloby potrzebnych. To lansujta mie na tego Nobla! ;-) Odpowiedz Link Zgłoś
szubad Re: Szu! 30.05.08, 23:00 ja niestety też już z góry przewiduję problemy z consensusem co do gatunku żywopłotów Pani Imm :-) Odpowiedz Link Zgłoś
brezly Re: Kurukkupotta Kendai Vasu 30.05.08, 07:39 A byl czas ze by dotawal pienaidze za nieuprawianie ryzu. Odpowiedz Link Zgłoś
szubad Re: Kurukkupotta Kendai Vasu 30.05.08, 22:57 a są jeszcze jakieś zyskowne zaniechania? (oprócz zaniechania wydawania pieniędzy oczywiście ;-) Odpowiedz Link Zgłoś
jan.kran Re: Kurukkupotta Kendai Vasu 08.06.08, 13:17 szubad napisała: > a są jeszcze jakieś zyskowne zaniechania? (oprócz zaniechania wydawania > pieniędzy oczywiście ;-) ---------------> Zaniechanie produkcji wina w Rheinland-Pfalz , ale nie wiem czy komus na Hali ta informacja cos zmieni w zyciu:) Kran Odpowiedz Link Zgłoś
zielonamysz Re: Kurukkupotta Kendai Vasu 09.06.08, 10:38 Moj nawiedzony ale pozytywnie kolega buduje osiedle kilku domow pod Warszawa , takie super eko ale tanie i bez zysku w zasadzie. Ale akuratja juz mieszkam i mnie nie trza. Zreszta na stale to kazdy sie znudzi. Ale...gdyby cos takiego powstalo gdzies ..np nad Biebrza gdzie legi i niebo bez granicy i tylko ptaki a czasem jakis bobr jeno.O! To w to wchodze. Osiedle chat rozrzuconych i ukrytych gdzie kazdy blisko i daleko a ludzie madrzy i wieczory dlugie.To by mi pasowalo.Pani o tem pomysli pani Immo -tam ziemia kole Bialorusi tania .Pan Olo bym nam zbudowal. Prosze, jaka ja praktyczna.. Odpowiedz Link Zgłoś
kanuk Re: Kurukkupotta Kendai Vasu 09.06.08, 14:00 Opcja sandomiersko-nadbiebrzanska. Na przeciw swinoujscko-dusznikozdrojnej? Odpowiedz Link Zgłoś