zaba-kicia 07.11.13, 17:59 Od jakies czasu cierpię na bezsennośc.KIedyś miałam glosy.Mam lęki. Teraz biore leki psychotropowe nasenne .Czy to początki schizofrenii? Proszę o o odpowiedz. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
nvv Re: schizofrenia 07.11.13, 18:05 To trochę taka samo-spełniająca się przepowiednia: im bardziej się boisz, tym bardziej możesz wkręcić się w te objawy Odpowiedz Link Zgłoś
zauroczonaewa Re: schizofrenia 07.11.13, 22:50 Spokojnie - aby stwierdzić z cała pewnością,że "schizofrenia" musi wystąpić szereg cech wspólnych tej choroby o ile Cie to pocieszy/uspokoi - nie ma na wskroś "zdrowego umysłu" każdy umysł jest trochę schizofreniczny,paranoiczny czy depresyjny.Najważniejsze jest uświadomić sobie problem / o ile istnieje / i analizować swoje myśli,słowa,zachowania potem brać skale porównawczą obserwując innych ludzi / czasami można się nieźle ubawić :))) / pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
zaba-kicia Re: schizofrenia 08.11.13, 08:09 Dzieki za odpowiedz, ale mam już umówioną wizytę u lekarza Odpowiedz Link Zgłoś
zauroczonaewa Re: schizofrenia 08.11.13, 10:25 zaba-kicia napisała: > Od jakies czasu cierpię na bezsennośc.KIedyś miałam glosy.Mam lęki. Teraz biore > leki psychotropowe nasenne .Czy to początki schizofrenii? Proszę o o odpowiedz > . aa i jeszcze odnośnie "leków psychotropowych" każdy z nich ma to do siebie,że w rożnym stopniu zmienia osobowość / strukturę "ja" / nawet jeżeli to są "tylko" nasenne. pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
jaxa5 Re: schizofrenia 09.11.13, 18:47 Skoro bierzesz leki psychotropowe tzn, że potrzebowałaś pomocy psychologicznej. Uważam, że tylko znalezienie dobrego specjalisty może Ci pomóc. Bezsenność to przypadłość, z którą boryka się wielu, lęki też są wielu znane, ale głosy? To jest wystarczający sygnał, by poradzić się lekarza i raczej nie poprzestawać na tylko 1 wizycie. Odpowiedz Link Zgłoś
lifeisaparadox Re: schizofrenia 09.11.13, 23:05 Takie objawy występują w wielu różnych zaburzeniach. Odpowiedz Link Zgłoś
bulbina5 Re: schizofrenia 10.11.13, 20:21 Mam kogoś w rodzinie, kto też miewał podobne zaburzenia i w końcu udało się nam go namówić na psychoterapię. Nie ma co zwlekać, jeśli to coś innego, zawsze wtedy będzie jeden specjalista mniej do zaliczenia. Odpowiedz Link Zgłoś
gold_paula Re: schizofrenia 14.11.13, 21:37 Lifeisparadox Ty przecież pożegnałeś się z tym forum. I co nadal przemawiasz do ludu? Odpowiedz Link Zgłoś
gocha033 uslyszal glos ? 19.03.14, 14:36 gold_paula napisała: > Lifeisparadox Ty przecież pożegnałeś się z tym forum. I co nadal przemawiasz do ludu? Uslyszal pewnie jakis GLOS, ktory mu to polecil ? Odpowiedz Link Zgłoś
fantafelicja Re: schizofrenia 12.11.13, 14:35 Słyszenie głosów nie zawsze jest początkiem schizofrenii - ale niestety może być Mam wujka schizofrenika i niestety - psychiatra, leki, stałe leczenie do końca życia - innego wyjścia nie ma, ale to oczywiście nie znaczy, że Twój problem musi taki być.. Moim zdaniem nie ma co na forum debatować, tylko idź do lekarza- www.znanylekarz.pl/psychiatra - dobry psychiatra ze swojego miasta obowiązkowo, choć może najpierw lepiej jakieś badania pod katem tej choroby i innych, w których można "słyszeć głosy" jak to powiedziałaś.. Odpowiedz Link Zgłoś
szaman.ka Re: schizofrenia 12.11.13, 19:19 Wiele ludzi słyszy głosy,co wcale nie oznacza,że chorują na schizofrenię.Schizofrenik też raczej nie będzie pisał na forum,że się obawia,że ma schizofrenię. Odpowiedz Link Zgłoś
brygada_ww Re: schizofrenia 20.11.13, 14:27 gizah napisała: > Służę pomocą. Tu pewno w dzieciństwo doszło do przemocy, nadużyć i traum, Pani Doktor, wywrozyla to Pani z fusow wypitej przez Pania Doktor herbaty? Odpowiedz Link Zgłoś
blokowan Re: schizofrenia 19.03.14, 15:39 głosy w głowie są efektem mikro implantów, telefonów wszczepianych w okolicy uszu, kanał słuchowy... o tym nigdzie się nie dowiesz, nikt nie potwierdzi, ale wszyscy wiedzą... oczywiście jeśli ty teżx o niczym nie wiesz.. Tymi telefonami sterują Toba werbalnie nawet bez twojej świadomości i odbierasz te silne sugfestie jak swoje własne myśli, skontaktuj się ze mną inwigilowany@wp.pl Odpowiedz Link Zgłoś
mona.blue Re: schizofrenia 19.03.14, 16:23 blokowan napisał(a): > głosy w głowie są efektem mikro implantów, telefonów wszczepianych w okolicy us > zu, kanał słuchowy... o tym nigdzie się nie dowiesz, nikt nie potwierdzi, ale w > szyscy wiedzą... oczywiście jeśli ty teżx o niczym nie wiesz.. Tymi telefonami > sterują Toba werbalnie nawet bez twojej świadomości i odbierasz te silne sugfes > tie jak swoje własne myśli, skontaktuj się ze mną inwigilowany@wp.pl Bzdury, żabcia idź do lekarza, jeżeli nie jestę trollem. Odpowiedz Link Zgłoś
blokowan Re: schizofrenia 20.03.14, 18:13 A gdzie jakieś argumenty że to o czym pisałem to bzdury? Myślisz że ciągle to wszystko będzie trzymane w tajemnicy, ze za plecami będą się śmiać z tego co Nam robią? Ja wiem, jak wiele osób jest juz zaimplantowanych w te telefony, ale NAM, ofiarom tej technologii robi się coś o wiele gorszego... Poszukaj informacji o Target Individual, zapoznaj się z Prawdą jeśli nie udajesz jak pozostali że nic o tym Ci nie wiadomo.. Odpowiedz Link Zgłoś
mona.blue Re: schizofrenia 19.03.14, 16:22 Dalczego mój wpis prostujący bzdury o głosach został usunięty? Kto ma takie wpływy? Podejrzewam, że to watek pewnego znanego trolla. Odpowiedz Link Zgłoś