Dodaj do ulubionych

Pomocy !!!

25.02.16, 23:13
Witam ,
Jestem z chlopakiem juz od 1,5 roku. Prawie pol roku temu chcialam z nim zerwac poniewaz nie ukladalo nam sie ,wszystko sie psulo,nie moglismy sie dogadac. Bie tolerowalam jego zachowania bo robil rzeczy ktorych nie chcialam i na ktore nie mialam ochoty. Postanowilam to zmienic i z nim zerwac. Jednak on mi na to nie pozwolil. Na nic bylo tlumaczenie ze go nie kocham , ze nic do niego nie czuje i nie potrafie juz z nim byc . Wtedy zaczelo sie najgorsze. Zaczal jezdzic do mojej mamy gdy bylam w szkole , gadal jej cos na mnie . Oba oczywiscie pozniej robila mi awanture i chciala zebym mu dala szanse. Ja nie chcialam . Przestalam przez niego rozmawiac z mama. Nie potrafil zrozumiec ze juz go nie kocham. Jezdzil codziennie ,ja balam sie wracac do domu bo wiedzialam co mnie czeka i ze go zapewne zastane u siebie. Nie moglam jesc , nie moglam spac. Straszyl mnie ze sie zabije bo nie moze zyc beze mnie. Ja juz nie moglam tego wytrzymac. Tego nacisku ze strony mamy i chlopaka. Zylam w ciaglym strachu. Juz z totalnej bezsilnisci zgodzilam sie sprobowac jeszcze raz. Do dzisiaj go nie kocham ,jestem nieszczesliwa. Poznalam innego chlopaka calkie rozniacego sie od tego charakterem , zachowaniem ,dobrze sie dogadujemy. No zakochalam sie w nim. Wiec postanowilam znowu sprobowac z nim zerwac ale jestem na to za slaba. On mnie juz tak niszczy psychicznie ze czasem mysle sobie ze lepiej z nim byc nie byc szczesliwa ale chociaz nie bac sie co przyniesie nastepny dzien. Moze to tak nie wyglada ale to na prawde jest pewnego rodzaju pieklo. Kiedy go nie kochasz a musisz sie z nim spotykac bo nie ma innego wyjscia , szukasz pomocy wszedzie ale jej nie dostaniesz. Nawet mama jest przeciwko. :( nigdy nie czulam sie gorzej ,nie chce mi sie zyc bo nie widze w tym sensu. Perspektywa daleszego zycia z nim mnie przeraza. A niestety nie dam rady z nim zerwac bo znowu jest tak samo jak wczesniej a mama i nie pomoze w tym. boje sie ze wpadne w depresje , nic mi sie niw chce ,nie mam checi do zycia totalnie ,czuje sie najgorsza 😕 potrzebuje pomocy , co robic ? blagam pomozcie
Obserwuj wątek
    • nanie2 Re: Pomocy !!! 26.02.16, 09:41
      Dziecko, ile masz lat?
      Jeśli decydujesz się być z kimś to znaczy, że dorastasz i bierzesz odpowiedzialność za to co robisz i za swoje wybory. Stanowisko Twojej mamy nie ma nic do rzeczy- to nie ona się z Twoim byłym spotyka przecież. Musisz w pewien sposób jej się przeciwstawić. To bolesne, ale przecież to Ty z tym chłopakiem nie chcesz mieć nic wspólnego a nie ona.

Nachodzenie kogoś, groźby samobójstwa, narzucenie kontaktu jest przestępstwem. To jest stalking i możesz zgłosić to na policji. Poczytaj o stalkingu w necie. Należy poinformować ex krótko i otwarcie, że nie życzysz sobie dalszych kontaktów i te kontakty odciąć: nie rozmawiać, nie odbierać telefonów, nie wpuszczać do domu (swojego pokoju). Zachowuj jego maile, smsy, zapisuj fakt, że Cię nachodzi, nagrywaj jego zachowanie i poinformuj że zgłosisz to na policję (i zrób to jeśli trzeba). I najważniejsze: poszukaj wsparcia psychologicznego- ktoś, z kim lubisz gadać a stanie bezwzględnie po Twojej stronie, telefon zaufania, psycholog, psychiatra. Musisz odciąć się od stanów psychicznych ex- nie być "dobra", nie myśleć o nim, nie tłumaczyć mu nic. To on musi sobie poradzić z rozstaniem- i nie jest to Twoja sprawa.

www.infor.pl/prawo/prawo-karne/pokrzywdzony/704421,Stalking-uporczywe-nekanie.html
      psychologia.wieszjak.polki.pl/stalking-co-to-jest-i-jakie-formy-przybiera,relacje-artykul,10397781.html?page_no=1
      i wiele innych...

"ze czasem mysle sobie ze lepiej z nim byc nie byc szczesliwa ale chociaz nie bac sie co przyniesie nastepny dzien. "

Tak myślą partnerki alkoholików i przemocowców. Naprawdę chcesz tak żyć? Bez siebie, w uzależnieniu od kogoś? zastanów się nad tym poważnie.
    • leda16 Re: Pomocy !!! 26.02.16, 17:35
      Aż się wierzyć nie chce. I to w XXI wieku w centrum Europy! Może poczekaj dziewczynko aż dojrzejesz, przede wszystkim społecznie oraz emocjonalnie i wówczas, gdy już staniesz się KOBIETĄ poszukaj sobie MĘŻCZYZNY, bowiem żaden chłopak ani na męża, ani na ojca, ani nawet na kochanka nie nadaje się.
      • perfum nie kpij... 27.02.16, 10:26
        ta potrzebuje pomocy
        w jakiejs instytucji.
    • emilka01616 Re: Pomocy !!! 06.03.16, 10:08
      Proponuje pare spotkań u psychologa, który pomoże Ci odkryć która droga będzie dla Ciebie najlepsza. Taką decyzję musisz podjąć sama, ale są osoby które mogą Ci pomóc odkryć tą odpowiedź :) Polecam Ci psychologa kobiete bardzo empatyczną i dobrą - Dorota Babrzymąka - web.facebook.com/Gabinet-Psychologiczny-875888559102726/?ref=br_rs skontaktuj się z nią, pomoże Ci :) powodzenia
    • 0rtensja Ty juz jestes w depresji... 07.03.16, 10:00
      Coz masz matke calkiem do dupy! To tak matka chroni swoja corke? wspiera ja i wychowuje?
      Wyglada na to, ze chce sie ciebie jak najszybciej pozbyc z domu.

Poszukaj pomocy w szkole u wychowawcow, kuratora szkolnego, w poradni u psychologa, az w koncu zamleduj chlopaka na policje- za przemoc psychiczna i stalking... Matke za jej potworny wplyw na twoj stan zdrowia- zglos do sadu rodzinnego, wszak bawi sie twoim zyciem jak pospolita sutenerka- a nie jak w pelni swiadoma swoich obowiazkow dojrzala matka... No coz, poczatek zycia masz trudny...Moje pytanie, gdzie jest twoj tata?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka