Dodaj do ulubionych

Luzula sylvatica

07.03.09, 19:06
niby po ludzkiemu luzaczka lesna. Ale tak naprawde to kosmatka olbrzymia.

www.atlas-roslin.pl/gatunki/Luzula_sylvatica.htm
Obserwuj wątek
    • zielonamysz Re: Luzula sylvatica 08.03.09, 07:08
      A wygląda tak niewinnie...
    • modliszka61 Re:Urna sylvatica 08.03.09, 11:53
      Niby po ludzkiemu dzban leśny.Ale tak naprawdę to Twister na bazie licznych
      kwasów w otulinie z polipropylenu.

www.winka.net/wino/dzban-lesny-244.html
      • brezly Re:Urna sylvatica 08.03.09, 12:05
        Uomatko... :-)
        CzeModli:-)

Dusza sie moja rozmarzyla, choc smutna jest. Wspomnienie "Wigraszkow", "Bukietow
        lesnych", "Duchow Gor", "Liczyrzep", "Czaru Bieszczadow"... Ech, ta wspolpraca
        Polmosu i Siarkopolu.
        • modliszka61 Re:Urna sylvatica 08.03.09, 12:13
          Cze,Brezu :-D

Marzeniom można się oddać w pełni ,bo na czerwonym pasku nad zdjęciem,co rusz
          pojawiają się okazjonalne przysłowia,urozmaicające rytuał spożywania.Ja
          naliczyłam już ze cztery.Ostatnie to:"Na melinie nic nie zginie" :-D
          • brezly Re:Urna sylvatica 08.03.09, 12:14
            Uwielbiam marketing oparty na wartosciach etnicznych:-))
            • modliszka61 Re:Urna sylvatica 08.03.09, 12:16
              Były też wartości międzypłciowe,ale o etykietę dbam i nie będę cytować.;-}}
              • modliszka61 Re:Urna sylvatica 08.03.09, 12:23
                Tego tylko nie rozumiem:"Pszczółka Maja zwalczy faszyzm"

Może gdybym spróbowała trunku,przyszła by ta jasność i "Now I see!"
                • brezly Re:Urna sylvatica 08.03.09, 12:35
                  Tak sadze ze by przyzsla jasnosc.
                  Ja podobno kiedys, w napadzie dadaistyki alkoholowej, wyglosilem zdanie
                  nastepujace: "nie lubie historykow, bo historyk to taki czlowiek, ze jak zobaczy
                  jelonka, to zaraz by go bombardowal".

Lata mijaja, studia ukonczone, a ja dalej nie wiem co ja wtedy mialem w tym
                  akademiku "Szklany Dom" na mysli :-)
                  • modliszka61 Re:Urna sylvatica 08.03.09, 13:02
                    Moje rozumowanie poruszonego tematu jest jasne i proste.Z rogów jelenia człowiek
                    pierwotny wytwarzał ostrza do swojej broni.I stąd te wojny,stąd.Historyk,mając
                    na uwadze dobro ludzkości,na widok jelonka ma nieodpartą chęć zniszczenia zła w
                    zarodku.Zanim mu wyrosną rogi.
                    Pan zastosował tu skrót myślowy,który wydaje się bardzo logiczny i przejrzysty.
                    Proszę nie pytać,czy zajmuję się psychoanalizą osób ryzykownie spożywających. :-}
                    • brezly Re:Urna sylvatica 08.03.09, 13:05
                      Mysli pani ze jelonek nie symbolizuje tu przeslodzonej germanskiej estetyki, die
                      Gemütlichkeit, ktora reprezentowany przez historykow Zeitgeist poddaje
                      eksterminacji?

Patrze na te strone, ze pani zalinkowala, i utwkil mi jabol "Komandos Strong" :-)
                      • brezly " Tanie wina są dobre bo są dobre i tanie! " 08.03.09, 13:12
                        No tak :-)
                        • modliszka61 Re: " Tanie wina są dobre bo są dobre i tanie! " 08.03.09, 13:21
                          Działają tak samo,więc po co przepłacać?
                          • modliszka61 Re: " Tanie wina są dobre bo są dobre i tanie! " 08.03.09, 13:26
                            Dla studentów filozofii.
                            www.winka.net/wino/platon-bialy-643.html
                            • brezly Re: " Tanie wina są dobre bo są dobre i tanie! " 08.03.09, 13:30
                              Idea platonska jabcoka?
                              • modliszka61 Re: " Tanie wina są dobre bo są dobre i tanie! " 08.03.09, 13:37
                                brezly napisał
                                > Idea platonska jabcoka?

Człowiek zupełnie nie tknięty szałem,nie wejdzie do świątyni muz. ;=}}}

Platon
                                • brezly Re: " Tanie wina są dobre bo są dobre i tanie! " 08.03.09, 14:06
                                  Po trzech "Platonach" dialogi platonskie, ktos zza sciany sugeruje.
                            • brezly Re: " Tanie wina są dobre bo są dobre i tanie! " 08.03.09, 13:33
                              Mrauuuu :-)

www.winka.net/wino/fajrant-wisniowy-1528.html
                              Piekna nazwa, choc ta rutynowosc producenta troche martwi.
                              • modliszka61 Re: " Tanie wina są dobre bo są dobre i tanie! " 08.03.09, 13:42
                                > Piekna nazwa, choc ta rutynowosc producenta troche martwi.
                                Rutynowość w dodawaniu żółtego pierwiastka co to trzewia czyści i niespokojny
                                wypiek na obliczu czyni.
                                • brezly Re: " Tanie wina są dobre bo są dobre i tanie! " 08.03.09, 14:07
                                  Tego piekielnego?
                                  Sylwiczny watek nam wychodzi, co Modli? :-)
                                  • modliszka61 Re: " Tanie wina są dobre bo są dobre i tanie! " 08.03.09, 14:39
                                    Eee tam,zaraz piekielnego...
                                    Ja polecam wina "domowej" roboty.

www.winka.net/wino/belzebub-71.html
                                    • brezly Re: " Tanie wina są dobre bo są dobre i tanie! " 08.03.09, 14:42
                                      Podobaja mi sie te sugestywnie napisane recenzje.
                                      Fraze "wino to byłem uraczony spożyć" notuje w specjalnym zeszycie.
                                      Mysle o zajeciu sie ta strona na moim blogasku.
                                      • modliszka61 Re: " Tanie wina są dobre bo są dobre i tanie! " 08.03.09, 14:51
                                        > Fraze "wino to byłem uraczony spożyć" notuje w specjalnym zeszycie.

W oryginale zakończenie brzmi:"Jak się potoczyły dalsze wypadki-tego w żaden
                                        sposób nie potrafię przypomnieć sobie.
                                        • brezly Re: " Tanie wina są dobre bo są dobre i tanie! " 08.03.09, 15:00
                                          Recenzje tego chcialbym przeczytac, pomysl na nazwe mnie zastrzelil.

www.winka.net/wino/normandia-1098.html
                                          A koniec recenzji jest zawsze podobny:

"Pamiętam, że po dwóch sztukach poszedłem na zajęcia, gość od informy patrzył
                                          się na mnie jakby ducha zobaczył. hehehe Reszty wieczoru nie pamiętam, ale
                                          podobno śmiesznie było."

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka