Dodaj do ulubionych

powiedzcie czemu

IP: .48.213.* / 80.51.176.* 12.12.04, 00:29
wg wspolczesnych trendów czarny gej powinien byc dumny ze jest gejem. a do
tego czarnym to juz wogole. ja jestem biala hetero i jestem z tego dumna.
zostane jednak nazwana homofobem rasistką.
Dlaczego?
Obserwuj wątek
    • Gość: Imagine Re: powiedzcie czemu IP: *.adsl.navix.net 12.12.04, 01:23
      zauwazylas ciekawy trend. to o czym mowisz nie dotyczy tylko "orientacji"
      seksualnych, koloru skory, ale tez jezyka narodowego i przekonan religijnych.
      Dzisiaj w USA zaczynaja sie podnosc glosy protestujace przeciwko wywieszkom w
      sklepach typu : "merry christmas" ... jest to niepolityczne i "obrazliwe"
      dla przedstwaicieli innych wyznan (?)
      Wyglada na to, ze biala rasa, chrzescijanska, i do tego podkreslajaca swa
      heteroseksualnosc jest w odwrocie. Kto wie, czy wojna w Iraku nie jest efektem
      gleboko zakorzenionego strachu przed utrata dominacji na tej planecie.
      Oczekuj wiecej nietolerancji wobec swych "parametrow". Nie bedzie lepiej.
      Imagine.
      • Gość: xy2 Re: powiedzcie czemu IP: .48.213.* / 80.51.176.* 12.12.04, 01:30
        ale mi chodzi tylko o zachowanie pewnych norm. nie mówię ze wszystko co
        powszechne, tradycyjne jest Ok. Ale nie popadajmy w skrajności. nie demonstruje
        tego ze jestem hetero, po prostu jestem. to samo z gejami, dlaczego gejostwo ma
        byc uwazane za norme, jest to dla mnie sprzeczne z natura.
        dlaczego to co jest trendy musi byc skrajne?
        Fak, nie rozumiem
        • Gość: xy2 Re: powiedzcie czemu IP: .48.213.* / 80.51.176.* 12.12.04, 01:32
          a WTC?
          a moze to bylo drugie pearl harbour? kto wie
          • Gość: Imagine Re: powiedzcie czemu IP: *.adsl.navix.net 12.12.04, 02:28
            pod jednym wzgledem WTC bylo podobne do Pearl Harbour. WIEDZIANO, ze to
            nastapi, nie kiedys tam, nie przez krasnoludki, tylko dokladnie, ktorego dnia i
            kto to zrobi. Jesli angielski nie jest ci obcym, podam ci kapitalna ksiazke
            opisujaca tragedie i prawdziwe wydarzenia wokol WTC.
            Imagine.
            • m.malone Re: powiedzcie czemu 12.12.04, 02:29
              Jaka to książka, jesli można wiedzieć?
              • Gość: Imagine Re: powiedzcie czemu IP: *.adsl.navix.net 12.12.04, 02:50
                "Alice in Wonderland and the World Trade Center Disaster" - by David Icke.
                www.davidicke.com/icke/
                • m.malone Re: powiedzcie czemu 12.12.04, 02:52
                  Piękne dzięki:)
            • Gość: xy2 Re: powiedzcie czemu IP: .48.213.* / 80.51.176.* 12.12.04, 10:07
              tytul prosze, zmobilizuje sie zeby przypmniecsobie język
              • m.malone Jest tytuł i autor: 12.12.04, 11:56
                "Alice in Wonderland and the World Trade Center Disaster" - by David Icke.

Dzień dobry:)
                • Gość: xy2 Re: Jest tytuł i autor: IP: .48.213.* / 80.51.176.* 12.12.04, 12:23
                  dzien dobry, juz wiem ze jest, nie chcialo mi sie czytac postow to spytałam:)
                  • m.malone Leniuszek! A fe... nt 12.12.04, 12:24

• Gość: Imagine Re: powiedzcie czemu IP: *.adsl.navix.net 12.12.04, 02:47
          widzisz, zeby dokladnie zrozumiec o co w tym wszystkim chodzi, trzeba sie
          "oduczyc" wszystkiego, czego zesmy sie nauczyli dotychczas ... chodzi mi tu o
          wiedze, ktora wtlacza nam sie tylko po to, by odsunac od nas chec do wlasnego
          myslenia i szukania prawdy.
          homoseksualizm nie jest czyms normalnym w rozumieniu przecietnego czlowieka.
          wynika to ze zwyklej obserwacji natury. I to narzedzie, obserwacja i szukanie
          odpowiedzi na pytanie, co jest a co nie jest w zgodzie z natura mowi nam, ze
          dwoch mezczyzn czujacych do siebie pociag seksualny, nie jest czyms dominujacym
          w przyrodzie, ba, jest czyms absolutnie marginalnym.
          Dlaczego wiec marginalnosc ma wplywac na postepowanie bezwglednej wiekszosci ?
          jak to sie dzieje, ze 5 procent populacji potrafi doprowadzic do przerysowania
          prawa rodzinnego, ktore jest wynikiem rozumienia natury ?
          Zastanow sie, jak to sie stalo mozliwe ? 5 procent przeciwko 95 procent ?
          Jest tylko jedna odpowiedz ? Owo 5 procent musi miec srodki i mozliwosci, w tym
          przede wszystkim finansowe, by moc pozwolic sobie na kampanie przemodelowywania
          juz nie tylko prawa, ale naszych UMYSLOW ... a kto te srodki posiada ?
          ELITA i to niekoniecznie ta, ktora znamy z twarzy i nazwisk ...
          Czy jednak elicie zalezy na tym by pan kowalski poslubil pana nowaka ?
          NIE, NIE ZALEZY ... po co wiec ten caly cyrk ? BO TYLKO WTEDY, GDY ISTNIEJE
          KONFLIKT ELITA JEST W STANIE POZOSTAC W CIENIU. Ta sama elita finansuje zawsze
          dwie strony wojujacych stron, ta sama elita rzadzi tym padolem od ZAWSZE ...
          Ci, ktorzy dzisiaj szermuja slowami tzw. tolerancji nie wiedza tak naprawde
          o co im chodzi.
          Imagine.
          • Gość: malgo Re: powiedzcie czemu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.12.04, 03:27
            Dlaczego te 5% nie może żyć z takim samym "zabezpieczeniem"
            prawnym jak reszta.Czy większości zabraknie formularzy
            ślubnych,jeśli mniejszość będzie mogła te śluby brać?
            Czemu te "małżenstwa" zagrażają Twoim zdaniem?
            Czy jeśliby nie nazwać ślubów między homoseksualistami
            ślubami,a kontraktami nie czułbyś zagrożenia?
            Piszesz,że homoseksualizm nie jest czymś normalnym w rozumieniu
            przeciętnego człowieka.A co powiesz na to,że w rozumieniu
            przeciętnego Katolika ateizm z dużym prawdopodobienstwem
            nie jest czymś normalnym.W Polsce około 90% społeczenstwa
            stanowią katolicy.Idąc tropem Twego myślenia należałoby
            niedopuścić ateistów do zawierania małżeństw???
            • Gość: Imagine Re: powiedzcie czemu IP: *.adsl.navix.net 12.12.04, 03:57
              idac twoim tropem, co staloby na przeszkodzie by ozenic sie z koza czy
              jaszczurka ?

• Gość: malgo Re: powiedzcie czemu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.12.04, 04:40
                Nie wiem czy dobrze rozumiem;sugerujesz ,że ateista =koza,czy
                homoseksualista=jeszczurka?PIerwszy raz odkąd tutaj piszę
                wqu..łam się na maxa.Gratuluję sukcesu Imagine.
                • Gość: Luty Re: powiedzcie czemu IP: *.ma-cambridg0.sa.earthlink.net 12.12.04, 04:46
                  jeszcze nie spisz..malgo ? to ciekawe
                  • Gość: malgo Re: powiedzcie czemu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.12.04, 04:49
                    Dlaczego ciekawe?
                    • Gość: Luty Re: powiedzcie czemu IP: *.ma-cambridg0.sa.earthlink.net 12.12.04, 04:51
                      bo mieszkasz w Polsce...chyba, a tam juz piata rano, nie spalas cala noc i to
                      jest ciekawe...dlaczego :)))))
                      • Gość: m.malone nie tylko małgo nie śpi... IP: *.aster.pl 12.12.04, 04:53
                        tylko czemu się tak denerwuje:)?
                        • Gość: Luty Re: nie tylko małgo nie śpi... IP: *.ma-cambridg0.sa.earthlink.net 12.12.04, 04:55
                          Gość portalu: m.malone napisał(a):

> tylko czemu się tak denerwuje:)?

a Ty MM....? dlaczego nie spisz...?

• Gość: Malonowa Re: nie tylko małgo nie śpi... IP: *.aster.pl 13.12.04, 18:59
                            bo Ktoś musi z Malgo figlować, jak Malonowa śpi, czyli czego oczy nie widzą .....
                            :))))

MMowa
                        • Gość: malgo Re: nie tylko małgo nie śpi... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.12.04, 05:00
                          Właściwie nie wiadomo czemu się denerwuję.
                          Już przeszło mi zresztą.:)

• Gość: malgo Re: powiedzcie czemu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.12.04, 04:55
                        W zimie niestety często doba mi się przestawia.
                        Żadne figle i psikusy się za tym nie kryją:))
                        • Gość: Luty Re: powiedzcie czemu IP: *.ma-cambridg0.sa.earthlink.net 12.12.04, 04:57
                          Gość portalu: malgo napisał(a):

> W zimie niestety często doba mi się przestawia.
                          > Żadne figle i psikusy się za tym nie kryją:))

To jest bardzo slabe wytlumaczenie malgo...

• Gość: malgo Re: powiedzcie czemu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.12.04, 05:05
                            Może i słabe ale prawdziwe.
                            No dobrze ,satanistyczne obrządki
                            odprawiam z brunetem w buraczkach.:)

Dlatego się tak zdenerwowałam ,gdy
                            Im. o kozach i jaszczurkach wspomniał.
                            • Gość: Luty Re: powiedzcie czemu IP: *.ma-cambridg0.sa.earthlink.net 12.12.04, 05:11

> Może i słabe ale prawdziwe.
                              > No dobrze ,satanistyczne obrządki
                              > odprawiam z brunetem w buraczkach.:)

na cieplo...? no wiesz, troche sie posmialem:)))) bo masz swoiste poczucie
                              humoru...mam nadzieje, ze nie z chrzanem...:)
                              >
                              > Dlatego się tak zdenerwowałam ,gdy
                              > Im. o kozach i jaszczurkach wspomniał.
                              iiiiitam.... kto by sie denerwowal tym, co Imek mowi....:)
                              • Gość: m.malone Re: powiedzcie czemu IP: *.aster.pl 12.12.04, 05:15
                                brunet w buraczkach z kozim bobkiem... przepraszam z listkiem bobkowym, tak??
                                Więc jednak...

A ja Luty sypiam mało, a bardzo lubię noc. Jest cisza, spokój... no lubię.
                                Nie wiem czy to wystarczy
                                • Gość: Luty Re: powiedzcie czemu IP: *.ma-cambridg0.sa.earthlink.net 12.12.04, 05:20
                                  A ja Luty sypiam mało, a bardzo lubię noc. Jest cisza, spokój... no lubię.
                                  > Nie wiem czy to wystarczy
                                  No i co robisz jak cisza i spokoj...drzemiesz...?

• Gość: m.malone Re: powiedzcie czemu IP: *.aster.pl 12.12.04, 05:23
                                    No, nie drzemię, bo jakbym czuł smak nocy?

Owszem zdarza mi się zdrzemnąć - po obiedzie, po paru piwach etc., ale w nocy -
                                    nie:))
                                    • Gość: Luty Re: powiedzcie czemu IP: *.ma-cambridg0.sa.earthlink.net 12.12.04, 05:27
                                      Gość portalu: m.malone napisał(a):

> No, nie drzemię, bo jakbym czuł smak nocy?
                                      >
                                      > Owszem zdarza mi się zdrzemnąć - po obiedzie, po paru piwach etc., ale w
                                      nocy -
                                      > nie:))

Toz zartuje tylko...:) ta cisza mnie na zart natchnela...ja w nocy slucham
                                      muzyki, strasznie glosno...niesie po gorach dolinach...do gwiazd...i jescze
                                      dalej...:))

• m.malone Re: powiedzcie czemu 12.12.04, 05:30
                                        jest czas na muzykę, jest i na ciszę (to też zresztą muzyka, choć znam ludzi nie
                                        znoszących ciszy)
                                    • Gość: Malonowa Re: powiedzcie czemu IP: *.aster.pl 13.12.04, 18:56
                                      kłamczuch, a raczej powinno być KŁAMCZUCH:))

a dlaczego rano masz klawiaturę odciśniętą na czole, he????
                                      MMowa
                                      • Gość: malgo Re: powiedzcie czemu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.12.04, 22:27
                                        Te nocne figle na forum takie ekscytujące,że MM
                                        przysypia z pasji.Pani Malonowa może więc spać
                                        spokojnie i wałka z szuflady nie dobywać.:)))
                                        • Gość: Malonowa Re: powiedzcie czemu IP: *.aster.pl 13.12.04, 22:47
                                          oj, Malgo, tak do mnie oficjalnie piszesz:))

przedstawię się, skoro MM tego nie uczynił: Malonowa jestem:)

a wałek miał być w użyciu za "strzelanie oczkami", a nie za nocne rozmowy:))))
                                          a jak spać spokojnie, kiedy MM klika pół nocy i chichocze???
                                          MMowa
                                          • Gość: malgo Re: powiedzcie czemu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.12.04, 23:36
                                            Lepiej,że klika i chichocze,
                                            niejeden chrapie i zgrzyta
                                            zębami.:)
                                            Malonowo dziękuję za brudzia :))
                                            małgo
                                            • Gość: Malonowa Re: powiedzcie czemu IP: *.aster.pl 13.12.04, 23:45
                                              niestety i chrapie, a jeszcze przez sen mówi ......
                                              i zgrzyta, oj zgrzyta, bo ciągle się na mnie złości:))), ale wiek ponoć ma swoje
                                              prawa:)
                                              MMowa
                                              • Gość: malgo Re: powiedzcie czemu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.12.04, 00:17
                                                To prawda,że wiek ma swoje prawa,
                                                widocznie Malon musi się wyszumieć.
                                                Malgosiowy też szumi po nocach,aż
                                                szyby drżą.:))
                                • Gość: malgo Re: powiedzcie czemu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.12.04, 05:30
                                  Przecież pisalam,że od bruneta ,ktory
                                  za bobkiem może się schować to chyba
                                  szpinak bym wolała.
                                  Więc jednak nie calkiem..
                                  • Gość: Luty Re: powiedzcie czemu IP: *.ma-cambridg0.sa.earthlink.net 12.12.04, 05:32

> Przecież pisalam,że od bruneta ,ktory
                                    > za bobkiem może się schować to chyba
                                    > szpinak bym wolała.
                                    > Więc jednak nie calkiem..
                                    Nie ma co szpinaku do byle bruneta porownywac...lubie szpinak...:)))

• Gość: malgo Re: powiedzcie czemu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.12.04, 05:48
                                      To się róznimy , ja szpinaku nie znoszę,
                                      buraczki to co innego.:)

dobranoc Luty i smacznego:)
                                      • m.malone Re: powiedzcie czemu 12.12.04, 05:49
                                        No to ja też powiem dobranoc:)
                                        • Gość: malgo Re: powiedzcie czemu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.12.04, 05:52
                                          No to ja i Tobie mowię dobranoc MM:)
                              • Gość: malgo Re: powiedzcie czemu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.12.04, 05:26
                                Rzeczywiście nie chrzanię:)

• Gość: malgo Re: powiedzcie czemu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.12.04, 05:42
                  A teraz odpowiem rzeczowo,a nie emocjonalnie
                  na Twoje wnikliwe pytanie Imagine.
                  Co stoi na przeszkodzie poślubieniu
                  kozy lub jaszczurki?
                  Dziwię się,że nie wiesz bo to oczywiste.
                  Ani koza,ani jaszczurka nie mogą potwierdzić
                  w sposób niebudzący wątpliwości woli zawarcia
                  związku małżeńskiego.
              • Gość: xy2 Re: powiedzcie czemu IP: .48.213.* / 80.51.176.* 12.12.04, 10:11
                z kozą:))))))))
                o tym samym pomyślałam:)))))))))))))))))))
          • vielonick Re: powiedzcie czemu 13.12.04, 02:51
            Gość portalu: Imagine napisał(a):

> Dlaczego wiec marginalnosc ma wplywac na postepowanie bezwglednej wiekszosci ?
            > jak to sie dzieje, ze 5 procent populacji potrafi doprowadzic do przerysowania
            > prawa rodzinnego, ktore jest wynikiem rozumienia natury ?
            > Zastanow sie, jak to sie stalo mozliwe ? 5 procent przeciwko 95 procent ?

dlaczego przeciwko?
            5 proc. mowi: chcemy takich samych praw jak 95
            95 proc. mowi: nigdy! po naszym trupie!
            dlaczego 95 proc. czuje sie zagrozone prze 5 proc.?
            (bo tak chyba nalezy interpretowac reakcje wiekszosci)

> BO TYLKO WTEDY, GDY ISTNIEJE
            > KONFLIKT ELITA JEST W STANIE POZOSTAC W CIENIU. Ta sama elita finansuje zawsze
            > dwie strony wojujacych stron, ta sama elita rzadzi tym padolem od ZAWSZE ...

a co z wymiana pokoleniowa?
            miejsce w elicie jest dziedziczne
            czy wchodzi sie w krag uprzywilejowanych innymi drogami?

pytam, bo chetnie bym dolaczyla
            ten swiat od razu inaczej by wygladal!

;)
    • Gość: Luty Re: powiedzcie czemu IP: *.ma-cambridg0.sa.earthlink.net 12.12.04, 02:54
      Gość portalu: xy2 napisał(a):

> wg wspolczesnych trendów czarny gej powinien byc dumny ze jest gejem. a do
      > tego czarnym to juz wogole. ja jestem biala hetero i jestem z tego dumna.
      > zostane jednak nazwana homofobem rasistką.
      > Dlaczego?
      Wszystko po to, abys sobie uswiadomila, ze kolor skory, preferencje seksualne,
      pochodzenie, wyznanie, nie sa powodem do dumy

• Gość: Imagine Re: powiedzcie czemu IP: *.adsl.navix.net 12.12.04, 02:56
        te, pikus, nie odpowiedziales na moj imeil, czyli juz mnie nie lubisz ...
        • Gość: Luty Re: powiedzcie czemu IP: *.ma-cambridg0.sa.earthlink.net 12.12.04, 03:02
          odpowiedzielem...
        • Gość: Luty Re: powiedzcie czemu IP: *.ma-cambridg0.sa.earthlink.net 12.12.04, 03:04
          no wlasnie sobie myslalem, ze wysylasz e-maile, a nie czytasz odpowiedzi...
          • Gość: Imagine Re: powiedzcie czemu IP: *.adsl.navix.net 12.12.04, 03:05
            naprawde nie dostalem nic, a pytalem sie o szanowne zdrowko i jak ten
            francowaty swiat cie traktuje ... moze gdzies mesydz wcielo albo zboczyla
            gdzies ...
            dziekuje jednak. pisz do mnie.
            Imagine.
            • Gość: Luty Re: powiedzcie czemu IP: *.ma-cambridg0.sa.earthlink.net 12.12.04, 03:07

> naprawde nie dostalem nic, a pytalem sie o szanowne zdrowko i jak ten
              > francowaty swiat cie traktuje ... moze gdzies mesydz wcielo albo zboczyla
              > gdzies ...
              > dziekuje jednak. pisz do mnie.
              > Imagine.

Wysle raz jeszcze...

--------------------------------------------------------------------------------
            • luty10 Re: powiedzcie czemu 12.12.04, 03:13
              Wyslalem raz jeszcze.
              • Gość: Imagine Re: powiedzcie czemu IP: *.adsl.navix.net 12.12.04, 03:19
                aha, musial sie przebrac by wyslac .... buahahahahahahahaha.
                spasiba drug .... (nie czytaj: drag)
                • luty10 Re: powiedzcie czemu 12.12.04, 03:22

> aha, musial sie przebrac by wyslac .... buahahahahahahahaha.
                  > spasiba drug .... (nie czytaj: drag)
                  ale znalazles...? jak znalazles to odpisz...:))))
                  • Gość: Imagine Re: powiedzcie czemu IP: *.adsl.navix.net 12.12.04, 03:23
                    odpisalem ... dzieki.
    • Gość: oak bo żyjemy w czasach karykaturalnego skrzywienia IP: *.internetdsl.tpnet.pl 12.12.04, 12:14
      na tle 'poprawności politycznej' (psia jej mać)

co zresztą jak każda polityczna dewiacja zaczyna znajdować swe odzwierciedlenia
      w żartach. Jak ten o najpoluarniejszych zwrotach jakich używa się na rautach np:

"jestem wielce zażenowany i żałuję, że urodziłem się mężczyzną"
      "to oczywiste, że moja matka była lesbijką a ojciec gejem"
      "fakt, jestem heteroseksualny lecz niewyobrażacie sobie jakie to przeciwne mej
      prawdziwej naturze"

itd etc.
    • Gość: gf Re: powiedzcie czemu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.12.04, 10:45
      Dlatego, ze jest to przywracanie tym ludziom poczucia wartosci, ktore bylo im
      permanentnie i agresywnie odbierane dotad.

Mam prosbe. Pomyslcie czasem, zanim zadacie pytanie, na ktore odpowiedz
      znajduje sie w sekunde. Wy, bzdeciarze, do Was gadam ;)

Bo to nudna zabawa jest :(

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka