jtpetit 16.03.05, 09:27 Z jakimi pytaniami mieliscie najwiecej problemow podczas rozmow rekrutacyjnych? Czy zadano Wam kiedys pytania, ktore odebraliscie jako "dziwne"? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
xy2 Re: INTRRVIEW - trudne pytania 16.03.05, 10:40 najbardziej nie lubie tych tendencyjnych: jaka jest pani mocna i słaba strona, co by mi pani powiedziała o sobie Odpowiedz Link Zgłoś
hsirk Re: INTRRVIEW - trudne pytania 16.03.05, 10:55 na to odpowiadamy: czytac, to ja nie za bardzo... za to gdyby trzeba komu p r z y p i e r d o l i c ... Odpowiedz Link Zgłoś
xy2 Re: INTRRVIEW - trudne pytania 16.03.05, 13:11 widzisz, w naszym chorym kraju rządzą schematy. widać to świetnie na rozmowach kwalifikacyjnych. brakuje specjalistów, seklekcjonerów. wystarczy popatrzeć na doradztwa personalne, jak one w większości funkcjonują. wysyłasz cv- wstępna selekcja, OK, ale nie na każde stanowisko. nie ma właściwych osób, które zajmują sie badaniem predyspozycji. osoby odpowiedzialne za rekrutacje REKRUTUJĄ sie zazwyczaj z państwowych uczelni, typu akademia ekonomiczna w krakowie, gdzie wykladowcom i asystentom brakuje elementarnej wiedzy o wspólczesnych trendach w zarządzaniu. są schematyczni i oczekują schematów. przekonałam sie o tym juz dawno temu. są właściwi ludzie, ale jest ich naprawde niewielu. sama skończyłam studia na tego typu państwowej uczelni i wiem czego sie wymagało- ślepego posłuszeństwa i nauki na pamiec, czego ja nie znosze, nienawidze. jakąkolwiek wiedze kierunkową zdobyłam tylko dzieki własnej pracy, dzięki czytaniu wybranej prasy, ksiązek i chyba dzieki temu że myśle i wysokiej wrażliwosci Odpowiedz Link Zgłoś
ch.chaplin Re: INTRRVIEW - trudne pytania 16.03.05, 13:23 chyba dzieki temu że myśle i wysokiej > > wrażliwosci kogo chcesz przekonać? Odpowiedz Link Zgłoś
xy2 Re: INTRRVIEW - trudne pytania 16.03.05, 13:26 nikogo, stwierdzam fakt do tego jestem inteligentna i wcale nie jest mi z tym aż tak rewelacyjnie Odpowiedz Link Zgłoś
jtpetit Re: INTRRVIEW - trudne pytania 16.03.05, 12:44 A moze nie ma pytan trudnych tylko czasami trudno na nie odpowiedziec... Odpowiedz Link Zgłoś
fleuret Re: INTRRVIEW - trudne pytania 16.03.05, 12:49 najtrudniej odpowiada sie na najprostsze pytania Odpowiedz Link Zgłoś
xy2 Re: INTRRVIEW - trudne pytania 16.03.05, 13:13 nie o to chodzi, takie pytania są tendencyjne i nawet najwiekszy palant jest w stanie je przewidziec i wyuczyc sie odpowiedzi na pamiec. ale nie o to przeciez chodzi Odpowiedz Link Zgłoś
xy2 Re: INTRRVIEW - trudne pytania 16.03.05, 13:28 chodzi mi o to że: - do konkretnego stanowiska są przypisane konkretne wymagania i nie kazdy może je spełnic, a mówiac to co wypada (np. ze moja słabą stoną jest zbytnia punktualność czy odpowiedzialność) nikt by mnie nie przekonał. - pytania w związku z tym powinny być konkretne, do tego jeszcze przyklady praktyczne Odpowiedz Link Zgłoś
fleuret Re: INTRRVIEW - trudne pytania 16.03.05, 14:13 xy2 napisała: > chodzi mi o to że: > - do konkretnego stanowiska są przypisane konkretne wymagania i nie kazdy może > je spełnic, a mówiac to co wypada (np. ze moja słabą stoną jest zbytnia > punktualność czy odpowiedzialność) nikt by mnie nie przekonał. taka odpowiedź może świadczyc raczej o tym, ze ma sie pytajacego za idiotę i trudno sie dziwić, że odrzuca on delikwenta Odpowiedz Link Zgłoś
xy2 Re: INTRRVIEW - trudne pytania 16.03.05, 14:17 słonko ty nie moje, cierpiące:) nie chodzi mi dosłownie o takie odpowiedzi, ale o to ze w podobnym stylu. a takie są niestety zazwyczaj mile widziane i to jest przerażające Odpowiedz Link Zgłoś
j_ar Re: INTRRVIEW - trudne pytania 16.03.05, 10:42 hmmm... 'czy pan naprawde nic nie umie czy pan udaje bo stawka za mala" - to bylo bardzo dziwne pytanie... ;) Odpowiedz Link Zgłoś
j_ar Re: INTRRVIEW - trudne pytania 16.03.05, 12:49 juz wiem, najtrudniejsze bylo, jak gosc do mnie po niemiecku, a ja bylem przekonany, ze on w jidysz mowi ;(... i moje gesty pozdrowienia nie zostaly zrozumiane.. to bylo takie straszne, ze az..no chlip ;( Odpowiedz Link Zgłoś
jtpetit Re: INTRRVIEW - trudne pytania 16.03.05, 12:59 Rozwin prosze temat o gestach pozdrowienia. Dlaczego myslisz, ze nie zostaly zrozumiane? Odpowiedz Link Zgłoś
t.e.a Re: INTRRVIEW - trudne pytania 16.03.05, 15:22 Z kim chcialbys przeprowadzic wywiad? - Z Feynmanne'm. A kto bylby drugi w kolejce? Na to nie bylem przygotowany :). [z F. Fukyama, ewentualnie N. Chomsky'm ale stanelo na tym pierwszym.] Odpowiedz Link Zgłoś
aretha04 Re: INTRRVIEW - trudne pytania 16.03.05, 20:25 tak, podczas rozmowy rekrutacyjnej na żonę:) dziwne pytanie? czy nie będzie mi przeszkadzało Jego chrapanie:) wtedy egzamin zdałam, ale teraz......... pozdr. A. Odpowiedz Link Zgłoś
komandos57 Badz gotowa 16.03.05, 20:27 jtpetit napisała: > Z jakimi pytaniami mieliscie najwiecej problemow podczas rozmow rekrutacyjnych? xxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxx moze cie zapytac jak wielkiego wibratora uzywasz Odpowiedz Link Zgłoś