ralston 29.11.03, 16:27 Prześlicznie gra właśnie w Markomanii... Kto nie włączył jeszcze radia, niech to szybko robi! Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
kalisia Re: Keiko Matsui 29.11.03, 17:58 Najbardziej mi sie podobalo jak Niedzwiedz zapytal co wiedziala o Polsce przed wyjazdem, a ona powiedziala oczywiscie o Chopinie. Na to Niedzwiedz czy moze widziala cos w Polsce po przyjezdzie. Keiko powiedziala ze niestety przyleciala w nocy, ale za to zjadla nasze sniadanie i obiad:) Odpowiedz Link Zgłoś
ralston Re: Keiko Matsui 29.11.03, 19:50 No tak, Japończycy są rozkochani w Chopinie. Kto wie kiedy i gdzie koncert Keiko w Polsce? Niestety Markomanii słuchałem z przerwami i nie wyłapałem tej informacji... Odpowiedz Link Zgłoś
ogabignac Re: Keiko Matsui 30.11.03, 07:19 ralston napisał: > No tak, Japończycy są rozkochani w Chopinie. Kto wie kiedy i gdzie koncert > Keiko w Polsce? Niestety Markomanii słuchałem z przerwami i nie wyłapałem tej > informacji... O tak, rozkochani i w Chopinie i innych europejskich kompozytorach. Wygrywają masę konkursów europejskich ale krytycy mimo ich perfekcyjnej techniki kręcą nosami na brak "duszy" w wykonaniu utworów. Nawet w Chopina jest miejsce na maleńkie improwizacje a Japończycy tego nie potrafią. Ale podziwu godne jak się starają by zrozumieć Europejczyków. Odpowiedz Link Zgłoś
chatka_ Re: Keiko Matsui 29.11.03, 21:17 Obawiam sie ze koncert juz sie odbyl. W ubiegla sobote Niedzwiedz mowil ze Keiko wystapi za tydzien... Jednoczesnie wg informacji na domowej stronie artystki, Keiko ma zagrac w Kongresowej 8.12.03. Mozna by napisac do Pana Marka, zawsze odpowiada na pytania muzyczne. Kydrynski tez powinien cos wiedziec, radze spytac jutro w porze siesty by ewntualnie zdazyc wieczorem na koncert? Odpowiedz Link Zgłoś
chatka_ Re: Keiko Matsui 29.11.03, 21:44 www.smoothjazz.nsi.pl/main.htm Koncert został odwolany? Niezbyt dokladnie docieralo do mnie to co sie w Markomanii dzialo, ale zdaje sie Keiko byla dzis w studiu, wywiad szedl na zywo, jest w Polsce, ale koncertu nie zagra? Odpowiedz Link Zgłoś
ralston Re: Keiko Matsui 29.11.03, 21:48 Nie wiem, czy się z tego martwić, czy cieszyć. I tak nie mógłbym iść. Ciekawe czemu koncert odwołano, bo chyba nie z braku chętnych... Odpowiedz Link Zgłoś
chatka_ Re: Keiko Matsui 29.11.03, 21:58 Jutro spytam Kydrynskiego. Zaluje, bo gdyby koncert odbyl sie 8 w poniedzialek, to przedluzylabym weekend w stolicy i na koncert bym sie wybrala. Odpowiedz Link Zgłoś
saunne Re: Keiko Matsui 30.11.03, 11:07 Również wczoraj słuchałam i bardzo mi się to spodobało. Odpowiedz Link Zgłoś
chatka_ Re: Keiko Matsui 02.12.03, 22:14 saunne napisała: > Również wczoraj słuchałam i bardzo mi się to spodobało. Bodajze na trzeciej czesci Smooth Jazz Cafe jest jej jeden utwor, najpiekniejszy ze wszystkich na plycie! A Kydrynski nie umial pomoc :( Odpowiedz Link Zgłoś
ralston Re: Keiko Matsui 02.12.03, 22:24 Tak - na SJC 3 jest jej utwór "Night Hawk's Dream", grany zresztą w ostatniej Markomanii. Odpowiedz Link Zgłoś
freewolf Re: Keiko Matsui 02.12.03, 22:33 ralston napisał: > Tak - na SJC 3 jest jej utwór "Night Hawk's Dream", grany zresztą w > ostatniej Markomanii. Nota bene - w necie, zwłaszcza na sieciach p2p też co nieco z jej wykonań można znaleźć. Odpowiedz Link Zgłoś
ralston Re: Keiko Matsui 03.12.03, 14:15 Eee... teraz polycjanty ludzi ścigają za nielegalną muzykę i filmy. Trza się bać! Odpowiedz Link Zgłoś
freewolf Re: Keiko Matsui 03.12.03, 14:31 ralston napisał: > Eee... teraz polycjanty ludzi ścigają za nielegalną muzykę i filmy. Trza się > bać! Szansa wpadki jest dużo mniejsza niż podczas zabawy w kwiatki i pszczółki. :)) Odpowiedz Link Zgłoś
all2 Poeci już działają ;) 04.12.03, 01:09 Kiedy przyjdą przeszukać dom, Ten, w który mieszkasz chłopie, Kiedy sprawdzą twój CD-ROM, I na płytach nagrane kopie, Gdy pod drzwiami staną, i nocą Z nakazem w dłoni w drzwi załomocą - Wiesz o jaką im chodzi zbrodnię? Ściągałeś pliki Przez dwa tygodnie. Już przed twym domem setki są glin, Dokąd uciekać? Chyba do Chin. A wszystko przez to, że owe dane, Wprost z Ameryki były pobrane Co czyni z ciebie kogoś gorszego, Niźli mordercę wielokrotnego... Kidyś przyjdą napewno pogrzebać ci w kompie może się zlitują, w co szczerze wątpię, jak GROM w nocy przez dach się wkują, płyty połamią, save'y skasują, pójdzie w pinezki w Fifie kariera, znów w nfs'a startujesz od zera, choć w call of duty wojne wygrałeś, choć wiele nocy przez to zarwałeś, brak im skrupułów, litości nie mają, za dyskutowanie zarobisz pałą, nie pomogą płacze ani lamenty cały twój hardware w folii zapięty, już biurko puste, już wiatrak nie huczy może mnie w końcu to czegoś nauczy, mijają godziny, mijają dni, chyba oszaleję, wciąż komp mi sie śni, dzwonię na pały, czy da się załatwić, jakiś glina mówi: muszę pana zmartwić, tutaj jest Polska, tu cuda się dzieją, kompa pan oddał przebranym złodziejom, jaki jest morał mojej definicji? profilaktycznie nie wpuszczaj policji! Odpowiedz Link Zgłoś
ralston Re: Keiko Matsui 10.02.04, 15:02 Świetnie się przy Keiko pracuje. Spokojne tony wyciszają. Takie easy listening... Odpowiedz Link Zgłoś