maja122 07.05.05, 09:02 Jak radzicie sobie z zazdroscią różnego rodzaju np. że ktoś jest od was lepszy , że ma lepiej w życiu niż wy, jezt mądrzejszy. szukam złotego środka. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
myga Re: kobieca zazdrośc 07.05.05, 09:09 Zazdrrosc, czyli kompleks nizszosci. Sposob na zazdrosc - pokochac i zaakceptowac siebie. Uwierzyc, ze nie jestes gorsza od innych. Inna, ale nie gorsza. Odpowiedz Link Zgłoś
carpisa Re: kobieca zazdrośc 07.05.05, 09:13 cieszyc sie czyjas radoscią razem z nim. jesli jest w czyms lepszy na pewno sobie sam na to zapracował, trzeba to docenic. nie ma osoby, ktorej wszystko idzie w zyciu wspaniale. czasem moze nam sie tak wydawac, ale gdyby przyjrzec sie blizej... kazdy ma swoje smutki i dramaty. Odpowiedz Link Zgłoś
tysprowda Re: kobieca zazdrośc 07.05.05, 09:29 "jesli jest w czyms lepszy na pewno sobie sam na to zapracował, trzeba to docenic." Niekoniecznie! Juz rodzimy sie "nierowni" - sa ludzie piekniejsi, madrzejsci ze wiekszymi talentami. Odpowiedz Link Zgłoś
hawronia Re: kobieca zazdrośc 07.05.05, 09:32 Niekoniecznie! Juz rodzimy sie "nierowni" - sa ludzie piekniejsi, madrzejsci > ze wiekszymi talentami. _______________ To tylko ludzie wymyslili to szufladkowanie. Jakos zwierzeta nie maja takich problemow. Kot dachowiec nie zazdrosci syjamowi, ze jest piekniejszy, bo nie jest wg niego. Kot dachowiec poprostu zyje i cieszy sie zyciem i wolnoscia. Odpowiedz Link Zgłoś
alicja-ciekawska Re: ludzka zazdrosc 07.05.05, 09:40 maja122 napisała: - czemu tylko kobieca? > Jak radzicie sobie z zazdroscią różnego rodzaju np. że ktoś jest od was > lepszy , że ma lepiej w życiu niż wy, jezt mądrzejszy. > szukam złotego środka. zlotym srodkiem jest,,, znalezienie dla siebie dziedziny /zawod/ w ktorej bedziemy dobrzy.To wymaga jednak pracy nad soba. Z wygladem zewnetrznym sprawa jest bardziej prosta... A zatdroscic nie ma czego, kazdy ma problemy. Odpowiedz Link Zgłoś
witch-witch Re: kobieca zazdrośc 07.05.05, 10:47 Zazdrość to paskudne uczucie,które najwięcej złego wyrządza swojemu własicielowi. Odpowiedz Link Zgłoś
procesor dlaczego "kobieca"?? 07.05.05, 11:53 Za Alicją powtórzę - dlaczego miałoby sie rozpatrywac zazdrość w kontekscie kobiecości? Mężczyźni tez bywają zazdrośni. Czasem nawet patologicznie.. Fatalne nieszczące uczucie. Mnie to nie gryzie.. :) Zawsze będzie ktoś mądrzejszy i głupszy od ciebie. Jak nie w tej dziedzinie to w innej. Tak samo ładniejszy/brzydszy.. Bogatszy/biedniejszy.. Dobrze robi zajęcie sie samemu sobą. A nie ciagłe zajmowanie się innymi w celu porównywania.. Odpowiedz Link Zgłoś
wichrowe_wzgorza Re: kobieca zazdrośc 07.05.05, 14:37 Ja nie radze sobie z tym, zeby zrozumiec tego rodzaju zazdrosc u ludzi. Czy mozna czyjes zycie oceniac po pozorach? Jak mozna komus zazdroscic lepszego zycia, urody, talentu? Zlosci mnie to dlatego, ze kierowani zzdroscia z tych wlasnie powodow - ludzie sa w stanie niszczyc tych, co "maja lepiej"... :) Odpowiedz Link Zgłoś
qw5 Re: kobieca zazdrośc 07.05.05, 20:31 Oduczyłam się min. obserwując losy tych, którym "zazdrościłam". To nawet nie była zazdrość nieżyczliwa, po prostu uważałam, że mają wyjątkowo fajnie w zyciu. Wystarczyły 2 przypadki. Teraz nie tylko im nie zazdroszczę, ale bardzo współczuję. Odpowiedz Link Zgłoś
anutka1 Re: kobieca zazdrośc 10.05.05, 08:28 mysle ze to zjawisko dosc popularne, sama to odkrylam u siebie - ostatnio z wiekszym natezeniem. Odpowiedz Link Zgłoś
madeleine7 Re: kobieca zazdrośc 10.05.05, 09:13 Ja zawsze cieszyłam się z tego co mają moi znajomi, że im się dobrze wiedzie, że spełniają się ich marzenia. I wszystko było ok. dopóki mnie wiodło się gorzej. Teraz wyszłam z dołka, moje życie znacznie się poprawiło i nagle okazuje się, ze ci wszyscy ludzie mi zazdroszczą. Ciągle słyszę słowa nieuzasadnionej krytyki, ciągle plucie. Bardzo mnie to boli i nie mogę się z tym pogodzić. Odpowiedz Link Zgłoś
sylvi_a Re: kobieca zazdrośc 10.05.05, 09:13 niewiarygodna zazdrośnica bylam, dojrzałam, nie musiałam z tym walczyć- odkryłam prawdziwe moje ja, swoje zalety.i chyba tak każdy ma, musi dojrzeć! soje przejść zazdrość jest groźna gdy jest patologiczna- fakt, tak daleko się nie posuwałam, ale to jest chore, chora nie bylam na szczęście a co mysłicie o zawiści, która jest domeną Polaków-kazdy mówi ze to złe i wyśmiewa ale wciąż na nowo odkrywa Polak tą zawiść!wrrrrrrrr, Odpowiedz Link Zgłoś