iwan_w <> 06.05.05, 12:08 www.tnm.go.jp/en/servlet/Con?&pageId=E16&processId=01&col_id=A11970&img_id=C0018027.X1&ref=2&Q1=&Q2=&Q3=&Q4=1 13_____4172_&Q5=&F1=&F2= Ten, który mówi, nie wie Ten, który wie, milczy Lao-tsy, Tao-te-king Odpowiedz Link Zgłoś
iwan_w >< 06.05.05, 12:28 www.tnm.go.jp/en/servlet/Con?&pageId=E16&processId=01&col_id=TA194&img_id=C0032440&ref=2&Q1=&Q2=&Q3=&Q4=14___ ___4_1__&Q5=&F1=&F2= raz pokazać to tyle, co tysiąc razy opisać słowami przysłowie chińskie Odpowiedz Link Zgłoś
psychopata.z.borderline Re: <> 06.05.05, 12:12 a co z tymi, którzy lubią porozmawiać? Odpowiedz Link Zgłoś
iwan_w <> 06.05.05, 12:26 Ludzie dobrzy nie udczestniczą w zawiłych, powierzchownych dysputach Ci, którzy uczestniczą w dysputach, nie są dobrzy Lao-tst, Tao-te-king Odpowiedz Link Zgłoś
psychopata.z.borderline Re: <> 06.05.05, 12:31 zależy co jest powierzchonością. nie byłabym w stanie robić całodniowych wywodów na temat pieczenia szarlotki, trzepania dywanu czy nieumytych garów Odpowiedz Link Zgłoś
kvinna Re: <> 06.05.05, 15:35 Czyli jestem dobra? Bo już tu nie "dysputuję"? Miło. p.s. iwanie, pozdrów swoje miasto, lubię je. Odpowiedz Link Zgłoś
kvinna ladna metafora :) 06.05.05, 15:53 Skąd. Wpadłam na chwilę i zaraz sobie pójdę. (ale pamietam czasy, gdy forum było uzależnieniem---znalazłam sobie wciągające sprawy w rzeczywistym świecie. Namacalnym :) Odpowiedz Link Zgłoś
iwan_w Re: ladna metafora :) 09.05.05, 09:52 i ja się oduzależniłem (ciekawe, czy jest takie słowo?), mam nadzieję - a były czasy, że jednego dnia nie mogłem znieść bez FP. trzeba tylko uważać, żeby znowu nie wpaść:) p.s. piszesz coś? Odpowiedz Link Zgłoś
kvinna Czesć, masz na myśli 10.05.05, 09:49 opowiadania? A raczej bezwstydne ściąganie z własnej autobiografii? ;) Nie... Ktoś mawiał: jeden orgazm - jedno opowiadanie, więc :) Dzieje się wciąż-coś, ale nie na tyle intensywnie, aby na papier. Życz mi zdrowia, bo wyszłam "na miasto" choć nie powinnam. Przeziębienie, nic poważnego, ale wiesz, musiałam sprawdzić, jak świat wygląda. Liście urosły! :) Bo padało. Próbowałeś spacerować z gorączką? Wszystko jakoś odrealnione. Trzymaj się ciepło. A. aha, jeśli napiszę, podeślę Odpowiedz Link Zgłoś
luty10 Re: <> 06.05.05, 12:20 iwan_w napisał: Ten, który mówi, nie wie Ten, który wie, milczy to sie najlepiej sprawdza w szkolach i na uniwersytetach... Odpowiedz Link Zgłoś
iwan_w <> 06.05.05, 12:27 Ci, którzy posiadają wiedzę, nie popisują się nią Ci, którzy się swoją wiedzą popisują, nie posiadają jej Lao-tsy, Tao-te-king Odpowiedz Link Zgłoś
ziemiomorze Re: <> 06.05.05, 12:36 Calkiem powaznie: powazne traktowanie namaszczonych przykazan szkodzi na watrobe; swiat wg Lao-tsy bylby swiatem Hatifnatow, Odpowiedz Link Zgłoś
iwan_w Re: <> 06.05.05, 13:42 kto to jest Hatifnat i ten świat... Hatifnatów? czytałaś może Tao-te-king albo - jeszcze lepiej - dziełko Czuang-tsy? Odpowiedz Link Zgłoś
iwan_w Re: <> 06.05.05, 13:47 Ani Muminków, ani Kubusia Puchatka, ani Małego księcia. Czytałem za to Pana Samochodzika, Winnetou i Sherlocka Holmesa:) a wracając do tematu? Odpowiedz Link Zgłoś
ziemiomorze Re: <> 06.05.05, 14:11 Zalamka, iwan. Nie czytalam wymienionych dzielek, stanowczo wole Muminki (wiecej o zyciu, i tak rozsadniej jakos), Odpowiedz Link Zgłoś
iwan_w Re: <> 06.05.05, 14:52 ziemiomorze napisała: > Zalamka, iwan. Nie czytalam wymienionych dzielek, stanowczo wole Muminki > (wiecej o zyciu, i tak rozsadniej jakos), eee tam. skoro nie czytałaś, to skąd możesz wiedzieć? moje pytanie wzięło się stąd, że, gdybyś znała filozofię Lao i Czuanga z pierwszej ręki, nie napisałabyś tego co napisałaś o namaszczeniu i śmiertlenej powadze, ani tego, co wyżej:) no i co z tym Haftinatem? Odpowiedz Link Zgłoś
ziemiomorze Re: <> 06.05.05, 15:06 Uwaga o smiertelnej powadze dotyczyla Twoich postow (ktore czytalam), nie Lao- tsy. Umowmy sie, ze zabiore sie za tamto, jesli Ty przeczytasz wszystkie tomy Muminkow. Odpowiedz Link Zgłoś
iwan_w Re: <> 06.05.05, 15:25 ziemiomorze napisała: > Uwaga o smiertelnej powadze dotyczyla Twoich postow (ktore czytalam), nie Lao- > tsy. hehe, przecież ja go tylko cytowałem, ani słowa nie było mojego:) no, może oprócz tematu wątku... > Umowmy sie, ze zabiore sie za tamto, jesli Ty przeczytasz wszystkie tomy > Muminkow. nie ma mowy. dlaczego miałbym być pierwszy? wezmę się za muminki jak tylko mnie przekonasz, ze przeczytałaś TAMTO. Odpowiedz Link Zgłoś
ziemiomorze Re: <> 06.05.05, 15:51 iwan_w napisał: > nie ma mowy. dlaczego miałbym być pierwszy? wezmę się za muminki jak tylko mnie > > przekonasz, ze przeczytałaś TAMTO. Wiele tracisz. Na nic znajomosc tego czy tamtego z doroslej literaury, eurydycja i swobodne zonglowanie nazwiskami, jesli nie ma sie podstawy, jesli nie wiesz, czym i co gasila Buka, czemu nalezy tepic baobaby i co to Jentyk Plamisty. No - ale Twoj wybor, Odpowiedz Link Zgłoś
martolka Re: <> 09.05.05, 23:55 ziemiomorze napisała: > Na nic znajomosc tego czy tamtego z doroslej literaury, eurydycja i swobodne > zonglowanie nazwiskami, jesli nie ma sie podstawy, jesli nie wiesz, czym i co > gasila Buka, czemu nalezy tepic baobaby i co to Jentyk Plamisty. sie wtrace i powiem, ze popieram powyzsze (jak mozna nie znac muminków - w glowie sie nie miesci...) :-P Odpowiedz Link Zgłoś
luty10 Re: <> 06.05.05, 12:38 iwan_w napisał: > > Ci, którzy posiadają wiedzę, nie popisują się nią > Ci, którzy się swoją wiedzą popisują, nie posiadają jej uzyc slowo 'popisuja' i juz sie mysli, ze powiedzialo sie cos odkrywczego... co to znaczy 'popisuja'?... kiedy sie popisuja, a kiedy nie?...ktos moze miec wielka wiedze i sie nia popisywac...znani sa z tego wszelkiej masci naukowcy... osobiscie, wole ludzi, ktorzy 'popisuja' sie wiedza ...albo artysci 'popisujacy' sie swoja tworczoscia, tez jakos mi bardziej bliscy... > Lao-tsy, Tao-te-king Odpowiedz Link Zgłoś
winking1 Z iluzji świata do Rzeczywistości Stworzenia 06.05.05, 12:19 CHIPLIVE rzeczywistość czy iluzja PROCESOR nowej generacji - dorobek cywilizacyjny nauk humanistycznych i technicznych jaki dokonał się od zaistnienia człowieka na ziemi, jego dążenia do odkrycia swej Istoty, były planem prowadzącym do poznania działania Procesora, który jest źródłem tworzenia jego myśli www.rozmowy.all.pl Czy człowiek poznał już pełny Obraz Stworzenia? - nawet nie zajrzał do przedsionka wiedzy, doświadczenia naukowe służą jedynie udowadnianiu Życia bez udziału Boga. Jednak wychodząc z odmiennych założeń początkowych wykorzystując obowiązujące doświadczenia naukowe można w połączenie z wiedzą Objawioną wykreować nową wizję człowieka. zapraszam do lektury o Istocie człowieka, wiedzy przedstawiającej - udowadniającej dualizm człowieka, jako oddzielne cząstki somy i psyche. Wyjaśnienia systemów sterowania metabolizmem czyli wiedzy, że człowiek nie myśli mózgiem i nim NIE jest. nowa budowa atomu, struny jako ośrodki akumulacji energii, magnetyzm hemoglobiny, Aby społeczeństwo skłonić do przyjęcia głupich idei naukowcy przytaczają jako dowód olbrzymią publiczność, która je wyznaje. że człowiek to mózg. eljasz Odpowiedz Link Zgłoś
ziemiomorze Re: Z iluzji świata do Rzeczywistości Stworzenia 06.05.05, 12:37 jezu, ja sie tyle razy zastanawialam, czy by sie z procesor nie umowic na kawke w Coffee Karma, a tu takie cos! Sie boje teraz, Odpowiedz Link Zgłoś