esteraj 17.06.12, 23:09 Czy możecie polecić jakiś dobry film psychologiczny lub fantastyczno-naukowy? Będę bardzo wdzięczna. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
lidka449 Re: Dobry film 17.06.12, 23:31 to nie forum filmowe,ale co tam :) polecam dwa filmy psychologiczne : "Lot nad kukułczym gniazdem" oraz "Szepty i krzyki" (klasyka gatunku) Odpowiedz Link Zgłoś
jedr-ek28 Re: Dobry film 18.06.12, 02:18 Powrót, Wiosna, lato, jesień, zima i ... wiosna, Nakarmić kruki, Dekalog, Pianistka, Marzyciel (Finding Neverland), Zło, Czarny łabędź (Black swan), Noi Albinoi. Pochwalę się jeszcze i powiem, że mam film z eksperymentu psychologicznego Milgrama, ale to ewentualnie jakoś przez serwer:) To wszystko pozycje z jednej szpuli a mam ich kilka:) Odpowiedz Link Zgłoś
jedr-ek28 Re: Dobry film 18.06.12, 02:20 A i jeszcze przypomniał mi się Fucking Amal, Never let me go, Łowca jeleni (może bardziej obyczajowy) i na pewno Samotność liczb pierwszych. Jak sobie coś przypomnę to dam znać. Odpowiedz Link Zgłoś
szarana.gajama Re: Dobry film 18.06.12, 09:48 Jędrek, masz film z eksperymentu Milgrama? To jest cały eksperyment sfilmowany czy jakiś dokument na ten temat? Odpowiedz Link Zgłoś
jedr-ek28 Re: Dobry film 18.06.12, 10:39 Tak, to jest cały sfilmowany eksperyment Odpowiedz Link Zgłoś
szarana.gajama Re: Dobry film 18.06.12, 13:58 kurcze, ale super! A mógłbyś napisać skąd ten film można wziąć? Odpowiedz Link Zgłoś
jedr-ek28 Re: Dobry film 18.06.12, 23:36 Jest takie dobre powiedzenie: jeżeli czegoś nie ma w internecie, to znaczy, że to nie istnieje:D Ja wpisałem właśnie w Google Obedience Stanley Milgram Experiment download i 3 pozycja od góry to link to pobrania filmu) Trzeba mieć tylko konto na Chomiku:) Powodzenia;) Odpowiedz Link Zgłoś
szarana.gajama Re: Dobry film 20.06.12, 16:14 o, faktycznie jest. nie sądziłam, ze to takie proste :D Dzięki dobry człowieku! Odpowiedz Link Zgłoś
esteraj Re: Dobry film 18.06.12, 10:27 Dzięki za propozycje. Pozwoliłam sobie tutaj napisać, bo przyszpilony jest temat o propozycjach książek. Ostatnio nie ma nic ciekawego w telewizji, a chciałam obejrzeć coś ambitnego i dającego do myślenia. Odpowiedz Link Zgłoś
jan_stereo Re: Dobry film 20.06.12, 20:10 'Un Prophete' (w oryginale) lub 'A Prophet'. Odpowiedz Link Zgłoś
szczesliwy_pierozek Re: Dobry film 28.06.12, 19:11 jan_stereo napisał: > 'Un Prophete' (w oryginale) lub 'A Prophet'. To tylko jeden z filmów zrealizowanych przez Jacques'a Audiarda. Polecam bardziej jego dwa wcześniejsze obrazy - Na moich ustach i W rytmie serca, a także najnowszy, od 1,5 miesiąca grany we Francji De rouille et d'os. Odpowiedz Link Zgłoś
brat_janusza Re: Dobry film 26.06.12, 15:10 Polecam film "Wszystko za życie" . Nic nowego, ale mi dodał on wiary i energii. Podobnie działało na mnie "127 godzin". Te filmy pozwalają odskoczyć od codzienności i uświadomić sobie, że wiele z naszych problemów to rzeczy, którymi sami siebie katujemy :) Odpowiedz Link Zgłoś
lykke_li Re: Dobry film 27.06.12, 16:35 Siła Spokoju Pod linkiem fil w całości :) discovery-nature.com/index.php?topic=1062.0 Odpowiedz Link Zgłoś
szczesliwy_pierozek Re: Dobry film 28.06.12, 19:09 www.youtube.com/watch?v=67llDv40TGg www.youtube.com/watch?v=WWoDBcSW4_c www.youtube.com/watch?v=Mx8XPYbMuXA Odpowiedz Link Zgłoś
esteraj Re: Dobry film 10.07.12, 14:35 Jeszcze raz dzięki za propozycje. "Piękny umysł" oglądałam kilka lat temu. Obejrzałam teraz "Siłę spokoju" i muszę przyznać, że to fantastyczny film, bardzo pouczający. Zmienia perspektywę patrzenia na życie. Odpowiedz Link Zgłoś