brezly 07.03.09, 19:06 niby po ludzkiemu luzaczka lesna. Ale tak naprawde to kosmatka olbrzymia. www.atlas-roslin.pl/gatunki/Luzula_sylvatica.htm Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
modliszka61 Re:Urna sylvatica 08.03.09, 11:53 Niby po ludzkiemu dzban leśny.Ale tak naprawdę to Twister na bazie licznych kwasów w otulinie z polipropylenu. www.winka.net/wino/dzban-lesny-244.html Odpowiedz Link Zgłoś
brezly Re:Urna sylvatica 08.03.09, 12:05 Uomatko... :-) CzeModli:-) Dusza sie moja rozmarzyla, choc smutna jest. Wspomnienie "Wigraszkow", "Bukietow lesnych", "Duchow Gor", "Liczyrzep", "Czaru Bieszczadow"... Ech, ta wspolpraca Polmosu i Siarkopolu. Odpowiedz Link Zgłoś
modliszka61 Re:Urna sylvatica 08.03.09, 12:13 Cze,Brezu :-D Marzeniom można się oddać w pełni ,bo na czerwonym pasku nad zdjęciem,co rusz pojawiają się okazjonalne przysłowia,urozmaicające rytuał spożywania.Ja naliczyłam już ze cztery.Ostatnie to:"Na melinie nic nie zginie" :-D Odpowiedz Link Zgłoś
brezly Re:Urna sylvatica 08.03.09, 12:14 Uwielbiam marketing oparty na wartosciach etnicznych:-)) Odpowiedz Link Zgłoś
modliszka61 Re:Urna sylvatica 08.03.09, 12:16 Były też wartości międzypłciowe,ale o etykietę dbam i nie będę cytować.;-}} Odpowiedz Link Zgłoś
modliszka61 Re:Urna sylvatica 08.03.09, 12:23 Tego tylko nie rozumiem:"Pszczółka Maja zwalczy faszyzm" Może gdybym spróbowała trunku,przyszła by ta jasność i "Now I see!" Odpowiedz Link Zgłoś
brezly Re:Urna sylvatica 08.03.09, 12:35 Tak sadze ze by przyzsla jasnosc. Ja podobno kiedys, w napadzie dadaistyki alkoholowej, wyglosilem zdanie nastepujace: "nie lubie historykow, bo historyk to taki czlowiek, ze jak zobaczy jelonka, to zaraz by go bombardowal". Lata mijaja, studia ukonczone, a ja dalej nie wiem co ja wtedy mialem w tym akademiku "Szklany Dom" na mysli :-) Odpowiedz Link Zgłoś
modliszka61 Re:Urna sylvatica 08.03.09, 13:02 Moje rozumowanie poruszonego tematu jest jasne i proste.Z rogów jelenia człowiek pierwotny wytwarzał ostrza do swojej broni.I stąd te wojny,stąd.Historyk,mając na uwadze dobro ludzkości,na widok jelonka ma nieodpartą chęć zniszczenia zła w zarodku.Zanim mu wyrosną rogi. Pan zastosował tu skrót myślowy,który wydaje się bardzo logiczny i przejrzysty. Proszę nie pytać,czy zajmuję się psychoanalizą osób ryzykownie spożywających. :-} Odpowiedz Link Zgłoś
brezly Re:Urna sylvatica 08.03.09, 13:05 Mysli pani ze jelonek nie symbolizuje tu przeslodzonej germanskiej estetyki, die Gemütlichkeit, ktora reprezentowany przez historykow Zeitgeist poddaje eksterminacji? Patrze na te strone, ze pani zalinkowala, i utwkil mi jabol "Komandos Strong" :-) Odpowiedz Link Zgłoś
modliszka61 Re: " Tanie wina są dobre bo są dobre i tanie! " 08.03.09, 13:21 Działają tak samo,więc po co przepłacać? Odpowiedz Link Zgłoś
modliszka61 Re: " Tanie wina są dobre bo są dobre i tanie! " 08.03.09, 13:26 Dla studentów filozofii. www.winka.net/wino/platon-bialy-643.html Odpowiedz Link Zgłoś
brezly Re: " Tanie wina są dobre bo są dobre i tanie! " 08.03.09, 13:30 Idea platonska jabcoka? Odpowiedz Link Zgłoś
modliszka61 Re: " Tanie wina są dobre bo są dobre i tanie! " 08.03.09, 13:37 brezly napisał > Idea platonska jabcoka? Człowiek zupełnie nie tknięty szałem,nie wejdzie do świątyni muz. ;=}}} Platon Odpowiedz Link Zgłoś
brezly Re: " Tanie wina są dobre bo są dobre i tanie! " 08.03.09, 14:06 Po trzech "Platonach" dialogi platonskie, ktos zza sciany sugeruje. Odpowiedz Link Zgłoś
brezly Re: " Tanie wina są dobre bo są dobre i tanie! " 08.03.09, 13:33 Mrauuuu :-) www.winka.net/wino/fajrant-wisniowy-1528.html Piekna nazwa, choc ta rutynowosc producenta troche martwi. Odpowiedz Link Zgłoś
modliszka61 Re: " Tanie wina są dobre bo są dobre i tanie! " 08.03.09, 13:42 > Piekna nazwa, choc ta rutynowosc producenta troche martwi. Rutynowość w dodawaniu żółtego pierwiastka co to trzewia czyści i niespokojny wypiek na obliczu czyni. Odpowiedz Link Zgłoś
brezly Re: " Tanie wina są dobre bo są dobre i tanie! " 08.03.09, 14:07 Tego piekielnego? Sylwiczny watek nam wychodzi, co Modli? :-) Odpowiedz Link Zgłoś
modliszka61 Re: " Tanie wina są dobre bo są dobre i tanie! " 08.03.09, 14:39 Eee tam,zaraz piekielnego... Ja polecam wina "domowej" roboty. www.winka.net/wino/belzebub-71.html Odpowiedz Link Zgłoś
brezly Re: " Tanie wina są dobre bo są dobre i tanie! " 08.03.09, 14:42 Podobaja mi sie te sugestywnie napisane recenzje. Fraze "wino to byłem uraczony spożyć" notuje w specjalnym zeszycie. Mysle o zajeciu sie ta strona na moim blogasku. Odpowiedz Link Zgłoś
modliszka61 Re: " Tanie wina są dobre bo są dobre i tanie! " 08.03.09, 14:51 > Fraze "wino to byłem uraczony spożyć" notuje w specjalnym zeszycie. W oryginale zakończenie brzmi:"Jak się potoczyły dalsze wypadki-tego w żaden sposób nie potrafię przypomnieć sobie. Odpowiedz Link Zgłoś
brezly Re: " Tanie wina są dobre bo są dobre i tanie! " 08.03.09, 15:00 Recenzje tego chcialbym przeczytac, pomysl na nazwe mnie zastrzelil. www.winka.net/wino/normandia-1098.html A koniec recenzji jest zawsze podobny: "Pamiętam, że po dwóch sztukach poszedłem na zajęcia, gość od informy patrzył się na mnie jakby ducha zobaczył. hehehe Reszty wieczoru nie pamiętam, ale podobno śmiesznie było." Odpowiedz Link Zgłoś