Dodaj do ulubionych

Wesołych Świąt!

21.12.24, 12:07
Życzę Wam wszystkim pogodnych, spokojnych świąt Bożego Narodzenia.
Życzę, aby nowo narodzony Jezus prostował ścieżki Waszego życia, abyście mogli osiągnąć zadowolenie z życia, pokój, radość, a może nawet szczęście.
Obserwuj wątek
    • yadaxad Re: Wesołych Świąt! 21.12.24, 14:24
      Życzę Ci, by jakoś święta usatysfakcjonowały rodziców i wydobyły z nich miłe chwile.
      • mona.blue Re: Wesołych Świąt! 21.12.24, 14:57
        Dziękuję.
        • jezow Re: Wesołych Świąt! 21.12.24, 15:51
          Z okazji Świąt Bożego Narodzenia życzę Ci chwili wytchnienia w gronie najbliższych, ciepła serca, radości i pokoju, które napełnią Twój dom miłością. Niech ten czas pełen będzie magicznych chwil, a nadchodzący Nowy Rok przyniesie wiele sukcesów, spełnionych marzeń oraz zdrowia i szczęścia na każdy dzień.

Niech nadchodzący rok obfituje w piękne doświadczenia, pozytywne zmiany i mnóstwo powodów do radości.

Wesołych Świąt i Szczęśliwego Nowego Roku!
          • mona.blue Re: Wesołych Świąt! 21.12.24, 16:06
            Dziękuję.
    • hrasier_2 Re: Wesołych Świąt! 21.12.24, 22:29
      Dzięki Moni. I dla tych co czytają i są duchem niż ciałem. Byle zdrowie było.
    • wilczamia Re: Wesołych Świąt! 22.12.24, 00:15
      Ja poprosze o magiczne, czego kazdemu zreszta zycze! 😉

I niech ktos zalatwi wreszcie snieg!

• afq Re: Wesołych Świąt! 22.12.24, 02:02
        wilczamia napisała:

> I niech ktos zalatwi wreszcie snieg!

dzwoniłem już w tej sprawie "na górę", ale mówią że mają technologiczne problemy i będą opóźnienia
        • wilczamia Re: Wesołych Świąt! 23.12.24, 13:17
          Zdaza do soboty? 😀
          • afq Re: Wesołych Świąt! 24.12.24, 06:52
            wilczamia napisała:

> Zdaza do soboty? 😀

bedzie interwencyjny zakup z korei :-D
            • wilczamia Re: Wesołych Świąt! 25.12.24, 23:04
              Bardzo dobrze! Na pewno jest nie gorszy niz ich kosmetykii! 😀
      • mona.blue Re: Wesołych Świąt! 22.12.24, 10:07
        wilczamia napisała:

>
        >
        >
        Byle niedużo tego śniegu 😉, a w szczególności bez zamarzniętych szyb w samochodzie. W zeszłym roku, w pierwszy dzień świąt, była gruba warstwa lodu na szybach, skrobałam chyba z 15 min i spóźniłam się na przyjęcie bożonarodzeniowe.
        >
        >
        >
        >
      • hrasier_2 Re: Wesołych Świąt! 23.12.24, 15:30
        wilczamia napisała:

> Ja poprosze o magiczne, czego kazdemu zreszta zycze! 😉
        >
        > Nie wiem po co ci ten śnieg? Jak możesz sobie pooglądać w telewizji. Nie znasz chyba realiów w Polsce. Nie odśnieżone chodniki, sople na dachach i pękające rynny od nadmiaru lodu. Nie wspomnę o tonach soli. Jak byłem chłopcem to się cieszyłem ze śniegu. Teraz to dziękuję. W małopolskie można sobie pojechać na narty. Tam już armatki nasypały 😆
        >
        >
        >
        >
        >
        >
        • wilczamia Re: Wesołych Świąt! 25.12.24, 23:06
          Nie wiem po co ci ten śnieg? Jak możesz sobie pooglądać w telewizji.

To cos jak z miloscia. Tez mozna poogladac w telewizji, a jednak kazdy chce tej magii! 😀
    • borsuczyca.klusek Re: Wesołych Świąt! 22.12.24, 18:54
      Mona dużo siły, zdrowia i pogody ducha dla Ciebie i Twojej córki. Bądźcie dla siebie dobre 💓
      • mona.blue Re: Wesołych Świąt! 22.12.24, 20:28
        Dziękuje.
      • mona.blue Re: Wesołych Świąt! 24.12.24, 11:20
        borsuczyca.klusek napisała:

> Mona dużo siły, zdrowia i pogody ducha dla Ciebie i Twojej córki. Bądźcie dla s
        > iebie dobre 💓
        >
        Staramy się, choć trochę przesadziłyśmy z przygotowaniami do świąt, co powodowało konflikty, a w końcu najważniejsze to dobrze, spokojnie i miło spędzić te święta.
    • ikonieckropka Re: Wesołych Świąt! 23.12.24, 21:29
      Mona, dużo zdrowia, siły i wzajemnego zrozumienia dla Ciebie i całej rodziny.
      I dla wszystkich użytkowniczek i użytkowników - zdrowia, resetu od tego wszystkiego, co nas przytłacza i dalszej chęci niesienia wsparcia tym, których w tym rozumiemy.
      • mona.blue Re: Wesołych Świąt! 23.12.24, 21:33
        Dziękuję.
    • mona.blue Re: Wesołych Świąt! 23.12.24, 21:37
      Siła, cierpliwość i wyrozumiałość faktycznie są potrzebne. Dzisiaj jeszcze dzień przed Wigilia, a już jestem wykończona, przygotowaniami i powtarzanymi wkółko pytaniami, o to samo, bo po 5 minutach zapominają, jaka była odpowiedź.
      • yadaxad Re: Wesołych Świąt! 24.12.24, 07:55
        I tak, po stracie będzie ci ich brakować. Warto to mieć w tyle głowy nawet jak cię momentalnie irytują. Nieobecność jaką przynosi śmierć zmienia odczucia i widzenie.
        • mona.blue Re: Wesołych Świąt! 24.12.24, 08:22
          Fakt, nie pomyślałam o tym, dzięki za przypomnienie, to może zmieni mi perspektywę. I to w końcu trochę rozczulające, że są już jak dzieci i po dziecięcemu cieszą się na te święta, a pytania wynikają stąd, że starają się jak mogą przygotować się, mieć choć trochę kontroli w tych przygotowaniach.
          • mona.blue Re: Wesołych Świąt! 24.12.24, 08:27
            Z drugiej strony przypominam sobie, jak kiedyś oni przygotowywali święta, potrafili to robić świetnie, na spora ilość osób, czemu ja nie podołałabym. Prawie perfekcyjnie, gdyby nie kłótnie przy przygotowaniach, które psuły nastrój.
            • yadaxad Re: Wesołych Świąt! 24.12.24, 08:46
              Może pomogłam. Odpuść porównania, łagodź, warto by to pozostało miłym wspomnieniem. Traktuj to tu i teraz w tym momencie, bez nawiązań. Po świętach i tak ich się nie uniknie.
              • mona.blue Re: Wesołych Świąt! 25.12.24, 23:12
                Dziś i wczoraj się udało, prawie...
      • ikonieckropka Re: Wesołych Świąt! 24.12.24, 11:15
        Dzisiaj późnym wieczorem może już będzie łatwiej i może uda Wam się spędzić razem jakoś czas.
        • mona.blue Re: Wesołych Świąt! 24.12.24, 11:25
          ikonieckropka napisała:

> Dzisiaj późnym wieczorem może już będzie łatwiej i może uda Wam się spędzić raz
          > em jakoś czas. Pozdrawiam
          >
          Myślę, że tak. Za dużo uwagi poświęciłam żeby zadowolić rodzinę, zamiast bardziej skupić się na tym, żebyśmy z córką miały dobre święta. Czas to zmienić i myśleć bardziej od teraz o naszych potrzebach i spełniać je.
          Święta to trudny okres, wychodzą różne zaszłości rodzinne, ale dobrze że daje to do myślenia i wprowadzania zmian.
          • ikonieckropka Re: Wesołych Świąt! 25.12.24, 18:38
            I to już jest co najmniej coś! :)

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka